לא רק שאני משווה, אני משווה ומעלה.
אני לא יודע מאיזו פוזיציה אתה מדבר, אני מדבר מפוזיציה של אחד שסבתו שתאריך ימים ושנים גרה בשכונת גני יער בלוד משנת תשסט, הרבה לפני שאחיסמך התחילה לזוז לאנשהו.
הבנין שסבתי גרה נמצא היום איפה שנמצא תלמוד תורה דרכי יושר באחיסמך, ממש צמוד.
בימים ההם לפני בניית אחיסמך הדרך של סבתא שלי להגיע אלינו, למודיעין עילית הייתה לצאת ללוד, ולתפוס אוטובוס מתחנה מרכזית בלוד, כל יציאה מהשכונה בעצם הייתה לכיוון לוד.
תחנה מרכזית בלוד נמצאת צמוד או ממש בתוך שכונות הפשע שאתה מדבר עליהם, ובכ"ז יצא לי כמה פעמים ללכת בתוכם ממש למרכזית.
לא סימפטי אבל הגיוני, אתה מדמיין מצב שזה קורה בחורה או בתל שבע או אפילו ברהט שהיא עיר ממוסדת.
לומר שלא נרשמו בשנה האחרונה אירועים כאלו זה פשוט לא נכון, הם אולי לא דווחו מספיק מחמת יאוש של התושבים בנגב.
העבריינים בלוד והערבים אכן הרימו ראש בשומר החומות אבל בנגב הם חוגגים כל השנה. סע בכביש 31 או 25 בשעה רנדומלית ביממה, ספר לי איך התחושה.
אני שונא את הרעיון של כסיף, אני חושב שכל מי שתומך בו צריך ללכת לשבת אחת בעומר או באזור לשמוע את צרורות הירי במהלך הלילה, לחוות נהגים בני 12 על הכביש ובשטח, ללכת במרכז מסחרי ולהתקל בקבוצה מהפזורה.
המקרה היחיד שזכור לי באחיסמך זה חיסול פנימי בלב השכונה, יכל להיות באותה מידה בכל רחוב אחר בלוד.
כסיף זה רעיון מחוצף של אנשים מחוצפים, מי שהגה אותו מתייחס לחרדים כבשר תותחים ליישוב הנגב, לא שונה הרבה מהיחס לעצים של קקל שניטעים למטרה דומה.