מה הן הוצאות המחיה הסבירות למשפחה

רבקהא

משתמש מקצוען
היא לא מוגזמת,כי היו שם הרבה דברים לא ריאליים למשפחה סטנדרטית וזה הקפיץ פה הרבה אנשים
לקחת משפחה שחיה על השקל ברמה שמקציבה 5 שח ליום של חנוכה זה לא ריאלי
וכל הוצאה שצצה נכנסת לקטגוריה של בלתי צפוי ומשנה את כל המאזן,אין מצב באמת לחיות ככה,וזה מה שניסו להראות לה פה באשכול
החיים הם דינאמיים
מסכימה שהמשפחה ההיא לא ריאלית.
לא מתחברת גם לחיסכון בתחום הרוחני של הוצאות שבת וחג, שהם גם כחלק מהוצאות חינוך- למה אננו רוצים לחנך את הילדים שלנו, אם לא לחיבוב מצווה?
התכוונתי שהעיקרון היה ברור- הראו סוג של חיסכון- עכשו כל אחד יחליט מה מתאים לו-
ומבחינתי העיקר זה שהכניסו לאנשים מודעות לחיסכון!
שזה לצערנו היום ממש לא נפוץ.
אנשים עוד לפני שמחתנים את הילדים לא גומרים את החודש רק בגלל ניהול כלכלי לא נכון.

פרפר סגול

משתמש מקצוען
הם חוסכים 2000 ש"ח לחודש, את יודעת כמה כסף יהיה להם מזה, בטווח של 20 שנה?
אז בחישוב שהכסף מושקע בשנים הללו, ועושה תשואה ממוצעת של 7% בשנה,
אז יהיה להם 1,060,503 ש"ח,
כן קראתם נכון, מיליון ושישים אלף ש"ח!!
שזה סכום ממש לא מבוטל, ונותן פתיחה טובה מאד לחיתון הילדים.
ואחרי 20 שנה כשיהיה להם כזה סכום, הם לא ישתמשו בו, אלא רק ברווחים ממנו, כאמור 7% בשנה,
שזה בכסף = 74,235 ש"ח בשנה, ואם מחלקים את זה לחודשים, זה יוצא הכנסה נוספת של
6,186 ש"ח כל חודש!!
אז תגידי לי את, זה חכם לחסוך כל חודש 2000 ש"ח, או לא?
אז נכון לפעמים מצטמצמים קצת, אבל אם יודעים שזו המטרה, נראה לי שזה נותן מבט שונה על כל העסק.
כן.
אהה.
אני לא מזלזלת בחסכונות.
חשוב וצריך לחסוך.
מכירה מקרוב זוג שחסך כך שקל לשקל.
ואחרי הרבה שנים קנה דירה בחפציבה, וזמן קצר אח"כ לא היתה דירה ולא היה נייר...
איבדו את כל הסכום, זה היה אז בדולרים.

כי אם התחושה בבית היא שבשביל העתיד שווה לחנוק את ההוה.
חבל.

שוקוצ'יפס

משתמש מקצוען
כן.
אהה.
אני לא מזלזלת בחסכונות.
חשוב וצריך לחסוך.
מכירה מקרוב זוג שחסך כך שקל לשקל.
ואחרי הרבה שנים קנה דירה בחפציבה, וזמן קצר אח"כ לא היתה דירה ולא היה נייר...
איבדו את כל הסכום, זה היה אז בדולרים.

כי אם התחושה בבית היא שבשביל העתיד שווה לחנוק את ההוה.
חבל.
מה את באה להגיד? שלא עשו בשכל שחסכו שקל לשקל בשבול לקנות דירה לעצמם? (לא לילדים!)
מסכנים, נפלו בסוף. מה יעשו?
זה ממש לא בא ללמד על הכלל.
אין ויכוח ע"כ שצריך לחסוך, השאלה היא באיזה צורה וע"ח מה זה מגיע...

עריכה: וגם אם חסכו בשביל לקנות לילדים, לא אשמתם שנפלו...

פרפר סגול

משתמש מקצוען
המשפחות הללו לא תמיד סובלות, זה מה שאני רוצה להסביר. ההורים נהנים. הם חוסכים, יהיה להם מליון שקל לחתן את הילדים מהחסכון הזה, בעיניהם זה צעד חכם וכל אור שהם לא מדליקים ממלא את ליבם באור.

אני הראשונה שמתנגדת לתרבות המותגים, חנויות היוקרה ובכלל כל הוצאות הכספים המיותרות במגזר, שמגיעות בדיוק מהצד השני של עיסוק בלתי נגמר בחיצוניות ובחומריות. מאמינה בחיים פשוטים ורגועים שלא כוללים כל כך הרבה התעסקות בכסף

ודווקא מהגישה הזאת, אני לא מקבלת את הטענה שזה אשכול שמחנך לחסכנות, כי לא מחנכים לחסכנות ולחישוב כלכלי נכון ברמה של חסיכה היסטרית של שקלים ואגורות בצורה המתוארת כאן. יש כאן חינוך לסגידה לכסף, כסף בצד. זה חינוך חומרי בדיוק כמו החינוך לסגידה למותגים.

יש אנשים שאוהבים כסף בחסכון, אוהבים אותו עד שגעון ועד שהם מוכנים לעשות כל מה שאפשר בשביל להצטמצם בכל דרך אפשרית, העיקר שיהיה כסף בצד. עסוקים בלחשב כמה כסף יהיה להם בעוד שנה ועוד שנתיים.

לרוב בנאדם שמחשב הוצאות שבת וחג ברמה המתוארת כאן: חישוב של פלטה מול גז למרות שהפלטה יותר בטיחותית, קנייה של מצות הכי פשוטות ב"יש" וארבעת המינים בצמצום הכי מהודר....ובכלל עריכת חג בסכום מינימלי. קימוץ במעשרות ברמה היסטרית למרות שהוא חוסך כסף כל חודש!!!! זה מראה לא על אהבת החג או התורה אלא על אהבת החסכון, זו קמצנות ברמה של אהבת כסף. זו תאווה לכסף הכי חומרית שיש. שמטשטשת כל שיקול דעת הגיוני או רוחני.

אני מוכנה לקבל את זה שיש אנשים שאוהבים כסף בכיס בדיוק כמו שיש אחרים אוהבים לבזבז אותו. לא מוכנה שיציגו העדר שימוש בחימום ומיזוג, קיצור במקלחות, הדלקת בוילר במשורה, ובכלל חישוב של במבה בולי מול במבה אוסם (בתור חטיף יחיד שקונים לשבת!!!!) כאורח חיים סביר או מתבקש.

יש דרך ארוכה מאד לחיים חסכוניים רגועים, ולתודעת שפע. תודעת שפע לא מתחילה בצמצום היסטרי ומחשבתי כזה, ואני לא מאמינה שאיזה שפע נפשי יכול לצאת ממנו חוץ מריקוד בלתי נגמר סביב הכסף בדומה לעגל זהב מודרני. אז באשכולות השיפוצים עוסקים בהחצנת הכסף כלפי חוץ ובהתענגות עליו, וכאן מתענגים על הכסף שנשאר בכיס אחרי שלא קנו לשבת ירקות עלים וכרוב אלא רק תפוח אדמה וגזר, אין בעיניי שוני גדול בין השניים. שניהם עסוקים רוב חייהם בכסף ובנגזרותיו.
1000 ליקים.
כן,
אהבת כסף צרופה.
אני בטוחה שטיפוסים כאלו אם יזכו בפיס ימשיכו לכבות את האור ב9.

ועל כך נאמר, כ"כ יקר לחיות, אז יש כאלו שעברו לגור בבית החיים.
לא צריך אוכל, לא משלמים חשמל, ארנונה....
להתעורר, יש ד' בשמים והוא זן ומפרנס לכל.
וכן, יש מושג כזה של סטנדרט.
כמו הסיפור על הרבה שהורה לעשיר לאכול ארוחות מפוארות.
נכון שפעם בגד אחד הספיק והיום...
אבל אנחנו חיים כאן ועכשיו.

פרפר סגול

משתמש מקצוען
גם אם חסכו בשביל לקנות לילדים, לא אשמתם שנפלו...
נכון,
הם לא קנו לעצמם דירה.
זה היה להשקעה.
ואני כן באה לאמר שאדם לא צריך למכור את ההוה בשביל העתיד.
כי אם ההתחשבנות הופכת להיות על הגרוש, והתחושה היא של עבדות לחסכון.
אז בעיני זו זועה.
לפני כמה שנים תאר אבר במכתב להמודיע כיצד הוא חסך סכום הזוי.
זוכרת כמה פרטים:
אכלו אוכל מצהרון שאשתו עבדה.
לא קנו בגדים בכלל.
ועוד ועוד.

אז, ד' לא הביא אותנו לעולם בשביל לחסוך.
"יצבור ולא ידע מי אוספם".
ברור שיש התנהלות כלכלית נבונה.
אבל לא חנק.

בובתי

משתמש מקצוען
ש ד' בשמים והוא זן ומפרנס לכל.
ולכן מה? אני יחיה בלי חשבון? ואח"כ אני יבוא בתלונה למה לפעמים לא גומרים את החודש הקב"ה נתן לך כדי שבהתנהלות נכונה ובחשבון זה יספיק
לפעמים הקב"ה גם נותן יותר ממה שצריך כדי שיחסכו את זה לילדים.

פרפר סגול

משתמש מקצוען
פעמים הקב"ה גם נותן יותר ממה שצריך כדי שיחסכו את זה לילדים.
מנין?
אולי בשביל שניתן את זה לצדקה?

אני לא יודעת, ובטח יש המון גישות ביהדות בנוגע לנ"ל.
(ידוי לי שאנחנו מבקשים על צורך ולא על כסף,אל תבקש מיליון דולר, תבקש מה שאתה צריך)
אבל, בטוחה למעלה מכל ספק שד' זן ומפרנס את כולללם.
ומי שנגזר עליו לחץ בהשאת ילדים- לא יעזור לו כלום.
מכירה מישהי שלאמא שלה היו מגרשים יקרים בת"א(סיפור ישן, לפני 40 שנה-אבל גם אז זה היה שווה).
כשהם התחילו להתחתן היתה להם הסתבכות אדירה עם המגרשים הללו.
הם חיתנו בלי גרוש על הנשמה, והאוכל בבית היה ברמת בסיס ומטה.
עם מגרשים בשווי מליונים!!! בת"א.

רק אחרי כמה שנים העסק הסתדר ותקופת השאת הילדים היתה זועתית...

נערך לאחרונה ב:

בעצם...

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הם יצליחו במשך 20 שנה לשמור על אותו סכום חיסכון? הרי הילדים גדלים וההוצאות גדלות ולא תמיד ההכנסות גדלות בהתאמה.....
אז יהיה להם רק 600,000 ₪ והכנסה חודשית של 2386₪ לחודש

בעצם...

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
קצת קרדיט ל @מקצועי בלבד שמשקיעה המון זמן ואנרגיה בהודעות מפורטות ומושקעות לתועלת כולם, בתחום הפיננסים.
נראה לי קצת מוגזם האש והגופרית ולהט החרב המתהפכת... כדרכם של פורומים הרוחות מתלהטות, ודברים יוצאים מפרופורציות.
אני אוהב ׳למדוד׳ משתמשים לפי היחס בין מספר ההודעות שלהם למספר התודות שקיבלו ויש לה ׳מינוף׳ של כמעט פי 5, כלומר בממוצע כל הודעה שלה עזרה ל5 משתמשים.
אז אם אתם חלק מה5 הללו אתם מוזמנים להודות בפה מלא

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
קצת קרדיט ל @מקצועי בלבד שמשקיעה המון זמן ואנרגיה בהודעות מפורטות ומושקעות לתועלת כולם, בתחום הפיננסים.
נראה לי קצת מוגזם האש והגופרית ולהט החרב המתהפכת... כדרכם של פורומים הרוחות מתלהטות, ודברים יוצאים מפרופורציות.
אני אוהב ׳למדוד׳ משתמשים לפי היחס בין מספר ההודעות שלהם למספר התודות שקיבלו ויש לה ׳מינוף׳ של כמעט פי 5, כלומר בממוצע כל הודעה שלה עזרה ל5 משתמשים.
אז אם אתם חלק מה5 הללו אתם מוזמנים להודות בפה מלא
תודה רבה!!

טוב לקרוא גם כאלו תגובות.

תמי פ

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
@אמא של אפרת רק גלי נא לי איפה קונים במרכז ב500K ש"ח דירה מבלי משכנא של מינימום 800K?

מכירה אדם שהוא סמל החסכנות מעולם זה לא היה על קמצון באוכל של ילדים- שם זה בשפע רב, מעשרות כראוי וכמובן מצות ו4 (מה כן החסכנות? לזרוק אוכל מצוין -זה פזרנות, לקנות גבינה צהובה- מבחינתו זה בסיסי וחובה לקנות)
אבל עבד קשה (והוא אברך לתפארת) וכל מיני רעיונות ודברים שה' זימן לו להגדיל את ההכנסות.

ב"ה הוא חיתן את ילדיו בכבוד מבלי להשקיע במקום של 7 אחוז תשואה (שאגב זה לא מחייב שתמיד זה יהיה כך, וכמובן לא תמיד הם יכלו לחסוך את אותו הסכום) וב"ה גם זיכה אותו הבורא לעזור בנישואי נכדיו.

ו @מקצועי בלבד המשפחה הזאת צריכה להודות לבורא שהם לא נזקקים לטיפולי שיינים, לריפוי בעיסוק טיפול רגשי וכו' ושב"ה כולם בריאים עד 120!

נערך לאחרונה ע"י מנהל:

פרפר סגול

משתמש מקצוען
@dvory
אולי תוכלי להעלות לכאן את הסיפור על אורית וקטאן שכתבת ב"נעורים".
חשוב שהקול הזה ישמע, בהקשר של האשכול כאן.
תודה!

yonatanr

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
חשוב לזכור שרק הודעות בפורומים מקצועיים נחשבות, והודעות באיש את רעהו אינן נספרות.
כך שיש כאלו שכתבו הרבה יותר הודעות ביחס ללייקים, והלייקים הם מהודעות באיש את רעהו, שפשוט לא נספרו.
לעומת כאלו שבקושי כותבים שם, וכל הודעה שלהם נספרת.

אמא של אפרת

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
@אמא של אפרת רק גלי נא לי איפה קונים במרכז ב500K ש"ח דירה מבלי משכנא של מינימום 800K?
גם הצד השני נתן משהו--
ולא כולם התחתנו בשנתיים האחרונות
וב800-750 אלף אפשר לקנות דירה במרכז עם משכנתא הגיונית.-
בפרט אם את ההתנהלות הכלכלית הם קיבלו מההורים.
הדירות בבני ברק---אגב.

מנגינה

משתמש פעיל
המשתמש נחסם
סליחה על חזרה לנושא ההתחלתי
מענין אותי לדעת
כמה הוצאות הסבירות של מחיה לזוג צעיר לחודש, לא כולל ביגוד והוצאות חריגות

פרפר סגול

משתמש מקצוען
סליחה על חזרה לנושא ההתחלתי
מענין אותי לדעת
כמה הוצאות הסבירות של מחיה לזוג צעיר לחודש, לא כולל ביגוד והוצאות חריגות
נתחיל שוב מסע בן 40 עמודים.
הוצאות הסבירות
תני יותר פרטים מה הזוג.
עובד/לומד. עובדת/לומדת.
משלמים שכירות/משכנתא.
גרים בקרבה להורים וכו'

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה