מושב חרדי

גברת חוקרת

משתמש פעיל
אני לא ראיתי שום וילות,
שטח אדמה ריק ושלט.
יש שם שתי וילות, מול הישיבה פחות או יותר, אבל אני לא יודעת אם הם שייכות להרחבה המדוברת (הם נבנו עוד לפני שהתחילו לשווק את ההרחבה)
אם מעניין מישהו מה קורה עם ההרחבה ביסודות כרגע, אני יכולה לנסות לברר אצל כמה שאני מכירה שקנו שם מגרשים

nech4

משתמש פעיל
כמה נקודות ושאלות לאחר קריאת השרשור:

א. מה כלול בעלויות ראשונות? שטח, מחיר קרוילה?

ב. לענין יוקר המחיה במושב:
אם הנ"ל יעלה כמו או פחות מדירה בפרוייקט בפריפריות או דירה קטנה במרכז- זה יכול להקל משמעותית את שאר ההוצאות כמו אחזקת רכב וכד'. כי הבניה לא נעשית על ההתחלה ויש זמן להתארגן כספית.
לגבי הוצאות של לחץ חברתי-
נכון, לחץ חברתי יהיה בכל מקום חרדי אבל ככל שיש קהילה יותר הטרוגנית (בגיל ובסגנון) יהיה פחות לחץ חברתי. (נקודה למחשבה ליעד שהציבה 'כהנים').
ועוד משהו: בעיר נמצאים קרוב למרכזי קניות- מה שמייקר מאד את היומיום. הרבה פעמים קונים כשעוברים ליד ואח"כ מגלים שזה לא שימושי, לא נצרך. במושב- לא רואים=לא קונים. ומה שצריך- קונים בעיר.

ג. לא בטוחה שחובה רכב לכל אברך. רוב הסיכויים שמי שמתכנן להגיע למושב גם יחזיק רישיון או רכב אבל לא בטוח שזה חייב להיכלל בתנאי הכניסה. מספיק שרוב התושבים עם רכב, לפחות להתחלה.

ד. למי שטוען על 'מושב' ללא שטחים חקלאיים- נכון! לא מדובר במושב כמו הכפרים שלמדנו בשיעור מולדת, מדובר על יישוב קהילתי עם בתים צמודי קרקע. ויש כאלו לעשרות אם לא יותר. מעט חרדי והרבה מאד חרד"לי או דתי. כל מפוני גוש קטיף בנו יישובים כאלו והם מצליחים מאד!! ואגב, אפשר ללמוד מהם על תהליך ההקמה.

ה. כתבתם בעיקר צעירים גילאי 30-40. אני חושבת שאם רוצים מקום איכותי חובה לשלב כמה משפחות מבוגרות. ולא רק בשביל עזרה ראשונה של סבתות כמו גם בשביל ההטרוגניות ויישוב הדעת. ממה שראיתי בהשוואה בין בניינים/שכונות שכוללות רק זוגות צעירים או זוגות צעירים עם כמה מבוגרים חביבים- זו תרומה עצומה!

ו. עבודות לנשים:
מקום חדש מזמן צרכים כמו מכירות ועוד. שלא לדבר על מוסדות שיכולים להיפתח עם הזמן.
ויש ערים סמוכות שבהם גם ניתן למצוא עבודות בפרט שבדרום יותר קל להשתלב תעסוקתית מהמרכז.

אלף אורות

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
D I G I T A L
אני חושבת שבבסיסו הרעיון מאוד יפה!
כשאני מדמיינת מושב חרדי, זה נראה לי כמו השטייטל של פעם. אבל די ברור שהיום זה לא יקרה.
לכן צריך להיות מאוד מדויק ומאוד מאוד מציאותי!
צריך מצד אחד את האופי של המושב - חרדי, ישיבתי. מצד שני שלא יהפוך לשכונת וילות או מאידך לסלאמס!
עלו כאן המון נושאים חשובים שצריך לתת עליהם את הדעת, כי באמת לחרדים יש המון צרכים שחייבים לבוא לידי ביטוי ותמיד משהו יבוא על חשבון השני. צריך שיהיו מוסדות לימוד מתאימים, צריך שתהיה גישה לעיר הקרובה, צריך שיהיה רכב לכל משפחה (וכסף לממן את זה), צריך קצת יותר מחנות מכולת שכונתית, אולי לא סופר מרקט, אבל בהחלט משהו מכובד באמצע, כמו בר-כל שיש ברכסים. צריך חנויות בגדים או מכירות ביתיות של בגדים (שזה דווקא לא בעיה לארגן וגם אופציה לפרנסה צדדית). לדעתי כן צריך ישיבה במקום בשביל האוירה, בשביל האופי של היישוב. צריך בית כנסת שיהיה טוב לכולם וחייבים רב למקום שידאג לאופי היישוב, לא מקום שבו כל אחד עושה מה שבא לו.
מדובר לפעמים בצרכים סותרים וצריך למצוא את דרך האמצע. זה לא פשוט בכלל! אבל אולי זה כן אפשרי.
הייתי ממליצה לכם לקחת בחשבון את כל מה שכתבו כאן ולבדוק ברצינות איך מעגלים את הריבוע. הלוואי שיהיה כזה יישוב, אני בהחלט אשקול להצטרף אחרי שיהיה מוכן (לא מוכנה לגור בקרווילה כרגע בשום אופן!).

ג'יחניק

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
לא הבנתי מה כולם מפחדים מעבודות
ליסוע חצי שעה לעבודה זה ממש סביר לדעתי
וכן מי שמתלונן שזה רחוק מהמרכז עוד שנתיים זוג צעיר יחלום לקנות דירה באיזור הזה

נערך לאחרונה ב:

בחיפוש

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
דעתי הענייה.

הציבור מחולק ל 3 חלקים בנושא הזה (בגדול. כמובן שיש תמיד תתי סגנונות).

1. אנשים שאוהבים את העיר את הרעש, ההמוניות, הנגישות להכל בכל שעה וכו' שלא יעזבו את בני ברק / גאולה בשום מחיר שבעולם. (ולכן המחירים שם בהתאם).
הם, מגחכים ועוברים הלאה.

2. אנשים שמבינים ששקט, רוגע, ירוק, בית גדול וכו' זה ערך מוסף ענק וכשמגיעים לצימר פולטים "א'מחייה! הלואי היינו גרים במושב! אך כל זה מתפוגג ברגע שהם צריכים חלב ב9 בערב ואין מכולת או כשכלבלב התגנב לגינה והבעית את הפיצקאלע'ך שלו...
הם, קוראים, אומרים לעצמם: וואלה, רעיון מעולה, אך אחר כמה שניות פולטים למקלדת: "אבל איך תעשו עם... ומה יהיה עם... ואין סיכוי ש... ולמה לא שם..." וכו' וכו'

3. אנשים שבשבילם צורת המגורים העירונית היא נוראית לנפשם ונפש ילדיהם, הם בטוחים שהשקט, הטבע, השחרור מהתבניות שכרוחות תמיד באיכלוס עירוני חרדי, אלו דברי הכרחיים לילדים (ומבוגרים) בריאים בנפשם, שלמים עם עצמם, רגועים ואמיתיים.

הם, חולמים על זה תמיד, מוכנים להשקיע המון (כוחות, כסף, אי נוחות גדולה בתחילת הדרך) בשביל החלום - מחוייב המציאות שלהם, וכשנתקלים בכזה אשכול מייד אומרים אנחנו בפנים, נכון יש מה לשפר ולבדוק ויש המון מהמורות לישר ואבנים לסקל אך אנחנו כאן בשביל להתמודד ולהתגבר על הקשיים שודאי יבואו. כי בנפשנו הדבר!

יהי חלקי עם האחרונים שבהם.

ו @כהנים אל תבהלו מאנשים ומקשיים יהיו הרבה כאלו שיעמדו בדרך (אנשים וקשיים) אך המטרה גדולה מהכל!

נערך לאחרונה ב:

איש פשוט אחד

משתמש פעיל
א. ביסודות הרוב ליטאי ויש חסידים מעטים. מה שיפה שם שגם החיידר וגם הבית יעקב הם משותפים לכולם. באותה כיתה יש חסדים, ליטאים וספרדים בלי שום הבדלים.
גם בביהכנ"ס אין נוסח אחד אלא לפי החזן-אשכנז או ספרד (חסיד).
ביסודות מאוד מאוד יקר בהרחבה. אני נרשמתי וירדתי כשהם העלו בחדות את המחירים לפני כשלש שנים.
ב. ודאי שמקום עם ישיבה יכול להוסיף המון. הן מבחינת הצביון והן מבחינת הבוגרים וכו' כפי שאמרו. הישיבה מועילה גם כפי שכתבו כאן מבחינת התחבורה הציבורית.
ג. ביסודות יש רכב שיתופי שכל אחד יכול לקחת כשהוא צריך ולשלם יחסית.
ד . אולי אצטרף בעצמי, אך בכל אופן על מנת לבסס רעיון כזה צריך להקים קבוצה קטנה של 'משוגעים לדבר' שיתאגדו, יבחרו רב מראש, ואז יצאו בפרסום שנפתח מושב בסגנון כזה וכזה וזהו הרב. בצורה כזאת מי שמידי מודרני או מידי פרומער יחסית לקבוצה הזו יבין מיד שאין מקומו כאן, וכך מראש יירשמו רק המיינסטרים לפי השקפת העולם של פותחי הקבוצה.
ז. ברור שבמושב רמת החיים נמוכה בהרבה מכל הסיבות שוהזכרו כאן ועוד.
בהצלחה!!!!!

צור1

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
מרצה בבית פרוג
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב פונטים
פרסום וקופי
עימוד ספרים
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
עריכה תורנית
D I G I T A L
אוטומציה עסקית
יש כבר מיקום איפה המושב יוקם?
אני אישית בעד ומעוניין להצטרף

צור1

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
מרצה בבית פרוג
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב פונטים
פרסום וקופי
עימוד ספרים
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
עריכה תורנית
D I G I T A L
אוטומציה עסקית
שקניתי את ביתי גם כן הובהר לי שהדמה לא שייכת לי אל א מוחכרת לי ושהחכירה תתחדש כל 99 שנה
במידה ולא תחודש החכירה על המדינה לפצות אותי בגין השבחת הקרקע

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
מה ההבדל בין חכירה למכירה?
חכירה זה ל100 שנה ומשלמים על הקרקע, למה זה לא נקרא קניה של הקרקע?
בקניה הקרקע נהיית שלך גם אם לא תעשה על זה כלום וישאר ריק,
בחכירה, אם לא בונים בית תוך 4 שנים מפסידים את הכסף והקרקע חוזרת לרשות המקרקעין (או מי שלא יהיה)

נחמי ברלינגר

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
ווואו רעיון מדהים
א. ישיבה במקום זה רעיון מעולה- ככה גם בד"כ אפשר שהראש ישיבה יהיה הרב של הישוב וכן יהיה בסיס למנייני תפילה
ב. נראה לי כדאי להימנע לחלוטין ממקומות מסוכנים ביטחונית- כדי למנוע כמה שיותר קשיים בהתחלה-
להשיג שמירה וכו' ליישוב- ובסוף גם להצטרך רכבים ממוגנים זה לא כל כך מומלץ...
מה שכן יכול להיות שווה זה ללכת על התנחלות בטוחה יחסית- נראה לי בהתנחלויות לא כל כך משלמים על הקרקע
ג. ההצלחה הגדולה של מתתיהו למשל- זה שהיא צמודה למודיעין עילית ככה שיש להם את המושב שלהם עם כל צביונו- אבל גם יש להם יש חסד וכל מה שיש לעיר להציע במרחק הליכה...
יכול להיות ששווה לחקות את זה ולהקים מושב בסמוך ממש לעיר כלשהית (לא במרכז כמובן, נגיד ליד עפולה)
זה יפתור בעיות כמו תעסוקה, קניות, ועוד המון...
ד. קרווילות זה גם רעיון מעולה ובכלל לא יקר מה שיעשה את הכל יורת משתלם
ה. יש לשים לב להמון פרטים שעולים הון כסף וצריך שיהיה אותם ביישוב חרדי בשונה מישוב שאינו כזה-
לדוגמא בית כנסת, מקווה, מכולת בעדיפות לסופר, עירוב, רב יישוב, וכו'
ו. עריכה- תוספת: אם כבר לחלום- אז עד הסוף- אם יש אפשרות שהמושב המדובר יהיה במרחק הליכה מהים אז זה בכל יהיה...

נערך לאחרונה ב:

צור1

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
מרצה בבית פרוג
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב פונטים
פרסום וקופי
עימוד ספרים
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
עריכה תורנית
D I G I T A L
אוטומציה עסקית
הבנתי שהקרקע היא בין ב"ש לדימונה או איזור ערד
יש פיתרון ברור לבעיית הבדואים באיזור (שהם שכנים טובים מאוד, שחסר להם מלח לבישול הם קופצים אליך לקחת ועוד)

משה מנדלוביץ

משתמש מקצוען
מחפשת להקים ולייצג קבוצה חרדית איכותית המעונינת לגור במושב.
אין לי עדיין מושב קיים, אך אני בקשר עם הנוגעים הדבר ופועלת למען זה.
המושב שאני עובדת להשיג:
ישוב קהילתי.
כנראה בדרום.
חרדים בלבד
בשיטת בנה ביתך.
ועדת קבלה.

נא לפנות רק אם רלוונטי לכם הפרטים, שאלות אפשר כאן בפורום.

אם זה מעניין אתכם, פנו אלי.
חשוב שנהיה קבוצה כמה שיותר חזקה.
תודה רבה
שרה כהן 0556790274
מצאתי במייל פרסום שהגיע אלי לפני כמה שנים

הואיל והמדינה הקצתה בשנים האחרונות תקציבי עתק לבנייה בנגב,
והואיל והבדואים שם תופסים קרקעות והמדינה לא מצליחה להעיף אותם,
והואיל ורוב הנגב שממה ואינו מיושב,
והואיל והקב"ה ציווה עלינו ליישב את ארץ ישראל,
והואיל וישנה מצוקת דיור חמורה מאד, ושבעתיים בריכוזים (מחנות ריכוז) החרדיים,
והואיל ופורום ראשי הערים ועוד מלוננים לרוב על התחרדות בערים שונות,
והואיל ובדו"ח מבקר המדינה מלפני שבועיים קובל בצורה חמורה על כך שלא תכננו מספיק דיור לחרדים,
והואיל והחרדים אוהבים מאד לקנות דירות,
והואיל ויש שר שיכון חרדי,
והואיל ויש שר פריפריה נגב וגליל חרדי,
והואיל ויש כאן קבוצה המונה עשרות או מאות חרדים שמצהירים שיש להם עסק עם יישוב ארץ ישראל,
על כן יש לנו הזדמנות ליישב את ארץ ישראל בצורה משמעותית, אם נפנה לרבנים החשובים ליצמן ודרעי עם רשימה של עשרות או מאות אנשים שרוצים להקים יישוב יהודי חרדי חדש בנגב, רצוי שזה יהיה סמוך ונראה לאופקים או לנתיבות או לכל הפחות לירוחם או דימונה.
מי מארגן רשימה רצינית?

הקימו בשנים האחרונות כמה ישובים חילונים ודת"ל חדשים בנגב, שהוקמו כמו ההתנחלויות: בתחילה קרוואנים בזול ממש וחלק מהעלויות היו ע"י המדינה, ובהמשך פרוייקטים של בתים פרטיים או בנייני דירות.
אגב אפשר לחבר את זה גם עם חקלאות, וגם שר החקלאות הנכנס אלון שוסטר גר בקיבוץ מפלסים בשער הנגב, ומן הסתם ער לנושא פיתוח הנגב.
בקיצור לא העת לחשות!
מי שרוצה בשת"פ רציני בלבד יוכל להתקשר אלי 0584133920 אהרן סירקין
מצווה לפרסם בשיטת שים באזני יהושע

joelly

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
מה יעשו רווקים שרוצים להצטרף?
דעתי הענייה.

הציבור מחולק ל 3 חלקים בנושא הזה (בגדול. כמובן שיש תמיד תתי סגנונות).

1. אנשים שאוהבים את העיר את הרעש, ההמוניות, הנגישות להכל בכל שעה וכו' שלא יעזבו את בני ברק / גאולה בשום מחיר שבעולם. (ולכן המחירים שם בהתאם).
הם, מגחכים ועוברים הלאה.

2. אנשים שמבינים ששקט, רוגע, ירוק, בית גדול וכו' זה ערך מוסף ענק וכשמגיעים לצימר פולטים "א'מחייה! הלואי היינו גרים במושב! אך כל זה מתפוגג ברגע שהם צריכים חלב ב9 בערב ואין מכולת או כשכלבלב התגנב לגינה והבעית את הפיצקאלע'ך שלו...
הם, קוראים, אומרים לעצמם: וואלה, רעיון מעולה, אך אחר כמה שניות פולטים למקלדת: "אבל איך תעשו עם... ומה יהיה עם... ואין סיכוי ש... ולמה לא שם..." וכו' וכו'

3. אנשים שבשבילם צורת המגורים העירונית היא נוראית לנפשם ונפש ילדיהם, הם בטוחים שהשקט, הטבע, השחרור מהתבניות שכרוחות תמיד באיכלוס עירוני חרדי, אלו דברי הכרחיים לילדים (ומבוגרים) בריאים בנפשם, שלמים עם עצמם, רגועים ואמיתיים.

הם, חולמים על זה תמיד, מוכנים להשקיע המון (כוחות, כסף, אי נוחות גדולה בתחילת הדרך) בשביל החלום - מחוייב המציאות שלהם, וכשנתקלים בכזה אשכול מייד אומרים אנחנו בפנים, נכון יש מה לשפר ולבדוק ויש המון מהמורות לישר ואבנים לסקל אך אנחנו כאן בשביל להתמודד ולהתגבר על הקשיים שודאי יבואו. כי בנפשנו הדבר!

יהי חלקי עם האחרונים שבהם.

ו @כהנים אל תבהלו מאנשים ומקשיים יהיו הרבה כאלו שיעמדו בדרך (אנשים וקשיים) אך המטרה גדולה מהכל!
נכון 100%.

בעניין מוסדות חינוך- אחת הברכות הכי גדולות שאני יכולה לדמיין ביישוב כזה זה מוסדות לימוד היטרוגניים איכותיים. (אני לא הייתי מתנגדת גם לקבוצת מרכזניקים אבל מבינה שהרבה לא יתחברו לרעיון.)

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
יש הרבה התמודדויות שעד שלא נכנסים לזה אז לא מודעים לזה אחת מהן למשל- ועדת קבלה שזה דבר לא חוקי. ברגע שיש אי מי ש'יעלב' 'יחרה אפו' על שלא קיבלו אותו, פניה שלו למועצה האזורית מכריחה לקבלו ובנוסף הועדה הקיימת מתקפלת והם שמים אנשים מטעמם.
שזה אומר שמבחינתם כל מי שמוגדר חרדי ולא נראית סיבה לעין לשלול הוא מתקבל.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  55  פעמים

לוח מודעות

למעלה