הכי חשוב : במה מושקעים , האם במניות , אגח , אגח קונצרני...ומה הכונה הכי חשוב המסלול האם כשיש מסלול טוב אז יכול להשתלם גם עם דמי צבירה?
המסלול (אם יקבל הכשר בקרוב בעז"ה) שכולו מניות.ושאלה אחרונה מה לדעתכם המסלול הטוב ביותר?
התשובה הכי טובה נמצאת פהאם אני אזרח ארה"ב
אני יכול להשקיע בבורסה האמריקאית בלי לשלם מס בישראל או בארה"ב
?
אשמח לתשובה ממי שבאמת יודע
ואם לא אדווח לישראל, ואפקיד את כל הכסף בחשבון בנק בארה"בהתשובה הכי טובה נמצאת פה
אבל בגדול - יש אמנת כפל מס בין ישראל לארה"ב. כך שמה שממוסה בישראל לא ממוסה פעמיים גם בארה"ב.
ולכן , אזרח אמריקאי יכול להשקיע בקרנות אמריקאיות מחלקות דיבידנדים , אבל מחויב לדווח לישראל (אם הוא גם אזרח ישראלי), ולשלם מס רגיל בישראל. כל עוד המס בישראל קטן / שווה למס בארה"ב , לא ינוכה מס גם בארה"ב.
אבל מוצרים פטורים ממס בישראל כמו קרן השתלמות, או חיסכון לכל ילד כן ימוסו בארה"ב, בנוסף .
סיכוי גבוה שכן.ואם לא אדווח לישראל, ואפקיד את כל הכסף בחשבון בנק בארה"ב
מישהו ידע על זה ?
מאיפה הם יודעים ?סיכוי גבוה שכן.
ישראל מקבלת מידע אחת לתקופה על הנעשה בחשבונות בנקים אמריקאיים שנפתחו ע''י בעלי דרכונים ישראליים.
השאלה היא אם ישראל יודעת מה הדרכון האמריקאי שלך.מאיפה הם יודעים ?
אני אפתח חשבון בנק בארה"ב בדרכון האמריקאי, ואדבר אנגלית במבטא כבד,
אוסיף גם משולש פיצה בכיס.
בקיצור - יש אפשרות "לעבוד" עליהם, או שחבל על הזמן,
ואם אשלם מס בישראל בכל מקרה - כבר עדיף להשקיע בשמי הישראלי ?
גם אם במשך השנים תצליח לעבוד עליהם (מה שלא כ"כ הגיוני כי כל הזמן המדינות מרחיבות את המידע שהם מגלות אחד לשני) , אין היום אפשרות להעביר כספים מחו"ל לארץ ללא אישורים שהכסף דווח,מאיפה הם יודעים ?
אני אפתח חשבון בנק בארה"ב בדרכון האמריקאי, ואדבר אנגלית במבטא כבד,
אוסיף גם משולש פיצה בכיס.
בקיצור - יש אפשרות "לעבוד" עליהם, או שחבל על הזמן,
ואם אשלם מס בישראל בכל מקרה - כבר עדיף להשקיע בשמי הישראלי ?
ישראל לא יודעת. עד כמה שידוע לי.השאלה היא אם ישראל יודעת מה הדרכון האמריקאי שלך.
גם אם במשך השנים תצליח לעבוד עליהם (מה שלא כ"כ הגיוני כי כל הזמן המדינות מרחיבות את המידע שהם מגלות אחד לשני) , אין היום אפשרות להעביר כספים מחו"ל לארץ ללא אישורים שהכסף דווח,
ועדיף לפעמים לשלם מיד מאשר לשלם מס עם 4% ריבית והצמדה , ולא נדבר על מצב פלילי ...
אם אחד מבני הזוג אזרח ארה"ב והשני לא, תשקלו להשקיע תחת שם הישראלי בלבד.לפי זה - כבר עדיף להשקיע תחת הדרכון הישראלי, שזה המקום בו ייעשה השימוש בכסף בעתיד ?
אבל מוצרים פטורים ממס בישראל כמו קרן השתלמות, או חיסכון לכל ילד כן ימוסו בארה"ב, בנוסף .
יש בזה חילוקי דעות אצל הרו"ח, הרבה אוחזים שבקרן השתלמות וחסכון לכל ילד לא צריך לשלם מס רווחי הון בארה"ב אבל צריך לדווח על ההפקדות לקרן השתלמות כחלק מההכנסות.אבל מוצרים פטורים ממס בישראל כמו קרן השתלמות, או חיסכון לכל ילד כן ימוסו בארה"ב, בנוסף .
לא משנה תחת איזה דרכון תשקיע, כל זמן שיש שתי אזרחויות אתה חייב לדווח גם לישראל וגם לארה"ב, ולא להשקיע בקרנות שלא אמריקאים ולא בקופ"ג להשקעה.לפי זה - כבר עדיף להשקיע תחת הדרכון הישראלי, שזה המקום בו ייעשה השימוש בכסף בעתיד ?
לא הבנתי,לא להשקיע בקרנות שלא אמריקאים ולא בקופ"ג להשקעה.
רשום תחת האם, על פי רוב.האם חיסכון לכל ילד רשום תחת שמות 2 ההורים?
מותר, אבל המס כ"כ גדול שלא שווה בכלל לקנות.לא הבנתי,
למי שיש כפל אזרחויות אסור לו להשקיע בקרנות לא אמריקאיות, ולא בקופ"ג להשקעה ?
התשובה היא כן.אם אני אזרח ארה"ב
אני יכול להשקיע בבורסה האמריקאית בלי לשלם מס בישראל או בארה"ב
?
אשמח לתשובה ממי שבאמת יודע
תודההתשובה היא כן.
בהנחה ויש לך גם אזרחות ישראלית,
כשתרצה לפדות את הכסף,תעבור לגור חודש בארה"ב,
תנתק תושבות בישראל,ותמוסה אך ורק בארה"ב שם מדרגת המס על השקעות בני"ע מאד גבוהה,
וסביר להניח שלא תשלם כלל מס,וגם אם כן,אז ממש מעט ביחס לישראל.
ולקינוח,אם תגור שם שש שנים,אז כשתחזור לארץ ותצהיר תושבות,
תקבל פטור ממס לעשר שנים נוספות!
רק תזכור להשקיע אך ורק בני"ע אמריקאים כדי לא להיחשף לחוקי PFIC הדרקוניים,
החלים על משקיעים בני"ע זרים.
בהצלחה.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכג
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים: