מושב חרדי

גברת חוקרת

משתמש פעיל
בלת"ק
יסודות- חסידי של חסידות אחת מסוימת, לא זוכרת איזה.
מהיכרות קרובה - ממש ממש לא נכון. הציבור שם ברובו הגדול ליטאי מיינסטרים, עם מיעוט חסידי ומשפחות ספרדיות בודדות שהגיעו בעקבות הישיבה.
אולי הסבים והסבתות שהקימו את המושב היו מבתים חסידיים לפני השואה, אבל היום הקהילה ממש ליטאית - חלקם אברכים וחלקם עובדים (אם כי הרב חסידי...)
גם ההרחבה שמתוכננת ליד יסודות - לא יודעת למה טענו שמשווקים אותה לציבור הדת"ל - אולי התבלבלת עם נצר חזני שהוא יישוב נפרד של מגורשי גוש קטיף - אבל עד כמה שידוע לי ההרחבה ביסודות מיועדת למיינסטרים החרדי, עם ועדת קבלה די קשוחה.
למה לא לברר דבר ראשון על ההרחבה שם? (אם כי מן הסתם יקר מאוד...)

כהנים

משתמש פעיל
סוף-סוף קול שפוי.

כמוני כמוך.
אך חלומי עדיין שריר.
פליז, לא משהו דרומי!
ולא באזור חם!
אם כבר מושב, שיהיה אפשר לנשום בו!
דוקא בדרום יש בריזה מצוינת בלילות ובערב.
הרבה לא יודעים את זה, אבל יותר טוב שם מהמרכז...

כהנים

משתמש פעיל
מקפיצה שוב את נושא האשכול לאלו שלא היו פה אתמול בערב!
שלום לכולם!
אני פונה אליכם כי יש לי משאלה.
המשאלה שלי היא לגור במושב!
מושב חרדי!
אני מחפשת המון, חורשת את הארץ ולא מוצאת מענה.
יש מצב שאתם מרגישים כמוני?
גם לכם יש חלום על מרחבים, גינה פרטית, קהילה שקטה ולא מעיקה, שירותים דתיים קרובים לבית והרבה ירוק וטבע?
אשמח למצוא חבורה גדולה של אנשים שמתעניינים בנושא ואולי אפילו ישמחו לפעול לכך.
אני כבר התחלתי לפעול!
להשתמע
0556790274

nech4

משתמש פעיל
מרגישה בדיוק כמוך
חולמת על זה!!!
אפנה אליך בע"ה.

כתבת על השרשר ב-2017.
גם אני חיפשתי מידע בעבר על יוזמות כאלו..
מישהו כתב שם, אם אני לא טועה,
על כדאיות גבוהה לישיבה בתוך המקום.
ישיבה נותנת הרבה במובן של חיי קהילה, של זמינות למיניינים, חוויות ואפילו תחבורה טובה יותר.
וזה גם יכול להבטיח:
א. שהמקום לא יזדקן עם יושביו.
ב. שהאוירה הרצויה וסגנון האוכלוסיה הרצויה תישמר עם בחירת הבוגרים להישאר במקום.
ג. לכל אלו שחוששים מעלויות כספיות- בבית פרטי קל ליצור יחידת דיור לזוגות צעירים בוגרי הישיבה. כולם מרוויחים מזה..

לגבי מזג אויר בדרום-
אם זה אכן על כביש 25 בין באר שבע לדימונה
אז המזג אויר נפלא שם!!
גם אם יש טמפרטורה גבוהה יש כל הזמן משב רוח, אין כמעט לחות.
(ומה שמעיק עלינו בימים חמים זה בעיקר הלחות, הזיעה. לכל הבני ברקים-אשדודים-נתניינתים שנבהלים מה'דרום').

כהנים

משתמש פעיל
קצת יותר פרטים ממה שהתחדש לי הבוקר:
על מנת לפתוח ישוב, צריך להתארגן לקבוצה קטנה וחזקה.
חזקה הכוונה אנשים שמכירים אחד את השני וחזקים בגצון שלהם להשאר לאורך כל הדרך.
אנשים שילכו עם החלום שלהם ויש להם אנרגיות ויכולת.
עכשיו נפרט למה האנרגיות ומה היכולת:
בהתחלה מגבשים חזון לישוב. שזה אומר מחליטים מי הקבוצה הגרעינית ומה היא חולמת ורוצה.
ואז מקבלים אישור לעלות לקרקע.
שלב א' עולה לקרקע בקראווילות כבר בעוד כשנה, שנה וחצי (כמובן שהכל לכאורה)
הם כנראה משלמים רק על תשתיות ומקבלים שטח של כחצי דונם.
שם הם גרים כשנה שנתיים כקבוצה ללא יכולת להוסיף עוד משפחות.
במידה ושרדו את התקופה הזו, מתחילים לצרף משפחות בועדת קבלה שהם יוצרים.
גם המשפחות החדשות מקבלות חצי דונם ומשלמות תשתיות וגרות בקראווילות, מיותר לציין שכולם מתחייבים להיות בעלי אפשרות לבנות את ביתם ברגע שיהיו אישורים.
בסוף התהליך הארוך, מתקבלים אישורים לבנית הבתים ואז כל אחד בונה את ביתו והישוב מתרחב יותר.
זאת אומרת שהקבוצה הראשונית יהיו בעלי רכבים שיכולים להסיע את ילדיהם לישובים סמוכים למוסדות חינוך.

אז אם זה החלום שלכם, ואתם צעירים ורואים למרחוק ומרגישים שאתם מסוגלים ורוצים,
פנו אלי!
אני באמצע לגבש קבוצה.

אלף אורות

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
D I G I T A L
מישהו כתב שם, אם אני לא טועה,
על כדאיות גבוהה לישיבה בתוך המקום.
ישיבה נותנת הרבה במובן של חיי קהילה, של זמינות למיניינים, חוויות ואפילו תחבורה טובה יותר.
וזה גם יכול להבטיח:
א. שהמקום לא יזדקן עם יושביו.
ב. שהאוירה הרצויה וסגנון האוכלוסיה הרצויה תישמר עם בחירת הבוגרים להישאר במקום.
ג. לכל אלו שחוששים מעלויות כספיות- בבית פרטי קל ליצור יחידת דיור לזוגות צעירים בוגרי הישיבה. כולם מרוויחים מזה..
אכן בדיוק כך! אם רוצים לבנות יישוב בר קיימא, זו תהיה טעות לארגן גרעין של משפחות ללא ישיבה. ברגע שיש ישיבה - יש הכל!

אלף אורות

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
D I G I T A L
אברכי כויללים רגילים מאוד.
לא עם הורים עשירים שיממנו אותם, אלא כאלה שעובדים קשה וחוסכים ויש להם מה להשקיע.
או שזכו במחיר להמשתכן, שזה גם אחוז יפה מהצעירים.
אברכי כוללים צעירים בגילאי 20-30 שעובדים קשה וחוסכים?
אם הם אברכים - הם לא עובדים.
אם נשותיהן עובדות - צריך עבורן מקום עבודה (כמו שבהרבה מקומות בפריפריה כשרוצים להוסיף זוגות צעירים, בהרבה מקומות מבטיחים לנשים מקום עבודה, אחרת לא יבואו).
את גם כותבת שיגורו בקרווילות וצריך רכבים. לאיזה אברכים יש רכבים בדיוק? ואיזה אחוז מהנשים שלהן הן בכלל עם רשיון נהיגה? שלא לדבר על כך שלרוב האברכים הרגילים כלשונך, אין בכלל רישיון נהיגה!

גברת חוקרת

משתמש פעיל
לרוב האברכים הרגילים כלשונך, אין בכלל רישיון נהיגה!
מה? מאיפה הבאת את זה?
ממה שאני מכירה, לרוב האברכים הצעירים בהחלט יש רשיון נהיגה, גם אם הם בפועל לא מחזיקים רכב.
אנחנו מדברים על המיינסטרים, כן?
אבל זה כבר נושא לאשכול נפרד...

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
בכל היישובים הקהילתיים שאני מכירה התושבים ממעמד סוציו אקונומי בדרגת ביניים פלוס- אלו לא דירות זולות.
וגם חייבים להחזיק רכב לשם התניידות.
ביישובים רכב הוא לא מותרות אלא צורך חיוני.
ככה שהאפיון של ישוב כזה כאברכי וצעיר קצת לא מחובר למציאות בעיני.

מנאלו

משתמש פעיל
גם אם לרוב ציבור האברכים אין היום רישיון (למרות שלדעתי זה לא נכון...)
ואברך שחשקה נפשו לגור בישוב חרדי- אך לא להחזיק רכב
אז באמת הוא מרחיק מעצמו את מילוי שאיפתו.
אך אם בנפשו לגור במושב, אז גם אם היום אין לו רכב, הוא יעשה רישיון... וזה לא יפסול אותו מלהמשיך להיחשב כאברך מעולה!!
לא על רישיון- יקום\יפול דבר...!

הדר 310

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
האמת, לדעתי צריך לחרד יישובים קיימים. למשל יש את אמירים בצפון, לא רחוק ממירון. מקום מדהים ומקסים ואולי היה כדאי לחרד אותו. לא חבל עליו?
אמירים זה המושב האחרון שתצליחי לחרד.
יש להם קונספט מאוד מאוד חזק של אנשי בוהמה וטבע חילוניים וצמחוניים.

אש קודש!

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית

ליצ'י

משתמש מקצוען
לדעתי, היה נכון יותר להצטרף למושב קיים, מאשר להקים מושב מאפס. ניתן למצוא מושבים דתיים שלא יתנגדו לכך באופן עקרוני.
יש בהרבה ישובים חלוקות מסויימות לגושים שונים בתוך הישוב, כמו לפי איזורים ישנים/ חדשים וכו' כנ"ל אפשר ליצור איזור חרדי שיתחיל בגרעין של קבוצת משפחות ותתרחב לאט לאט- עד לחזון של מוסד לימודים, ישיבה וכו' ( לא בקטע של 'לחרד' אלא בקטע של שכונה עם מידת נפרדות, ובתוך מושב דתי. לא חילוני)
ובדיוק חשבתי לאחרונה שבעיני- 'מושב חרדי' זה סוג של פרדוקס, כי היכן שיהיה ריכוז חרדי זה כבר לא יהיה מושב. יש הרבה מאפיינים חרדיים שלא הולכים יחד עם חיים מושבניקיים אמיתיים.
מה אתם אומרים? אולי זה האתגר האמיתי כאן...
ובחזרה להצעה לחבור למושב קיים, לדעתי זה גם יתן מענה לנ"ל מבחינת בסיס של מושב אמיתי ואווירה כפרית- פשטנית נוכחת, לעומת הקמת מושב חרדי מאפס, ש... איך לומר, אני תמיד בעד חלומות גדולים אבל כיוון כזה בהחלט יכול להוריד את החלום למשהו הרבה יותר נגיש...

גברת חוקרת

משתמש פעיל
סתם ככה, אם דיברתם על
גינה פרטית,
ועל
הרבה ירוק וטבע
ומדובר ביישוב
על כביש 25 בין באר שבע לדימונה
את יודעת כמה עולה לתחזק גינה פרטית עם דשא ירוק? כמה מים זה לוקח? ועוד בנגב החם והיבש....
תסתובבי במעט היישובים החרדים הקיימים, שבהם אנשים גרים בבתים פרטיים צמודי קרקע ומוקפי גינות - החצרות מוזנחות מאוד בד"כ, אולי כמה אדניות מסכנות ומי בכלל מדבר על דשא...
למשפחות חרדיות עם מספר גבוה של ילדים ב"ה יש הוצאות אחרות שהכסף הולך אליהן, לפני ההשקיה והטיפוח של הגינה.
אז זה כבר חלום אחד שכדאי לגנוז :confused:

חני בנני

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בלתק
ראיתי ביסודות שילוט שבונים שם שכוה חדשה,
עדיין אין כלום, רק שלט,
אולי אפשר לברר מה התכנון שם ולהתארגן בהתאם.
אבל חם שם!!! גם בלילה!!!

גברת חוקרת

משתמש פעיל

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
מקפיצה שוב את נושא האשכול לאלו שלא היו פה אתמול בערב!
שלום לכולם!
אני פונה אליכם כי יש לי משאלה.
המשאלה שלי היא לגור במושב!
מושב חרדי!
אני מחפשת המון, חורשת את הארץ ולא מוצאת מענה.
יש מצב שאתם מרגישים כמוני?
גם לכם יש חלום על מרחבים, גינה פרטית, קהילה שקטה ולא מעיקה, שירותים דתיים קרובים לבית והרבה ירוק וטבע?
אשמח למצוא חבורה גדולה של אנשים שמתעניינים בנושא ואולי אפילו ישמחו לפעול לכך.
אני כבר התחלתי לפעול!
להשתמע
0556790274
אגב החיפוש שלך כלל לשבת עם אנשים בכל ישוב ולהכיר קצת מקרוב את ההוואי ואורח החיים או שזה רק התרשמות שלך ממה ששמעת וראית?

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  57  פעמים

לוח מודעות

למעלה