כל הכבוד שחברות פורקות לך ככה את ליבן, מה שאני הייתי עושה עם חברה כזו, זה בעיקר מכילה. היא לא באמת בקשה ממך תשובה אנליטית/השקפתית.
היא זעקה לך שאין לה אויר. שהחיים סגרו עליה והיא מרגישה שהיא רק עושה ופועלת את עבודות הבית ושום דבר מעבר לזה.
3 ילדים צפופים, זה שיא השיאים של הקושי באמהות לילדים.
אמרו לי את זה אינספור נשים שגם גדלו 8 ו9 ילדים.
היא במרוץ החיים ואין לה זמן אפילו לחשוב מי היא ומה היא. לעשות פעולות שפעם היא היתה עושה כתחביב וכמילוי מצברים נשמע לה מעל ומעבר לדמיונות.
אחרי זה הייתי מנסה לברר איתה מה יעשה לך טוב, מה יתן לה מרווח נשימה, מה יכול להקל עליה.
לאחת זה האוט-סורסינג של עבודות הבית (הלוואי עלינו פיליפינית לכל בית)
לשניה זה נערה שתעזור בהשכבות. (גיסה/אחיינית/שכנה)
לשלישית זה יציאה שבועית עם בעלה.
לרביעית זה לצאת לקורס, להשאיר את הבית מאחוריה ולהתנתק. (צריך הרבה אומץ וכוח כדי להחליט לעשות את זה כשאת במצב כזה)
לחמישית זה הליכה יומית.
הייתי מבררת גם, האם בעלה שותף אליה, האם הוא מעריך אותה כאשה ולא רק כספקית שירותי עזר, והאם הוא מודע לתחושות שלה. תחושות כאלה לפעמים מגיעות מיחס מסוים של בעל, ולפעמים זה נטו התבחבשות של האשה עם עצמה. זה היא שלא יודעת לשחרר כלום בעבודות הבית, זה היא שמעריכה את עצמה דרך הכלים שנשארו בכיור/הרצפה המלוכלכת.
סביר להניח שאת תדברי איתה על הרשימה לעיל, היא תגיד הלוואי, בחלומות שלי, אין לי כסף, אני אפילו לא מספיקה לאכול אז לצאת להליכה... וכולי וכולי.
אבל זה הקושי לשנות את הרגלי החיים ולחשוב מחוץ לשלולית.
ובעלה גם צריך להתגייס לתמוך בה בשינוי, והיא צריכה לשקף לו את מה שהיא מרגישה כדי שיבין שהמצב זועק את זה.
ותודה ל
@נחמי פורתא ול
@מרחבית על התגובות.