טור דעה מזל טוב לשר השיכון ולציבור החרדי: שכונה חדשה (בגודל עיר וחצי) נולדה !

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
והמרחק של השכונה ענקית בת 13,000 דירות לכביש שליד עוד יותר גדול
האזור של כסיף הוא בעייתי,
יותר מאחיסמך,
כל הנגב סובל מפרוטקשן ומבדואים גנבים ומציקים,
בלוד היו מהומות בשכונה אחת,
שלא גלשו החוצה וודאי לא לשכונה מרוחקת כמו אחיסמך,
משא"כ כסיף שכדי להגיע לשם צריך לעבור בצירים לא סימפטיים...

ר. המוסד

משתמש מקצוען
האזור של כסיף הוא בעייתי,
יותר מאחיסמך,
כל הנגב סובל מפרוטקשן ומבדואים גנבים ומציקים,
בלוד היו מהומות בשכונה אחת,
שלא גלשו החוצה וודאי לא לשכונה מרוחקת כמו אחיסמך,
זה כבר ההרגשה האישית של כל אחד,
יש כאלו שלגור מעבר לקו הירוק זה הכי מפחיד
ויש אכן חסידיות שלמות שלא מתגוררת שם,
ויש שדווקא הכי פיחדו מהומות שהיו בשומר החומות,
ויש כאלו שאומרים שמסוכן לגור ליד המשולש,
לא שמעתי שיש סכנה מיוחדת לגור דווקא בדרום
ובגלל זה נמנעים מלעבור לגור שם

די

משתמש סופר מקצוען
לפי נתונים במחקר של משרד השיכון-רק בערים ירושלים בני ברק בית שמש מודיעין עילית ביתר עילית אשדוד ואלעד יש 190,000 משפחות חרדיות (ערים שאין הרבה מה להתפלפל בהם בגדר מיהו חרדי) וזה נתונים מלפני כמה שנים, וזה עוד לפני כל שאר הערים שיש בהם חרדים, כך שלכאורה יש בערך 250,000 משפחות חרדיות.
יתד נאמן זה ממש ממש לא ראיה כי המון משפחות לא מקבלות כגון יחידות דיור ערים בפריפריה (גם ערים חרדיות) ועוד.

szn

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
לפי נתונים במחקר של משרד השיכון-רק בערים ירושלים בני ברק בית שמש מודיעין עילית ביתר עילית אשדוד ואלעד יש 190,000 משפחות חרדיות (ערים שאין הרבה מה להתפלפל בהם בגדר מיהו חרדי) וזה נתונים מלפני כמה שנים, וזה עוד לפני כל שאר הערים שיש בהם חרדים, כך שלכאורה יש בערך 250,000 משפחות חרדיות.
יתד נאמן זה ממש ממש לא ראיה כי המון משפחות לא מקבלות כגון יחידות דיור ערים בפריפריה (גם ערים חרדיות) ועוד.
לא נשמע כ"כ

יש מקור\לינק?

די

משתמש סופר מקצוען
יש מקור\לינק?

כמה חרדים לפי ערים בתי אב.png

המקור (עמ' 28)https://foi.gov.il/sites/default/files/תכנית דיור ממשלתית עבור המגזר החרדי דצמבר 2019.pdf

אייזנבך

משתמש סופר מקצוען
עימוד ספרים
אוקיי. אני נתן קרדיט למי שמגיע, ומגיע לכם בד"כ.

אך כעת באמת בא נעיין בזכאי סדרה ג' (דהיינו לא המחיר למשתכן סדרה א' וב' אלא רק מבערך 2019 ועד להיום לפי הערים בני ברק, בית שמש, אלעד מודיעין עילית, ומירושלים ניקח למען ההגינות 33% לפחות חרדים, וביתר ועמנואל וצפת, מוכן?)

הנה הנתונים : בני ברק 11.896 בית שמש 7382 ירושלים (שליש): 10000 -(הסכום הכולל הינו מעל 30000)
אלעד כ3000 ביתר כ3500 מו"ע מעל 3000 צפת מעל 1000 רכסים כ800 ועוד אלפים בערים מעורבות דוגמת אשדוד ועוד. סה"כ מעל 40.000

ומה שכבודו טוען שצריך להגיע ליותר נרשמים התשובה הוא שמלא מלא לא נרשמים להגרלות וזה ידוע לפי המסמך הנ"ל יש מעל 200000 אלף זכאים פעילים שלא זכו עדיין בדירות

אז ברור שיש יותר מעשרת אלפים חרדים שמתמודדים בהגרלות, בד"כ בכל הערים החרדיות מתמודדים כ15000 איש, וכמו שאמרתם נוספו עוד הרבה מאורסים לדעתי יש מינימום 20,000 אלף חרדים שמתמודדים.

מצורף הקובץ.
התפרסם כעת בעיתון שחרית בשם איזה מכון מחקר שיש חסר של 10000 דירות לחרדים.
ראיה לכך ההגרלה האטרקטיבית באלעד שכל מי שאני מכיר נרשם שם (בציבור החסידי) גם דלפונים, ונרשמו כ13 אלף ובטוח שחלקם מזרחיסטים וכו'.

כל שנה מתחתנים כ-8000 זוגות חרדים (יש אומרים עשר אלף, אך שמעתי נתון מאחד שיודע כי מתעסק בתיווך לזמרים לחתונות שאין יותר מ8)

כנראה שהציבור הליטאי ברובו שמתחתן עכשיו יש לו דירה בצד או שקונים מיד. וכן חלק גדול מבעלי הזכות לדירה (חילונים) הם רווקים שלא נרשמים או משפרי דיור שפחות זוכים. מה שאומר שבפועל יש כ-50-70 אלף שמחכים להגרלות מכל הציבורים.

אם משחררים את קרית גת כסיף ואלפי דירות בצפת ביתר בית שמש רכסים וכו', זה יקל מאוד וצפוי להוריד משמעותית את מחירי הדירות.

szn

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית

לא מבין איך י-ם מגיעה ל-68 אלף משפחות

תבדקו כמה קולות קיבלו ש"ס, ג, דת ועץ בסה"כ כ- 112 אלף קולות
תוסיפו לחשבון קנאים העדה וכו' נגיע אולי ל-140 אלף קולות
אם 70 אלף זוגות הצביעו זה יוצא 140 אלף קולות
הענין הוא שלעיריה אפשר להצביע מגיל 17.....

ביאור 2023-04-27 155451.jpg

חרישאי

משתמש מקצוען
לא רק שאני משווה, אני משווה ומעלה.
אני לא יודע מאיזו פוזיציה אתה מדבר, אני מדבר מפוזיציה של אחד שסבתו שתאריך ימים ושנים גרה בשכונת גני יער בלוד משנת תשסט, הרבה לפני שאחיסמך התחילה לזוז לאנשהו.
הבנין שסבתי גרה נמצא היום איפה שנמצא תלמוד תורה דרכי יושר באחיסמך, ממש צמוד.
בימים ההם לפני בניית אחיסמך הדרך של סבתא שלי להגיע אלינו, למודיעין עילית הייתה לצאת ללוד, ולתפוס אוטובוס מתחנה מרכזית בלוד, כל יציאה מהשכונה בעצם הייתה לכיוון לוד.
תחנה מרכזית בלוד נמצאת צמוד או ממש בתוך שכונות הפשע שאתה מדבר עליהם, ובכ"ז יצא לי כמה פעמים ללכת בתוכם ממש למרכזית.
לא סימפטי אבל הגיוני, אתה מדמיין מצב שזה קורה בחורה או בתל שבע או אפילו ברהט שהיא עיר ממוסדת.
לומר שלא נרשמו בשנה האחרונה אירועים כאלו זה פשוט לא נכון, הם אולי לא דווחו מספיק מחמת יאוש של התושבים בנגב.
העבריינים בלוד והערבים אכן הרימו ראש בשומר החומות אבל בנגב הם חוגגים כל השנה. סע בכביש 31 או 25 בשעה רנדומלית ביממה, ספר לי איך התחושה.
אני שונא את הרעיון של כסיף, אני חושב שכל מי שתומך בו צריך ללכת לשבת אחת בעומר או באזור לשמוע את צרורות הירי במהלך הלילה, לחוות נהגים בני 12 על הכביש ובשטח, ללכת במרכז מסחרי ולהתקל בקבוצה מהפזורה.
המקרה היחיד שזכור לי באחיסמך זה חיסול פנימי בלב השכונה, יכל להיות באותה מידה בכל רחוב אחר בלוד.
כסיף זה רעיון מחוצף של אנשים מחוצפים, מי שהגה אותו מתייחס לחרדים כבשר תותחים ליישוב הנגב, לא שונה הרבה מהיחס לעצים של קקל שניטעים למטרה דומה.

CPA

משתמש פעיל
רשמתי גם כאן בנפרד. אבל כמו שהציעו אפשר לבדוק ריכוזים לפי הצבעות
1682601704879.png

szn

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
@די לפי הידוע לי בקרית ספר אין 18 אלף יח"ד

עריכה: באתר העיריה כתוב שיש 12 יח"ד
https://www.modil.org.il/אודות-העיר/

גם בביתר אין 13 יח"ד
אם אני זוכר נכון יש שם 8000 יח"ד

נערך לאחרונה ב:

szn

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית

בקיצור במחקר של משרד השיכון ממש לא עשו עבודה רצינית (כמו כל משרד ממשלתי...)
ברפרוף קטן גיליתי פספוס של לפחות 10 בתי אב שהם הוסיפו
אני מאמין שעם עוד קצת עבודה נמצא עוד טעויות

נערך לאחרונה ב:

%;

משתמש פעיל
קצת להתעדכן בחדשות...
בשבת הגדול מחבל תושב חורה ניסה לחטוף לשוטר נשק ביציאה מהר הבית שוטר נוסף שהיה שם חיסל את המחבל תושבי חורה אמרו שהרגו אותו סתם ויצאו לכביש 31 עם אבנים הם הספיקו לרגום כמה אוטובוסים עד שהמשטרה חסמה את הכביש כמה ק"מ לפני חורה למשך מספר שעות זה היה בחודש האחרון
חוץ מזה יש שם פרוטקשן וכדאי לא לשכוח את אריה שיף שהרג ערבי שניסה לגנוב לו את האוטו...
יש כלל בחדשות 'אדם נשך כלב - חדשה, כלב נשך אדם - לא חדשה'
עצם הדיווח על המקרה החריג מעיד על השקט הפסטורלי במקום
נסעתי עשרות פעמים בכביש 31 ומעולם לא נתקלתי באיום כלשהו
הנסיעה לביתר עילית כבר מפחידה הרבה יותר...

%;

משתמש פעיל
ציר 31 הוא ציר 'לא סימפטי'...?
האם אתה יודע שמדובר בכביש בן 2 נתיבים מוארים לכל צד עם מחלפים לכל אורכו?
אלפי בני באדם נוסעים בו כל יום בלי שמץ של פחד
בכבישים המובילים לביתר נרשמו הרבה יותר זריקות אבנים מאשר אירוע בודד בכביש 31

דץ

משתמש פעיל
@עו"ד נתן רוזנבלט
אין לי מושג כמה הקנאים כי הם לא מצביעים, אבל הם גרים בעיקר בשתי שכונות קטנות, מאה שערים ורמה ב' בכל השאר הם מקבלים עיתון כמו כולם.

חב"ד זה שאלה טובה, התשובה נזילה כמו השאלה מיהו חרדי? לדוגמה: יש לחבד בקרית מלאכי בקריה וסביבותיה כאלף משפחות, אבל ברחבי העיר רשומים עוד כמה מאות שרואים עצמם כחסידי חב"ד, על אף שהם לא ממש תמיד מקפידים על על סעיף בשו"ע הרב בעל התניא...

זה המקור החשוב ביותר, כי אין מקום שהיתד לא מגיע, כולל דירות נורבגים בביתר ומודיעין עילית.
אשדוד ב-רובעים ח, ג, ו, הוא לא מחולק בתיבות אלא נזרק בפינות, בגינות וכדו'... וד"ל
בקשת עזרה: לפני תקופה ארוכה מישהו כתב כאן על איזה יישוב קטן בנגב שאפשר להביא לשם משפחות חרדיות. אשמח אם מישהו זוכר במה מדובר, תודה מראש.
מיתר נראה לי, ישוב ליד להבים
מכרז פתוח של רמ"י,
היה קבוצה מאחת הקהילות הגדולות בארץ שתכננה להירשם שם,
לא יודע מה קרה בפועל.

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
ציר 31 הוא ציר 'לא סימפטי'...?
האם אתה יודע שמדובר בכביש בן 2 נתיבים מוארים לכל צד עם מחלפים לכל אורכו?
אלפי בני באדם נוסעים בו כל יום בלי שמץ של פחד
בכבישים המובילים לביתר נרשמו הרבה יותר זריקות אבנים מאשר אירוע בודד בכביש 31
כן אני יודע ואף נוסע בו לעיתים רחוקות...
זריקות אבנים זה לא הפרמטר היחיד,
יש בריונות בכביש,
או לדמיין מה יכול לקרות אם תשאיר את הרכב שניה בתחנת דלק,
ברור שבנגב יש בעיית בטחון אישי, ואני לא מבין מה האינטרס להסתיר זאת...

דץ

משתמש פעיל
כולם יודעים שמאז ששרפו שם ניידת משטרה לפני שנה +
בין חורה לערד אין ניידת אחת לרפואה,
והבריונות חוגגת......
ולא כמו פעם שמאחורי כל תחנת אוטובוס בכביש הנ"ל התחבאה ניידת.....

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
רק בעיה קטנה, אין תחנת דלק ישראלית בין כביש 6 לכסיף
דיברתי על האזור בכללותו,
והבאתי דוגמא שאינה זריקת אבנים...
ונראה לי ששנינו מסכימים אם זה שיש שם בעיה מסויימת בבטחון אישי, לא?

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה