מה הן הוצאות המחיה הסבירות למשפחה

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום

שוקוצ'יפס

משתמש מקצוען
תארו לעצמכם ש3000 הורים קוראי האשכול החליטו נהגו לתת דמי חנוכה לילדים שלהם והפנימו מהאשכול שהם הגזימו לגמרי ומה יהיה אם החתונות של הילדים וביטלו את המנהג.
מה ההשלכות של הסביבה שלהם? חנות אחת של צעצועים תיתקע עם המלאי שקנתה בשביל זה, תיקלע לחובות, תיסגור את החנות, תפטר 4 עובדות. בעלת החנות ו4 העובדות יוציאו את הילדים מהמטפלת ויקנו בגדים יד שניה, מה יקרה לחנות הבגדים שליד הבית שלהן? ולמטפלות ולכל השאר והגלגל ימשיך להתגלגל...
ולא, לא הגזמתי.
אז בגלל שאני דואגת לכלכלה של העולם כולו, ושכולם יצליחו להתפרנס בכבוד ובעל חנות צעצועים ישאר ללא מלאי בסוף שנה, ובעל חנות הבגדים יצא עם רווחים יפים....
אז אני הקטנה ימשיך לקנות ביקר ולא לחסוך כדי שלאחי היהודים תהיה פרנסה?

הכי הכי

משתמש סופר מקצוען
התחתנתי לפני 8 שנים
אבל הבנתי שגם היום בעפולה אפשר למצוא בכאלה מחירים (גם אני גרה בפריפריה כמובן ומאד מרוצה)
גרתי שלושה חודשים ליד ההורים (ובזמן הזה קנינו את הדירה) ומייד אח"כ עברתי לדירה שלי

אסתי3311

משתמש סופר מקצוען
ראשית
מי אמר שחייבים לקחת משכנתא??
אני ידעתי שההורים שלי נותנים 300,000 ש"ח וההורים של בעלי 150,000 ש"ח.
ז"א שיש לי 450 אלף לקנות דירה.
ורק בכסף הזה קניתי!! לא לקחתי עלי שווווום חוב או משכנתא.
וכך התחלנו את החיים ללא חובות.
ומכאן התחלנו לחסוך, בתחילה כזוג צעיר ואח"כ עם הילדים.
זה נכון במידה והלכתם להתגורר בנכס.
במידה והדירה מיועדת להשקעה בעיני חכם יותר לקנות דירה יקרה יותר כשהמשכנתא מכסה את השכירות ואחרי כמה שנים להשאר עם הון עצמי גבוה יותר.

הכי הכי

משתמש סופר מקצוען
בד"כ היחס של השכירות תואם עלות דירה.
את לא יכולה לקנות דירה ב400 אלף ולקבל עליה 4000 ש"ח.
אבל את כן יכולה לקבל עליה 2500 שקל. (ז"א ברעיון אחרי 160 חודש את גומרת לשלם מחיר עלות- לא כולל עלית ערך הדירה ועלית השכירות)
אבל עם את קונה דירה ב2 מיליון את לא תקבלי עליו 12,500שקל לחודש
תראי במרכז נגיד בירושלים קנית דירה ב2 מיליון אבל את משכירה אותה במקרה הטוב ב6000 שקל ז"א שיקח לך 333 חודשים לשלם את עלות הדירה, וגם כאן כנראה שיהיה עלית ערך השאלה בכמה- כמובן חשוב להסתכל באחוזים

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
בד"כ היחס של השכירות תואם עלות דירה.
את לא יכולה לקנות דירה ב400 אלף ולקבל עליה 4000 ש"ח.
אבל את כן יכולה לקבל עליה 2500 שקל.
איפה יש דירות שעולות 400,000 ש"ח, ומושכרות ב2500 ש"ח??

ללא שם

משתמש צעיר
אז בגלל שאני דואגת לכלכלה של העולם כולו, ושכולם יצליחו להתפרנס בכבוד ובעל חנות צעצועים ישאר ללא מלאי בסוף שנה, ובעל חנות הבגדים יצא עם רווחים יפים....
אז אני הקטנה ימשיך לקנות ביקר ולא לחסוך כדי שלאחי היהודים תהיה פרנסה?

תדאגי רק לבנק שלך כמובן!
ואני גם חושבת שהדיון פה חשוב, וזה שמקצועי בלבד הוכיחה שאפשר לחיות בפחות זה חשוב להרבה משפחות שבאמת אין להן.
אבל אני מעלה נקודה למחשבה שבאמת לא קשורה לבן אדם פרטי על ההשלכה העקיפה שיש לכתבות כאלה על הציבור שאנחנו יודעים היטב שהבעיה העיקרית שלו שהוא מתקשה להתפרנס ולא שהוא בזבזן, וחלק מהקושי להתפרנס קשורה לתרבות החסכנית.
זה באמת יותר אמור לעניין את העוסקים בצרכי ציבור או בעלי אמצעים ולא את אלו המתאמצים לגמור את החודש.

הכי הכי

משתמש סופר מקצוען
בעפולה!!

וללא שם
את צודקת.
אין עניין להיכנס לכיס הפרטי של כל אחד, רק ברעיון הכללי שיש דרכים לחסוך

אסתי3311

משתמש סופר מקצוען
בעפולה!!

וללא שם
את צודקת.
אין עניין להיכנס לכיס הפרטי של כל אחד, רק ברעיון הכללי שיש דרכים לחסוך
בעפולה דירה בסדר גודל זה של מחיר מושכרת בערך ב1400-1600 ש"ח לחודש.

אסתי3311

משתמש סופר מקצוען
2,000 וצפונה משם.
בהנחה ומדובר בדירה של 450K זו תשואה לא רעה בכלל של 5.3%.
השאלה אם יש שם עלית ערך נכס+ ביקושי שכירויות.

בגבעת המורה, לצורך הענין, התשואה גם יפה מאד אבל שני הפרמטרים הנ"ל ברמה נמוכה מאד.

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
בהנחה ומדובר בדירה של 450K זו תשואה לא רעה בכלל של 5.3%.
לא סביר בעליל שדירות בעפולה עילית תעלינה 450K.
במגדל העמק אין דירות במחירים האלו , ק"ו בעפולה עילית.
זו לא שכונת פשע. זו שכונה יפה שחלקה בנוי כ"בנה ביתך".

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה