ווילי וונקה
משתמש מקצוען
נראה לי יותר בקטע של לוותר על ריץ' או ביצים חיות ועדיין לקבל מרקם "מוסי"סליחה שאני שואלת, אבל כל הבאז הזה הוא על חיסכון של המסה של השוקולד בסיר?....
נראה לי יותר בקטע של לוותר על ריץ' או ביצים חיות ועדיין לקבל מרקם "מוסי"סליחה שאני שואלת, אבל כל הבאז הזה הוא על חיסכון של המסה של השוקולד בסיר?....
בדיוק!נראה לי יותר בקטע של לוותר על ריץ' או ביצים חיות ועדיין לקבל מרקם "מוסי"
אני עושה את המתכון הזה באופן קבועאני הוספתי טיפה ויסקי, זה שיפר את הטעם, אבל הרגישו את המים וגם היתה שכבה נוזלית למטה.
די ברור לי שזה בגלל שהשתמשתי בשוקולד מריר פשוט של ורד (זה רק 48% מוצקי קקאו)
אני חושבת שאם הייתי משתמשת בשוקולד לפחות עם 60 אחוז, וכמובן עדיף יותר זה היה יוצא הרבה יותר טוב
זה בעצם ניסוי של השף הסטון בלומנטל שהוכיח שאפשר להכין מוס משני רכיבים בלבד.אז זה מתכון מ2 מרכיבים והכנה פשוטה ממש. העבודה בפועל היא אולי חצי דקה, משם הבלנדר והמקרר ממשיכים.
רכיבים:
100 גר׳ שוקולד
ו- 150 מ״ל מים!
בתור אחת שלא אוהבת קצפת צמחית או ביצים, ותמיד מחפשת קינוחים שווים לסעודה בשרית, הטרנד הזה הדליק אותי והייתי מוכרחה לנסות.
מבלנדרים במעבד מזון או בנינג׳ה את המים וקוביות השוקולד במשך 5 דקות.
חשוב מאוד שלא פחות, כדי שיכנס כמה שיותר אויר!
מעבירים את התמיסה שנוצרה לכלי הגשה
מקררים לילה או לפחות 5-6 שעות,
וזה מוכן!
הקינוח מתוק מאוד (שוקולד, אחרי הכל) ומכמות של 100 גר׳ יוצאות להערכתי כ5 מנות אישיות (בתמונה יש 2-3 מנות)
הטעם עשיר דיו, אבל אני בהחלט מתכוונת לשחק עם הטעמים בשבועות הבאים:
משקה שיבולת שועל בטעם אגוזי לוז
נס קפה ללא חלב
או אפילו מיץ תפוזים או כל נוזל אחר שאחשוב עליו.
לכבוד שבת קודש, ובתאבון!
לא ידעתי שהוא המקור,ניסוי של השף הסטון בלומנטל
במקור שלו המינונים הם:לא ידעתי שהוא המקור,
זה מסביר המון!
(פחות מים ממה שכתבת ,אולי לכן לחלק כאן לא התקשה?)
כאמור המתכון שהבאתי מתבסס על עומר מילר שהוא מתכונאי מעולה, וזה הכמויות שלו
מוס שוקולד - עומר מילר
החלטתי לשלב את האהבה של שירנקה עם אהבה של הילדים ולקמבן מוס שוקולד בניחוח תפוזים, שהבאנו מהפרדסים ליד הבית. היכנסו למתכון!omermiller.co.il
בדיוק!לא הבנתי את אופן ההכנה
מכניסים את השוקולד והמים לנינגה וטוחנים?
יכולה לכתוב מתכון בצורה מסודרת?אני עושה את המתכון הזה באופן קבוע
האנשים מחכים למוס המדהים הזה
ותמיד עם שוקולד ורד(זה המושגים שלי)
אולי היה מידי הרבה מים(אני שמה חצי כוס בערך)- וחשוב להקפיד על ערבוב של כמה דקות טובות
עושה אותו עם בלנדר מוט(למי ששאלה)
ואוהבת לשים בכוסיות ליקר קטנות- הן מידי שוקלדיות על יותר גדולות
מוסיפה לפעמים קצת ליקר/רום/קפה לטעם
על כל חבילת שוקולדיכולה לכתוב מתכון בצורה מסודרת?
וטוחנת בבלנדר יד?על כל חבילת שוקולד
חצי כוס מים (100 מ"ל בערך)
מוסיפה לסירוגין בהתאם לטעם
שתי כפיות רום/כף קפה או קצת פחות/ליקר בטעמים
לפעמים בבלנדר מוט לפעמים בנינגה תלוי אם לחלבי או בשרי.וטוחנת בבלנדר יד?
אח"כ מקררת או מקפיאה?
את מכינה את זה בתור קינוח או ליקר?
מקררת או מקפיאה?לפעמים בבלנדר מוט לפעמים בנינגה תלוי אם לחלבי או בשרי.
אני מכינה אותו לאירועים בתור כוסיות קינוח כזה
או סתם לפינוק לשבתות וחגים
מקררת לשעתיים-שלוש לפחות- אחרי שעתיים נהיה כבר גושמקררת או מקפיאה?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: