וחופשות לידה
רק על זה.
אישה חילונית, לפחות במקצועות עם הכנסה גבוהה, לוקחת חל"ד בערך פי 3 מחל"ד של אישה חרדית ממוצעת.
וחופשות לידה
כלומר?רק על זה.
אישה חילונית, לפחות במקצועות עם הכנסה גבוהה, לוקחת חל"ד בערך פי 3 מחל"ד של אישה חרדית ממוצעת.
מענייןבאזור ה8-9 חודשים.
ויותר מזה, נפוץ בהחלט.
לא נמצא הבדל במשך חופשת לידה שנטלו נשים חילוניות ומסורתיות, בהשוואה לנשים חרדיות ששבו מוקדם יותר לעבודה: 17 לעומת 14 שבועות בהתאמה.
והנה הטבלה המלאהמעניין
נשמע לי קצת מוקצן ואשמח לשמוע נתונים אמפיריים
פה יש מחקר הפוך
נתונים אמפיריים
מכיוון שהנתונים המלאים אותם הבאתי ממש ברורים, שההבדל בסה"כ הוא ממש לא משמעותי, כנראה שפגשת באופן ספורדי כמה נשים מהקצוות
אין לי נתונים אמפיריים.
יש לי הכרות עם עולם ההייטק כמה וכמה שנים טובות, בכמה חברות.
אם יש פה נשים עם ידע שונה, אשמח להחכים.
אני חושבת שמוסכם על כולם שאחוז הנשים החילוניות שעובדות בהייטק לא מגיע לעשרות אחוזים מתוך כלל הנשים החילוניות שזכאיות לחל"ד מלא, ככה שאני לא יודעת איזה מידע ניתן לשאוב מהטבלה.פה יש מחקר הפוך
באזור ה8-9 חודשים.
ויותר מזה, נפוץ בהחלט.
יש לי את אותו הידע בדיוק, וגם הוא - מאותם מקורות.
אין לי נתונים אמפיריים.
יש לי הכרות עם עולם ההייטק כמה וכמה שנים טובות, בכמה חברות.
אם יש פה נשים עם ידע שונה, אשמח להחכים.
אז הוא פחות רלוונטי.במקצועות עם הכנסה גבוהה
שני ילדים כי״ר,ושוב, מעניין אותי אם מי מהמגיבות פה ילדה ברצף, לפחות 5 ילדים בעשר שנים, ויכולה להצהיר שהשקעתה בעבודה כשכירה לא נפגעה כלל.
או שכל ההייטקיסטיות הנלהבות כאן, הן צעירות חמודות שהתינוק הראשון שלהן מבלה את יומו במעון.
כי אנחנו מדברים על טווח של שנים ארוכות, של גידול משפחה ברוכה. וזה עול שקשה לי להאמין שיש מי שמצליחה לעמוד בו, במקביל לנתינת 100% מעצמה לעבודה - כמו רווקה או גבר.
אם מדברים על כמה שבועות זה כמובן לא מתקרב לעמוד ביחס שווה להכפלות של החל"ד אצל החרדיותיש לי את אותו הידע בדיוק, וגם הוא - מאותם מקורות.
עוד לא נתקלתי באישה חילונית אחת! שחזרה בזמן מחל״ד ולא האריכה בלפחות כמה שבועות עד כמה חודשים.
ועוד נקודה חשובה בעניין החל״ד -
בהייטק לא נשארים במקום עבודה אחד לאורך שנים בד״כ,
כך שבכמה שנים הבודדות שאישה חרדית עובדת בחברה,
היא יכולה ללדת בדיוק כמו הקולגה החילונית שאת 2-3 הילדים שלה יולדת צפוף.
אבל הפרטים הם, מה לעשות, שממוצע ההארכה של חל"ד אצל חילוניות הוא שבועות ספורים.לכן מעצבן אותי תמיד לשמוע אנשים שמסיקים מסקנות על התמונה הכוללת בלי להכיר את כל הפרטים שיכולים ממש להשפיע על התוצאה.
אני, לפחות לגבי החלק הראשון.פה ילדה ברצף, לפחות 5 ילדים בעשר שנים, ויכולה להצהיר שהשקעתה בעבודה כשכירה לא נפגעה כלל
אני. 5 ילדים ב-6 שנים והשקעתי בעבודתי כשכירה לא נפגעה כלל.ושוב, מעניין אותי אם מי מהמגיבות פה ילדה ברצף, לפחות 5 ילדים בעשר שנים, ויכולה להצהיר שהשקעתה בעבודה כשכירה לא נפגעה כלל.
או שכל ההייטקיסטיות הנלהבות כאן, הן צעירות חמודות שהתינוק הראשון שלהן מבלה את יומו במעון.
כי אנחנו מדברים על טווח של שנים ארוכות, של גידול משפחה ברוכה. וזה עול שקשה לי להאמין שיש מי שמצליחה לעמוד בו, במקביל לנתינת 100% מעצמה לעבודה - כמו רווקה או גבר.
כמה וכמה,אם מדברים על כמה שבועות זה כמובן לא מתקרב לעמוד ביחס שווה להכפלות של החל"ד אצל החרדיות
לא תמיד. הרבה פעמים. זה דפוס מקובל מאוד.חילוניות יולדות תמיד בצפוף? לא תמיד
להמציא משהו שאמרתי ולהגיב ועוד לקרוא לזה איש קש, זה אירוני למדי. בלשון עדינה.הטיעוני איש קש הללו לא תורמים דבר לדיון
חרדית היא לא נטל. אבל התפוקה למעסיק של נשים שעובדות לצד העבודה "הרגילה" גם בעבודה מקבילה של ייצור משפחה ברוכת ילדים, ולעניין זה לא חשוב אם הן חרדיות, צ'רקסיות או הינדואיות, היא נמוכה מהתפוקה של נשים שעובדות בעבודה אחת בלבד.
בבקשה שמישהו יבנה אלגוריתם שיחשב איך אשה שמקדישה כחמישים אחוז מחייה להיפראמזיס וחופשות לידה (בהתאמה)
מספקת למעביד אותה תפוקה כמו מי שמקדישה לדברים הללו כחמש אחוז בלבד
נכון, יש עוד וקטורים. יש מסירות לעבודה. יש כשרון. יש חריצות
מה השאלה?
אבל גם את הוקטור הזה אי אפשר "לגנוז".
לצד זה, אם המובן מאליו צריך להיאמר, אז ייאמר:
האם חרדית יכולה לעבוד? כן
האם לחרדית כעובדת יש הרבה מעלות? כן
האם מגיע לחרדית תלוש משכורת מכובד בזמן? כן
אבל את עובדות החיים אי אפשר לכסות לא ביח"צ זול של אינטל ולא בחלומות על "כל הנשים שוות הן והכל המצאה של ועדות ומגזינים שמחפשים מה לעשות בחיים".
וסתם אגב.
אותי לא חינכו בנאורות ולא "מגזינים".
ועל כן חונכתי שיהודי הוא לא עבד (בעצם זה גם בפרשת השבוע...), ושוויו נמדד בדברים אחרים לגמרי מאשר התועלת שהוא מפיק לשוק התעסוקה, ו/או התועלת שהוא מצליח להפיק משוק העבודה (כלומר המשכורת שלו)
ציטוט: "נשים חרדיות הן נטל על מקומות עבודה"אם כבר הזכרת איש קש, את מוזמנת לקרוא לפי הסדר את ההודעות שכתבתי. ולראות מחדש איך מה שכתבת עונה על מה שטענתי.
כי להמציא משהו שאמרתי ועל זה להגיב ועוד לקרוא לזה איש קש, זה אירוני למדי. בלשון עדינה.
לא עברתי כעת שוב על כל האשכול בשביל לבדוק סופיתאני נוטה מאד להסכים עם @anotherית ,
אם העובדת טובה, יעילה ומבריקה, המעסיק מוכן להתגמש הרבה כל עוד זה בגבול הטעם הטוב (ולא מריח ניצול, גם אם זה ניצול הזדמנות).
אני. 5 ילדים ב-6 שנים והשקעתי בעבודתי כשכירה לא נפגעה כלל.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: