מושב חרדי

כהנים

משתמש פעיל
אבל מה עם מקומות עבודה?
חשוב לשים לב איך פתחתי את האשכול:
לא כתבתי: "הפיתרון לציבור החרדי" שלוש סימני קריאה!!!
ממש לא.
כתבתי על חלום.
כתבתי לאלה שחולמים יחד איתי.
לאלה שכבר חרשו את הארץ.
לאלה שכבר כמעט והסכימו ללכת לרמת טראמפ בסוף העולם שמאלה, העיקר לממש את החלום שלהם.
לאלה שתקועים בעיר חונקת ורוצים להשתחרר.
נכון, לגור במושב, בפרט חדש, יש בזה כל מיני דברים שצריך לשקול.
אנשים יוצאים לצימר לשלושה ימים ואומרים " א מחייה, רק תן לי לגור בכפר" ואחרי דקה " בלי יתושים" ועוד דקה "ועם אוטובוס כל רבע שעה" ועוד דקה "וחברים, וקניון, וישיבה, וטשולנט בליל שישי..."
בקיצור, לא כל אחד בנוי לזה.
זה לא פיתרון דיור בבניה רוויה לכל הציבור.
זה לאלה שזה נוגע להם ונוגע בהם.

כהנים

משתמש פעיל
ה30 זוגות עם ילדים לאילו מוסדות חינוך ישלחו את הילדים?
והילדים המתבגרים איפה ילמדו?
אי אפשר לפתוח תלמוד תורה שבכל כיתה ילמד תלמיד אחד או שניים.
הרעיון שלכם נשמע מדהים על הנייר, אבל כדי לפנות לציבור צריך עדיין לגבש אותו, להחליט לאיזה קהל יעד זה יתאים ולמצוא דמות רוחנית שתלווה את הפרוייקט ואז לפנות לציבור.
1 ארצינו הקטנטונת- אפשר לשלוח ילדים גם לעיר שכנה.
2 אפשר לפתוח תלמוד תורה עם תלמיד או שניים בכל כיתה וכבר קרה בעבר.
3 בודאי שנפנה לאנשי ציבור והכל, עכשיו זה פנייה ראשונית.

יוכי די

משתמש סופר מקצוען
יוצרי ai
@כהנים עולה לי עכשיו רעיון, לעניין חסידויות שמעוניינות להתמודד עם מצוקת הדיור בתוך החסידות בדרך טובה,
שתשלח לשם משפחות שירצו דיור מוזל, במקום לשלוח לעפולה, לעמנואל, למעלה עמוס וכו'
שהם יהוו בערך 40% מהגרעין, כדי שהאוכלוסיה במושב/ישוב תהיה הטרוגנית.

אה, ולגור במושב זה גם החלום שלי.

אלף אורות

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
D I G I T A L
חשוב לשים לב איך פתחתי את האשכול:
לא כתבתי: "הפיתרון לציבור החרדי" שלוש סימני קריאה!!!
ממש לא.
כתבתי על חלום.
כתבתי לאלה שחולמים יחד איתי.
לאלה שכבר חרשו את הארץ.
לאלה שכבר כמעט והסכימו ללכת לרמת טראמפ בסוף העולם שמאלה, העיקר לממש את החלום שלהם.
לאלה שתקועים בעיר חונקת ורוצים להשתחרר.
נכון, לגור במושב, בפרט חדש, יש בזה כל מיני דברים שצריך לשקול.
אנשים יוצאים לצימר לשלושה ימים ואומרים " א מחייה, רק תן לי לגור בכפר" ואחרי דקה " בלי יתושים" ועוד דקה "ועם אוטובוס כל רבע שעה" ועוד דקה "וחברים, וקניון, וישיבה, וטשולנט בליל שישי..."
בקיצור, לא כל אחד בנוי לזה.
זה לא פיתרון דיור בבניה רוויה לכל הציבור.
זה לאלה שזה נוגע להם ונוגע בהם.
אז בעצם אתם פונים לזוגות לא צעירים (כי מתי אלו הספיקו לחרוש את הארץ וכו'?), בני 40 מינוס שיש להם יישוב הדעת להבין היכן הם רוצים להעביר את חייהם הלאה, לבנות מושב, לבסס אותו ואז לקרוא לאחרים לבוא?
או לחילופין או בנוסף לזוגות צעירים שההורים יכולים לשלם להם על בית במושב בלי שיצטרכו לעבוד?
האמת אומר לך, זה באמת חלום. כמו שאת כותבת שאנשים הולכים לצימר וממש מרגישים שהם רוצים לגור בכפר, אבל אז חסר להם כל המסביב. אז כן, אפשר בהחלט לנסות לגבש קבוצה כזו.
רק מה, שתדעי לך שהחלום הזה הוא בר חלוף. בסופו של דבר היישוב ישנה את אופיו לחלוטין ויהפוך לכל מה שכבר ראית ולא רצית. למה? כי ככה זה בחיים.
גם המשפחה שלי בזמנו חיפשה את הרוגע והשלווה ופנתה להקים יישוב חדש במקום לא מיושב, עם אנשים קהילתיים. כל אחד בנה את ביתו, היתה ועדת קבלה והכל היה נראה יפה ומרשים. באמת היו רק גני ילדים בהתחלה והילדים הגדולים (מתוך 1000 משפחות היו בודדים ממש) נאלצו לכתת רגליהם ולנסוע רחוק, וחלק אף היו בפנימיות.
אבל זה לא החזיק מעמד! תוך שנים ספורות אנשים התחילו למכור את הבתים, במקביל בנו עוד יחידות דיור והגיעו אנשים בלי שום ועדת קבלה ולא היה יישוב קהילתי יותר, אלא שכונת וילות עם שכנים שלא מכירים אחד את השני.
לכן אני כן מאמינה שאפשר בהחלט להצטרף כגרעין ליישוב קיים, ממילא האופי הוא בר שינוי, ואפשר גם לחרד יישוב קיים. נכון שלא בכל הישובים זה יכול ללכת, אבל ברובם כן. אולי תלכו על מושב דלתון בצפון? הוא לא חילוני, אבל גם לא חרדי. ואגב, זה מושב חקלאי עם רפתות וכו'.
בכל אופן, המון הצלחה ואולי יום אחד אצטרף ליישוב.
ובלי כל קשר, אני חושבת שהכי טוב בשביל החרדים זה כפר, שטיבל כזה, לא ערים. הלואי שתצליחו!

chaia

משתמש מקצוען
אז בעצם אתם פונים לזוגות לא צעירים (כי מתי אלו הספיקו לחרוש את הארץ וכו'?), בני 40 מינוס שיש להם יישוב הדעת להבין היכן הם רוצים להעביר את חייהם הלאה, לבנות מושב, לבסס אותו ואז לקרוא לאחרים לבוא?
או לחילופין או בנוסף לזוגות צעירים שההורים יכולים לשלם להם על בית במושב בלי שיצטרכו לעבוד?
האמת אומר לך, זה באמת חלום. כמו שאת כותבת שאנשים הולכים לצימר וממש מרגישים שהם רוצים לגור בכפר, אבל אז חסר להם כל המסביב. אז כן, אפשר בהחלט לנסות לגבש קבוצה כזו.
רק מה, שתדעי לך שהחלום הזה הוא בר חלוף. בסופו של דבר היישוב ישנה את אופיו לחלוטין ויהפוך לכל מה שכבר ראית ולא רצית. למה? כי ככה זה בחיים.
גם המשפחה שלי בזמנו חיפשה את הרוגע והשלווה ופנתה להקים יישוב חדש במקום לא מיושב, עם אנשים קהילתיים. כל אחד בנה את ביתו, היתה ועדת קבלה והכל היה נראה יפה ומרשים. באמת היו רק גני ילדים בהתחלה והילדים הגדולים (מתוך 1000 משפחות היו בודדים ממש) נאלצו לכתת רגליהם ולנסוע רחוק, וחלק אף היו בפנימיות.
אבל זה לא החזיק מעמד! תוך שנים ספורות אנשים התחילו למכור את הבתים, במקביל בנו עוד יחידות דיור והגיעו אנשים בלי שום ועדת קבלה ולא היה יישוב קהילתי יותר, אלא שכונת וילות עם שכנים שלא מכירים אחד את השני.
לכן אני כן מאמינה שאפשר בהחלט להצטרף כגרעין ליישוב קיים, ממילא האופי הוא בר שינוי, ואפשר גם לחרד יישוב קיים. נכון שלא בכל הישובים זה יכול ללכת, אבל ברובם כן. אולי תלכו על מושב דלתון בצפון? הוא לא חילוני, אבל גם לא חרדי. ואגב, זה מושב חקלאי עם רפתות וכו'.
בכל אופן, המון הצלחה ואולי יום אחד אצטרף ליישוב.
ובלי כל קשר, אני חושבת שהכי טוב בשביל החרדים זה כפר, שטיבל כזה, לא ערים. הלואי שתצליחו!
נקודה למחשבה- ביישובים קהילתיים קיימת ועדת קבלה ולא מחייב שהם יהיו מעוניינים לקבל עכשיו 100 משפחות שישנו את אורח החיים הקיים ביישוב/ מושב.

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
בקשר ליסודות, סליחה טעות שלי...
התכוונתי כנראה לקוממיות,
ליד חזון יחזקאל.
אגב גם שם יש הרחבה יפה מאוד, שוב, בורגנית מידי לטעמי,
אך יעדו אותה לציבור הדתי!
חבל, בית שם עלה כמו דירת שלושה חדרים בקומה חמישית בבית שמש....
ההרחבה היא ליד חזון יחזקאל...
היה מכרז עליו התמודדו חרדים (חסידי סלונים, שיש להם הרבה תושבים בחזון יחזקאל/אלומה), וסרוגים, והסרוגים זכו...
אגב, התכנית שם קצת מוזרה... כי בנו שם בניינים, ולא חסר שם מקום, יש שהסבירו שקרית גת בעתיד אמורה להתרחב לשם....

אב"ם

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
30 משפחות עם מתבגרים שמתוכם 10 ספרדים, 12 חסידים והשאר ליטאים, איזה מוסדות בדיוק אפשר לפתוח להם?
למה שלא יהיה אפשר לפתוח להם?
מי אמר שאפשר לגדול רק עם מי שדומה לי ונראה כמוני?
מכירה קהילה שיש בה את כולם ביחד והכל טוב וזורם וכיף, ושום דבר לא מעפיל אחד על השני!

עריכה: סליחה על הסטייה מהנושא אבל לא חושבת שזה אמור למנוע מדבר כזה להתקיים

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
שימו לב!
היכן היישובים בדרום שדיברתם עליהם...
מדובר ביישובים שיוקמו על כביש 25, המחבר בין דימונה לבאר שבע, ממש סוף העולם, מקום מלא בבדואים מסכנים ומסוכנים, הרעיון להקים שם יישובים הוא בשביל לחזק את הביטחון באזור... נראה לי שלחזק ביטחון בכל אזור שהוא מתאים יותר לאנשים עם אידאולוגיה שמוכנים להיות מגנים אנושיים או יוצאי צבא עם תמקי"ם בסלון....

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
אני חושבת שבשביל לקדם את זה,
אתם צריכים להתגבש 5 משפחות ולהחליט עת קווים כלליים של המושב/ישוב קהילתי שלכם
למצוא מקום שזה יהיה אפשרי להקים
ואז לפנות לציבור עם רעיון קצת יותר מגובש וברור.

100 משפחות זה מקסים, אפשר גם פחות
מוסדות לימוד יכולים להיות בעיר/ישוב ליד ויכולים להיות קטנים רק לתושבי הישוב/ מושב שלכם.

*מומלץ לדעת מאוד בבירור מה המעלות והחסרונות של מקום כזה ומה זה דורש מהחברים בישוב/מושב מגורים קהילתיים, בפרט בזמן ההקמה, ככה הסינון של המשפחות יהיה קל יותר.

אב"ם

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
הרעיון להקים שם יישובים הוא בשביל לחזק את הביטחון באזור...
היי אם ככה זה ממש מזכיר לי את הישובים ביהודה ושומרון-
שם אני יודעת שכמעט כל יישוב נמצא ליד מחנה צבאי,
שווה לצבא מבחינת אספקה וגישה למקום ושווה לתושבים...
קחו את זה כרעיון;)

הדבש והעוקץ

משתמש מקצוען
2 אפשר לפתוח תלמוד תורה עם תלמיד או שניים בכל כיתה וכבר קרה בעבר.
אלא כ"כ פשוט לפתוח תלמודי תורה ובתי ספר קטנים
אין תקציבים כלל ומאיפה ישלמו משכורות ועלויות???

לדעתי צריך להתלבש על קבוצה כמו חסידות או בוגרי ישיבה מסוימת שמתאים לכם לאופי
כמו לדוג בעפולה הגיעו הרבה מישיבת סלבודקה
ואחרי שיש בסיס קהילה מסוים רחב לנסות להתפתח לקהלים נוספים

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
100 משפחות זה מקסים, אפשר גם פחות
מוסדות לימוד יכולים להיות בעיר/ישוב ליד ויכולים להיות קטנים רק לתושבי הישוב/ מושב שלכם.
א"א יותר?
למה לא, 400-600? זה ממש יכול לסדר כמה בעיות, כגון של מוסדות וכדו'...
וכמו"כ זה כבר לנציגי הציבור- אפשר להקים אשכול יישובים, שכולם חרדיים ותומכים אחד בשני בענייני המוסדות וכו'...
קוממיות וחזון יחזקאל היו חלק מתכנית ממשלתית כזו ליישב את הדרום בחרדים, אך ממשלה שקמה לאחמ"כ הרסה הכל..

נערך לאחרונה ב:

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
א"א יותר?
למה לא, 400-600? זה ממש יכול לסדר כמה בעיות, כגון של מוסדות וכדו'...
וכמו"כ זה כבר לנציגי הציבור- אפשר להקים אשכול יישובים, שכולם חרדיים ותומכים אחד בשני בענייני המוסדות וכו'...
קוממיות וחזון יחזקאל היו חלק מתכנית ממשלתית כזו ליישב את הדרום בחרדים, אך ממשלב שקמה לאחמ"כ הרסה הכל..
אפשר יותר, אבל קשה להגיע למספר כזה בבת אחת, אZ מתחילים ובעז"ה גם יתרחב.
וגם קשה לגבש את האופי הקהילתי של המושב/ישוב בהיקף גדול של משפחות.

כהנים

משתמש פעיל
ממש לא!
מדובר בצעירים. מיינסטרים. ההארדקורד של הציבור החרדי. שבגיל 20-30 בלבד (לא תאמיני) הספיקו לחרוש את הארץ לארכה ולרוחבה!!!
אברכי כויללים רגילים מאוד.
לא עם הורים עשירים שיממנו אותם, אלא כאלה שעובדים קשה וחוסכים ויש להם מה להשקיע.
או שזכו במחיר להמשתכן, שזה גם אחוז יפה מהצעירים.
כולם אנשים שקולים וחכמים שיודעים מה החלום שלהם ורוצים להשקיע בו ולעבוד קשה. ממש לא לשבת כמו בצימר ולצפות שהכל יקרה להם.

דוּבי

משתמש מקצוען
@כהנים לדעתי צריך לפתוח כעין סקר עם שאלון מקיף לאלו שחולמים ולראות אם יש איזה מכנה משותף ואם כן ליצור קשר בכתובת מייל שמופיעה בשאלון ולבנות רשימה מסודרת עם אופי ברור ולהתקדם ביחד, להתגבש לקבוצה (ואפילו לחשוב ביחד איך זה יראה.)

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
ועוד משהו
ממליצה לבנות את החזון של הישוב על מה כן, ולא על מה לא.
ושיהיה מישהו שמבין טוב במספרים/חשבונות ותקציבים וכן עו"ד שילווה אתכם בגיבוש החלום.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  58  פעמים

לוח מודעות

למעלה