כל התגובות כאן יכול להוציא רק מי שלא עבר לידה!
כל התגובות כאן יכול להוציא רק מי שלא עבר לידה!
הוא שאמרתי.
קשה לראות שיש מישהיא שעברה לידות ארוכות, מתישות, קשות ומסובכות, ולמרות כל זה הקפידה עד מאוד על כיבוד הבעל והאמא.
יש כאלה, ואני אחת מהן.
הוא שאמרתי.
קשה לראות שיש מישהיא שעברה לידות ארוכות, מתישות, קשות ומסובכות, ולמרות כל זה הקפידה עד מאוד על כיבוד הבעל והאמא.
יש כאלה, ואני אחת מהן.
מה שאמרתי, ואפשר לעבור אחורה לראות, זה שאי אפשר לומר לאמא כזה דבר בלי שהיא תיפגע. ואם יש חשש שהיא תפגע - עלולים לעבור בזה על לאו דאורייתא.
מציעה לך לפתוח את תורת היולדת.אני בהחלט קיימת, ועברתי לידות רבות, כן ירבו.
יולדת אכן מצויה במצב רגיש וכאוב וקשה ומתיש ונורא ואיום אבל אין מצווה שאומרת לה לכבד את עצמה. אין. תחפשי.
יש כן מצווה דאורייתא של כיבוד הורים.
וסליחה על חוסר הנעימות שנגרם לחלק מכן מהאמת הפשוטה שנכתבת פה, ואני אכתוב את זה שוב: בשנים האחרונות ניתנת לגיטימציה למידות פחות טובות.
האישה מצווה לכבד את אמה גם בלידה. תארנה לעצמכן. כן, גם בלידה.
כל הטענות שאמא תבין וכו', את זה תכתבו באשכול שתפתח אמא ליולדת שתשאל אם להצטרף ללידה או לא.
האשכול הזה נפתח בשאלה מצד היולדת, שכמה שהלידה שייכת לה אישית, היא עדיין מחוייבת במצוות כיבוד הורים.
כמו שלא תפסקי לעצמך בהלכות איסור והיתר וכד', כך אינך יכולה לפסוק בעצמך בהלכות כיבוד הורים.
ומי שזה מעצבן אותה לקרוא את זה, שתפתח קיצור שולחן ערוך בהלכות כיבוד הורים.
אהבתי מאד!נראה לי שאם בשביל ההרגשה של יולדת מותר לחלל שבת או לעשות מה שהיא מבקשת שיהיה לה הכי טוב אין במקרה הזה כל קשר לעבודת המידות כמו ויתור וכו..
לידה זה תהליך מאד אישי ואם ליולדת אין רצון שמישהוא יהיה נוכח שם לא שייך הקרבה וערכים וכו כפי שציינת!!! היא צריכה להרגיש הכי בנח שיכול להיות.
לשאלתך, אולי כדאי לעדכן את אינך רק בשלב יותר מאוחר כשאת כבר בתוך התהליך ולא כשאת יוצאת מהבית?! או שתגידי לה שאת יוצאת לבית חולים ותעדכני אותה מתי יש צורך שהיא תבוא לשם וכך היא לא תבוא ישר בהתחלה אבל בסוף היא תהיה..
שיהיה בקלות ובידיים מלאות!
הם שווים בהחלט, אבל הם לא במקום! כדי להפיס את דעתה של היולדת חובה הלכתית לחלל שבת. חזל הבינו בנפש יותר מאיתנו, ומהלכה זו נלמד את החשיבות לה הם יחסו את ישוב דעתה של היולדת.לוי בנסיבות.
האנרגיות שיולדת מוציאה בשביל להיטיב עם אמה לא שווים.
ל
מלבד מה ששקר כזה עלול להתגלות ובקלות מרובה, ואז יתכן שהפגיעה תהיה כפולה.הבתי מאד את הרעיון ברגע הראשון.
אבל,
מה יהיה בלידות הבאות? מה, פתאום כל הלידות התקצרו?
ואם איזו מיילדת תפלוט משהו שיסגיר?
והיא עשתה את זה לא בגלל כיבוד הורים, שתהיי בטוחה.ואני מכירה משהי שהעדיפה את אימא שלה על פני בעלה
יצא לה לנסוע בשבת
אז בעלה נשאר לשמור על הילדים ואימא שלה נסעה אתה
כל אחת והרצונות שלה
כל אחת ומה שעושה לה טוב!!!
ממה שאני רואה היום בשטח.
- ואני כותבת זאת בזהירות ובלי הכללה.
-דפוס התנהגות של אדם לא משתנה ברגע.
ושוב בזהירות,
בנות שהיו ממוקדות ברצונות שלהן, ורק.
גדלו לאמהות שממוקדות ברצונות שלהן, ורק.
- חברותי שטענו לפרטיות כל השנים וכו' וכו' וכו'
- הן אותם אמהות ש... תמשיכו לבד.
אלא אם כן, עשו עם עצמן עבודה רצינית.
יש התייחסות ענינינת ומכבדת, כן, גם בלסרב ולשמור על הצרכים שלי.
ויש התייחסות אגואיסטית ואנוכית, כן, גם בחסות התורה.
- מתייחסת לתגובות פוגעות וחד צדדיות.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: