דרוש מידע מחירי הדיור בעוד עשר שנים

מצב
הנושא נעול.

anotherית

משתמש סופר מקצוען
בל נשכח שהיא עולה לו פחות מעמיתיה החילוניים. למה? כי היא חרדית.
כי היא *בחרה* לעבוד אצלו, כי הוא נותן לה לעבוד מהבית, או לעבוד שמונה שעות ולא תשע, או כי זו חברה פיננסית ולא מלאה בג'ורה.

הבחירה היא דו צדדית, ושתי הצדדים יוצאים פיטים מהסיפור.

אף אחד לא הכריח אותה לעבוד בשום מקום. היא בחרה, והוא בחר.

hishtadlut

משתמש פעיל
אשכול שלם על 7 עמודים ואף אחד לא הזכיר את מה שאני נתקלתי בו בנוגע לפריפריה?
יכול להיות שאני בונה חליפה סביב הכפתור , אבל עדיין אני שומעת את זה סביבי ולא מעט, אשמח לשמוע אם אני טועה
משיחות עם בנות שהיו רוצות מאד לקנות דירה בפריפריה ולחוצות נורא ממשכנתא לוחצת אך בעלה לא רוצה
משיח עם בחורים טובים באמת שמפחדים שלא יצליחו למצות את עצמם 'בלימוד' בפריפריה (ליטאית)
מחברה שבעלה פוחד על חינוך הילידים בפריפריה
שוב, לא אומרת מה דעותי, משתפת במה שאני שומעת
ואם זה אכן כך ויש כזה שיח בקרב הגברים הליטאיים לא יעזרו שום מאות יחידות דירות ומרכזי תעסוקה עצומים
כל אחד שומע ממי שהוא מדבר איתו
החברים שלי שומעים ממני שאשתי לא רצתה שנגור בפריפריה ולכן לקחנו משכנתא גדולה

נערך לאחרונה ב:

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
היום אפשר לשאול מעסיק למה הוא מחפש עובדות חרדיות דווקא, והוא יענה לך בגלל שהן טובות, אבל זו טענה לא אמינה, הוא מחפש אותן משלוש סיבות: געלט, געלט, געלט.
או בגלל הסיבה האופנתית - דיברסיטי.

Yael Mor

משתמש מקצוען
ובל נשכח שלא מדובר פה רק על מחירים של הדירות אלא גם על רמת החיים. כי אם לשכן שלך יש את זה וזה אתה חייב קצת יותר מהרמה שלו. ובפריפריה פחות, בהרבה. לפחות אצלנו.
ויבוא החכם ויגיד שבפריפריה אין מקומות עבודה- לא נכון!

cherry c

משתמש סופר מקצוען
וייתכן שבאמת תחום ההיטק שונה, לעניין זה. אני מדברת על מגוון של מעסיקים מתחומים שונים - חינוך, ייצור, גרפיקה והדפסות, כל ענפי הפיננסים, מכירות ועוד. שמעסיקים באהבה ובשמחה נשים חרדיות, ומעריכים את מעלותיהן, אבל אינם מתעלמים מהחסרונות של ההעסקה הזו.
אני מסכימה איתך שהשוני הוא בין התחומים.
ככל ששוק התעסוקה של המקצוע מורכב ממעסיקים קטנים שמתקיימים בקושי ורואים הכל מבעד לחור בגרוש.
אז יסתכלו על אישה, ועוד חרדית כנטל. כקושי ועלות שצריכה לפצות את עצמה בשכר נמוך.

בהייטק החברות הן גדולות, הראשי צוותים ומנהלי פיתוח לא אלו שמשלמים את העלות של הכשרת עובדת נוספת לחל"ד, החפיפה, והירידה בתפוקה מכיסם.
ולכן קל להם יותר לנפנף בדיברסיטי.
בהייטק רוב החברות הן לא רק גדולות אלא בינלאומיות.

גם בראיית חשבון, וייעוץ מס, חלומה של כל אישה זה לעבוד בחברה.
למה? בדיוק בגלל זה. לא רק הענין בעבודה אלא גם הנקודה שמשרדי רואי חשבון ויועצי מס, תמיד יסתכלו עליך שעה שעה מבעד לחור בגרוש. ויתחשבנו על כל הוצאה. (וממילא חל"ד זה הר בשבילם)

הלוואי ושאר הציבור ילמד את אקלים העבודה הייטקיסטי.
פעם זה היה נשמע בלתי הגיוני, אבל אומרים שעכשיו לאחר הקורונה, לא רק בהייטק, אלא בכל מקום השוק הוא שוק של עובדים.
שוק של עובדים פירושו שמעסיקים יצטרכו לתת לעובדים סיבות לעבוד אצלם ולא ההפך.
והתעמרות על שעות, או על יציאה לחל"ד באמת לא תתן שם טוב למעסיק שיגרום לעובדים לבוא לעבוד אצלו.
אצלי בעבודה יש בוסית-ר"צ(לא שלי ב"ה) שמתקשה כבר שנה לגייס עובדים לצוות שלה.
כי כל עובדת שמתראיינת ומבררת איך היא, מבינה שהיא לא נחמדה לעבודה מהבית, לחיסורים וכו' ומעדיפה להמשיך לראיון הבא מאשר לבוא.

ככר השוק

משתמש מקצוען
פעם זה היה נשמע בלתי הגיוני, אבל אומרים שעכשיו לאחר הקורונה, לא רק בהייטק, אלא בכל מקום השוק הוא שוק של עובדים.
שוק של עובדים פירושו שמעסיקים יצטרכו לתת לעובדים סיבות לעבוד אצלם ולא ההפך.
והתעמרות על שעות, או על יציאה לחל"ד באמת לא תתן שם טוב למעסיק שיגרום לעובדים לבוא לעבוד אצלו.
אצלי בעבודה יש בוסית-ר"צ(לא שלי ב"ה) שמתקשה כבר שנה לגייס עובדים לצוות שלה.
כי כל עובדת שמתראיינת ומבררת איך היא, מבינה שהיא לא נחמדה לעבודה מהבית, לחיסורים וכו' ומעדיפה להמשיך לראיון הבא מאשר לבוא.
השוק הוא של עובדים ב2 מקרים כרגע-
1. עובדים עם נסיון. השוק עדיין לא מחפש את הג'וניורים. קשה מאד למצוא עבודה ראשונה. המעסיקים בוכים שאין עובדים, אבל מוכנים לקבל רק כאלה עם תארים, עם נסיון של כמה שנים וכן הלאה. עובדים כאלה באמת יכולים לבחור את המקום הטוב בעיניהם ושכרם עלה.
2. עבודות פיזיות מול אנשים. מלצרים, קופאים, סייעות. עבודות בשכר מינימום, בשעות ארוכות ולא גמישות, ועם עומס פיזי. פחות רלוונטי לאישה חרדית בהריון או אחרי לידה, או סתם עם ילד שצריך להוציא מהגן ב4.

ישראלה ישראלי

משתמש סופר מקצוען
זה פוסט ממש מעניין
יכולה לספר לך מהחודשים האחרונים
שהם לא רצו לקבל עובדת מוצלחת מאוד. כבר דיברו איתה על שכר (גבוה ביחס לשוק) ובאותה שיחה היא אמרה להם שהיא יוצאת לחופשת לידה עוד 4 חודשים.
אחרי כמה ימים התקשרו לומר לה שכרגע לא מתאים להם, מתוך השיחה וההתחמקויות לסיבת האי התאמה הובן שזה בגלל הסטטוס שלה.
יש הבדל בין עובדת שהוכיחה את עצמה ויוצאת לחופשת לידה לבין עובדת שמגיעה בשביל לצאת
עוד 4 חודשים זה אומר חודש עד לתחילת העבודה
חודש חפיפה
תתחיל לשחות לאט תלד (חודשיים יכולים גם להתקצר) ואז לחכות 4 חודשים...
לא חושבת שיש משרה שמקובל לעבור אליה בהריון מתקדם
(ובדיוק בשביל זה נחקק החוק על איסור פיטורין של אישה בהריון דווקא בגלל שהיא אינה יכולה למצוא עבודה חדשה)

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
יש הבדל בין עובדת שהוכיחה את עצמה ויוצאת לחופשת לידה לבין עובדת שמגיעה בשביל לצאת
עוד 4 חודשים זה אומר חודש עד לתחילת העבודה
חודש חפיפה
תתחיל לשחות לאט תלד (חודשיים יכולים גם להתקצר) ואז לחכות 4 חודשים...
לא חושבת שיש משרה שמקובל לעבור אליה בהריון מתקדם
(ובדיוק בשביל זה נחקק החוק על איסור פיטורין של אישה בהריון דווקא בגלל שהיא אינה יכולה למצוא עבודה חדשה)
הגבתי לפוסט ספציפי שמדבר על גיוס עובדים באינטל גם בהריון.

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
עדיין. לבוא 4 חודשים לפני זה באמת קצת. בדרך כלל מדברים על שלב מוקדם הרבה יותר.
אז אם ככה, בפוסט ההוא לא היה צריך להדגיש שלא מתייחסים להריון, לפני השלב הזה בכלל לא אמורים לדעת שאת בהריון.

(לה זה לא משנה. היא היתה מסודרת בעבודה לפני ומסודרת גם עכשיו,
רק שהציעו לה לעבור בגלל ידע ספציפי שיש לה וזה היה הסוף :) )

M.D.R

משתמש צעיר
כי היא *בחרה* לעבוד אצלו, כי הוא נותן לה לעבוד מהבית, או לעבוד שמונה שעות ולא תשע, או כי זו חברה פיננסית ולא מלאה בג'ורה.

הבחירה היא דו צדדית, ושתי הצדדים יוצאים פיטים מהסיפור.

אף אחד לא הכריח אותה לעבוד בשום מקום. היא בחרה, והוא בחר.

למה את מתכוונת?

עיצוב גרפי מקצועי

משתמש מקצוען
D I G I T A L
ודירות 3 חדרים ו-4 שעלו לפני שנתיים 650 אל"ש עכשיו עולות כבר 800-850 אל"ש.
150k בשנתיים זה ממש לא הרבה ביחס לבית שמש מודיעין עילית אחיסמך ופסגת זאב 150K זה בערך הסכום שעלה שם בזמן שכתבתי את ההודעה הזאת

רינהרינה

משתמש מקצוען
זה ממש לא חזיון העתיד.
זה כבר קורה.
מי שקונה דירה נורמלית בירושלים הוא מיליונר.
מחירי הביגוד, הנעלה, וגם מזון יקרים יותר בירושלים.
יש כבר הרבה בניינים סגורים עם קוד בירושלים.
דווקא המזון זול יותר בירושלים, יש יותר רשתות עם הרבה יותר תחרות,
לא בכל מקום יש שערי רווחה ואושר עד.
וגם ביגוד והנעלה- אותם חנויות שיש בכל מקום יש גם בירושלים.
מה שיותר יקר בירושלים זה גנים פרטיים, מטפלות, פאניות, קוסמטיקאיות, בייביסיטר וכו'

בייסי

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
אוטומציה עסקית

אפרסמון2

משתמש סופר מקצוען
זה פוסט ממש מעניין
יכולה לספר לך מהחודשים האחרונים
שהם לא רצו לקבל עובדת מוצלחת מאוד. כבר דיברו איתה על שכר (גבוה ביחס לשוק) ובאותה שיחה היא אמרה להם שהיא יוצאת לחופשת לידה עוד 4 חודשים.
אחרי כמה ימים התקשרו לומר לה שכרגע לא מתאים להם, מתוך השיחה וההתחמקויות לסיבת האי התאמה הובן שזה בגלל הסטטוס שלה.
אולי זה רק אני
איכשהו הפוסט הזה ^^^ משכנע אותי הרבה יותר מהפוסט ההוא

פוסטים מכילים ופמיניסטיים וברה ברה ברה בסושיאל מדיה טובים בדיוק בשביל מה שהם מיועדים - יח"צ
פירור לא מעבר לכך

אפרסמון2

משתמש סופר מקצוען
אבל למה לא להישאר בידיעה שנשים חרדיות הן נטל על מקומות עבודה, וצריך תקציבים כדי לקבל אותן, ועמותות, וארגונים, ואסיפות, וועדות, ודיבורים, ופרסומים.

אם נגנוז את כל הדבר הזה, על מה ידברו ברשתות החברתיות כל הנשים הנאורות שכבר לא מופלות, כמו האלו בגטו. ואיך יתפרנסו כל כותבי המגזינים למינהם ועל מה ידונו בועידות למען זכויותיהן של עובדות המשק החרדיות.

חבל לגנוז את התאוריה, זה יהפוך את העולם שלנו למשעמם נורא.
הטיעוני איש קש הללו לא תורמים דבר לדיון
חרדית היא לא נטל. אבל התפוקה למעסיק של נשים שעובדות לצד העבודה "הרגילה" גם בעבודה מקבילה של ייצור משפחה ברוכת ילדים, ולעניין זה לא חשוב אם הן חרדיות, צ'רקסיות או הינדואיות, היא נמוכה מהתפוקה של נשים שעובדות בעבודה אחת בלבד.

בבקשה שמישהו יבנה אלגוריתם שיחשב איך אשה שמקדישה כחמישים אחוז מחייה להיפראמזיס וחופשות לידה (בהתאמה)
מספקת למעביד אותה תפוקה כמו מי שמקדישה לדברים הללו כחמש אחוז בלבד מחייה

נכון, יש עוד וקטורים. יש מסירות לעבודה. יש כשרון. יש חריצות. השכלה.
הם חשובים אפילו יותר מכל הנ"ל

מה השאלה?

אבל גם את הוקטור הזה אי אפשר "לגנוז".

לצד זה, אם המובן מאליו צריך להיאמר, אז ייאמר:
האם חרדית יכולה לעבוד? כן
האם לחרדית כעובדת יש הרבה מעלות? כן
האם מגיע לחרדית תלוש משכורת מכובד בזמן? כן

אבל את עובדות החיים אי אפשר לכסות לא ביח"צ זול של אינטל ולא בחלומות על "כל הנשים שוות הן והכל המצאה של ועדות ומגזינים שמחפשים מה לעשות בחיים".

וסתם אגב.
אותי לא חינכו בנאורות ולא "מגזינים".
ועל כן חונכתי שיהודי הוא לא עבד (בעצם זה גם בפרשת השבוע...), ושוויו נמדד בדברים אחרים לגמרי מאשר התועלת שהוא מפיק לשוק התעסוקה, ו/או התועלת שהוא מצליח להפיק משוק העבודה (כלומר המשכורת שלו)

נערך לאחרונה ב:
מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה