יסודות לא חסידי, יש אולי קצת חסידים,יסודות לא חסידי (יש בו גם חסידים)
אולי את מתכוונת לקוממיות
ויקרררררמתתיהו- זה ישוב קהילתי חוצניק מאוד בורגני לטעמי וצפוף...
חזרה לנושא פותח האשכולמחפשת להקים ולייצג קבוצה חרדית איכותית המעונינת לגור במושב.
אין לי עדיין מושב קיים, אך אני בקשר עם הנוגעים הדבר ופועלת למען זה.
המושב שאני עובדת להשיג:
ישוב קהילתי.
כנראה בדרום.
חרדים בלבד
בשיטת בנה ביתך.
ועדת קבלה.
נא לפנות רק אם רלוונטי לכם הפרטים, שאלות אפשר כאן בפורום.
אם זה מעניין אתכם, פנו אלי.
חשוב שנהיה קבוצה כמה שיותר חזקה.
תודה רבה
שרה כהן 0556790274
ולשאלתך:חזרה לנושא פותח האשכול
ללא ספק יהיה לזה ביקוש גדול מאוד (כמובן אם זה לא יתממש בסוף ברמת טראמפ או כסיף...) לכן אני לא מבין למה צריך ליצור התארגנות של מעוניינים אם יש לזה היתכנות מעשית והצורך הרי ברור לכולם מה חסר עוד?
זה בדיוק להקים.מה הכוונה בקבוצה חרדית? האם מבוגרים או זוגות צעירים? או גם וגם? מה אמור להיות האופי של היישוב? עוד שכונות וילות בשומקום, אולי יישוב קהילתי פעיל? מה לגבי מקומות עבודה? גני ילדים? בתי ספר? סמינרים? האם מדובר בישוב חקלאי דווקא, או בורגני? מי יהיה הרב של הקהילה?
הרעיון יפה, אבל חסרים כל כך הרבה פרטים!
האמת, לדעתי צריך לחרד יישובים קיימים. למשל יש את אמירים בצפון, לא רחוק ממירון. מקום מדהים ומקסים ואולי היה כדאי לחרד אותו. לא חבל עליו?
כי עד שבונים ישוב, מיישבים אותו, עד שיש לו אופי וצורה, זה לוקח זמן.
או שתכתבי בדיוק למה הכוונה, כנסי לפרטים, לא רק לרעיון באופן כללי.
אחד המקומות היפים בישראללמשל יש את אמירים בצפון, לא רחוק ממירון. מקום מדהים ומקסים ואולי היה כדאי לחרד אותו. לא חבל עליו?
כבר מזמן לא. יש שם מלא אנשים לאו דווקא צמחוניים.אחד המקומות היפים בישראל
אחד מתנאי הקבלה לישוב - להיות צמחוניים !
עשינו שם בחצר של הצימר מנגלכבר מזמן לא. יש שם מלא אנשים לאו דווקא צמחוניים.
חוץ מזה משכירים שם בתים ואין שום ועדת קבלה.
אבל מה עם מקומות עבודה?זה בדיוק להקים.
להקים זה להתחיל מאפס.
אין עדיין חזון ואין עדיין אמנה
אני בעד לגבש גרעין ראשוני שהוא יגבש את חזון ואמנת הישוב.
כנל לגבי האופי המדויק של הישוב.
מחירים והכל אני עוד אברר.
האופציה של לחרד מקומות היא לא ריאלית.
לכל ישוב או מושב כזה יש ועדת קבלה קפדנית שמסננת מסתננים. אין סיכוי להכנס לכזה מקום ובודאי שלא כקבוצה ובודאי ובודאי שלא על מנת לחרד את המקום.
במונחים אמיתיים קוראים לזה ישוב קהילתי בעל אופי---- (לפי האופי שיבחר לדוגמא כפרי)זה יהיה מושב או ישוב?
זה דוקא התחלה יפה מאוד.כי תארי לך שיתגבש גרעין של 100 משפחות שמהם 30 זוגות צעירים, 30 עם ילדים בגיל יסודי, 30 עם מתבגרים ועוד 10 מבוגרים עם נשואים
ה30 זוגות עם ילדים לאילו מוסדות חינוך ישלחו את הילדים?זה דוקא התחלה יפה מאוד.
אם זה יתפתח לעוד קצת מכל סוג זה דוקא ממש מרקם יפה ועדין.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: