מה הן הוצאות המחיה הסבירות למשפחה

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
להרבה עובדים במגזר הפרטי יש ג"כ קרן השתלמות ואפשר לפתוח אותה אחת לשבע שנים.
לא להרבה.
אבל גם אם תקחי שכר של 10,000 ש"ח *7 שנים*10% = 84,000 ש"ח
לא אקח שכר כזה כי שוב. אני מדברת בעיקר על עובדי הוראה ובוותק רב שנים המשכורת שלהם יותר גבוהה.
לא אמרתי שהסכום שפודים יספיק לדירה אלא יסייע במימון חתונה . זה הכל.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
ואם הפקידו במשך 20 שנה, [עד לחתונת הילד הראשון] אז הסכום הכולל אחרי 20 שנים, בחישוב תשואה שנתית של 7% - 526,382.12 ש"ח.
שזה כבר סכום משמעותי.
עשיתי עכשיו חישוב, שאם יש להם כזה סכום בבואם לחתן ילדים, אז הם יכולים כל חודש למשוך רק את הרווחים, מבלי להקטין את הקרן [526,382.12 ש"ח] ויהיה להם הכנסה חודשית של קצת יותר מ3000 ש"ח, שבזה אפשר להחזיר כמה משכנתאות.
וחוץ מזה שממשיכים להפקיד להם לקרן כ1000 ש"ח בחודש.

בעצם...

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
איפה העשירים הללו? כולנו יכולים להיזכר בסיפורי השגחה פרטית מופלאים כאלו ואחרים, ולזכור שיש מנהיג לבירה
יש לי עוד סיפור שמזכיר שיש מנהיג לבירה.
אברך אחד שמחתן 10 ילדים בקושי ובדחקות נוראה, ת"ח גדול מאד, והוא שרוי בחובות עצומים, (נכון נשמע עלון של קופת העיר?) פעם אחת מישהו סידר לו הלוואה בנקאית גדולה ונוחה כדי שיהיה לו קצת מנוחת הנפש מגלגולי החובות, אך לאחר כמה חודשים, הוא התחיל ללמוד ב'כולל' הלכות רבית, והוברר לו שזה לא גלאט, אז הוא חזר לגמ"חים ופרע את כל ההלוואה הבנקאית.

יש מנהיג לבירה, גם כשאנחנו עושים מה שהוא רוצה, ולא רק כשהוא עושה מה שאנחנו רוצים.

מכונתכתיבה

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
הפקות ואירועים
D I G I T A L
זו אפשרות רחוקה, למי שחוסך בצורה נבונה, והאפשרות הכי מצויה, היא שאדם לא יחסוך כלום, וכשיגיע לחתונות הילדים ימצא שוקת שבורה.
חבל שאתה מסלף את דברי.
נראה שאתה עושה את זה ממש בכוח.
לא דיברתי על אי חיסכון!
דיברתי על חיסכון מושכל במידת האפשר ולא על חנק מובהק ולא בריא
על מנת לחסוך כמה שיותר. ויש הבדל עצום ביניהם...
(נניח אדם אומר לעצמו לא אזמין אורחים כיוון שיצא לי הוצאות שבת כפולות
ממה שאני מחשבן לחיסכון, וכדו', זה מה שהשתמע מרוח התיאור ההוא שהכל על השקל במדויק יוצא סכום לחיסכון. לא הגיוני ולא חיים נורמליים ודינמיים, מקווה שהובנתי)
לגבי המעשר רק בפירות אני חושבת שאתה טועה אך אבדוק זאת.
בכל מקרה בהצלחה לכולם.

yonatanr

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
חבל שאתה מסלף את דברי.
נראה שאתה עושה את זה ממש בכוח.
לא דיברתי על אי חיסכון!
דיברתי על חיסכון מושכל במידת האפשר ולא על חנק מובהק ולא בריא
על מנת לחסוך כמה שיותר. ויש הבדל עצום ביניהם...
(נניח אדם אומר לעצמו לא אזמין אורחים כיוון שיצא לי הוצאות שבת כפולות
ממה שאני מחשבן לחיסכון, וכדו', זה מה שהשתמע מרוח התיאור ההוא שהכל על השקל במדויק יוצא סכום לחיסכון. לא הגיוני ולא חיים נורמליים ודינמיים, מקווה שהובנתי)
לגבי המעשר רק בפירות אני חושבת שאתה טועה אך אבדוק זאת.
בכל מקרה בהצלחה לכולם.
גם אני נגד צמצום חונק, שהוא בהחלט לא מועיל, והוא רק אוטם את המוח מלחשוב על אפיקי הכנסה נוספים.
מאידך, אני בהחלט נגד המחשבה הרווחת של 'לא צריך לחסוך, לא צריך לחשוב כיצד נחתן את הילדים, נסמוך על הקב"ה ויהיה בסדר'.
כל אלו שכשצצה להם בעיה רפואית הכי קטנה, לא מסתפקים בהשתדלות הסטנדרטית של רופא רגיל בקופת החולים או בבית החולים, אלא מתרוצצים אחרי הרופא הכי מומחה, במחיר של עשרות אלפי שקלים, כשמגיעים לענייני פרנסה וממונות, פתאום נגמרה ההשתדלות, וכאן הם סמוכים ובטוחים על הקב"ה שישלח להם מלאך עם טונות כסף מהשמים.

ללא שם

משתמש צעיר
יש כאן מחלוקת בין אלו שחושבים שאפשר בהתנהלות נבונה להצליח לפרנס את הילדים וביעקר לחתן אותם בלי להיכנס לחובות לבין אלו שחושבים שצריך בשביל זה נס.
אני באופן אישי, אם לא הייתי מאמינה שה' יפרנס את הילדים שלי וידאג לכל צרכיהם, אלא זה תלוי ב"התנהלותי הנבונה" לא הייתי מעיזה להביא ילדים לעולם.
ואני מאמינה שיש עוד כמה אמהות כמוני.

בעצם...

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
יש כאן מחלוקת בין אלו שחושבים שאפשר בהתנהלות נבונה להצליח לפרנס את הילדים וביעקר לחתן אותם בלי להיכנס לחובות לבין אלו שחושבים שצריך בשביל זה נס.
אני באופן אישי, אם לא הייתי מאמינה שה' יפרנס את הילדים שלי וידאג לכל צרכיהם, אלא זה תלוי ב"התנהלותי הנבונה" לא הייתי מעיזה להביא ילדים לעולם.
ואני מאמינה שיש עוד כמה אמהות כמוני.
לדעתי אין כאן מחלוקת עקרונית כלל.
כולם מסכימים שה׳ זן ומפרנס מקרני ראמים ועד ביצי כינים, וכולם מסכימים שחובת ההשתדלות מוטלת עלינו והמחלוקת היא מה נכנס בגדר חובת ההשתדלות ומה נכנס בגדר ״נקח גורלנו בידינו״.
וברמה הפרקטית התשובה אכן שונה מאחד לשני נניח שיבוא אדם לבי״ד של מעלה ויאמרו לו אם היית משקיע עד שלא יבואו ימי הרעה היית יכול אחרי השאת הילדים ללמוד בשלוות הנפש.
והאיש יאמר חשבתי שזה לא מחובת ההשתדלות, לכאורה לא יבואו אליו בטענות למה לא חשבת אחרת.

בעצם...

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
אשמח שאנשים בעלי ניסיון, שחיתנו ילדים ישתפו אותנו בפן הכספי. כתבו הרבה על המטרה לחסוך בשביל לחתן. הבה נשמע מאלו שמחתנים ומתמודדים עם העול הכספי.
למען האמת ניקים בפרוג זה דבר יפה, אבל כל הארגונים החרדים שעוסקים בכלכלה נראה לי שהם לא ממליצים לחסוך בשביל לחתן אלא רק להגיע לנישואי הילדים במצב מאוזן כמדד להתנהלות כלכלית נכונה.
כמובן שהדברים אמורים במי ש׳חי על הקשקש׳
מי שהכנסותיו מרובות על הוצאותיו ואינו חוסך הרי הוא בכלל שוטה המאבד מה שנותנים לו

גלינג

משתמש סופר מקצוען
שכחת את הקצבאות ילדים, שהיו לפני גזירות נתניהו.
היו להם אז 7 ילדים ונשואה אחת.
ועדיין זה רחוק רחקו מהסכומים המלאים.
וגם העליות בבורסה.
כבר אמרתי.. הם לא השקיעו מעולם.
אך כדי שלא יבואו אחרים וינהלו את חייהם בחוסר אחריות פיננסית בגלל ניקים עלומים בפרוג שספרו שלאבא שלהם היה ניסים
הם חיו עם חשבון מדוקדק.
ואז מה? זה מסביר איך היה להם 3 מיליון+ ??
בלי אמונה לא יעזרו כל החסכונות וכל ההשקעות.
כדאי פשוט לפרוט לפרוטות את שרשרת הניסים שעמדה לאותם הורים שזכו לחתן את ילדיהם ברוחה כלכלית.
ר' מאיר קסלר אומר שוב ושוב בשם גדולי הדור שאין כל רלוונטיות איך השני עש
וכמו בקריעת ים סוף, לכל אחד יש את השביל שלו. וכמ"ש

שולי איטח

משתמש מקצוען
בוקר טוב
נתקלתי לראשונה באשכול הזה וקראתי אותו ברפרוף
אני עובדת כמנהלת חשבונות הרבה שנים ועוזרת הרבה לאנשים בדברים כספיים וכדו
כך שיש לי מושג וידע על הרבה משפחות
ומזמן הגעתי למסקנה שאין בכלל מה להשוות בין הוצאות של משפחה אחת לשניה (אפילו לפני חיתון ילדים)
ההבדלים הם עצומים גם למי שמנסה לחסוך ולהתנהל בצורה הגיונית ביותר
אוכל- יש ילדים שאוכלים וזקוקים להרבה ויש ציפורים.. ואפילו ברמה החסכונית יתכן הבדל של פי 2
חימום/קירור- משפחות שלא צריכות ומשפחות שזקוקות ממש בגדר פיקוח נפש
חינוך- יש הבדלים גדולים בין ת"ת בין הערים השונות, הבדלים מהותיים מאוד בין ישיבות לדוג יש ישיבות גדולות של 600 שח לחודש ויש של 1200, כנ"ל סמינרים/מסלולים
טיפולים רגשיים/אבחונים/מורות פרטיות/עזרה מקצועית- יכולה להגיע לסכומים גדולים ואין ברירה!!
הוצאות רפואיות-תרופות/היטילים ועוד כנ"ל
ביגוד/הנעלה-אם יש ילדים לדוג מלאים יותר קשה יותר למצוא אין ירושות צריך להשקיע יותר שיראו נורמלי, יש כאילו שנעליים מתבלות מהר
נסיעות והסעות-תלוי במרחק מקומות הלימוד העבודה וכד
תיקונים/טיפולי שיניים שלאחד אין ולשני יש הרבה
מתארחים/מארחים-יש משפחות שמתארחות בחגים ויש כאילו שרק מארחות הורים מזדקנים/אחים צעירים כי אין הורים שיכולים

לא מזמן ישבתי עם 2 משפחות קרובות אלי ממש באותם תנאים שלי בדיוק(כמות ילדים וגילאים(
וכולנו משתדלים לחסוך.
משפחה אחת- 10000-12000-חיים מינימלי אבל משום מה חינוך עולה להם מאוד זול
משפחה שניה-15,000-18,000

משפחה שלישית 23,000 מינימום וגם זה לפעמים יותר והם הכי חסכנים כי יש להם:
ילדים שאוכלים הרבה (ולא גאנק אלא ממש אוכל)
יש שם הרבה בעיות קטנות כמו קשב וכדו שיש אצל כולם אבל אצלם יש כמה וכמה אז יש הוצאות
2 בנות בסמינר שאחת גם צריכה מגורים 1700+3000
בן בישיבה 1200
בן בישיבה-1100
יש משכנתא שלאחרים אין, וחובות כי היו חיבים להרחיב וכשהרחיבו לא שיפצו אלא רק טלאי לבית
צד אחד -יש הורים נזקקים שמתארחים ויש עול של צעירים

וכו
אז איך אפשר להשוות

אסתי H

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה והפקת סרטים
אפשר להביע דעה? לתוכנית חיסכון לכל ילד אני מוסיפה את ה50 הנוספים, אבל, חוץ מזה אני לא חוסכת כסף בבנק, אני חוסכת כסף בילד. אני משקיעה בפיתוחם מבחינת מגוון חוגים, שמחת החיים שלהם ובעצמה שלהם. וככה הם גדלים בריאים וחכמים ויוכלו בבוא העת לעזור לעצמם. כך חונכתי וכך אני מחנכת. חיתנתי את עצמי וללא חובות, כי לא כל החיים הצתמצמתי ואז לקראת החתונה יש תחושה של יוהו, עכשיו הכל מגיע לי... היתי מלאה במה שאני צריכה ולא היה דחוף לי להגזים.
ומי שלא היה...החתונה היתה באולם רגיל, הזמנות מהממות (שעצבתי לעצמי) צלם, מסריט, תזמורת. הכל כרגיל.

לילי 1

משתמש מקצוען
אישית, אני לא יכולה להבין אנשים שישנים בשקט כשאין להם בדל של תוכנית איך לחתן את הילדים.
תכנית מבחינתי זה גם להחליט שבאין מנוס תעשו שידוכים רק עם מי שלא מצפה לדירה. וזה לא מופקע. ולהתחיל לחשוב ע"כ כאפשרות ריאלית.
אבל לא לחסוך שקל ולבנות על סיעתא דשמיא שכולם יגורו סביבכם בדירות משלהם?
אם זו עוצמת הביטחון אז הרבה לפני הייתי מבטלת את כל הביטוחים המשלימים וכל הרפואה הפרטית, נשארת שמנה, מעשנת ומפסיקה ריפוי בעיסוק/טיפולים רגשיים. יכול להיות גם שמפסיקה לחגור באוטו וסומכת על בן שלוש שיחצה כביש עם בן השנתיים. גם לא הייתי שמה דגש על המראה החיצוני של הבת בתקופת שידוכים ולא ממליצה לה ללמוד מקצוע מכניס.
מה, היפלא מה' דבר?
לא, לא יפלא.
אבל לא רואה את הלוגיקה בחלוקת משאבי ה"השתדלות"

צחור

משתמש מקצוען
אישית, אני לא יכולה להבין אנשים שישנים בשקט כשאין להם בדל של תוכנית איך לחתן את הילדים.
תכנית מבחינתי זה גם להחליט שבאין מנוס תעשו שידוכים רק עם מי שלא מצפה לדירה. וזה לא מופקע. ולהתחיל לחשוב ע"כ כאפשרות ריאלית.
אם זו עוצמת הביטחון אז הרבה לפני הייתי מבטלת את כל הביטוחים המשלימים וכל הרפואה הפרטית, נשארת שמנה, מעשנת ומפסיקה ריפוי בעיסוק/טיפולים רגשיים. יכול להיות גם שמפסיקה לחגור באוטו וסומכת על בן שלוש שיחצה כביש עם בן השנתיים. גם לא הייתי שמה דגש על המראה החיצוני של הבת בתקופת שידוכים ולא ממליצה לה ללמוד מקצוע מכניס.
מה, היפלא מה' דבר?
לא, לא יפלא.
לא מסכימה בכלל, לגמרי.
אני לא בונה על שיגורו בסביבתי כי אני לא בונה על כלום.
מתפללת? וודאי!
כל הדוגמאות שנתת לעיל לא קשורות גם לא בקשר עקיף.
לחסוך לדירה או לחיתון הילדים זה משהו שגם אם אני אחיה בצמצום ואצטרך להתאשפז בגהה מרוב חנק אני אולי יוכל לחתן עם זה בת אחת.
ואז מה????
מה עם שאר הילדים??
לא מבינה את זה.
מכאן, ברור לי שאין לי מה לתכנן
ואין לי הרבה מה לעשות
אלא לסמוך על הקב"ה.

לחגור חגורה ברכב?- בוודאי, ברגע אפשר להנצל ל"ע מתאונה.
להיות שמנה? - גורמת לעצמי מיידית לחולי הגוף והנפש יחד.
שהבן יחצה כביש בגיל שנתיים? בפעם הראשונה הוא יידרס...
מה השטויות האלו...

בעצם...

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
מה, היפלא מה' דבר?
לא, לא יפלא.
בעד ההגשה נגד התוכן
למיטב ידיעתי אלו הן ההנחיות של לא מעט רבנים נחשבים מאד מאד.
(יש כאלה שגם אומרים לא לחגור;))

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
רק שכחת את התשואה, לא שזה מה שיחתן אותם, אבל זה הסכום הכולל אחרי 7 שנים, בחישוב תשואה שנתית של 7% - 111,117.63 ש"ח.
ואם הפקידו במשך 20 שנה, [עד לחתונת הילד הראשון] אז הסכום הכולל אחרי 20 שנים, בחישוב תשואה שנתית של 7% - 526,382.12 ש"ח.
אני לא מכירה הרבה אנשים שקרן ההשתלמות שלהם כולה במסלול מנייתי, והם חוסכים בה ל20 שנה.
רוב ככל האנשים משקיעים במסלול הלכה 3-4%
ולטווח קצר.
גם אם היו משקיעים במניות לטווח קצר , זה ממש לא 7% , 7% זה אם משקיעים נכון לטווח ארוך.

תורידי הוצאות ניהול השקעות (חצי אחוז ) וקצת דמי ניהול - יוצא בערך 3% לקרן סטנדרטית.

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
עשיתי עכשיו חישוב, שאם יש להם כזה סכום בבואם לחתן ילדים, אז הם יכולים כל חודש למשוך רק את הרווחים, מבלי להקטין את הקרן [526,382.12 ש"ח] ויהיה להם הכנסה חודשית של קצת יותר מ3000 ש"ח, שבזה אפשר להחזיר כמה משכנתאות.
וחוץ מזה שממשיכים להפקיד להם לקרן כ1000 ש"ח בחודש.
אם רוצים למשוך רק רווחים בלי לפגוע בקרן, אפשר למשוך מקסימום 3% שנתי, שבמקרה שלנו זה יוצא 15 אלף לשנה ו1250 לחודש.
אפשר גם להסתכן ולמשוך עד 1600 ולקוות שלא יפגע בקרן.
כל סכום יותר מכך יפגע בקרן.

וכמובן, שכל זה בהנחה הלא הגיונית שהם השקיעו לטווח ארוך במסלול מנייתי ולא משכו את הכסף לפני הזמן .

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
אם רוצים למשוך רק רווחים בלי לפגוע בקרן, אפשר למשוך מקסימום 3% שנתי, שבמקרה שלנו זה יוצא 15 אלף לשנה ו1250 לחודש.
אפשר גם להסתכן ולמשוך עד 1600 ולקוות שלא יפגע בקרן.
את מדברת על כסף שרוצים לחיות ממנו, כמו פנסיה לדוגמה, ואז כשלא רוצים לסכן את הקרן מושכים 3-4% בשנה.
אבל פה אפשר גם קצת להסתכן ולמשוך יותר, מקסימום הקרן תקטן קצת.
אני לא מכירה הרבה אנשים שקרן ההשתלמות שלהם כולה במסלול מנייתי, והם חוסכים בה ל20 שנה.
רוב ככל האנשים משקיעים במסלול הלכה 3-4%
הדיון הזה מבחינתי הוא תאורטי, כי אין לי מושג מה אותם אנשים עשו.
ואת צודקת שרוב האנשים משקיעים במסלולים כ"כ גרועים, שמניבים בממוצע גם 2% תשואה.
אבל מי ששם בקרן השתלמות, כי הוא מבין את המעלות שלה, ורוצה לחסוך ולהשקיע, מבין שאפי' אם צריך לגוון את תיק ההשקעות, אז דווקא בקרן ההשתלמות עדיף להשקיע במניות.

ר. צדק

משתמש צעיר
יש כאן הרבה תגובות חזקות ונכונות ביותר.

בנוגע להוצאות החתונות,
מקווה שכל בעלי ההשגחה הפרטית הסומכים על הקב"ה שיזון אותם בניסים
לא ישלחו אחר כך את החתן חודש לפני החתונה אלינו לבית כנסת לאסוף את הכסף..
כי אם כך - הם לא סומכים על ניסים, אלא על הציבור..
וזה קצת שונה..

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
את מדברת על כסף שרוצים לחיות ממנו, כמו פנסיה לדוגמה, ואז כשלא רוצים לסכן את הקרן מושכים 3-4% בשנה.
אבל פה אפשר גם קצת להסתכן ולמשוך יותר, מקסימום הקרן תקטן קצת.
קצת יותר זה רחוק מהסכומים שרשמת בהודעה הקודמת.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  9  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה