דרוש מידע מוות בעריסה!!

מצב
הנושא נעול.

שטוב

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
בפני הגר"י זילברשטיין הוצגה שאלה נוספת: "יש תחושה בציבור שמכיוון שבעבר היו המלצות להשכיב התינוק על הבטן ועכשיו ההמלצות להשכיב על הגב, התחושה היא שהמלצותיהם בנויות לפי כל מיני השערות לא כ"כ מבוססות שאנחנו לא צריכים להתחשב בהם, האם אמנם צריכים להתחשב בהשערות העדכניות?".

הגר"י זילברשטיין: כן! ויש לומר, בגמרא כתוב אין רשות לרופא לרפאות רק ברשות בית דין, אומר רבינו 'ערוך השולחן' היום בית דין לא מתעסק בזה, ועל כן כיום הרופאים המומחים ומשרד הבריאות הם הקובעים! אם הם אומרים היום כך, הרי זו הלכה!".

ברוך2020

משתמש פעיל
התחושה היא שהמלצותיהם בנויות לפי כל מיני השערות לא כ"כ מבוססות שאנחנו לא צריכים להתחשב בהם, האם אמנם צריכים להתחשב בהשערות העדכניות?".
נכון מאד, אך יש כאלה שממליצים להיפך- חבל שאת זה לא אמרו לו...

שטוב

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכון מאד, אך יש כאלה שממליצים להיפך- חבל שאת זה לא אמרו לו...
מי אמר שלא אמרו לו?
ובכל אופן זה ברור שדעת הרב זילברשטיין היא דעת רב של המומחים בתחום.

כולנו הורים טובים ודואגים לילדינו ויודעים שהכל משמיים,
שכל אחד יברר עם עצמו מה חובת ההשתדלות שלו בשמירה על הפקדונות היקרים.

סטיקר

משתמש פעיל
אנשים מפעם פספסו את כל הרפואה של היום. הכל!
הם לא ידעו לא על ווירוסים ולא על חיידקים, לא על חיסונים ולא על אנטיביוטיקה.
איך אתה רוצה להוכיח מהם משהו?
מה שקשור לטכנולוגיה וודאי שפספסו, מדובר על סכנות, פעם ידעו כל מה שמסוכן, וכן הידע על רפואה טבעית היה עצום, לא מדובר על אנשים פרחמיטיביים, רק על החכמים בימים ההן.

yonatanr

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
פעם ידעו כל מה שמסוכן
לא נכון. הם לא ידעו על חיידקים, על ווירוסים, על זיהומים, על קרינה, על חומרים מסרטנים, ועוד ועוד.
וכן הידע על רפואה טבעית היה עצום, לא מדובר על אנשים פרחמיטיביים, רק על החכמים בימים ההן.
מה זה "רפואה טבעית"? מה שהוכח מחקרית נכנס לרפואה הרגילה של ימינו, ומה שלא הוכח מחקרית לא שווה כלום, מלבד ערך פסיכולוגי של פלצבו.
וגם החכמים בימים ההם לא ידעו כמעט כלום על רפואה.

שיבת ציון

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
ולפני הכל, ואחרי הכל, ובאמצע הכל- ה' שומר עלינו! מוטלת עלינו חובת ההשתדלות, כמובן, שכוללת לשמוע להוראות הרופאים ולדאוג לסביבה בטוחה. אבל אסור לנו לשכוח! אפילו לא לרגע! הקב"ה נמצא איתנו ועם התינוקות שלנו בכל רגע ורגע, "ה' שמרך, ה' צלך על ֿיד ימינך". וכמו שכתב דוד המלך: "אם ֿלא שיויתי ודוממתי נפשי כגמל עלי אמו, כגמל עלי נפשי", כך אנחנו, בידיים של אבא שלנו.

סטיקר

משתמש פעיל
מה זה "רפואה טבעית"? מה שהוכח מחקרית נכנס לרפואה הרגילה של ימינו
לשום וזנגביל וכורכום אין סגולות רפואיות?
מה שזה לא נכנס לרפואה הרגילה זה בגלל שיש לרפואה דברים יותר חזקים להציע, (רק חוזק התופעות לוואי בהתאם)

שירי12

משתמש סופר מקצוען
זה נכון,
פחד לא מונע אסון
אבל פחד גורם לי לקום בלילה כמה פעמים ולבדוק מה עם התינוקת שלי,
גורם לי לתת לה יד כמעט חצי לילה (היא איתי במיטה),
גורם לי לבדוק כמה וכמה פעמים גם במהלך היום שהיא בסדר שהיא נושמת ושהיא חיה,

יש מצב שאם לא הייתי בודקת את זה אז באחת הפעמים שהייתי מדלגת על זה הייתי יכולה למצוא אותה לא בחיים ח"
יקרה,
למענך ולמען ילדייך,
תלכי לטיפול.
החרדות כרגע מובילות אותך ולא ההגיון, וזה לא בריא לך.

יש גם מושג של 'אשר יגורתי בא לי'.

חיים פרוג

משתמש פעיל
טכנולטגיה התפתחה יותר בימינו, אבל על דרכי ריפוי וסכנות טבעיות לא ידעו פחות בימים ההם, (כמו שאמרה דר סימון גולד, אם סמרטוט שחוסם דרכי הנשימה היה מונע מוירוסים להתפשט, סבתא שלך היתה אומרת לך את זה).
חוץ מזה לא מסתבר שהקב"ה בנה כך את הטבע שהדרך הנורמלית והטבעית להניח תינוק זה מסוכן וההפוך הוא הבטוח.
מנין לך שזו הדרך הטבעית?
אולי אם כל ההתנהלות שלנו הייתה כו פעם באופן הכי טבעי שיש היה מקום לטיעון הזה, אבל כשאנו אוכלים אוכל תעשייתי גרים בבתי אבן משתמשים במזגן וכו' וכו' אז גם את ההתנהלות עם התינוק צריך להתאים, בדיוק כמו שלא נאכיל את התינוק מקרן של שור אלא מבקבוק. אז ההשוואה לעבר אינה נכונה. ואם אין מצווה בתורה להשכיב על הבטן אז אי אפשר לומר שכך הקב"ה רוצה דווקא. המצווה שכן יש היא 'ונשמרתם'.....

ניק 9162

משתמש רשום
אנחנו רוצות לצאת במיזם נרחב שבו נשות עמ"י יקבל ע"ע קבלה מסוימת לזכות עמ"י שעובר תקופה מאתגרת..
זהו! שיש כ"כ הרבה במה..
1- לקבל שבת 10 דקות מוקדם
2- צניעות-
3-בין אדם לחברו
4- שמירת הלשון
5- תהילים
6- ללמוד קטע מסוים במוסר (נשלח בתפוצה נרחבת..)
נשמח לשמוע מה דעתכם!!

מיכל_לוי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
אנחנו רוצות לצאת במיזם נרחב שבו נשות עמ"י יקבל ע"ע קבלה מסוימת לזכות עמ"י שעובר תקופה מאתגרת..
זהו! שיש כ"כ הרבה במה..
1- לקבל שבת 10 דקות מוקדם
2- צניעות-
3-בין אדם לחברו
4- שמירת הלשון
5- תהילים
6- ללמוד קטע מסוים במוסר (נשלח בתפוצה נרחבת..)
נשמח לשמוע מה דעתכם!!
יוזמה מבורכת נשמח להצטרף!!

ניק 9162

משתמש רשום
יוזמה מבורכת נשמח להצטרף
1681095152044.png

מר דרור

משתמש צעיר
פשוט מאוד
פעם השכיבו על הבטן ורוב מקרי המות ל"ע היו באופן זה (כי רובם שכבו כך)
אז ציוו להפוך צד ואם יעשו סטטיסטיקה נוספת יגלו שהיום הרוב ממי ששוכב על הגב כי רובם שוכבים כך
בקיצור הסטטיסטיקה היא על אלו שמתו ל"ע ולא על 99% שנשארו לחיות ושכבו כך
אם כך דעתך על מחקרים אז אל תקנה שום תרופה בבית מרקחת ואל תאמין לשום רופא
לא שהם 'קודש', אבל יש כנראה מינימום היגיון

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...