שאלה רטורית, יש להניח.בעצם,
אשמח באמת להבין:
האם הוכח שכל מי שנולד בניתוח קיסרי בלי נוכחות האב- אין לו קשר עם האב?
כל מי שילדה בדיוק כשהבעל לא יכל להיות איתה (מסיבות אחרות ומגוונות- לאו דווקא דתיות) נחרץ גורל הקשר עם האב?
שאלה רטורית, יש להניח.בעצם,
אשמח באמת להבין:
כל מי שילדה בדיוק כשהבעל לא יכל להיות איתה (מסיבות אחרות ומגוונות- לאו דווקא דתיות) נחרץ גורל הקשר עם האב?
אני די המומה מהאשכול הזה.
הייתי בטוחה, שברור ומובן מאליו שאם אמא באה ללוות את בתה בלידה, זה נטו בשביל הבת.
ממילא, זה אך ורק אם אכן טוב לבת עם זה.
הרעיון שאמא אמורה להשתתף בלידה כאשר זה מכביד על הבת - פשוט לא מתקבל על דעתי.
לא מבינה למה אמא לא יכולה לשאול את הבת בשיא הפשטות אם היא מעוניינת, ולמה הבת לא יכולה לענות בשיא הפשטות והכבוד והאהבה - כן או לא?
מה פוגע בזה?
התכוונתי לרגעי יציאת הוולד ולכל לכל שעות הלידה.
בעצם,
אשמח באמת להבין:
מזדהה עם כל מילה שלך בלידה הראשונה שלי בעלי הודיע שהוא לא נוסע בלי אמא שלי ומאז לאמא שלי זה ברור שהיא חייבת לבא "יש לך לידות מאוד קשות" "בעלך לא יכול לבד".... בלידה האחרונה - הרביעית כל הזמן אמרתי לבעלי שהפעם ננסה ללכת בלי שתדע אבל מה שקרה זה שהיינו אמורים להיות אצלה בשבת ונסענו לבית חולים שעתיים לפני שבת אז הייתי חייבת לשלוח את הילדים אצלה וניסיתי להגיד לה שתשאר בבית גם יש לה עוד אורחים וגם הילדים אבל היא בשיא האדיבות הסבירה לי שהאורחים שלה יסתדרו בלעדיה וגם הילדים שלי זה בסדר לא חסר מי שיטפל בהם "ותחליטי את אבל אני נורא אדאג כל השבת, ויש לך לידות נורא קשות... ובעלך ... " בקיצור לא יכלתי להגיד כלום וכמובן היא הצטרפה.אמהות יקרות,
יש לי התייעצות דחופה להתייעץ איתכן,
בבקשה ענו לי אחרי מחשבה ובכנות.
אני לקראת לידה חמישית בעז''ה, עד עתה אימי שתחי' הצטרפה אלינו ללידות.
הודענו לה כשיצאנו לבית חולים. והיא ניצבה שם מיד עם כניסתנו לבית החולים.
במהלך השנים, (כמובן שהצורך הזה התגבר מלידה ללידה) אני מרגישה שבאיזשהוא מקום הנוכחות שלה מכבידה לי
ומונעת ממני את הפרטיות שלי עם בעלי בכל מהלך הלידה.
מה אתן מציעות לי לעשות?
.
אני בהחלט קיימת, ועברתי לידות רבות, כן ירבו.
יולדת אכן מצויה במצב רגיש וכאוב וקשה ומתיש ונורא ואיום אבל אין מצווה שאומרת לה לכבד את עצמה. אין. תחפשי.
יש כן מצווה דאורייתא של כיבוד הורים.
וסליחה על חוסר הנעימות שנגרם לחלק מכן מהאמת הפשוטה שנכתבת פה, ואני אכתוב את זה שוב: בשנים האחרונות ניתנת לגיטימציה למידות פחות טובות.
האישה מצווה לכבד את אמה גם בלידה. תארנה לעצמכן. כן, גם בלידה.
כל הטענות שאמא תבין וכו', את זה תכתבו באשכול שתפתח אמא ליולדת שתשאל אם להצטרף ללידה או לא.
האשכול הזה נפתח בשאלה מצד היולדת, שכמה שהלידה שייכת לה אישית, היא עדיין מחוייבת במצוות כיבוד הורים.
כמו שלא תפסקי לעצמך בהלכות איסור והיתר וכד', כך אינך יכולה לפסוק בעצמך בהלכות כיבוד הורים.
ומי שזה מעצבן אותה לקרוא את זה, שתפתח קיצור שולחן ערוך בהלכות כיבוד הורים.
מן הסתם הבעיה היא במקרים שבלידות הראשונות הבת מעונינת בזה כ"כ,
שבשאר הלידות האמא לא מעלה אפילו בדעתה לשאול אותה אם היא עדין מעונינת שהיא תגיע מרוב שזה ברור לה שכן.
היות וכבר נאמרו פה כל הדעות שרק אפשר להעלות
ובתוכן- גם תגובות כדעתי..
מה שנותר לי זה לשאול את @1369 - הצלחת למצוא פה ידיים ורגליים? הכל בסיידר?
מאחלת לך בהצלחה ובשעה טובה!
האמת שאני מאד מבולבלת, אני מאד במתח, איך אני יאמר לה ומה,
כי כעת ברור לי, אחרי שקראתי את כל התגובות שאני יהיה חייבת לעשות את זה, אחרת היא תגיע איתי גם בלידה תשיעית...
הקטע הוא שזה מכניס אותי ללחץ ומתח - וזה לכשעצמו מזיק.
אני מייחלת שהלידה תהיה בלילה... אבל כאמור זה לא פתרון.
מה שנשאר לי זה להתפלל לה' שישים לי את המילים הנכונות בפה, ושלא תצא תקלה תחת ידי.
תודה רבה לכן על השיתוף והעזרה.
אולי שבעלך ידבר איתה?כביכול את לא יודעת?האמת שאני מאד מבולבלת, אני מאד במתח, איך אני יאמר לה ומה,
כי כעת ברור לי, אחרי שקראתי את כל התגובות שאני יהיה חייבת לעשות את זה, אחרת היא תגיע איתי גם בלידה תשיעית...
הקטע הוא שזה מכניס אותי ללחץ ומתח - וזה לכשעצמו מזיק.
אני מייחלת שהלידה תהיה בלילה... אבל כאמור זה לא פתרון.
מה שנשאר לי זה להתפלל לה' שישים לי את המילים הנכונות בפה, ושלא תצא תקלה תחת ידי.
תודה רבה לכן על השיתוף והעזרה.
אין לי שום דבר נגד זהנראה לי שקפלר הייתה קוראת לזה "כשל איש הקש", אבל נניח לזה.
ברור שלא דיברתי על מקרה ספציפי, תגובתי הייתה על מה שהוצג כאן- כהנחה, שאם הבעל לא יכול לסייע פיזית בלידה- אז האישה לא זקוקה לו.
למה? בעלי נכח איתי בחדר ניתוח, והוא זה שלקח אח"כ את התינוק לתינוקייה בעוד הניתוח ממשיך.אשמח באמת להבין:
למה? בעלי נכח איתי בחדר ניתוח, והוא זה שלקח אח"כ את התינוק לתינוקייה בעוד הניתוח ממשיך.
אין לי שום דבר נגד זה
רק שלפעמים אנחנו מקבלים כל מיני סיבות- ואת הסיבה הדתית אנחנו לא מקבלים.
מי שחי את כל חייו יותר מזוהה עם קבוצת בני מינו מאשר עם קבוצת הוא ובן זוגו, לא יכול להבין את זה. צר לי. יש יותר מדי נשים שיותר מזוהות עם נשים אחרות וחושבות שהן יותר קרובות להבין אותן, מאשר הבעל שלהן. ונח להן להסביר שגברים לא מבינים, שגברים לא יודעים. יתכן שזו גם טעות שהושרשה בהן מקטנות. גם הסבתא שלהן מצאה בגיסתה/שכנתה/אחותה אשת סוד, ואילו הסבא- נועד לשיחות פיננסיות עד חינוכיות.
זה נקרה צמצום!!זה מחרפן אותי. מחליטים שהדברים שה׳ הכי רוצה, אסורים מסיבה דתית.
קשר עם הבעל זה הדבר הקדוש ביותר שיש לנו. תמיכה אמיתית של בעל באשתו במהלך הלידה והיכולת של אשה לעבור לידה בשמחה ובקלות (וללא אפידורל) הם רק מכח תורה ויהדות.
לא מדובר כאן ברעיונות מודרניים ולכן גם לא מעניין אותי שום מחקר- זו הבנה טבעית. זו התרחשות טבעית. מה שלא טבעי זה לקחת תופעות לוואי שהתרחשו בקהילות מסויימות ולראות אותם כרצון ה׳. העובדה שבעל לא יכול לעזור לאשתו פיזית בשעת הלידה היא ברכה. אני לא באה לנמק את מצוות ה׳, אבל קל להבין את הדבר הזה- הקב״ה רוצה לשמור על חינה של אשה בעיני בעלה. מכאן לבא ולהסיק שנחוצה עזרה נשית בלבד בחדר הלידה, וכך היא דרך היהדות- זו מסקנה מטופשת. צר לי. הקב״ה אסר מה שאסר, התיר מה שהתיר. יותר מכך, לדעתי כאשר לא מתאפשרת עזרה פיזית, בא מקומה של האהבה. מי שישכיל לנצל את ההזדמנות הנדירה הזו, יזכה לאושר גדול.
מי שחי את כל חייו יותר מזוהה עם קבוצת בני מינו מאשר עם קבוצת הוא ובן זוגו, לא יכול להבין את זה. צר לי. יש יותר מדי נשים שיותר מזוהות עם נשים אחרות וחושבות שהן יותר קרובות להבין אותן, מאשר הבעל שלהן. ונח להן להסביר שגברים לא מבינים, שגברים לא יודעים. יתכן שזו גם טעות שהושרשה בהן מקטנות. גם הסבתא שלהן מצאה בגיסתה/שכנתה/אחותה אשת סוד, ואילו הסבא- נועד לשיחות פיננסיות עד חינוכיות.
אז לא. לא כך ברא ה׳ את העולם.
נשים- הבעל שנמצא איתכן בבית, הוא הנפש הקרובה ביותר עלי אדמות. אם רק ירצה, אם רק תרצנה. מי שאוהב, רוצה לשמוע מה קורה לשני. רוצה להבין אותו. רוצה ללמוד אותו. רוצה לדעת אותו- דעת זה חיבור. מתוך הידיעה מה קורה עם השני, מה הוא מרגיש, מה הוא רוצה- מתחברים אליו. ולא מתוך שמגישים לו ארוחות צהריים.
ובבקשה, שאף אחת לא תכתוב לי באישי שיש מגזרים שלא יכולים. אין דבר כזה. אין שום מגזר שרוצה את הזוגות שלו נשואים-גרושים. איך קוראים לדבר הזה בלשון פשוטה? המ. עבירה.
כן. אני 7 לידות ילדתי עם אמא שלי.נסעה עם אמא שלה ללידה של התינוק המשותף שלהם והשאירה את בעלה בבית כי רצתה לכבד את האמא? את בטוחה???
זה פשוט הפוך מכל הגיון בסיסי (וגם מדעת תורה).
-אם אגלה שהיא אמרה לי שהיא לא תסתדר בלעדיי בעוד היא לא רצתה שאבוא, זה מאד יכאיב לי!!
בד"כ זה לא קורה.-
ובמקומות האלו אנחנו נופלים.
כי אם הבת שלך מעדיפה תקשורת לא ישירה. (בשונה מילדים אחרים)
והיא מדברת על זה בגלוי!!!
-
הכאב של מי קודם כאן.
ולא, אני לא באה להכריע.
אני באה לחדד את המורכבות.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: