חלבי מאפי שמרים חמאה וסוכר--- אחד הטובים!

yd7691

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
עיצוב ואדריכלות פנים
גם אני הכנתי.
יצא מושלם!!
תודה
 

בשלנית

משתמש מקצוען
הכנתי, יצא מושלם.
היה מצוין להוציא איתם את הצום, לא כבד מידי, לא מתוק מידי. פשוט מעולה!
תודה רבה!
 

riki18

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
ואני קניתי 200 גרם חמאה, כצעד ראשון...
התגובות שלכן מקדמות אותי ליעד:coffee:
 

יהודית א' א'

משתמש רשום
מרקם מהמם בין פריך כתוצאה מהסוכר ונימוח מהחמאה.
ארומה חמאתית וטעם.....איך אמר מי שאמר [אחרי שטעם] "יואו יואו..."

צפה בקובץ המצורף 1466024
משהו שראיתי רעיון שלו ברשת אי פעם
עכשיו החלטתי לנסות. בשינויים משלי
נקפיא למוצאי יו"כ

המתכון כאן שלי.
מדידה כרגיל בכוסות חד פעמיים לשתיה קרה

בצק:
4.5 כוסות קמח
1 כף שמרים
2 סוכר וניל
1 ביצה
1.5 כוסות חלב לא קר, עדיף חמים
3 כפות שמן
1/3 כוס סוכר

מלוי:
200 גרם חמאה רכה שמצב שניתן למרוח, אבל לא נוזלית [חשוב!]
כ-2/3 כוס סוכר

לציפוי:
ביצה טרופה

אבקת סוכר לזריה

לשים את כל הרכיבים לבצק נעים וגמיש במשך כ-5 דקות.
מכסים ומתפיחים כשעה.

מחלקים ל-12 חלקים שווים.

מרדדים כל חלק למלבן בגודל של כ 30X20 ס"מ. העלה יהיה דק יחסית
מורחים חמאה בנדיבות.
מפזרים מעט מהסוכר

מגלגלים לגליל מהצד הצר יותר, במהודק
חותכים את הגליל ל-2 לאורכו ומתקבלים 2 חצאי גלילים שעשויים מעלים של בצק עם מילוי.

סוגרים על חצי גליל לטבעת, כשהחיתוך של הגליל כלפי מעלה ו"עלי הבצק" נראים". מהדקים את החיבור היטב ומניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה.

מתפיחים כ-15-20 דקות
מורחים בביצה טרופה
אופים ב 180 מעלות כ-18 דקות להשחמה נאה.

מוציאים מהתנור ומניחים על משטח עבודה.
זורים אבקת סוכר.
צפה בקובץ המצורף 1466025
צפה בקובץ המצורף 1466026צפה בקובץ המצורף 1466027


למי שאין בצורה הזו מספיק היכר שהמאפה חלבי, אפשר לרשום על השקית במקפיא "חלבי" או כל סימן היכר לפי פסיקת הרב האישי. אין כא המקום לדון בכך. נא לא להכנס לנושא.

משיטוט אמש באתר ראיתי את המתכון ולא יכלתי להתאפק,
הכנתי, יצא מוששששלם ב"ה

עצה קטנה לייעול העבודה:
במקום לחלק ל 12 , אפשר לחלק ל 6 ולרדד כפול בגודל, אחרי שמגלגלים לחתוך ל 2 ואז כל חלק לחתוך לרוחב,
אותה עבודה בחצי מהזמן...

תודה על המתכון המושלם!
 

נעמה :)

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
וואו, הכנתי עכשיו יצא מהמם!!!
מתוק וטעים, ואפוי ורך... יאמייייייי
@ה. בקר
איך להקפיא? ואיך להפשיר?
 

נר ריחני

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
@ה.בקר
אחד הדברים הטעימים!!!!!!!
מומלץ בחום!
הכי טעים שזה יוצא מהתנור...
 

הינדא ק

משתמש צעיר
@ה.בקר יש כאן קשר לשוקולד חלב? אולי בלי הסוכר במילוי? יהיה דומה לקרואסון שוקולד?
 

הינדא ק

משתמש צעיר
וואו יצא מדהים הכנתי לכבוד החזרה לכולל ויצא פשוט מדהים!
אפיתי עוד מספר דקות כי אנחנו אוהבים שנהיה קראנץ ממש בקצוות
והעצה של @יהודית א' א' הייתה מעולה
מצרפת תמונה
 

קבצים מצורפים

  • IMG_0520.JPG
    4.7 MB · צפיות: 43
  • IMG_0524.JPG
    4.9 MB · צפיות: 30

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  8  פעמים

לוח מודעות

למעלה