דגים מה מתכון הדגל שלכם לסלומון?

שליח ציבור

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
להרבה מסוגי הדגים יש טעם לוואי אפרורי ומגעיל וכדי להסיר אותו צריך להשרות אותו בלימון ומלח או במים כמו טונה וכדומה דג סלמון אין לו שום טעם כזה אפילו לקפוא. יש לו שומן טבעי חיצוני שמופרש באפייה זה הלבן שרואים אחרי האפייה. ברגע שמשרים אותו כל השומן הזה יוצא והדג נהיה קשה. או במצב טוב יותר הוא מאבד את הטעם שלו המקורי. אז אם זה קריטי לך את יכולה לשטוף אבל כדאי לך לנסות לא לשטוף אותו פעם אחת ותבדקי
 

מהדמיה להוויה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים

טעים ממש!!! וקל להכנה
אני אישית מכינה הרבה פעמים ונהנית כל פעם מחדש...
כנ"ל
מוצלח מאד
 

to

משתמש פעיל
צילום מקצועי
שלי הוא כזה, עושה אותו כל שובע לא זזה ממנו מרב שהוא מוצלח!!!
חצי כוס צילי
חצי כוס ברביקיו
3 כפות סויה
3 כפות דבש/ סילאן
3 כפות יין מתוק
קצת שמן זית
שום לפי הטעם אני שמה 8 שינים בערך
מלח
פלפל שחור

בבלנדר יד היטב היטב לרביכה אדמדמה
לחתוך את הסלומון להניח בתבנית ולשפוך עליו את הרוטב
להשרות שעה שעתיים
לתנור על 220 לעשרים דקות בערך


בהגשה אני מפזרת מעל פקאן גרוס וטבעות בצל ירוק
ליגה!! סטייל טעים אש
בתאבון (לא יכולה לדבר ולראות אוכל אחרי שבועות....😉)
תודה! מתכון מהמם!
מפזרת פקאן סיני או רגיל?
 

לושינה

משתמש פעיל
שלי הוא כזה, עושה אותו כל שובע לא זזה ממנו מרב שהוא מוצלח!!!
חצי כוס צילי
חצי כוס ברביקיו
3 כפות סויה
3 כפות דבש/ סילאן
3 כפות יין מתוק
קצת שמן זית
שום לפי הטעם אני שמה 8 שינים בערך
מלח
פלפל שחור

בבלנדר יד היטב היטב לרביכה אדמדמה
לחתוך את הסלומון להניח בתבנית ולשפוך עליו את הרוטב
להשרות שעה שעתיים
לתנור על 220 לעשרים דקות בערך


בהגשה אני מפזרת מעל פקאן גרוס וטבעות בצל ירוק
ליגה!! סטייל טעים אש
בתאבון (לא יכולה לדבר ולראות אוכל אחרי שבועות....😉)
@רוחי בלבוחי
את שוטפת/משרה את הדג קודם?
 

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
  • תודה
Reactions: to

אחות 1308

משתמש רשום
סלמון
מיונז (אפשר ביתי)
חרדל
מעט מלח
זהו.
לערבב לטבול את הסלמונים
20 דק' בתנור
תודו לי אחרי זה
 

חננה בננה

משתמש רשום
גם אני ניסיתי השבוע את שיטת ההשריה שאביגיל מייזליק הציעה. פשוט ליגה!
הדג יצא רך בטירוף (עם המתכון הקבוע...)
ממש שווה לנסות.

גם אני ניסיתי את שיטת ההשריה של אביגיל מייזליק בסלמון שהיה לי בבית באיכות בינונית שכבר תיכננתי להעביר הלאה או לזרוק, ניסיתי את השיטה של אביגייל ויצא מוצלח במיוחד ממש הציל לי את הדג!
איך בדיוק משרים? מה היחס בין המים למלח? תודה
 

לא מאוחר

משתמש מקצוען
שלי הוא כזה, עושה אותו כל שובע לא זזה ממנו מרב שהוא מוצלח!!!
חצי כוס צילי
חצי כוס ברביקיו
3 כפות סויה
3 כפות דבש/ סילאן
3 כפות יין מתוק
קצת שמן זית
שום לפי הטעם אני שמה 8 שינים בערך
מלח
פלפל שחור

בבלנדר יד היטב היטב לרביכה אדמדמה
לחתוך את הסלומון להניח בתבנית ולשפוך עליו את הרוטב
להשרות שעה שעתיים
לתנור על 220 לעשרים דקות בערך


בהגשה אני מפזרת מעל פקאן גרוס וטבעות בצל ירוק
ליגה!! סטייל טעים אש
בתאבון (לא יכולה לדבר ולראות אוכל אחרי שבועות....😉)
הכמות הזו מספיקה גם לכעשרים מנות סלמון?
 

גולה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
למשהי יש מתכון של אפרת ליבפרוינד לסלמון עם פלפלים ועגבניות? או משהו בסגנון
פעם אכלתי אצל משהי וממש אהבתי, ולא בקטע עכשיו לבקש ממנה...
 

משתמש חביב

משתמש רשום
הדג הכי שווה!
כדאי לנסות!

שמים על הדג :
פפריקה
גריל דג
מלח
פלפל
מערבבים
בקערה נפרדת מערבבים
4 כפות קטשופ
3 כפות מיונז
מערבבים עם הדג
שמים בתנור יוצא מוששששששששששששש!
 

משתמש חביב

משתמש רשום
עוד דג טעים בשביל השוויגער...
אפשר להוציא מהרוטב בשבת בבוקר ולחמם---

שמים על הדג-
שום
כורכום
מלח
פלפל
שמן זית
עישבי תיבול
מערבבים
ושמים בתנור.

-בתאבון-
נ.ב
להכין כפול יש הרבה דורשים...
 
אם אני רוצה בלי הרבה רוטב בשביל לחמם לס. שלישית אני מזלפת שמן זית על הדג. מפזרת מלח גס, פלפל שחור גרוס וטימין יבש לפי הטעם. מפזרת מעל התבלינים טבעות בצל סגול וחצאי עגבניות שרי.
קל ופשוט
זהירות!!!!!
אם שמים על הפלטה עם נוזלים זה "מבשל"
כנ"ל לכל אוכל עם נוזלים שלא הונח קודם שבת
אסור!
ידע הציבור ויישמר
נ.ב.
יש עוד המון דברים שאם לא לומדים הלכות שבת אפשר להכשל בקלות
 

אולטרא סגול

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
צילום מקצועי
אני לוקחת חתיכת סלומון שטופה היטב
מורחת אותו בסילאן ,
ידני או בבלנדר אני קוצצת כוסברה פטרוזיליה 5 שיני שום מלח פלפל שחור טיפה כורכום טיפה מרק עוף
שמן זית עד הגובה וטוחנת
או מערבבת עם הירק הקצוץ
שופכת מעל הסלומון ככה בצורה יפה ונותנת לו לילה ברוטב בתבנית ,בבוקר מרתיחה גרגירי חומוס , מסננת, ושופכת מסביב
מכניסה לתמור לרבע שעה
יוצא משכע.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  0  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה