חשוב לשים לב איך פתחתי את האשכול:
לא כתבתי: "הפיתרון לציבור החרדי" שלוש סימני קריאה!!!
ממש לא.
כתבתי על חלום.
כתבתי לאלה שחולמים יחד איתי.
לאלה שכבר חרשו את הארץ.
לאלה שכבר כמעט והסכימו ללכת לרמת טראמפ בסוף העולם שמאלה, העיקר לממש את החלום שלהם.
לאלה שתקועים בעיר חונקת ורוצים להשתחרר.
נכון, לגור במושב, בפרט חדש, יש בזה כל מיני דברים שצריך לשקול.
אנשים יוצאים לצימר לשלושה ימים ואומרים " א מחייה, רק תן לי לגור בכפר" ואחרי דקה " בלי יתושים" ועוד דקה "ועם אוטובוס כל רבע שעה" ועוד דקה "וחברים, וקניון, וישיבה, וטשולנט בליל שישי..."
בקיצור, לא כל אחד בנוי לזה.
זה לא פיתרון דיור בבניה רוויה לכל הציבור.
זה לאלה שזה נוגע להם ונוגע בהם.
אז בעצם אתם פונים לזוגות לא צעירים (כי מתי אלו הספיקו לחרוש את הארץ וכו'?), בני 40 מינוס שיש להם יישוב הדעת להבין היכן הם רוצים להעביר את חייהם הלאה, לבנות מושב, לבסס אותו ואז לקרוא לאחרים לבוא?
או לחילופין או בנוסף לזוגות צעירים שההורים יכולים לשלם להם על בית במושב בלי שיצטרכו לעבוד?
האמת אומר לך, זה באמת חלום. כמו שאת כותבת שאנשים הולכים לצימר וממש מרגישים שהם רוצים לגור בכפר, אבל אז חסר להם כל המסביב. אז כן, אפשר בהחלט לנסות לגבש קבוצה כזו.
רק מה, שתדעי לך שהחלום הזה הוא בר חלוף. בסופו של דבר היישוב ישנה את אופיו לחלוטין ויהפוך לכל מה שכבר ראית ולא רצית. למה? כי ככה זה בחיים.
גם המשפחה שלי בזמנו חיפשה את הרוגע והשלווה ופנתה להקים יישוב חדש במקום לא מיושב, עם אנשים קהילתיים. כל אחד בנה את ביתו, היתה ועדת קבלה והכל היה נראה יפה ומרשים. באמת היו רק גני ילדים בהתחלה והילדים הגדולים (מתוך 1000 משפחות היו בודדים ממש) נאלצו לכתת רגליהם ולנסוע רחוק, וחלק אף היו בפנימיות.
אבל זה לא החזיק מעמד! תוך שנים ספורות אנשים התחילו למכור את הבתים, במקביל בנו עוד יחידות דיור והגיעו אנשים בלי שום ועדת קבלה ולא היה יישוב קהילתי יותר, אלא שכונת וילות עם שכנים שלא מכירים אחד את השני.
לכן אני כן מאמינה שאפשר בהחלט להצטרף כגרעין ליישוב קיים, ממילא האופי הוא בר שינוי, ואפשר גם לחרד יישוב קיים. נכון שלא בכל הישובים זה יכול ללכת, אבל ברובם כן. אולי תלכו על מושב דלתון בצפון? הוא לא חילוני, אבל גם לא חרדי. ואגב, זה מושב חקלאי עם רפתות וכו'.
בכל אופן, המון הצלחה ואולי יום אחד אצטרף ליישוב.
ובלי כל קשר, אני חושבת שהכי טוב בשביל החרדים זה כפר, שטיבל כזה, לא ערים. הלואי שתצליחו!