מושב חרדי

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
יאלה, מכירה עו"ד חרדי שזה בנפשו?
לא

(אגב, הוא לא חייב להיות חרדי, ולא חייב לגור, אבל שילווה אתכם. הקמת יישוב זה המון פרטים וסעיפים שדורשים הבנה.

כהנים

משתמש פעיל
@כהנים לדעתי צריך לפתוח כעין סקר עם שאלון מקיף לאלו שחולמים ולראות אם יש איזה מכנה משותף ואם כן ליצור קשר בכתובת מייל שמופיעה בשאלון ולבנות רשימה מסודרת עם אופי ברור ולהתקדם ביחד, להתגבש לקבוצה (ואפילו לחשוב ביחד איך זה יראה.)
איך עושים את זה?

כהנים

משתמש פעיל
אור הגנוז הוא גם ישוב כזה?
אין שם אף אחד חרדי מיינסטרים!
כמה כיפות שחורות שעבר עליהן טרקטור זה לא מיינסטרים...
אני מדברת על אברכים או לא דוקא אברכים, בוגרי ישיבות קלאסיות חרדיות, צעירים.

צחית

משתמש מקצוען
מחפשת להקים ולייצג קבוצה חרדית איכותית המעונינת לגור במושב.
אין לי עדיין מושב קיים, אך אני בקשר עם הנוגעים הדבר ופועלת למען זה.
המושב שאני עובדת להשיג:
ישוב קהילתי.
כנראה בדרום.
חרדים בלבד
בשיטת בנה ביתך.
ועדת קבלה.

נא לפנות רק אם רלוונטי לכם הפרטים, שאלות אפשר כאן בפורום.

אם זה מעניין אתכם, פנו אלי.
חשוב שנהיה קבוצה כמה שיותר חזקה.
תודה רבה
שרה כהן 0556790274
יש מצב גם למייל?

פצצת תאורה

משתמש מקצוען

טאבו

משתמש סופר מקצוען
וואו! לגור במושב זה חלום שאני אגשים אי פעם בעז''ה,
בכל אופן להקים ישוב מאפס, ובמיוחד אחד שנמצא במיקום מרוחק דורש מאמץ וסבלנות שמשתלמים בסופו של דבר אבל לא תמיד.
אני אישית גרה במקום שהדור הקודם התאמץ עליו וכעת הוא קוטף פירות ונחת וטוען שהיה שווה מאוד.
אבל מה עם מקומות עבודה?
חוץ מזה, לגבש גרעין זה אומר אנשים רק מסוג אחד, כי תארי לך שיתגבש גרעין של 100 משפחות שמהם 30 זוגות צעירים, 30 עם ילדים בגיל יסודי, 30 עם מתבגרים ועוד 10 מבוגרים עם נשואים. איך בדיוק מקימים מוסדות לימוד? ואם יבואו לך חלק ליטאים, חלק חסידות פלונית, חלק ספרדים. זה יפה מאוד כשזה בעיר ויש מלא אופציות, אבל יישוב קטן צריך משהו ממוקד יותר, לא? ובכלל, אם מתוך כל הגרעין, 30 משפחות עם מתבגרים שמתוכם 10 ספרדים, 12 חסידים והשאר ליטאים, איזה מוסדות בדיוק אפשר לפתוח להם?
צריך משהו יותר ספיציפי.
חלק מהמעלות של ישוב קטן זה להשאיר את הרעות והחולות בחוץ, מה רע שבישוב ילמדו בכיתה אחת ליטאים, חסידים וספרדים ויעשירו זה את עולמו של האחר? במיוחד אם המשפחות יהיו בגישה חיובית לעניין.
בתי כנסת אולי יהיו בעייתים יותר אבל מקסימום יהיו שניים או שלושה, כמו הבדיחה על יהודי שהגיע לאי בודד ובנה שלושה בתי כנסת: אשכנזי, ספרדי וזה שאני לא מתפלל בו...

אש קודש!

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
חלק מהמעלות של ישוב קטן זה להשאיר את הרעות והחולות בחוץ, מה רע שבישוב ילמדו בכיתה אחת ליטאים, חסידים וספרדים ויעשירו זה את עולמו של האחר?במיוחד אם המשפחות יהיו בגישה חיובית לעניין.
סוף-סוף קול שפוי.

אני ממש בעדד
זה היה החלום שלי לגור בכזה סוג מקום
אבל כן ההיתי הולכת על משהו כזה שקרוב לירושלים
הרבה הצלחההה
כמוני כמוך.
אך חלומי עדיין שריר.
פליז, לא משהו דרומי!
ולא באזור חם!
אם כבר מושב, שיהיה אפשר לנשום בו!

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים

חישוקים

מעטפת פרסום לעסקים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
D I G I T A L
אין שם אף אחד חרדי מיינסטרים!
כמה כיפות שחורות שעבר עליהן טרקטור זה לא מיינסטרים...
אני מדברת על אברכים או לא דוקא אברכים, בוגרי ישיבות קלאסיות חרדיות, צעירים.
אכן, מדובר ביישוב שהוקם מלכתחילה עבור בעלי תשובה ולא לבוגרי ישיבות קלאסיות.
אבל הביטוי לא מכבד בכלל, חבל...

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
נחליאל רוצים לבנות בניינים
לא בתים ושיהיה כמו עיר בסוף
כמיטב ידיעתי מדינת ישראל שינתה את התב"ע בכל הארץ לבניינים והפסיקה עם בתים צמודי קרקע. זה לא ריווחי לדעתם.
ואפשר לראות בעוד ישובים שכבר אין מכירות של בתים הכל בינינים. מעלה עמוס ומיצד בשיווק של מאות דירות בבניינים.
בנוסף הציבור שלנו עצמו לא רוכש בתים צמודי קרקע תכלס זה לא הולך, לא שאין כאלו שקונים כאלו ורוצים אבל מבחינה שיווקית אין מספיק ביקוש לזה. בסופו של דבר הציבור אצלינו רוצים בעיקר לגור בבניינים, צמוד. שכנים וכו'

דבר נוסף- בנייה של ישוב חרדי מיינסטרי זה פרוייקט רציני שמי שיצליח בו אז שאפו ענק. הציבור שלנו רוצה מליון דברים אבל עד הכיסא שלו. לא יזוז מנקודות נוחות ולא פתוח לשינויים למרות שעצם הדבר של התקבעות ושמירת גבולות באופן עקרוני זה דבר נכון מאד וחייב המציאות. אבל מה, עד גבול ובגבול הזה ששם הישובים נופלים קשה להוזיז אותו.
אנשים רואים כל מיני קשיים קטנים של התחלות ונרתעים כמו מכולת זמינה ליד הבית, אוטובוס כל 10 דק'... ומי שכן מוכן להגיע בסוף זה אילו החלוצים יותר ופתוחים יותר ובעיקר פתוחים בגבולות ואז שחלילה לא יביאו להם רב שישתלט על המקום וישים מלא כללים. וכשאין כללים ואין מתווה ברור קהילה בכיוון ברור למי שייכת כבר לא תקום, אוסף של אנשים נחמדים וטובים אבל אין מסגרות ברורות וכל אחד עושה מה שרוצה. -עיינו ערך ת.צ. עד שהרב גואלמן הקים שם קבוצה רצינית אבל שוב זה כבר בתוך מקום קיים!

ישובים חדשים בכל מקום בארץ זה רק דבר מבורך והלואי ויהיו את האמביציונרים האילו שיקומו ויזיזו ולא יסגו בשעת משברים.
אם יהיו ישובים כאלו כל הציבור אצלינו יורווח מזה מאד מאד מהרבה בחינות.
להתרחב, לפתוח אופקים, לשנות תנאי מחיה לקלים יותר, לגור באיכות חיים מאווררת ולא חנוקה כמו בעיר ובכלל אין כמו לגדל ילדים בישוב הכי טבעי להם ובינינו גם לנו המבוגרים...

אז בהצלחה @כהנים וכל המצטרפים והתומכים.

להסכים

משתמש פעיל
רעיון מעולה.
כהנים זה נהדר לראות שאת לא נרתעת, והולכת עם ההשראה

אני חושבת שמספיק אדם אחד שנאמן לרצון העמוק שלו כדי שדברים יתרחשו.

התחלת בשלב הכי נכון, לגבש עוד אנשים שתומכים.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  57  פעמים

לוח מודעות

למעלה