דרוש מידע מוות בעריסה!!

מצב
הנושא נעול.

אם הבנים שמחה!

משתמש מקצוען
תודה המידע!
אז בעצם לכאורה אין סיבה לייסורי מצפון על ההשכבה על הבטן.... (למרות שרק אמונה היא תריס בפני ריגשות אשם במקרים טראגיים כאלה)
המקום ינחם אתכם!
יש לי תחושה שבקרב מובילי דיעה שהם נגד משפחה ברוכה יש הרבה האשמה להורים על כל דבר כדי "להסביר" למה אסור ללדת יותר מידי, וכדי להסביר למה, "לי זה לא יקרה".... למרות שלאף אחד אין ביטוח. אנחנו הורים 24/7 בימים טובים יותר וטובים פחות,ומי שנגזר עליו, חי בריא ושלם וכן להיפך
האמת שהרופאים אמרו שזה כנראה לא היה קשור לזה שהוא היה על הבטן אבל א"א לדעת אם הם רק רצו להרגיע אותנו.

מיכל_לוי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
איכשהו פספסתי את השאלה שלך עד עכשיו ואני לא בטוחה שהבנתי אותה נכון.
הבן שלי עבר החייאה ממושכת ונשאר עם פגיעה מוחית קשה, מחוסר הכרה ומונשם עד שהוא נפטר (תקופה של כמה שנים).
הוא כן היה באי שקט בשעות שלפני האירוע. הצלחתי להרגיע אותו רק ע"י הנקה. באותו יום יצאנו לקניות לפני פסח וכל כמה דקות הייתי צריכה לחפש שירותים או תא הלבשה כדי להניק אותו כי הוא לא הפסיק לבכות. עד שסוף סוף בעלי הצליח להרדים אותו...על הבטן. זו היתה הפעם האחרונה שראינו אותו בהכרה.
ואאוווו אימלה הצילו!!!
איך הצלחת לשרוד את זה ?
את גיבורה יהודית!!!!
אני לאחר שביצעתי בביתי פעולות החייאה כ10 ד"ק
אמרתי לעצמי מיכל את יודעת שאם היא תחזור היא תיהיה עם פגיעה מוחית קשה
אמרתי תוך כדי לעצמי עפ"י כן ה' בבקשה!!!
אבללאחר מעשה ומחשבה אמרתי לעצמי איזה חיים אלו....
יקרה !!!!
ואאאווו איזה קושי מתפללת עליך חזק שירפא ה' שברך וימלא אותו בשמחות תמיד!!!!
בשפע רב!!!!
רוב נחת וגאולה בקרוב!!!!
זהו אין משהו אחר רק ה'!!!!

אם הבנים שמחה!

משתמש מקצוען
ואאוווו אימלה הצילו!!!
איך הצלחת לשרוד את זה ?
את גיבורה יהודית!!!!
אני לאחר שביצעתי בביתי פעולות החייאה כ10 ד"ק
אמרתי לעצמי מיכל את יודעת שאם היא תחזור היא תיהיה עם פגיעה מוחית קשה
אמרתי תוך כדי לעצמי עפ"י כן ה' בבקשה!!!
אבללאחר מעשה ומחשבה אמרתי לעצמי איזה חיים אלו....
יקרה !!!!
ואאאווו איזה קושי מתפללת עליך חזק שירפא ה' שברך וימלא אותו בשמחות תמיד!!!!
בשפע רב!!!!
רוב נחת וגאולה בקרוב!!!!
זהו אין משהו אחר רק ה'!!!!
תודה על התפילות והברכות!
חשבתי עליך בליל הסדר כשלקחתי לעצמי רגע להוזיל דמעה--עלי, עליך, ועל כל האמהות השכולות.
מקווה שהרגשת את זה.

האמת שעם כל הקושי, הערכנו כל רגע ורגע שהוא היה פה אתנו, גם במצב הזה.
לאחר אשפוז ארוך, זכינו לקחת אותו הביתה ולנהל חיים רגילים כמה שאפשר עם ילד מונשם בבית.
לא הייתי מוותרת על השנים האלה שהיו לנו איתו.

עד מתי

משתמש מקצוען
תודה על התפילות והברכות!
חשבתי עליך בליל הסדר כשלקחתי לעצמי רגע להוזיל דמעה--עלי, עליך, ועל כל האמהות השכולות.
מקווה שהרגשת את זה.

לאחר אשפוז ארוך, זכינו לקחת אותו הביתה ולנהל חיים רגילים כמה שאפשר עם ילד מונשם בבית.
מרגשת
ממש משמשת מקור להשראה
שלא תדעו צער יותר לעולם

אבינועם הגאון

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
המשתמש נחסם
איכשהו פספסתי את השאלה שלך עד עכשיו ואני לא בטוחה שהבנתי אותה נכון.
הבן שלי עבר החייאה ממושכת ונשאר עם פגיעה מוחית קשה, מחוסר הכרה ומונשם עד שהוא נפטר (תקופה של כמה שנים).
הוא כן היה באי שקט בשעות שלפני האירוע. הצלחתי להרגיע אותו רק ע"י הנקה. באותו יום יצאנו לקניות לפני פסח וכל כמה דקות הייתי צריכה לחפש שירותים או תא הלבשה כדי להניק אותו כי הוא לא הפסיק לבכות. עד שסוף סוף בעלי הצליח להרדים אותו...על הבטן. זו היתה הפעם האחרונה שראינו אותו בהכרה.
בררררר... :eek: מפחיד ומצמרר!!!!!!!!!!!!
הכותרת המרעישה גרמה לי להחסיר פעימה, כשראיתי את תוכן ההודעה נרגעתי. חששתי שמא עוד אחד פה יספר זאת, ואת אשר יגורתי בא לי.

מיכל_לוי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
תודה על התפילות והברכות!
מקווה שהרגשת את זה.

את פשוט צדיקה אמיתית!!!!!!!!
את האמת שגם אני חשבתי עליך המון!!!!!
היה לי חג מאוד מאוד קשה!!!!
ותפילותיך כנראה עזרו לי מאוד להצליח כמה שניתן להתגבר על הבכי ....
ולא להרוס לכולם את ליל הסדר....
ואאוו....
אשרייך צדקת אמיתית!!!!
כמובן שאם ה' נתן לכם את השנים הללו זה באמת לטובתכם!!!
ואני כבר רואה שאת בכמה וכמה דרגות ....
מהמוברחות שבעם!!!
אשרי העם שאלו אימותיהם!!!
עוד משהו ששמעתי בשם הרב משה פיישטין
שאמא שכולה שאלה אותו הרב אבל למה תינוק כזה קטנטן מה הוא חטא ומה אני אשמה ....
הוא ענה לה : שיש מקום שהנשמות נמצאות שם ועד שלא יכלו נשמות אלו לא יכול לבוא המשיח....
ואת נבחרת בתוך אמא יהודיה לזכות לקרב את הגאולה בנשמה שירדה לעולם לזמן קצר כדי שלא תחטא עוד ואז מתגלגלת בגלגול נוסף....
את זכית לקרב את המשיח ויש לך זכות לבקש לזכות למשיח ...
הלוואי ונזכה בקרוב! !!
מודה מודה לך מראש על התפילות!!!!!!!!!!!

אבינועם הגאון

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
המשתמש נחסם
הוא ענה לה : שיש מקום שהנשמות נמצאות שם ועד שלא יכלו נשמות אלו לא יכול לבוא המשיח....
ואת נבחרת בתוך אמא יהודיה לזכות לקרב את הגאולה בנשמה שירדה לעולם לזמן קצר כדי שלא תחטא עוד ואז מתגלגלת בגלגול נוסף....
סליחה על היהירות להכניס את ראשי בעניינים לא לי...
אבל הסיפור עם ר' משה פיינשטין הזכיר לי סיפור אחר, על אחד שלא היה בעיירה שלו מקוה טהרה. והוא הרס חצי מביתו ובנה שמה מקוה לכל תושבי העיר.
והתינוק הקטן שלו זחל בביתו, ו"פלש" לשטח של המקוה, ומעד ונפל אל הבור - ומה שקגרה זה שהוא טבע בתוך אותו המקוה שאביו תרם לכולם...
ובנו נגלה אליו בחלום ואמר לו שהיה גר צדק וכל מה שחסם אותו מלהיכנס לגן עדן זה שהוא אף פעם לא טבל. לא ברור איך זה קרה, אבל למעשה גיירו אותו ללא טבילה, ולכן לא יכלו לתת לו שכר על כל מצוותיו שכן לא עשה אותם בתור יהודי, ולכן הורידו אותו וגרמו לכך שכבר בתור תינוק קטן יטבול במקוה ויוכל במהירות לעלות בחזרה ולהיכנס לגן עדן ללא השתהות מיותרת בעוה"ז.

מיכל_לוי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
אבל הסיפור עם ר' משה פיינשטין הזכיר לי סיפור אחר, על אחד שלא היה בעיירה שלו מקוה טהרה. והוא הרס חצי מביתו ובנה שמה מקוה לכל תושבי העיר.
והתינוק הקטן שלו זחל בביתו, ו"פלש" לשטח של המקוה, ומעד ונפל אל הבור - ומה שקגרה זה שהוא טבע בתוך אותו המקוה שאביו תרם לכולם...
ובנו נגלה אליו בחלום ואמר לו שהיה גר צדק וכל מה שחסם אותו מלהיכנס לגן עדן זה שהוא אף פעם לא טבל. לא ברור איך זה קרה, אבל למעשה גיירו אותו ללא טבילה, ולכן לא יכלו לתת לו שכר על כל מצוותיו שכן לא עשה אותם בתור יהודי, ולכן הורידו אותו וגרמו לכך שכבר בתור תינוק קטן יטבול במקוה ויוכל במהירות לעלות בחזרה ולהיכנס לגן עדן ללא השתהות מיותרת בעוה"ז.
כן הראו לי את זה בסרטון לאחר המקרה שלו מחזק ממש!!!

אם הבנים שמחה!

משתמש מקצוען
את פשוט צדיקה אמיתית!!!!!!!!
את האמת שגם אני חשבתי עליך המון!!!!!
היה לי חג מאוד מאוד קשה!!!!
ותפילותיך כנראה עזרו לי מאוד להצליח כמה שניתן להתגבר על הבכי ....
ולא להרוס לכולם את ליל הסדר....
ואאוו....
אשרייך צדקת אמיתית!!!!
כמובן שאם ה' נתן לכם את השנים הללו זה באמת לטובתכם!!!
ואני כבר רואה שאת בכמה וכמה דרגות ....
מהמוברחות שבעם!!!
אשרי העם שאלו אימותיהם!!!
את זכית לקרב את המשיח ויש לך זכות לבקש לזכות למשיח ...
הלוואי ונזכה בקרוב! !!
מודה מודה לך מראש על התפילות!!!!!!!!!!!
תודה על המילים המחזקות!
אני לא כזאת צדיקה. לא התנדבתי לנסיון הזה וגם לא הייתי בוחרת אותו. זה מה שה' החליט ואנחנו פשוט השתדלנו לשרוד אותו כי לא היתה אופציה אחרת.
חגים הם קשים ואני מזדהה עם הנסיון להתגבר על הבכי בשביל המשפחה.
אבל אני כן מרשה לעצמי כמה דקות בצד כשאף אחד לא רואה. ובזמן הזה חשבתי גם עליך.
שולחת לך עוד חיבוק. שה' יתן לנו הרבה כח!

נערך לאחרונה ב:

מיכל_לוי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
תודה על המילים המחזקות!
אני לא כזאת צדיקה. לא התנדבתי לנסיון הזה וגם לא הייתי בוחרת אותו. זה מה שה' החליט ואנחנו פשוט השתדלנו לשרוד אותו כי לא היתה אופציה אחרת.
חגים הם קשים ואני מזדהה עם הנסיון להתגבר על הבכי בשביל המשפחה.
אבל אני כן מרשה לעצמי כמה דקות בצד כשאף אחד לא רואה. ובזמן הזה חשבתי גם עליך.
שולחת לך עוד חיבוק. שה' יתן לנו הרבה כח!
תודה אהובה!!!
תודה זה מאוד מעודד לשמוע שבסוף קמים...
ושה' נותן כח...
ואת צודקת שצריך לתת גם לעצמנו את המקום לפרוק...
תודה תודה לוקחת את החיבוק ושולחת בחזרה!!!
מרגישה שזקוקה לו....
וממך זה כמובן משמעותי ומחזק יותר!!!
ורק כוחות!!!!!!! והמון!!!!!!!!!!

מרצדס!!

משתמש פעיל
המשתמש נחסם
צמרמורתתת

מרצדס!!

משתמש פעיל
המשתמש נחסם
@מיכל_לוי ו @אם הבנים שמחה!
תדעו שלא יצאתן לי מהראש
חשבתי עליכן המון במהלך החג!!

יהי רצון שלא תדעו עוד צער
ושהשמחות הקטנות יצליחו לשכך את הכאב העצום,
ולמלא את החלל שנפער!!

וששמחת החג וקדושתו ימשיכו ללוות אתכן תמיד!!

אם הבנים שמחה!

משתמש מקצוען

הפולניה

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
יוצרי ai
זה נכון,
פחד לא מונע אסון
אבל פחד גורם לי לקום בלילה כמה פעמים ולבדוק מה עם התינוקת שלי,
גורם לי לתת לה יד כמעט חצי לילה (היא איתי במיטה),
גורם לי לבדוק כמה וכמה פעמים גם במהלך היום שהיא בסדר שהיא נושמת ושהיא חיה,

יש מצב שאם לא הייתי בודקת את זה אז באחת הפעמים שהייתי מדלגת על זה הייתי יכולה למצוא אותה לא בחיים ח"ו
אם את מפחדת ממוות עריסה,
הדבר הראשון שאת צריכה לעשות זה לקנות עריסה ולא להשכיב את התינוקת איתך במיטה,
הרבה יותר אחוזים של ילדים שישנו במיטה של האמא נפטרו, מאשר ילדים שישנו בעריסה.
לכל מוות בשינה של תינוק קוראים "מוות עריסה" גם אם זה במיטה של האמא או בעגלה,
אולי זה מבלבל אותך,
אבל הסיכויים של תינוק למות במיטה של אמא שלו הרבה יותר גבוהים מאשר בעריסה,
הרופאים אוסרים להשכיב תינוק במיטת אמו, כי זה מסוכן מאד!!!

צ פומרנץ

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
@מיכל_לוי
מרגישים מההודעות שלך איך שאת מתאמצת להתגבר למרות הקושי, ניכר שזה עדיין כאב טרי, ועם המון תעצומות של אם יהודייה, עד שואבת כוחות מכח האמונה בהקב"ה - מרגש ומחזק באמונה לקרוא אותך.
@אם הבנים שמחה! רק מהשם של הניק שבחרת לעצמך מרגישים את התעצומות הנפש שלך ואת כוחך כאם יהודייה - אם הבנים, והכי - שמחה. מרגישים שהשמחה היא חלק ממך. והתחברתי למה שכתבת שלא התנדבת לנסיון הזה וגם לא היית בוחרת אותו. זה מה שה' החליט ואנחנו פשוט השתדלנו לשרוד אותו כי לא היתה אופציה אחרת.
זה כ"כ מחזק ונכון לגבי כל נסיון שיש לאדם. אנחנו לא בוחרים את הנסיון, אנחנו בוחרים איך לשרוד אותו. וניכר שאת עומדת בזה בגבורה.
יעזור לכן ד', ולכל האמהות והאבות השכולים שלא תדעו עוד צער.

@מרצדס!! את נשמעת אמא מסורה ודואגת. ובתור אמא כזאת, כדאי וחשוב לך לדאוג לעצמך, להוריד ממינון הדאגות /חרדות /חששות - דווקא בגלל שאת אמא מסורה לילדיה,
כי ילדים שגדלים בצורה כזאת - שאמא מידי חרדה להם - ג"כ לא גדלים בצורה בריאה.
ואני מבינה את הפחד שלך מלאבד שליטה בשליטה, אבל תדעי שטיפול נכון וטוב לא יביא אותך למקום שלא יעשה לך טוב - אחרי טיפול נכון וטוב, את תרגישי שליטה בצורה בריאה וטובה ותוכלי להרגיש את ההבדל בין החוויה העכשווית שלך מאיבוד שליטה בשליטה, לבין שליטה אמיתית במצב, בצורה מאוזנת ונכונה לך ולילדיך.
ושתדעי שכל ההודעות שקראתי שכתבו לך ללכת לטפל בעצמך - ניכר שהן באות רק ממקום של דאגה לך ולילדיך.
לפעמים, לשמוע עיצה ממישהו מבחוץ שמקבל הצצה קטנה לחיים - שווה הרבה מאד.
ראי גם את דברי אלה שנכתבו מדם ליבי, אליך בת ישראל, ממקום שחפץ רק בטובתך, ויעזור לך ד' ויתן לך כוחות לקום ולעוזר לעצמך, ושיהיה לך רק בריאות ונחת כל הימים.

מיכל_לוי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
@מיכל_לוי
מרגישים מההודעות שלך איך שאת מתאמצת להתגבר למרות הקושי, ניכר שזה עדיין כאב טרי, ועם המון תעצומות של אם יהודייה, עד שואבת כוחות מכח האמונה בהקב"ה - מרגש ומחזק באמונה לקרוא אותך.
@אם הבנים שמחה! רק מהשם של הניק שבחרת לעצמך מרגישים את התעצומות הנפש שלך ואת כוחך כאם יהודייה - אם הבנים, והכי - שמחה. מרגישים שהשמחה היא חלק ממך. והתחברתי למה שכתבת שלא התנדבת לנסיון הזה וגם לא היית בוחרת אותו. זה מה שה' החליט ואנחנו פשוט השתדלנו לשרוד אותו כי לא היתה אופציה אחרת.
זה כ"כ מחזק ונכון לגבי כל נסיון שיש לאדם. אנחנו לא בוחרים את הנסיון, אנחנו בוחרים איך לשרוד אותו. וניכר שאת עומדת בזה בגבורה.
יעזור לכן ד', ולכל האמהות והאבות השכולים שלא תדעו עוד צער.

@מרצדס!! את נשמעת אמא מסורה ודואגת. ובתור אמא כזאת, כדאי וחשוב לך לדאוג לעצמך, להוריד ממינון הדאגות /חרדות /חששות - דווקא בגלל שאת אמא מסורה לילדיה,
כי ילדים שגדלים בצורה כזאת - שאמא מידי חרדה להם - ג"כ לא גדלים בצורה בריאה.
ואני מבינה את הפחד שלך מלאבד שליטה בשליטה, אבל תדעי שטיפול נכון וטוב לא יביא אותך למקום שלא יעשה לך טוב - אחרי טיפול נכון וטוב, את תרגישי שליטה בצורה בריאה וטובה ותוכלי להרגיש את ההבדל בין החוויה העכשווית שלך מאיבוד שליטה בשליטה, לבין שליטה אמיתית במצב, בצורה מאוזנת ונכונה לך ולילדיך.
ושתדעי שכל ההודעות שקראתי שכתבו לך ללכת לטפל בעצמך - ניכר שהן באות רק ממקום של דאגה לך ולילדיך.
לפעמים, לשמוע עיצה ממישהו מבחוץ שמקבל הצצה קטנה לחיים - שווה הרבה מאד.
ראי גם את דברי אלה שנכתבו מדם ליבי, אליך בת ישראל, ממקום שחפץ רק בטובתך, ויעזור לך ד' ויתן לך כוחות לקום ולעוזר לעצמך, ושיהיה לך רק בריאות ונחת כל הימים.
תודה יקרה!!!
אמן אמן!!!
כן נכון זה ממשש טרי....
פחות מחצי שנה...
מעריכה את השותפות שלך...

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
נ"ל שבדרך כלל טוב שמי שעבר טראומה ילך לטיפול וזה יכול מאוד לעזור לו. (לא רק מי שבחרדות)
---
מה מיוחד בחגים שאז הכאבים מתגברים יותר?

חיים פרוג

משתמש פעיל
כל סיפור עצוב וצובט את הלב גם אם לא מכירים אישית...
אבל בתור אמא את לא יכולה לעשות מעבר להתשדלות שלך. ופאניקה בוודאי לא תעזור...
ובסוף ל99.X אחוז מהילדים זה לא קורה... וזה גם לא קורה אחת לשבוע.
לא יודעת למה, אבל שומעת יחסית הרבה סיפורים אצל מטפלות (לא אומרת שיש קשר!)
משום מה אף פעם לא שמעתי שזה קרה במעון(אחת הסיבות שאני שולחת למעון למרות שאין לי דרגה)
אני שמעתי שקרה במעון ה' ישמור....
אין בידנו אלא להתפלל ולהשען על הקב"ה

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...