לא כולן בנויות אותו דבר. והרגשה טובה לא באה בלחיצת כפתור. מילים ש'מדברות' לאחת, לא 'ידברו' כלל וכלל לשניה.
לא הבנתי מה את רוצה להגיד.
שאולי היא לא תתחבר למה שאמרתי? זה הרי ברור שהיא תבחר לעצמה את התגובות שהכי מדברות אליה.
לא כולן בנויות אותו דבר. והרגשה טובה לא באה בלחיצת כפתור. מילים ש'מדברות' לאחת, לא 'ידברו' כלל וכלל לשניה.
לא הבנתי מה את רוצה להגיד.
שאולי היא לא תתחבר למה שאמרתי? זה הרי ברור שהיא תבחר לעצמה את התגובות שהכי מדברות אליה.
המ... אני חושבת שיש כאן טעות, ממש לא היתה לי התמודדות בזירה הזאת, זה פשוט הצחיק אותי. (ועדיין).נהניתי מאוד מאיך שהתמודדת עם הרמת הגבות הסביבתית. שם היתה ההתמודדות שלך.
הבעיה שלה היא לא בזה שהיא צריכה טכנית לנקות רצפה, או לשטוף כלים.יש כאלה שההתמודדות שלהן היא בעצם העבודות הטכניות. וזה משהו שונה, עם פתרונות אחרים.
המ... אני חושבת שיש כאן טעות, ממש לא היתה לי התמודדות בזירה הזאת, זה פשוט הצחיק אותי. (ועדיין).
הלוואי על כולם...
הבעיה שלה היא לא בזה שהיא צריכה טכנית לנקות רצפה, או לשטוף כלים.
אלא בשאלה "למה" היא צריכה לנקות רצפה.
יכול להיות.לא תמיד זה ה'למה'. לפעמים היא יכולה לתת הרצאות נלהבות ואמיתיות על ה'למה' - ועדיין - הסיפוק וההרגשה הטובה - ממנה והלאה. כי היא צריכה שינוי אחר בחיים.
יכול להיות.
בינתיים, לפי פותחת האשכול, היא עדין מחפשת תשובות.
הייתי שולחת את בעלה לטיפול טוב, ובדחיפות (אולי עדיף שניהם יחד)אם זו באמת נקודת ההסתכלות וההרגשה הפנימית שלה כל העצות כאן יהיו כמו מים.
היא צריכה ללכת אישית, לשיחות או עדיף -לטיפול טוב, ובדחיפות.
רגשות שליליים כאלו טיבם להדרדר, ובמצבי לחץ ומועקה (אחרי לידות וכו) הם יכולים להגרר לכיוונים מאד מאד מסוכנים.
ועוד כיוון שהייתי מפתחת- אם לא היית מנקה מכבסת מבשלת, נגיד שהיית מחליטה שאת לא עושה את זה. איך היית מרגישה עם זה? איך הילדים היו מרגישים? את רוצה משפחה שמחה מאוחדת אוהבת, איך אפשר בלי הבסיס הזה?
בעיניי השאלה הזאת היא קריאת הצלה.אישה צעירה אמא לשלושה צפופים שאלה אותי את השאלה הזו.
היא מרגישה הפיליפינית של הבית, רק שפיליפינית מקבלת משכורת והיא לא.
תתפלאי לשמוע, אבל יתכן מאד שהיא והילדים היו מרגישים מצויין גם אם לא היא בעצמה היתה מכבסת, מבשלת, מגהצת ועושה את כל העבודות של הפיליפינית
תראי מה קורה אצל הרבה משפחות חרדיות בחו"ל, ששם האמא היא רק מנהלת העבודה, ומי שבפועל עושה את כל העבודות הסיזיפיות האלה זו אכן פיליפינית או הודית, ולאמא נשאר זמן וכח להנות באמת מהילדים, נדמה לי שפה בישראל התבלבלנו קצת (או שאולי כורח המציאות הביא לכך?) והאשה+עבודות הבית נהפכו להיות אישיות אחת,
אם הבית נקי=את מושלמת, אם הבית מלוכלך=את כישלון
וקחו את זה גם לשאר העניינים.
מה ההבדל?!מה ההבדל בין פיליפינית לאמא?
חיפשתי תגובה שתדבר אלי ואל המצב בו אני נמצאת.תתפלאי לשמוע, אבל יתכן מאד שהיא והילדים היו מרגישים מצויין גם אם לא היא בעצמה היתה מכבסת, מבשלת, מגהצת ועושה את כל העבודות של הפיליפינית
תראי מה קורה אצל הרבה משפחות חרדיות בחו"ל, ששם האמא היא רק מנהלת העבודה, ומי שבפועל עושה את כל העבודות הסיזיפיות האלה זו אכן פיליפינית או הודית, ולאמא נשאר זמן וכח להנות באמת מהילדים, נדמה לי שפה בישראל התבלבלנו קצת (או שאולי כורח המציאות הביא לכך?) והאשה+עבודות הבית נהפכו להיות אישיות אחת,
אם הבית נקי=את מושלמת, אם הבית מלוכלך=את כישלון
וקחו את זה גם לשאר העניינים הטכניים האלה.
יש דברים שאכן רק האמא יכולה לעשות - ליצור אוירה טובה בבית, לחנך לערכי התורה והמצוות - לזה אין תחליף לאמא!!!
אבל לשאר הדברים הטכניים של "הפיליפינית" - יש ועוד איך יש תחליף.- שלפעמים אפילו טוב יותר מהמקור
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכג
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים: