האם זה נכתב מניסיון מולם?באושר וכבוד כל הזמן מוצאים לך תירוץ אחר למשוך זמן לפעמים זה שאילה בריבית שהם ממציאים לפעמים זה עניין רגולוטרי
בקיצור אין להם את הרצון לעזור כמו בגמח המרכזי
האם זה נכתב מניסיון מולם?באושר וכבוד כל הזמן מוצאים לך תירוץ אחר למשוך זמן לפעמים זה שאילה בריבית שהם ממציאים לפעמים זה עניין רגולוטרי
בקיצור אין להם את הרצון לעזור כמו בגמח המרכזי
האם זה נכתב מניסיון
האם זה נכתב מניסיון מולם?
ברור שזה מניסיון
היינו, הפער בין מעשר לחומש, נכון?החלק של החומש
האם זה נכתב מניסיון מולם?
כל עוד לא תראו תעודת זהות של המגיבים בענין, השאלה הזו לכאורה מיותרת.האם זה נכתב מניסיון מולם?
אפשרות שלישית והכי סבירה - יש מתחרים...אני מאוד מקווה שזה לא התחלה של נפילה של הגמח המרכזי.
הרי ברור שזה מסלול שגורם לגמח לקחת סיכון יותר גבוה, כי כמה שהילד יותר גדול ממילא יקחו את ההלוואה יותר מהר, וממילא פחות זמן ייהנו מההפקדות של המפקידים.
יש שני אפשרויות שאני רואה למה הם עושים את זה.
אפשרות ראשונה כי יש להם הרבה הון עצמי והרבה הפקדות והם לא רואים את זה כסיכון וממילא אין סיבה לא להרחיב את כמות המצטרפים.
אפשרות שניה כי עכשיו מגיע הזמן שצריך להתחיל להביא לכל מי שהתחיל לפני 19 שנה וממילא יש צפי לעומס גדול על הגמח ולכן הגמח חייב לגייס הפקדות ואפילו במחיר של סיכון יתר. אם זה נכון זה עצוב מאוד. אני מאוד מקווה שהאפשרות הראשונה היא הנכונה למרות שהיא פחות סבירה בעייני.
בהשקעות יש גם סיכון מסויםנעשה את זה פשוט, כל אדם שמבין בהשקעות יסביר לך שאת אותו סכום שתשים בגמ"ח המרכזי תשים בהשקעות ותקבל אחר כך סכום מכובד של בערך חצי מה"הלוואה" שזה יהיה הכסף שלך ולא הלוואות.
לגבי הגמח המרכזי/אושר בכבוד/כל גוף אחר, זה לא רלוונטי מה הם שווים כי כל הרעיון הזה הוא עקום ביסודו,
אפשר בתכנית נכונה להגיע לחתונות בידיעה שאתה לא הולך לגלגל כמה מליונים (360 אל"ש כפול מספר הילדים......)
עברה כבר תקופה, יש עדכון?אני יודע שכל אחד שאמרתי לו את זה הצטדק לי שאת זה הוא משלם ממעשרות... אז לגבי זה אני יכול לספר שבתקופה הקרובה הולך לצאת בציבור החרדי מיזם שיאפשר לחסוך לחתונות ילדים בקרן שתשקיע את הכסף בצורה שתאפשר גם לחסוך עם מעשרות וגם בלי בעיות ריבית.
(ואני לא הולך לדון פה האם זה באמת מותר או לא, כל אחד יעשה כהוראת רבותיו.)
לא יודע להגיד לך עדכון אבל כן לומר לך שבספר של הרב יעקב בלוי זצ"ל (מבד"ץ עד"ח) מתיר לשים בהשקעות כסף לחיסכון לחתונות ילדים.עברה כבר תקופה, יש עדכון?
ואז באו הגמ"ח המרכזי ונתנו פתרון גם להם...אני נועדתי בעיקר עבור מי שעברו את הגיל, ובגמ"ח המרכזי כבר לא מקבלים אותם.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: