דגים מה מתכון הדגל שלכם לסלומון?

אורית

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עוד מתכון פצצה שאי אפשר להפסיק לאכול:

סלמון במיונז

להכין תערובת מהמצרכים הבאים:
- מיונז
- ותבלינים לפי הטעם - פפריקה, שום, אבקת מרק עוף, מלח, חרדל וכו.

למרוח את הדג מכל הצדדים (אני מורחת גם על התבנית וזה נהפך לרוטב)
מעל הדג לפזר אבקת מרק בצל
בתאבון !
 

נ.ג

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
מתכון שעדיין לא ראיתי פה: ואין לי כמויות... טעים ברמות אחרות!!!!!!!!
מטגנים שיני שום, מוסיפים פפריקה חריפה, מלח וגריל דג
מוסיפים יין לבן (שוב, אין לי כמויות)
מבשלים כמה דקות ושופכים לתבנית מעל הדג
אני לא מבשלת לפני שבת, נותת לו להתבשל על הפלטה,
יוצא עסיסי בטעם משובח ביתר בזכות היין!!!!!!
 

גמד ביער

משתמש רשום
האמת שהשריתי 30 דקות בדיוק,
אצלינו רגישים מאוד לטעם 'דגי' ואני נוהגת להדר בהשריה :)
אז עשיתי את המקסימום שמותר לפי אביגיל מייזליק
ולא, לא שטפתי אח"כ כי הלכתי בדיוק לפי מה שכתוב, ניגבתי בניר מגבת.
אבל אין חולק ע"כ שהסלמון היה מעולה++ וקיבל מההשריה צבע כתום מטורף
(אבל האמת שהוא היה מלכתחילה יקר ואיכותי)
אז באמת זה מוזר שיצא מלוח אם לא עברת את הזמן. ממש מוזר.
אני בכל אופן הייתי "מקלה" קצת (בזמן\בניגוב) ורואה אם יש שיפור. כי כמו שאת אומרת זה משביח את הדג. בפעם האחרונה שעשיתי בדיוק נגמר המלח והרשתי רק בלימון (כמו קודם) ומשמעותית הדג היהפחות עסיסי ויתר יבש...
 

ערסל

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
האמת שהשריתי 30 דקות בדיוק,
אצלינו רגישים מאוד לטעם 'דגי' ואני נוהגת להדר בהשריה :)
אז עשיתי את המקסימום שמותר לפי אביגיל מייזליק
ולא, לא שטפתי אח"כ כי הלכתי בדיוק לפי מה שכתוב, ניגבתי בניר מגבת.
אבל אין חולק ע"כ שהסלמון היה מעולה++ וקיבל מההשריה צבע כתום מטורף
(אבל האמת שהוא היה מלכתחילה יקר ואיכותי)
אני כן השריתי בדיוק רבע שעה
ויצא מלוח
אולי באמת פעם הבאה אשטוף אותם כן במים
 

אטי עמית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
אני מכינה בקראסט אגוזים ופיסטוקים נדיר
הרעיון מוכר אבל זה מתכון שאני המצאתי לעצמי ויוצא מושלם

לחלק את הסלמון למנות ולשים בתבנית (עדיף פיירקס ככה יפה להגיש ישירות לשולחן)
לחמם תנור על 180
להכין מרינדה: (זה מספיק לכמות של חצי פילה)
חצי שמן זית
כף חרדל
כפית שמן שומשום (בכבישה קרה)
כף סילאן
רבע כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
חופן פטרוזיליה/כוסברה קצוצה דק
לערבב לעיסה אחידה ולהניח על הדג ולעסות את הנתחים ולהמתין כמה דק׳ לספיגת הטעמים

לקראסט: (אני הכנתי כמות גדולה שיהיה לי זמין)
2 כפות פיסטוקים קלויים
8 אגוזים שלמים
8 פקאנים טבעיים שלמים
כף שקדים פרוסים
לטחון בפולסים קצרים עד שנהיה גרוס (לא טחון!)
לערבב עם כף פירורי לחם מוזהבים ומלח
לפזר מעל הדג
לרסס או לזלף בעדינות שמן זית על כל הדג
להכניס לתנור החם ל12 דק בלבד
(בשביל שבת אני מכניסה ל8 דק׳ ויתר החימום נעשה על הפלטה)

מכינה עם דג סלמון קפוא של תנובה/בלדי בלי השריה במלח ולימון ויוצא מעולה כמו טרי.
 

פוטו טופ

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
בלת"ק

0.75 כפית מלח
0.75 כפית פלפל שחור
3 כפות סוכר
כף חרדל
כף סילאן
2 כפות קטשופ
2 כפות מיונז
כפית מיץ לימון
חצי כוס שמן
כוס מים
8 שיני שום


לטחון הכל יחד או לערבב היטב (אני טוחנת בנינג'ה)

את הפרוסות סלומון , להשרות במים עם מלח ומיץ לימון כחצי שעה

לשטוף

להניח מסודר בתבנית

לשפוך את הרוטב על הסלומון .

לאפות

או

לשים על הפלטה כשעתיים לפני שבת

עד הסעודה זה מוכן
וכל הבית מריח , תענוג
 

א12345צניוככ

משתמש חדש
הכי פשוט הכי טעים!
מלח פלפל שמן זית, אפשר שום כתוש, ורוזמרין מעל.
לא הרבה זמן בתנור שיישאר רך!
 

נח זאב

משתמש צעיר
מתכון חלבי טעים!!!
סלמון ברוטב חמאת לימון
(ניתן להפחית מהכמות של החמאה
ומגישים את הדג הזה עם ירק כמו שעועית או ברוקלי מוקפץ בהרבה שום גבישי)
למי שחסום -
מצרכים:
2-4 חתיכות של פילה סלמון (כ180 גרם לחתיכה)
75 גרם חמאה
2 כפות מיץ לימון טרי
גרידה מלימון אחד
2/3 כוס (160מ"ל) יין לבן – ניתן להחליף בציר ירקות
1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה או שמנת לבישול
מלח לפי הטעם, פלפל לפי הטעם
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
הוראות הכנה:
1. מסירים את העור מפילה הסלמון. מתבלים במעט פלפל ומלח. מניחים בצד.
2. במחבת בגודל בינוני ממיסים 60 גרם חמאה (15 גרם משאירים לאחר כך) על גבי להבה בינונית.
מוסיפים את הסלמון ומטגנים כ3-4 דקות מכל צד. עד להזהבה.
3. יוצקים אל המחבת יין לבן, מיץ לימון ושמנת. מוסיפים גרידת לימון ומערבבים. מבשלים את הסלמון במשך 3 דקות ומוציאים מהמחבת.
4. מוסיפים אל הרוטב 15 גרם חמאה, מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ומבשלים, תוך כדי ערבוב עד שהרוטב מצטמצם בחצי ומסמיך מעט.
5. מגישים את הסלמון ויוצקים את הרוטב מעליו.
 

rachelita

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
גם אני ניסיתי השבוע את שיטת ההשריה שאביגיל מייזליק הציעה. פשוט ליגה!
הדג יצא רך בטירוף (עם המתכון הקבוע...)
ממש שווה לנסות.
 

שליח ציבור

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
מתכון מנצח!!,
לא לשטוף את הדג בשום אופן לקחת קערה קצת שמן זית פלפל שחור גרוס שום כתוש כוסברה מערבב למרוח על הדג בצורה שווה להניח על נייר אפייה בתבנית לסגור את התבנית .אם זה בערב שבת להניח כמו שהוא על הפלטה מלפני השקיעה לסעודה זה כבר מוכן. לא לבשל כלום לפני שבת ולא לאפות כלום לפני שבת. אם זה ללא פלטה רבע שעה בתנור על 200 מעלות דקה לא יותר.
כמובן עדיף דג טרי ולא קפוא
 

רחמנית

משתמש צעיר
מתכון מנצח!!,
לא לשטוף את הדג בשום אופן לקחת קערה קצת שמן זית פלפל שחור גרוס שום כתוש כוסברה מערבב למרוח על הדג בצורה שווה להניח על נייר אפייה בתבנית לסגור את התבנית .אם זה בערב שבת להניח כמו שהוא על הפלטה מלפני השקיעה לסעודה זה כבר מוכן. לא לבשל כלום לפני שבת ולא לאפות כלום לפני שבת. אם זה ללא פלטה רבע שעה בתנור על 200 מעלות דקה לא יותר.
כמובן עדיף דג טרי ולא קפוא
נראה לי שיש בעיה בהכנת תבשיל שאינו ראוי למאכל ולהניחו על הפלטה לא מבושל...
כך זכור לי, אולי אני טועה???
 

שליח ציבור

משתמש פעיל
מנוי פרימיום

שליח ציבור

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
שלום . אסור לשים על הפלטה מערב שבת תבשיל שלא התבשך כמאכל בן דורסאי. זה אומר שליש בישול. שליש בישול לדג סלמון על הפלטה זה מקסימום רבע שעה הוה אומר שאם מניחים את התבנית של הדג רבע שעה 20 דקות לפני שקיעה אין שום בעיה. אז ישר כוח על ערנות הנושא מומלץ בחום כך לעשות את הסלמון אחרת הוא מתייבש ומאבד את כל טעמו.
 

שליח ציבור

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
נראה לי שיש בעיה בהכנת תבשיל שאינו ראוי למאכל ולהניחו על הפלטה לא מבושל...
כך זכור לי, אולי אני טועה???
שלום . אסור לשים על הפלטה מערב שבת תבשיל שלא התבשך כמאכל בן דורסאי. זה אומר שליש בישול. שליש בישול לדג סלמון על הפלטה זה מקסימום רבע שעה הוה אומר שאם מניחים את התבנית של הדג רבע שעה 20 דקות לפני שקיעה אין שום בעיה. אז ישר כוח על ערנות הנושא מומלץ בחום כך לעשות את הסלמון אחרת הוא מתייבש ומאבד את כל טעמו.
 

saralulu

משתמש מקצוען
גם אני ניסיתי את שיטת ההשריה של אביגיל מייזליק בסלמון שהיה לי בבית באיכות בינונית שכבר תיכננתי להעביר הלאה או לזרוק, ניסיתי את השיטה של אביגייל ויצא מוצלח במיוחד ממש הציל לי את הדג!
 

תותים בלבן

משתמש פעיל
אשמח לכמויות מדוייקות
בבקשה...

1 גמבה אדומה
1 כוס רסק עגבניות
4 כפות סילאן/דבש/סוכר
חצי כוס שמן זית/רגיל
2 כפות מיץ לימון
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח
5 שיני שום

לטחון יחד
מומלץ להכפיל כמויות

בתאבון!
 
נערך לאחרונה ב:

מאת שרה

משתמש צעיר
בקשר להשריה-
נשמע לי שהדג יצא מאדד מלוח אם לא אשטוף
במיוחד שאני צריכה רק 4 מנות
מישהי ניסתה עם/בלי שטיפה?
 

שליח ציבור

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
לא שוטפים ולא משרים סלמון
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה