דרוש מידע מחירי הדיור בעוד עשר שנים

מצב
הנושא נעול.

לא מוגדרת

משתמש פעיל
לא קראתי את כל התגובות,
אבל חייב לציין כמה נקודות.

א. אני מגיע ממשפחה שכולם אברכים ו/או תפקידים תורניים מכובדים, ואני היחיד ש...
ב. בחברה בה אני עובד אני החרדי היחיד, יש עוד כמה דתיים לייט לייט, אבל למנין אני היחיד שהולך.

את צורת הדיון שמתנהלת כאן הייתי מנהל במשך שנים מול כל החברים בעבודה, אף פעם הם לא הצליחו להבין איך יתכן שממשכורת קטנטנה מצליחים לגדל משפחה ולפרנס, ובטח ובטח לא מבינים איך קונים דירות ועוד לכל ילד.
חוץ מצוות ההנהלה שבאמת מסודרים כלכלית בעשיריון העליון של החברה הישראלית, אין אף עובד שיכול להעניק לילד שלו את מה שההורים החרדים האברכיים נותנים, ואני רואה את זה יום יום כבר מעל 20 שנה.

והדבר הכי מפליא - ברוך השם אני מתפרנס יפה, אבל דווקא אחים שלי שהם אברכים או כאלו שיש להם תפקיד תורני ומרוויחים מעט מאד מאד מצליחים להגיע לחתונות במצב טוב, נכון מגלגלים גמחי''ם, משכנתאות וכו', אבל עדין לכל ילד יש דירה, ולא - לא בפריפריה הרחוקה, המקסימום אצלנו זה בית שמש, רובם בני ברק, ירושלים, אחסימך, מעט קרית ספר, וכמה בבית שמש,
וכל חתונה וחתונה ההלם שלי גדל, איך עושים את זה? איך זה קורה?
האם יש כאן סוד שאני לא יודע?

והתשובה מבחינתי היא - דברי האור החיים הקדוש על הפרשה,
המצב הכלכלי מגיע משתי דברים א. מצוות מול עבירות. ב. השתדלות.
כנראה שא. יותר חזק מב.

כי ההשתדלות שאני עושה גדולה עשרת מונים מהאחים והאחיות הגיסים והגיסות שלי,
אבל בשורה התחתונה - המצב הכלכלי שלהם לא שונה משלי. ואולי לפעמים טוב יותר.

אז נכון אנחנו עושים השתדלות כי כך ציווה הבורא יתברך, אבל תמיד נזכור שמי שגוזר את מזונותיו של אדם מחליט זאת מראש השנה ועד ראש השנה.
סןף סוף מישהו כתב מה שכל הזמן דגדג לי אבל זה ההההכותרת של האשכול אני מחוויה דומה אבל הדמויות שונות

ללושקה

משתמש מקצוען
קשור לתחילת האשכול, אבל טוב מאוחר מלא כלום..
שאלתי הרבה קולגות מכל המגזרים (דתיות, חילוניות מכל מיני סגנונות); "איך הם הגיעו לדירה?" התשובה של כולן הייתה חד משמעית - ההורים עזרו! ללא העזרה של ההורים לא היינו מגיעים לזה (לחלקם ההורים נתנו מענק להון עצמי ולחלקם הלוואה).

בעריש

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אבל אם תוקם עיר חרדית בסדר גודל של ביתר ומודיעין עילית, אי שם במרחק מכל מקום יישוב - הבעיה תהיה אקוטית ממש.
אומר בזהירות.
לדעתי הר יונה זה המקום.
יש שם שטחים גדולים מאוד לבניה, הגרעין הראשון קיים ומיום ליום רוכשים שם עוד ועוד זוגות דירות.
צמודה לעיר האם-נוף הגליל שם יש עיר מלאה בכל מה שעיר צריכה, אמנם כרגע בעיקר ציבור לא חרדי והכל, אבל התשתיות קיימות, צריך רק להגיע...
נכון, זה רחוקקקקק
אבל בהתחשב בפוטנציאל, יכול בקלות להפוך לעיר חרדית בשם הר יונה (בנפרד מנוף הגליל) עיר גדולה יותר מביתר!!.
מקווה שהפוליטיקאים יחשבו על הכיוון ויקדמו את העניינים.
אגב, למי שעוד לא ביקר שם, ממליץ בחום!
אויר גלילי מדהים נקי ומיוחד.

רחלה 123

משתמש מקצוען
הפער בין האשכולות של- הכל טוב, יש לכולם שתי דירות, אנחנו מאושרים, אברכים חיים מצוין ויש להם עודפים,
לבין- גזרת החד פעמי, אין לנו להוסיף 30 שקל לחד פעמי לשבוע, זה על חשבון האוכל של הילדים,

הוא בלתי נתפס.
בינתים יש כאן ניק אחד שמתעקש לציין זאת שוב ושוב
והוא לא מקבל מידי הרבה לייקים להודעות הללו
מה שאומר שכנראה זה די נדיר.
אני מכירה סביבי המון המון אנשים נשים וטף, זוגות צעירים , מבוגרים וביניים
מתוכם אני מכירה אחד שיש לו שני דירות
הוא קיבל כמעט מיליון שקל לדירה ראשונה , ואשתו עובדת בשכר מאד מאד גבוה
ולא, אל תגידו לי אולי אני לא יודעת, כי אני יודעת מצוין , דירה נוספת זה לא דבר שקל להסתיר, ומי שמתלונן על חוסר כסף כל היום בד"כ לא מחביא אותו מתחת לבלטות.
רוב רובו של העם נאנק עם המשכנתא הלוחצת והחונקת שלו , אין לו פנאי אפילו לחשוב מאיפה להתחיל להביא הון עצמי לדירה נוספת

ארזים1

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
האשכול הזה עושה לי גרדת , ממש
רותי מביאה נותנים מהצד של העצמאים, המעסיקים
נכון שהיא לא עצמאית ומעסיקה תחתיה עובדות אבל היא יושבת עם המעסיקים על הדוחות והמאזנים שלהם
היא הביאה כאן נתונים נכונים מאד, האם נכון להעלות אותם למודעות אן לא זה עוד נקודה , לא חושב לדיון
ומנגד- מגיעות כמה היטקיסטיות וטוענות בתוקף שלא היה ולא נברא!
תסלחו לי על החריפות , עולם הייטק מתחיל להזכיר לי קצת את עולם המורות
ניתוק מוחלט מהמשק, מהרווחים, מהמשכורות , ומהתוצרים הנדרשים
תבינו - חוץ מזה שאתן אלו שמתכנתות לנו את השירותים הדיגטילים
גם אתן החל מהרגע שקמות בבוקר משתמשות באינספור שירותים אנושיים
זה מתחיל מהמנקה רחובות שיצא במשאית בחמש בבוקר שיהיה אפשר לזוז ברחוב בלי כמויות אשפה, אוטובוסים ,
קופות חולים, דואר, קופאיות ומוכרות , מי שמחשבת לכם את המשכורות, וזאת שעונה לכם במענה אנושו כדי להבין מה קורה בכרטיס אשראי
כל אלו עובדים במשק שההסתכלות על התפוקה שלהם שונה לחלוטין מתכנות ומהייטק
הגיעה לעבודה- יופי, יש מזכירה בקופת חולים שתקבע לך תור, לא הגיע - אין מזכירה !
קבלת את הדואר מנקסט - מישהו בימים האחרונים ישב למיין , לא קבלת - אולי זה התעכב בגלל שהיו חסרים עובדים במרכז מיון
וכן הלאה והלאה
המשק צריך ידיים עובדות, תפוקת עבודה יומיומית, שרותית ואנושית בשעות מסויימות מאד . יום שבו עובדת הגיעה מאוחר או מחסירה נגרם נזק לבעל העסק !
מקוה שהובנתי
סליחה על האריכות

עריכה : מקוה שמובן מכך שעובדות שיולדות לפני ואחרי ובשנים הראשונות מטבע הדברים נותנות פחות שעות
הריון, הנקה, חל"ד וחופשות מחלה
עריכה ב': גילוי נאות, ניהלתי משרד של צוות (ל-א ה-י-ט-ק)
ביג לייק

לא מוגדרת

משתמש פעיל
ולא, אל תגידו לי אולי אני לא יודעת, כי אני יודעת מצוין , דירה נוספת זה לא דבר שקל להסתיר, ומי שמתלונן על חוסר כסף כל היום בד"כ לא מחביא אותו מתחת לבלטות.
רוב רובו של העם נאנק עם המשכנתא הלוחצת והחונקת שלו , אין לו פנאי אפילו לחשוב מאיפה להתחיל להביא הון עצמי לדירה נוספת
למה צריך שתיי דירות?

DDESIGN

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
לפני שבוע ראיתי דירה בבני ברק [בנין ישן]
4 חדרים לא גדולים
שדורשים מיליון 840, ואפשר להוריד ב40-50
כלומר, פחות מקרית ספר?
נכון מאוד, היום אין דירה במודיעין עילית בפחות ממיליון שש מאות
בבני ברק יש הרבה דירות במיליון ארבע מאות

איש עברי

משתמש מקצוען
אני מאמין שכל ענין האקדמיה נגזר מיוקר הדיור, אם זוג רגיל צריך לשלם בין ארבע לחמש אלף ש"ח בחודש בסיס, קו החשיבה כלפי למידה של מקצועות עם שכר גבוה הוא אחר, מי אמר שיש בעיה, אני ישמור, הוא ישמור, עדיף שהוא ילמד וכו' וכו'.

איזה טוב השם

משתמש פעיל
בין ארבע לחמש אלף ש"ח בחודש בסיס
אם קונים בפריפריה ב700 והזוג לוקח על עצמו מתוך זה 400, זה פחות מ2000 חודשי על הזוג (ל30 שנה)
בקהילה החדשה שמגבשים בהר יונה , מדברים על דירות ב500 שמתוכם 100 הלוואת גמח

עוף החול

משתמש פעיל
כ''כ הצחיקה אותי הכותרת זה כמו שתכתבו: מחיר הלחם עוד 400 שנה ד' יכול לשנות הכל.
מסכים לגמרי.
ה’ עשה עושה ויעשה לכל המעשים.

אבל לי יש התלבטות מעשית לימים אלו ממש.
בשנים האחרונות אני מתעניין באפשרות לרכוש דירה להשקעה.
מק"ס בזמנו ירדתי, כי הייתי בהלם שדירה על הנייר בלבד עולה מיליון ש"ח,
סכום שהיה נראה בזמנו מנופח ותלוש מן מציאות...
כך גם ירדה לה האופציה להשקיע בהר יונה ונוף פוריה,
כי מי משוגע לשלם 800 אל"ש על דירה בקצה הארץ.

די הייתי שבוי בקונספציה שירידת מחירי הדיור זה לא שאלה של אם אלא מתי.
וכעת אני בהתלבטות אמיתית,
אולי טעיתי והדבר הזה רק יעלה ויתפח בכל הארץ,
ואם כן אני צריך לקנות כאן ועכשיו. (במידה ויש אפשרות כמובן)

בזה אני מתחבט,
והיה חשוב לי לשמוע חוו"ד בעניין.

אפיפית

משתמש מקצוען
באמת בעשר שנים האחרונות שאין כמעט אברך שמקבל דירה שלמה אין הרבה שיש להם דירה שניה (גם זה קיים אבל פחות)
אבל כמה שנים קודם
והורים שמחתנים עכשיו
יש המוןןןן עם דירה נוספת
זה שאתה לא יודע לא אומר שאין אותה - (תן סיבה אחת שיספרו לך עליה)
אני באה ממשפחה אברכית קלאסית ( אמא מורה אבא אברך +משיב בישיבה)
כמעט לכל המחותנים של ההורים שלי יש דירה נוספת - או שמכרו בזמן החתונות
וכנ"ל לאחים הגדולים שלי שעוד קיבלו דירה

איזה טוב השם

משתמש פעיל

בייסי

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
אוטומציה עסקית
הפער בין האשכולות של- הכל טוב, יש לכולם שתי דירות, אנחנו מאושרים, אברכים חיים מצוין ויש להם עודפים,
לבין- גזרת החד פעמי, אין לנו להוסיף 30 שקל לחד פעמי לשבוע, זה על חשבון האוכל של הילדים,

הוא בלתי נתפס.

צריך להבין משהו מאד בסיסי;
רוב הציבור חי מכל ההכנסה שלו, ולא כ"כ משנה מה גובה המשכורת.
התייקרות של 15% בסל המשפחתי זה משהו ש90% מהציבור מרגיש בכיס.
יש כאן שאלה אחרת לגמרי,
האם חיים מאושרים קשורים לתואר, ועל זה התשובה היא חד משמעית שלא.
האם אברכים חיים ברמת חיים אחרת מבעלי תואר, אין על זה שאלה בכלל, כולם יודעים את התשובה.
האם יש פחות אברכים בעלי דירה, מבעלי תואר שיש להם דירה, גם כאן כולם יודעים את התשובה.

אני מאמין שכל ענין האקדמיה נגזר מיוקר הדיור, אם זוג רגיל צריך לשלם בין ארבע לחמש אלף ש"ח בחודש בסיס, קו החשיבה כלפי למידה של מקצועות עם שכר גבוה הוא אחר, מי אמר שיש בעיה, אני ישמור, הוא ישמור, עדיף שהוא ילמד וכו' וכו'
או.קיי. אז האקדמיה שווקה כפתרון למצוקת הדיור. ומה קרה לבסוף?
מחירי הדיור עלו:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
היצע וביקוש נפתר בבנייה, ולא בשום צורה אחרת. שזה יהיה מאד מאד ברור.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
כל הנידון הוא על מעסיקים מבחוץ שמעסיקים חרדיות [האם שוה להם.]

הייטק למשל.
הנהלת חשבונות.
מזכירות.

במקצועות אלו לרוב יהיה סידור טוב בזמן החופשת לידה.
ולכן השיקולים של נשים חרדיות ולידת ילדים, פחות יהיה תקף.

הנהלת חשבונות היא דוגמה הפוכה.
מקצוע שבו אי אפשר להחזיק סתם 'עובדת לגיבוי'. בכל חודש יש זמני עומס של הגשות ודיווחים, ואם עובדת בדיוק אז נאלצת להיעדר - המשרד נמצא בלחץ גדול.
שלא לדבר על הצורך בחפיפה של חודש מראש עם מחליפה לפני חל"ד, כדי להכיר את התיקים ולעבור לפחות דיווח אחד משותף, כשהיוצאת מדריכה את הנכנסת.
ועל הלקוחות שתוהים איפה העובדת 'שלהם', ומחמיצים פנים כששומעים שהחודש תטפל בהם X ובחודש הבא Y ועוד חודשיים אולי Z כבר תחזור.

כך גם מזכירות. המקומות שאני מכירה, לא מחזיקים עוד מזכירה 'סתם'. עובדות מגוייסות על פי הצורך. וכל אחת שנעדרת, גורמת ללחץ על האחרות ולפעמים לשירות לקוי ללקוחות.

D

Deleted member 64624

אורח
בעיר הוותיקה, לא בהר יונה , אלא בנוף הגליל (להלן{=לעתיד} העיר הסמוכה להר יונה...) יש.
כמובן, בנינים ישנים, ואוכלוסיה מעורבת.
ביד 2 מופיעים 9 דירות כאלו בלבד,

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה