מה הן הוצאות המחיה הסבירות למשפחה

rachelevanon

משתמש סופר מקצוען
אז נכון לפעמים מצטמצמים קצת, אבל אם יודעים שזו המטרה, נראה לי שזה נותן מבט שונה על כל העסק.

שאלה אחרונה לאשכול זה:
המטרה של הזוג הזה זו מטרה של חסיכת כסף לעתיד.
לפי דבריך כרגע יש להם כבר
ארבע מאות חמישים אלף ש"ח בצד

והם הולכים לרב לבקש היתר לחסוך במעשרות? ומחשבים הוצאות חג במינימום של המינימום?

זה כל כך עצוב שמישהו חייב למחות על זה.

ואחר כך לא מבינים למה עולם התורה והאברכים בקשיים כשיש כל כך הרבה עשירי עולם בחו"ל שיכלו להחזיק כל אחד אלפי אברכים.
כי ככה הראש הזה, של התעסקות יתר בכסף עובד. ככה הוא מונע מהאדם לתת צדקה בהידור וכסף וחסכון שלו הופכים למטרה וכל האמצעים מקדשים אותה.

זה גרוע מאד להתגרות בעושר שיהיה בעתיד כשמקמצים בצדקה. לא מצליחה לראות פה אמונה. ולא מבינה איך אדם יכול להיות כל כך בטוח שהכסף שהוא חוסך יילך בדיוק למטרות שהוא מדמיין. צדקה בהידור זה בסיס ויסוד של העם היהודי.

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
בהחלט נכון, מצד שני - לאכול את העתיד בשביל שטויות, וכל אחד יודע מה אצלו שטויות, גם לא מומלץ.
זה לחסוך לדירות בשביל הילדים כדי שגם הם יחסכו לדירות בשביל ילדיהם.
בשורה התחתונה: אף אחד לא חי ברוגע. לא ההורים ולא הילדים.

אשת_חבר

משתמש מקצוען
הארטיק שאישה קונה לעצמה בערב אחרי השכבה בשביל בריאות הנפש לא תהיה משמעותית כל כך בחישוב הסופי.
ארטיק = 4 שקל * 25 ימים בחודש (לא מחשבת שבת) * 12 חודשים * 20 שנה = 24,000
לא מבקשת ממנה לוותר על בריאות הנפש חס ושלום
רק (אולי) על הבוגבו
על השיפוץ
על הרכב (שוב, אם הוא לא נצרך לבריאות הנפש)
על המותגים
על הפסטה של אוסם דווקא
וכו'
דברים שלא כואבים
אבל בסופו של דבר מצטברים לסכומים גדולים

שוקוצ'יפס

משתמש מקצוען
אם אמר זאת כך, כנראה שלא הרגיש שהמאמץ היה שווה.
לא מסכימה.
הוא פשוט לא הרגיש מה זה לקחת הלוואות ולהקרע בשביל לחתן.
חיתן 2 בנות בלי למצמץ ועכשיו מתלונן מה יהיה הלאה?? היה מעדיף שגם את שתי הבנות לא היה יכול לחתן?

lea.dev.top

משתמש מקצוען
D I G I T A L
לפי דרך התורה מעשר והידור בהוצאות שבת וחג (לא פזרנות ולא ארטיק מגנום לכל ילד לשבת. קנייה ברווח ובשמחה ללא חישוב הוצאות קפדני ומדוקדק) - יעשירו אותך פי כמה מ"חסכון" במעשרות.
לא מצטערת
אל תדאגי

שרינה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
עכשיו אני רואה את החישוב שעשית אני לא מכירה
שוב, כשהכסף מושקע לאורך השנים, ומרוויחים תשואה ממוצעת של 7% לשנה.
א.לא מכירה בית השקעות שנותנים תשואה של 7 אחוז מהשקל הראשון
ב.מחישוב גס שעשיתי מגיעים אולי ל800 אלף
ג.אשמח שתגלי לי איפה הם משקיעים

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
רק (אולי) על הבוגבו
על השיפוץ
על המותגים
קראת את האשכול? לא שמעתי פה שום עידוד למותגי על. גם לא מפי המתנגדים לפרדיגמה שהוצעה פה. להפך: אנחנו טוענים שיש לחסוך בדברים משמעותיים ולא במעשרות או סופגניה לחנוכה.

אשת_חבר

משתמש מקצוען
שאלה אחרונה לאשכול זה:

ואחר כך לא מבינים למה עולם התורה והאברכים בקשיים כשיש כל כך הרבה עשירי עולם בחו"ל שיכלו להחזיק כל אחד אלפי אברכים.
כי ככה הראש הזה, של התעסקות יתר בכסף עובד. ככה הוא מונע מהאדם לתת צדקה בהידור וכסף וחסכון שלו הופכים למטרה וכל האמצעים מקדשים אותה.

זה גרוע מאד להתגרות בעושר שיהיה בעתיד כשמקמצים בצדקה. לא מצליחה לראות פה אמונה. ולא מבינה איך אדם יכול להיות כל כך בטוח שהכסף שהוא חוסך יילך בדיוק למטרות שהוא מדמיין. צדקה בהידור זה בסיס ויסוד של העם היהודי.
אם אני זוכרת נכון יש רבנים שמתירים לתת מעשרות לצורך חיתון ילדים

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
אם אמר זאת כך, כנראה שלא הרגיש שהמאמץ היה שווה.
אוי. אני לא יכולה לחשוב על זה שמישהו מתחרט על כך שסדר שתי בנות היטב.
לדעתי לא פרשו את דבריו נכון. אני מאד יכולה להבין את הרגשת התסכול והלחץ שהוא לא יודע מעכשיו מה יהיה (זה קשה בעיקר לאנשים שלוקחים אחריות על החיים). אבל על זה שהוא מצטער על מה שכבר כן עשה. קשה לי להאמין.

אשת_חבר

משתמש מקצוען
קראת את האשכול? לא שמעתי פה שום עידוד למותגי על. גם לא מפי המתנגדים לפרדיגמה שהוצעה פה. להפך: אנחנו טוענים שיש לחסוך בדברים משמעותיים ולא במעשרות או סופגניה לחנוכה
קראתי את האשכול בשקיקה
כל אחד עם החלק שקל לא לחסוך
למשפחה פלונית ש @מקצועי בלבד הביאה, נעים וכיף לחסוך בסופגניות (או להכין אותם לבד) בקשר למעשרות שלהם - עניין שלהם מול רבש"ע.
לא ראיתי עידוד לא לתת מעשרות
כן לחיות קצת עם ראייה קדימה

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
שאלה אחרונה לאשכול זה:

את מאירה נקודה חשובה.
אבל אני אכתוב לך נקודה קטנה, זה שיש להם 450,000 בחיסכון, עוד לא עושה אותם עשירים,
אם היו רוצים היו קונים דירה במרכז ולא היה נשאר להם מהחיסכון כלום,
לא כל מי שיש לו דירה במרכז נחשב עשיר.
ודבר נוסף, הרב שלהם גם אוחז, שעדיף לא לשלם מעשרות על החלק מההכנסות שלא חייבים להפריש עליהם, כשהמטרה בסופו של דבר, היא לא להיזדקק לידי קבלת צדקות למיניהם, כשיגיעו לפרק של חתונות ילדיהם.
וזו המטרה שלהם!

rachelevanon

משתמש סופר מקצוען
אם אני זוכרת נכון יש רבנים שמתירים לתת מעשרות לצורך חיתון ילדים

מעדיפה להאמין בהשם שהבטיח "עשר תעשר בשביל שתתעשר" מאשר לחסוך כסף בצד כשהילדים בני עשר ולחסוך במעשרות במקביל.
אף אחד לא הבטיח לנו בריאות נצח, ולא שהכסף שאנחנו חוסכים יילך לחיתון הילדים. כן הבטיחו לנו שצדקה תציל ממוות, ושהיא תעביר את רוע הגזירה. כן נכתב בכל מקום אפשרי להדר בצדקה וששפע יורד משמים בזכותה.
אם נהפוך לקהילה שבה כל אחד שומר את הכסף שלו בשביל לחתן את הילדים שלו ברווח, נהפוך לאנשים אטומים שרואים את העולם מבעד לחור של האגורה.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
זה לחסוך לדירות בשביל הילדים כדי שגם הם יחסכו לדירות בשביל ילדיהם.
בשורה התחתונה: אף אחד לא חי ברוגע. לא ההורים ולא הילדים.
מסכימה איתך, אבל מה התחליף?
בציבור מסוים א"א שלא לשלם סכום נכבד מאד לחתונת הילדים.

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
קראתי את האשכול בשקיקה
כל אחד עם החלק שקל לא לחסוך
למשפחה פלונית ש @מקצועי בלבד הביאה, נעים וכיף לחסוך בסופגניות (או להכין אותם לבד) בקשר למעשרות שלהם - עניין שלהם מול רבש"ע.
לא ראיתי עידוד לא לתת מעשרות
כן לחיות קצת עם ראייה קדימה
את מציגה את זה כאילו יש שני קצוות: אלו שקונים בוגבו וטסים לחו"ל או אלו שנוהגים לפי השיטה שהוצעה פה.
אני אומרת שיש הרבה נקודות על הרצף ושאין בטענותינו משום עידוד לפזרנות ואהבת מותגים. זה הכל.

אסתי3311

משתמש סופר מקצוען
ארטיק = 4 שקל * 25 ימים בחודש (לא מחשבת שבת) * 12 חודשים * 20 שנה = 24,000
לא מבקשת ממנה לוותר על בריאות הנפש חס ושלום
רק (אולי) על הבוגבו
על השיפוץ
על המותגים
על הפסטה של אוסם דווקא
וכו'
דברים שלא כואבים
אבל בסופו של דבר מצטברים לסכומים גדולים
נכון,
אבל נופש בכמה אלפי ש''ח אולי כן.
דברתי על הירידה לפרטי פרטים של שקלים.
יש המון במה לחסוך ולהשאר שפויים.

מים חמים במשורה, התלבטות כואבת בין עגבניה למלפפון או בין במבה בולי לאוסם זה לא חסכון מבחירה אלא מאילוץ.
ומי שבוחר בכך כדרך חיים מומלצת לכתחילה אינו אלא קטן אמונה. (בעיני)

אשת_חבר

משתמש מקצוען
את מציגה את זה כאילו יש שני קצוות: אלו שקונים בוגבו וטסים לחו"ל או אלו שנוהגים לפי השיטה שהוצעה פה.
אני אומרת שיש הרבה נקודות על הרצף ושאין בטענותינו משום עידוד לפזרנות ואהבת מותגים. זה הכל.
כל אחד עם הבוגבו שלו... לאחד זה נורות לד ולאחד זה שיפוץ כל שנתים

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה