שכחת את הקצבאות ילדים, שהיו לפני גזירות נתניהו.איך אפשר מההכנסות הנ"ל גם לחיות וגם לחסוך (בלי להשקיע - כמו שכתבת) וגם לחתן וגם לקנות לכולם דירות בב"ב עם משכנתא נמוכה??
מדובר בכמה אלפי שקלים כל חודש, שהיו מקבלים.
שכחת את הקצבאות ילדים, שהיו לפני גזירות נתניהו.איך אפשר מההכנסות הנ"ל גם לחיות וגם לחסוך (בלי להשקיע - כמו שכתבת) וגם לחתן וגם לקנות לכולם דירות בב"ב עם משכנתא נמוכה??
לא אוהבת להכנס לאחרים לתוך החיים אבל מלמעלה ככה:
מורה מקבלת גג 10,000 ש"ח (וכמובן זה לא מתחילת עבודתה כמורה, זה השכר הגבוה ביותר אלא אם עובדת בסמינרים ומקבלת שכר מרצים...)
אברך מקבל 2,500 ש"ח (נראה לי הגזמתי)
את אומרת שיש לכם 10 ילדים ורובם בנות...
איך אפשר מההכנסות הנ"ל גם לחיות וגם לחסוך (בלי להשקיע - כמו שכתבת) וגם לחתן וגם לקנות לכולם דירות בב"ב עם משכנתא נמוכה??
אני דווקא מכירה כמה שכן מסכימים לפרט איך בדיוק ה' עזר להם.זוגות שסיימו לחתן גדלו את הילדים בדור הקצבאות. זה נתון שחובה לקחת בחשבון.
אבל מה שעוד יותר חובה לקחת בחשבון שלא להכל יש הסבר.
אתם שולחים לחפש הסברים, אבל מרבית האנשים בני 60+ שחתנו את ילדיהם בכבוד יצביעו כלפי מעלה ויגידו סייעתא דשמיא. אין להם טיפים אחרים בשבילינו. נסו לחפש אותם בעצמכם. (את האנשים כדי להתרשם באופן אישי, או את הטיפים למי שלא מוכן להפנים את המסר)
אז תזמיני אותם לפורום בתור אורחים..אני דווקא מכירה כמה שכן מסכימים לפרט איך בדיוק ה' עזר להם.
זו גם סיעתא דשמיא.ויש גם כאלו שלא כ"כ נעים להם לספר מהיכן הם קבלו את הכסף...
הכל סייעתא דשמיא, גם ההעלאה הקטנה במשכורת, וגם העליות בבורסה.אתם שולחים לחפש הסברים, אבל מרבית האנשים בני 60+ שחתנו את ילדיהם בכבוד יצביעו כלפי מעלה ויגידו סייעתא דשמיא.
אז תזמיני אותם לפורום בתור אורחים..
זו גם סיעתא דשמיא.
אם מישהו תרם למישהו מליונים (מעשה הרואי ונדיר, הרבה יותר מפתה לתרום לארגון לילדים חולים או למשפחה שהבית שלה נשרף )כדי שיחתן את ילדיו זה לא נס?
מי אמר לך שאני מדברת על מישהו שתרם למישהו...זו גם סיעתא דשמיא.
אם מישהו תרם למישהו מליונים (מעשה הרואי ונדיר, הרבה יותר מפתה לתרום לארגון לילדים חולים או למשפחה שהבית שלה נשרף )כדי שיחתן את ילדיו זה לא נס?
את מתכוונת לשנור, כן?ולפעמים על הרבה מאד מישהם... למישהו.
ראשית, הם לא חיו בפזרנות ולא בחוסר אחריות!הכל סייעתא דשמיא, גם ההעלאה הקטנה במשכורת, וגם העליות בבורסה.
ועדיין, נשמח לראות את חשבונות הבנק של כל אלו "שלא יודעים" מאיפה הביאו כ"כ הרבה כסף.
לא נחמד להיות בצד של ה"כויפר", אך כדי שלא יבואו אחרים וינהלו את חייהם בחוסר אחריות פיננסית בגלל ניקים עלומים בפרוג שספרו שלאבא שלהם היה ניסים, כדאי פשוט לפרוט לפרוטות את שרשרת הניסים שעמדה לאותם הורים שזכו לחתן את ילדיהם ברוחה כלכלית.
אני איתך.הכל סייעתא דשמיא, גם ההעלאה הקטנה במשכורת, וגם העליות בבורסה.
ועדיין, נשמח לראות את חשבונות הבנק של כל אלו "שלא יודעים" מאיפה הביאו כ"כ הרבה כסף.
לא נחמד להיות בצד של ה"כויפר", אך כדי שלא יבואו אחרים וינהלו את חייהם בחוסר אחריות פיננסית בגלל ניקים עלומים בפרוג שספרו שלאבא שלהם היה ניסים, כדאי פשוט לפרוט לפרוטות את שרשרת הניסים שעמדה לאותם הורים שזכו לחתן את ילדיהם ברוחה כלכלית.
זה רק אפשרות אחת.את מתכוונת לשנור, כן?
???אדם לא משתמש אף פעם פחות ממה שיש לו.
'סוף מעשה במחשבה תחילה', ו'איזהו חכם הרואה את הנולד', זה חז"ל אמרו, לא אני.החיים הם לא מתוכננים ובנ"א שכל פיפס אצלו מחושבן יותר מדי יכול גם ליפול לבור שיהיה עבורו הרבה יותר עמוק מאדם אחר שחי באמונה!
אין סומכים על הנס. גם את זה חז"ל אמרו.היו לו ניסים!
'עשר בשביל שתתעשר' נאמר על מעשר פירות.גם אם הרב 'התיר' להם, זה עניין של השקפת חיים יהודית. של לתת לאחר. אחרת למה כתוב עשר תעשר בשביל שתתעשר? סתם? לעשירים?
איך מיחזור הלוואה הופך להכנסה?אני באופן אישי חסכתי סכום יפה בחודש ממיחזור הלוואות(לדירה)
ואלו שלא משקיעים כלל, ולא לוקחים בחשבון שבעזרת ד' הם בוודאות הולכים לחתן את הילדים, ולא יהיה להם ממה, הם כן חושבים כמה זה יתקע אותם?זה מזכיר לי אנשים שמשקיעים בדירה להשכרה ולא לוקחים בחשבון שיש מצב שלא יהיו שוכרים! לא חושבים כמה זה יתקע אותם! הרי ברור שכל חודש הכסף יתקתק וישאר להם כך וכך הפרש וכו'.
זו אפשרות רחוקה, למי שחוסך בצורה נבונה, והאפשרות הכי מצויה, היא שאדם לא יחסוך כלום, וכשיגיע לחתונות הילדים ימצא שוקת שבורה.יכול אדם לחסוך 50 שנה ולהפסיד הכל ברגע. אז למה לאבד את כל החיים בשביל החיסכון??
אפשר לפתוח כל כמה שנים את קרן ההשתלמות. נצבר שם סכום נאה בד"כ.מורה מקבלת גג 10,000 ש"ח (וכמובן זה לא מתחילת עבודתה כמורה, זה השכר הגבוה ביותר אלא אם עובדת בסמינרים ומקבלת שכר מרצים...)
הכל סייעתא דשמיא, גם ההעלאה הקטנה במשכורת, וגם העליות בבורסה.
להרבה עובדים במגזר הפרטי יש ג"כ קרן השתלמות ואפשר לפתוח אותה אחת לשבע שנים.אפשר לפתוח כל כמה שנים את קרן ההשתלמות. נצבר שם סכום נאה בד"כ.
וזו פריבילגיה שאין לרוב עובדי המגזר הפרטי.
רק שכחת את התשואה, לא שזה מה שיחתן אותם, אבל זה הסכום הכולל אחרי 7 שנים, בחישוב תשואה שנתית של 7% - 111,117.63 ש"ח.אבל גם אם תקחי שכר של 10,000 ש"ח *7 שנים*10% = 84,000 ש"ח
זה התשואה השנתית לכל קרנות ההשתלמות???רק שכחת את התשואה, לא שזה מה שיחתן אותם, אבל זה הסכום הכולל אחרי 7 שנים, בחישוב תשואה שנתית של 7% - 111,117.63 ש"ח.
ואם הפקידו במשך 20 שנה, [עד לחתונת הילד הראשון] אז הסכום הכולל אחרי 20 שנים, בחישוב תשואה שנתית של 7% - 526,382.12 ש"ח.
שזה כבר סכום משמעותי.
לא של כולם, אבל של הרבה מהם.זה התשואה השנתית לכל קרנות ההשתלמות???
טוב לדעת.לא של כולם, אבל של הרבה מהם.
[צריך לדעת מה לבחור]
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ע'
קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי: