דגים מה מתכון הדגל שלכם לסלומון?

רחליז

משתמש פעיל
אשמח לדעת כמה מים וכמה מלך היא ממליצה ולכמה זמן.
5כפות שטוחות מלח
3 כוסות מים - אני שמה בכוס שתיה חמה של 200 מל
לערבב בכלי עד שנמס המלח ולשפוך מעל סלומון שיכסה
15-30 דק' ולא יותר.
לנגב סלומון בניר מגבת בלי לשטוף
להמשיך תיבול
שווה ניסוי
זה ליגה אחרת
 

גמד ביער

משתמש רשום
מצטרפת לשיטה של אביגיל מייזליק - משדרג את הסלומון מאוד! אם אני זוכרת טוב היחס הוא 5 כפות מלח על 3 כוסות מים (לערבב בנפרד עד שהמלח נמס), לשפוך על הסלומון (שיכסה), להשרות רבע-חצי שעה. לא יותר.
מצרפת את המקור - תמונה של הכתבה בקטיפה:
IMG_3430.JPG
 

מ. ש

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
צלחת מרק חד פעמי,
סנטימטר רוטב צ'ילי מתוק
6 כפות קטשופ
6 כפות רוטב סויה סיני
כף אבקת שום,
לערבב
לטבול כל פיסת סלמון ולשים בתבנית לא גדולה, לשפוך מעל מה שנשאר. (הקטע עם התבנית שיצא רטוב ולא יבש כל פיסה לעצמה)
לאפות בערך 20 דקות 180 מעלות
 

חיים מוטי

משתמש צעיר
צילום מקצועי
מרכיבים
(לכ-5-6 מנות יפות או כ-8 מנות קטנות יחסית)
פילה סלמון טרי עם העור – נתח שלם של קילו

למרינדה (בשלב הראשון)
דבש – חצי כוס
שמן זית – שליש כוס
שמן שומשום – שתי כפות
שיני שום שלמות – 4
פלפל צ'ילי קצוץ – חצי
ענפי טימין טרי – 2
ענפי מרווה טריים – 2
גרידת לימון – כפית
גרידת תפוז – כפית (אפשרות)

תוספת למרינדה (שמוסיפים רק לפני שמכניסים לתנור)

מיץ מלימון טרי – חצי כוס
מיץ מתפוז טרי – חצי כוס (אפשרות)
פרוסות מחצי לימון
פרוסות מחצי תפוז
(אפשרות)

לקראסט
חצי כוס פיסטוק קצוץ – כחצי כוס עד כוס
ענף מרווה טרי קצוץ
ענף טימין טרי קצוץ
מלח גרוס – כפית
פלפל גרוס – כחצי כפית
שמן זית – 2 כפות
פירורי פנקו או פירורי מצה – רבע כוס (אפשרות)

הוראות הכנה, שלב שלב
בקצר וקולע
– מערבבים את מרכיבי המרינדה (שלב ראשון) בתוך תבנית ומכניסים את הדג עם העור כלפי מטה, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לארבע שעות לפחות ואפשר ללילה | מוציאים מהמקרר, מחממים תנור על 200 מעלות (ללא טורבו) | קוצצים את מרכיבי הקראסט ומערבבים | הופכים את הדג בתוך התבנית (עכשיו העור כלפי מטה), מוסיפים לתבנית את מיץ בתפוז והלימון (שופכים מהצד, לא ישירות על הדג) ודוחסים מתחתיו את פרוסות התפוז והלימון | שופכים את תערובת הקראסט ומצמידים בשכבה אחידה לכל חלקו העליון של הדג | מוסיפים עוד מרווה וטימין מלמעלה ומכניסים לתנור ל-20 דקות | מוציאים ומגישים בסטייל – ככה פשוט!

ובקצת יותר ארוך
(כמו ב-, או בקיצור, עם כל הניואנסים הקטנים…) –

1. מערבבים את כל מרכיבי המרינדה בתוך התבנית. בוחרים תבנית באורך ורוחב שמאפשרים הכנסת הנתח בשלמותו בצורה ישרה
2. מכניסים פנימה את נתח הדג כשהעור כלפי מעלה
3. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכ-4 שעות לפחות או למשך הלילה
4. מוציאים את הדג מהמקרר, מדליקים תנור לחימום על 200 מעלות (חימום רגיל למעלה ולמטה, ללא טורבו)
5. קוצצים את כל מרכיבי הקראסט ומערבבים היטב יחד עם שמן הזית ופירורי הפאנקו או המצה
(לפירורי מצה – שוברים מצה, מכניסים לשקית ודופקים מעליה עם תחתית של כוס עד לקבלת פירורים)
6. הופכים את הדג בתוך התבנית (העור עכשיו כלפי מטה), מוסיפים את מיץ הלימון והתפוז (אם רוצים), שופכים אותם מהצד ולא ישירות על הדג (כי המגע של מיץ הלימון עם הדג מיד כובש אותו)
7. מסדרים את שכבת הקראסט מעל הדג ולוחצים קלות עם היד, מוסיפים מלח ופלפל גרוסים ומניחים בתבנית ענף שלם של טימין וענף שלם של מרווה
8. מכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל-20 דקות (חימום רגיל למעלה ולמטה, ללא טורבו). ללא כיסוי
9. מגישים בסטייל – ככה פשוט! ישירות למרכז שולחן. מומלץ בליווי אורז לבן ותערובת ירוקים קלויים

הכנה מראש – את הדג רצוי להכניס למרינדה בבוקר באירוח, ככה הוא נח לו במקרר לפחות 6-8 שעות וזה מספיק בדיוק. את תערובת הקראסט אפשר להכין מראש בבוקר האירוח או ערב קודם ולשמור בצנצנת סגורה. את הדג עצמו אני לא ממליצה להכין מראש כי הוא פשוט מופלא ממש כשהוא יוצר מהתנור והוא סה"כ לוקח 20 דקות.

אין בעיה לצפות אותו בקראסט גם שעה קודם ולהשאיר אותו על השיש עד שמגיע זמנו להיכנס לתנור. מהתנור ישירות למרכז השולחן – זה מעדן!

קרדיט: אשת סטייל.
 

כעעע

משתמש צעיר
אני עשיתי את של @שירה בירה לחג ויצא מושלם!
 

waze

משתמש רשום
מתכון פשוט אבל עם שידרוג קטן -
סילאן, פפריקה מתוקה,שום גבישי קצת שמן
לעסות את הדג
להוסיף מים
לפזר מלמעלה גרעיני חמניות ודלעת - משדרג מראה וטעם
 

מהממתתת

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
מחפשת להשתדרג עם מתכון מוצלח לסלומון
(עד עכשיו היינו מכינים עם טריאקי / שום ודבש ועל זו הדרך)
כעת אני מארחת ורוצה יותר להשקיע ועל הדרך גם להתחדש עם רעיונות מעניינים

אשמח לשמוע הצעות!
הכי טעים זה בסוטא'ז עם גרגירי חומוס, פלפלים, כוסברה וכו'
אם מעניין המתכון- אפרט.
 

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
מתכון?
(אני חושבת שכבר העלו כאן מתכון של רוחי בלבוחי, אולי לזה את מתכוונת?)
שלי הוא כזה, עושה אותו כל שובע לא זזה ממנו מרב שהוא מוצלח!!!
חצי כוס צילי
חצי כוס ברביקיו
3 כפות סויה
3 כפות דבש/ סילאן
3 כפות יין מתוק
קצת שמן זית
שום לפי הטעם אני שמה 8 שינים בערך
מלח
פלפל שחור

בבלנדר יד היטב היטב לרביכה אדמדמה
לחתוך את הסלומון להניח בתבנית ולשפוך עליו את הרוטב
להשרות שעה שעתיים
לתנור על 220 לעשרים דקות בערך


בהגשה אני מפזרת מעל פקאן גרוס וטבעות בצל ירוק
ליגה!! סטייל טעים אש
בתאבון (לא יכולה לדבר ולראות אוכל אחרי שבועות....😉)
 

פנינה רבינוביץ

משתמש רשום

יאסעלעS

משתמש מקצוען
שיני שום לרוב, מים ושמן, פלפל שחור, גריל דג, מלח, פלפל חריף כמה גלגלים, פפריקה מתוקה
וזהו!-יוצא חבל על הזמן!
 

20:39

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
5כפות שטוחות מלח
3 כוסות מים - אני שמה בכוס שתיה חמה של 200 מל
לערבב בכלי עד שנמס המלח ולשפוך מעל סלומון שיכסה
15-30 דק' ולא יותר.
לנגב סלומון בניר מגבת בלי לשטוף
להמשיך תיבול
שווה ניסוי
זה ליגה אחרת
על כמה מנות דג?
 

מממ.........

משתמש מקצוען

טעים ממש!!! וקל להכנה
אני אישית מכינה הרבה פעמים ונהנית כל פעם מחדש...
הכנתי לשבועות יצא ממש טעים וקלי קלות.
 

רחליז

משתמש פעיל
על כמה מנות דג?
לי זה מספיק למנות מכפילה שלם פחות או יותר
ייתכן שלמספר מנות קטן יספיק פחות....
בכ''א המי מלח אמורים לכסות את הדג כולו
כבר בהשריה רואים איך הדג משנה את צבעו ומקבל צבע "טרי"
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה