השקעות "מדד s&p500" ניפוץ חלום ה7% תשואה!!!

מצב
הנושא נעול.

אידישע מאמע

משתמש מקצוען
במחשבון שאת בדקת תשואה כולל דיבידנדים, זה אחרי מס דיבדנדים של 25% כשבאיריות זה 15%
בטבלה חישבנתי מס של 25% בסוף התקופה (בלי התאמה למדד). לא ראיתי שהתשואה במחשבון היא אחרי קיזוז מס דיבדנדים
בקרנות האיריות משלמים 15% מס דיבידנדים בתוך התקופה (מה שפוגע בריבית דריבית) ועוד 25% במשיכה (מותאם למדד).
לדעתי המשמעות של זה היא לפחות כמו ה25% מס שחישבתי, אבל אני רוצה להכין טבלה שנדע את זה במדויק, אז לתועלת הציבור תעברי על ההודעה הזאת (8 שלבים פשוטים) ותאמרי אם יש לך הערות בשביל שאכין טבלה מתוקנת לקרנות האיריות.
אז מהי התשואה השקלית של ההשקעה?
ומדוע היא שונה מהתשואה שיצאה בטבלה?

ניקח תקופה לדוגמה ונעבור על החישוב שלב שלב אם יש לך הערות בשמחה:

בשנת 1995 שער הדולר עמד על 3.011292 כפול 10000$ שווה 30112.92 ש"ח

כעבור עשרים שנה בשנת 2015 אחרי תשואה מצטברת של 530.46% עומדת ההשקעה על סך 53046.1$

ההשקעה מחויבת בתשלום מס של 25% מהרווח בדולרים (53046.1-10000/4) 10,761.525$

השארית עומדת על סך של 42,284.575$

שער הדולר עומד בשנת 2015 על 3.887 מה שאומר שבשקלים מקבלים 164,387.754 ש"ח

האינפלציה בין 1995-2015 עומדת על 88% מה שנותן לכסף ערך של 87440.295 ש"ח

שיעור הרווח לכל התקופה כולל "ריבית דריבית" (השקעת התשואה מחדש) 190.37%

בחלוקה ממוצעת לשנה לא כולל השקעת התשואה מחדש 5.47%

נערך לאחרונה ב:

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
בקרנות האיריות משלמים 15% מס דיבידנדים בתוך התקופה (מה שפוגע בריבית דריבית) ועוד 25% במשיכה (מותאם למדד).
ובמחשבון מחושב 25% מס מיד בקבלת הדיבידנד, המס אח"כ זה עוד נושא.
כידוע שהיתרון בקרנות האיריות זה דווקא בגלל המס המופחת.
אז לתועלת הציבור תעברי על ההודעה הזאת (8 שלבים פשוטים) ותאמרי אם יש לך הערות בשביל שאכין טבלה מתוקנת לקרנות האיריות.
אני חושבת שכבר התווכחתי פה מספיק, הבאתי נתונים בדוקים [מויקפדיה ומבנק ישראל] לא רואה שום טעם בהמשך הוויכוח הזה.

טוליפ לבן

משתמש מקצוען
@אהבת עולם , @מקצועי בלבד , @אידישע מאמע -
מה תחום ההכשרה שלכם/ן?
אם אני לא מצליחה לעקוב ולא מבינה שני שליש ממה שנכתב, זה משהו שדפוק בהשכלה שלי (ואני משכילה בהחלט ;) ),
או שפשוט לא למדתי/ התמחיתי בנושא --------- (באיזה נושא, באמת?).

אידישע מאמע

משתמש מקצוען
בדקתי עכשיו והקרן האירית (iShares Core S&P 500 UCITS ETF) מרוויחה עוד פחות ממה שיצא במחשבון.
לדוגמה בין התאריכים 01/10/2010 ל 01/01/2020 במחשבון יוצא 236% והקרן שנסחרה בלונדון עשתה 229%

מכיוון שהיו לי הערות לגבי חישוב התשואה בשקלים חשוב שתעברי על הטבלה (שלבנתים נכונה לגמרי לגבי קניה בדולרים - לא כולל דמי ניהול) ואחרי זה אני יכין את הטבלה לפי הקרנות האיריות

אידישע מאמע

משתמש מקצוען
@אהבת עולם , @מקצועי בלבד , @אידישע מאמע -
מה תחום ההכשרה שלכם/ן?
אם אני לא מצליחה לעקוב ולא מבינה שני שליש ממה שנכתב, זה משהו שדפוק בהשכלה שלי (ואני משכילה בהחלט ;) ),
שלי כלום
אהבה למספרים
ובדיקת כדאיות השקעה בשבילי

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
זה לא ממש אשכול ראשון להבנת שוק ההון.
את יכולה להתחיל מפה

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
מכיוון שהיו לי הערות לגבי חישוב התשואה בשקלים חשוב שתעברי על הטבלה (שלבנתים נכונה לגמרי לגבי קניה בדולרים - לא כולל דמי ניהול) ואחרי זה אני יכין את הטבלה לפי הקרנות האיריות
כמה פעמים אני אחזור על זה, שאין לי כל כוונה בהמשך ההתדיינות הזאת, אחרי שהבאתי נתונים ממוסמכים ע"י גופים מספיק רציניים.

אידישע מאמע

משתמש מקצוען
במחשבון מחושב 25% מס מיד בקבלת הדיבידנד
בדקתי עכשיו והקרן האירית (iShares Core S&P 500 UCITS ETF) מרוויחה עוד פחות ממה שיצא במחשבון.
לדוגמה בין התאריכים 01/10/2010 ל 01/01/2020 במחשבון יוצא 236% והקרן שנסחרה בלונדון עשתה 229%

הפער יותר גדול היות והתשואה במחשבון היא לפי ממוצע חודשי, הממוצע של 10/2010 - 01/2020 במחשבון יוצא 236% ובקרן 220% מה שאומר שהמחשבון מחשב ללא ניכויי מס.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
הפער יותר גדול היות והתשואה במחשבון היא לפי ממוצע חודשי, הממוצע של 10/2010 - 01/2020 במחשבון יוצא 236% ובקרן 220% מה שאומר שהמחשבון מחשב ללא ניכויי מס.
לא תמיד הקרן עוקבת בצורה מדויקת אחרי המדד.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
אשמח להפניה, בכל מקרה התשואה בטווח הזה בקרן האירית הייתה יותר קטנה מבמחשבון האמריקאי
תחפשי.
בגדול, היתרון של הקרנות האיריות זה בטווח ארוך יותר, ובטווח קצר יש יתרון בקרנות אמריקאיות. [לאמריקאים]

אידישע מאמע

משתמש מקצוען
תחפשי.
בגדול, היתרון של הקרנות האיריות זה בטווח ארוך יותר, ובטווח קצר יש יתרון בקרנות אמריקאיות. [לאמריקאים]
בדקתי את הטווח המקסימלי שהיא נסחרת (אם יש לך קרן שנסחרת יותר זמן אשמח לשם), בכל אופן המטרה הייתה לראות אם החישוב במחשבון התשואה הוא אחרי ניכוי מס דיבידנדים והתוצאה שכנראה שלא

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
@מקצועי בלבד חשוב שתדעי בלי קשר לוויכוח שלנו כאן,
חישבתי עכשיו לפי הנתונים של פרופסור רוברט שילר שעליהם מתבסס המחשבון, ויצא לי שהמחשבון לא מחשב מס דיבידנדים.
כדאי שתקראי מה כתוב בעמוד של המחשבון עצמו.

S&P 500 Return Calculator, with Dividend Reinvestment

Below is a S&P 500 return calculator with dividend reinvestment, a feature too often skipped when quoting investment returns. It has Consumer Price Index (CPI) data integrated, so it can estimate total investment returns before taxes. It uses data from Robert Shiller, available here.

ובתרגום גוגל לעברית
מחשבון S&P 500 החזר, עם השקעת דיבידנד
להלן מחשבון S&P 500 להחזר עם השקעה מחודשת של דיבידנד , תכונה מדלגת לעיתים קרובות מדי בעת ציטוט התשואות מההשקעה. יש לו נתונים משולבים במדד המחירים לצרכן (CPI), כך שהוא יכול להעריך את סך תשואות ההשקעה לפני מיסים. הוא משתמש בנתונים של רוברט שילר, הזמינים כאן .

[ויכול להיות שלגבי מס דיבידנד, הוא לא מוריד במחשבון הזה]

אידישע מאמע

משתמש מקצוען
[ויכול להיות שלגבי מס דיבידנד, הוא לא מוריד במחשבון הזה]
מעולה, כמו שחשבתי.
פשוט הייתי צריכה לחשב את זה כי את אמרת שהחשבון הוא אחרי 25% מס דיבידנד.

זה מאוד חשוב כי מה15% מס במקור של הקרנות האיריות אין דרך להפטר וזה מוריד את התשואה.

עוד טעות שאפשר לטעות במחשבון, זה הפער בתשואה בלי לצבור את הדיבידנדים.
במחשבון הוא מראה פער יותר גדול מהאמת, כי הוא לא מחשב את הרווח של הדיבידנד עצמו.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
זה מאוד חשוב כי מה15% מס במקור של הקרנות האיריות אין דרך להפטר וזה מוריד את התשואה.
שוב, תמיד יש מס על הדיבידנדים.
השאלה אם של 25% כמו בקרנות האמריקאיות והישראליות, או 15% כמו של הקרנות האיריות.
עוד טעות שאפשר לטעות במחשבון, זה התשואה בלי לצבור את הדיבידנדים.
במחשבון הוא מראה פער יותר גדול מהאמת, כי הוא לא מחשב את הרווח של הדיבידנד עצמו.
לא הבנתי אותך.
זה בדיוק מחשב את קבלת הדיבידנד והשקעתו מחדש בקרן.

אידישע מאמע

משתמש מקצוען
שוב, תמיד יש מס על הדיבידנדים.
וצריך להוריד את זה מהתשואה (וכל החשבון מוטעה כי הוא מחשב על זה ריבית דריבית כשהמס נוכה במקור).
זה בדיוק מחשב את קבלת הדיבידנד והשקעתו מחדש בקרן.
בחשבון בלי צבירה הוא מחשב כאילו אין בכלל דיבידנדים, במקום להראות את הרווח שלהם רק בלי השקעה מחדש.

מצב
הנושא נעול.
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכ

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֶל יי בַּצָּרָתָה לִּי קָרָאתִי וַיַּעֲנֵנִי:ב יי הַצִּילָה נַפְשִׁי מִשְּׂפַת שֶׁקֶר מִלָּשׁוֹן רְמִיָּה:ג מַה יִּתֵּן לְךָ וּמַה יֹּסִיף לָךְ לָשׁוֹן רְמִיָּה:ד חִצֵּי גִבּוֹר שְׁנוּנִים עִם גַּחֲלֵי רְתָמִים:ה אוֹיָה לִי כִּי גַרְתִּי מֶשֶׁךְ שָׁכַנְתִּי עִם אָהֳלֵי קֵדָר:ו רַבַּת שָׁכְנָה לָּהּ נַפְשִׁי עִם שׂוֹנֵא שָׁלוֹם:ז אֲנִי שָׁלוֹם וְכִי אֲדַבֵּר הֵמָּה לַמִּלְחָמָה:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

רישום קווי - חורף • אתגר 22

לוח מודעות

למעלה