לקרוא לאמא להיות נוכחת בלידה?

מצב
הנושא נעול.

אסתי-בראון

להיות אמא מחוברת
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
מבחינה פיזיולוגית, סטרס הוא אחד הדברים שגורמים ללידה להיעצר ולהיתקע, וכתוצאה מכך לסבל מיותר ליולדת. בזמן של סטרס הגוף משחרר אדרנלין שמונע את ההתכנסות של היולדת בתוך עצמה ואת ריכוז כל כוחותיה בתהליך. (אפשר לקרוא על זה בהרחבה בספרה הנפלא של נחמה אפשטיין ליד-ה')
אם נוכחותה של אמא בלידה גורמת סבל מיותר ליולדת,
אין שום סמכות תורנית הלכתית שתאשר את זה, גם לא בשם מצוות כיבוד הורים שהיא מצווה יקרה וחשובה.

ששונית

משתמש מקצוען
למה זה משנה??

אני מרגישה שיש כאן משיכה לדעה מאד מאד מסוימת חד סטרית בלבד.
כאילו היולדת לא קימת.
לא נשמע שיש כאן רצון או יכולת להבין מה עובר על יולדת.
אני תוהה לעצמי אם אשה שעברה לידה מסוגלת בכלל ככה לצדד באמה.
או שבכלל יש כאן משהו אחר.
סליחה אם ההתפרצות הזו היא לא במקום הנכון.

אבל לאחרונה יש כאן הרבה ניקים גברים המתחזים בשמות נשים וסתם מטרטרים את השכל!

אני מקוה שזו לא את!
ואם כן אז מתנצלת.
מניין לך? שאלת רב?
אני בהחלט קיימת, ועברתי לידות רבות, כן ירבו.
יולדת אכן מצויה במצב רגיש וכאוב וקשה ומתיש ונורא ואיום אבל אין מצווה שאומרת לה לכבד את עצמה. אין. תחפשי.
יש כן מצווה דאורייתא של כיבוד הורים.
וסליחה על חוסר הנעימות שנגרם לחלק מכן מהאמת הפשוטה שנכתבת פה, ואני אכתוב את זה שוב: בשנים האחרונות ניתנת לגיטימציה למידות פחות טובות.
האישה מצווה לכבד את אמה גם בלידה. תארנה לעצמכן. כן, גם בלידה.
כל הטענות שאמא תבין וכו', את זה תכתבו באשכול שתפתח אמא ליולדת שתשאל אם להצטרף ללידה או לא.
האשכול הזה נפתח בשאלה מצד היולדת, שכמה שהלידה שייכת לה אישית, היא עדיין מחוייבת במצוות כיבוד הורים.
כמו שלא תפסקי לעצמך בהלכות איסור והיתר וכד', כך אינך יכולה לפסוק בעצמך בהלכות כיבוד הורים.
ומי שזה מעצבן אותה לקרוא את זה, שתפתח קיצור שולחן ערוך בהלכות כיבוד הורים.

RACHELIB

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
אני לא מבינה מה השאלה.
נכון שאם יש אמא שמתעלפת מכל טיפת דם והיסטרית מבית חולים- אסור לה ללוות יולדת? זה ברור לכולן. למה? כי היא באה לעזור, לא להכביד.
ואם נוכחותה בלידה מכבידה כי אין תקשורת פתוחה בין הבעל והאישה עם האמא / האמא קצת מלחיצה והבת עסוקה בהלחצות ולא מתרכזת בלידה שגם ככה קשה לה-
אז למה להגיע?? את האנרגיות שהיולדת צריכה להשקיע בלידה היא צריכה לנתב לעבודת המידות? לארח את אמה בלי לפגוע בה?
כך זה נראה לי מהצד. אולי אני לא חושבת נכון כי אצלי בלידות אמא שלי היתה יד ימיני, בעלי הרגיש לגמרי בנח ובסה"כ זו היתה עזרה ענקית. אבל אם יש תחושה של מועקה והכבדה- בשביל מה??

ש. צ. וינמן

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עימוד ספרים
עריכה תורנית
אני די המומה מהאשכול הזה.
הייתי בטוחה, שברור ומובן מאליו שאם אמא באה ללוות את בתה בלידה, זה נטו בשביל הבת.
ממילא, זה אך ורק אם אכן טוב לבת עם זה.
הרעיון שאמא אמורה להשתתף בלידה כאשר זה מכביד על הבת - פשוט לא מתקבל על דעתי.
לא מבינה למה אמא לא יכולה לשאול את הבת בשיא הפשטות אם היא מעוניינת, ולמה הבת לא יכולה לענות בשיא הפשטות והכבוד והאהבה - כן או לא?
מה פוגע בזה?
-
למה,
למה יש חילוקי דעות בעולם?
למה אנשים רואים את העולם ממקומות שונים?
למה לא כולם מבינים כמוני?
אוי, למה?
-
הבנתי נכון?
:eek::eek::eek:

נערך לאחרונה ב:

אסתי-בראון

להיות אמא מחוברת
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
@ששונית,
אני אחזור שוב על מה שאמרו בתחילת האשכול.
מחללים שבת כדי להפיס דעתה של יולדת.
מה זה להפיס דעתה?
להביא אותה למצב של מקסימום רוגע, זה אחד ההסברים.
ולמה עבודת המידות לדעתך לא עומדת בשורה אחת עם חילול שבת למשל?
וכי לא נאמר שקולה שבת כנגד כל המצוות?

מרחבית

משתמש מקצוען
כמו שלא תפסקי לעצמך בהלכות איסור והיתר וכד', כך אינך יכולה לפסוק בעצמך בהלכות כיבוד הורים.

מוזמנת לעשות את זה. תתפלאי לראות ולשמוע שמצוות כיבוד הורים - כמו כל מצווה - יש לה כללים מוגדרים. לא כל דבר נכלל במצוות כיבוד הורים. מה עוד, שכנגד יש כאן שיקולים אחרים - חשובים הלכתית לא פחות. אדרבא - תשאלי רב, ותחזרי לכאן.
אין ספק, שהכל אמור להיעשות במקסימום הרגישות והאהבה והכבוד.

bbr

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אני בהחלט קיימת, ועברתי לידות רבות, כן ירבו.
יולדת אכן מצויה במצב רגיש וכאוב וקשה ומתיש ונורא ואיום אבל אין מצווה שאומרת לה לכבד את עצמה. אין. תחפשי.
יש כן מצווה דאורייתא של כיבוד הורים.
וסליחה על חוסר הנעימות שנגרם לחלק מכן מהאמת הפשוטה שנכתבת פה, ואני אכתוב את זה שוב: בשנים האחרונות ניתנת לגיטימציה למידות פחות טובות.
האישה מצווה לכבד את אמה גם בלידה. תארנה לעצמכן. כן, גם בלידה.
כל הטענות שאמא תבין וכו', את זה תכתבו באשכול שתפתח אמא ליולדת שתשאל אם להצטרף ללידה או לא.
האשכול הזה נפתח בשאלה מצד היולדת, שכמה שהלידה שייכת לה אישית, היא עדיין מחוייבת במצוות כיבוד הורים.

מנין החלטת שלכבד אמא זה להביא אותה ללידה?
אני מרגישה שהכבוד הכי גדול שאני יכולה לכבד את אימי זה להתקשר אחרי שהתינוק בחוץ ולהודיע לה שזה קרה.
ואצלי לכבד את אמי זה לשקר מתי אני צריכה ללדת, כי הלחץ שלה לא מיטיב לא עם בריאותה ולא עם בריאותי, אולי רק עם יצר הסקרנות.
ואם אני יביא אותה ללידה וירגיש רגשות של ריחוק (ואפילו יקלל בתוך ליבי, מה נעשה אני מקללת אז גם את עצמי) זה ממש לא כיבוד הורים.
פשוט יש איזה תורה שכתוב בה שצריך לקחת אמא ללידה, וצריך לבוא שבת שבת להורים משני הצדדים, וצריך לתת שמות לילדים רק כדי לכבד את ההורים, מעניין איפה התורה הזאת.
גם אם עושים את זה ובלב שונאים את עצמנו ואת ההורים ביחד, או אפילו קצת מסתבכים עם בן הזוג, הרי זה כיבוד הורים, לא?!

אל תשכחי שכיבוד הורים היא אחת המצוות שבאות לגמרי בהתניה, זה ממש לא יהרג ואל יעבור.
ואם אמא של בעל תשובה אומרת לו תחלל שבת? נו זה כיבוד הורים, מה זה האנוכיות הזו...
אז זה לא בדיוק עובד ככה, כיבוד הורים זה ענין של רגישות ולא כללים כתובים וברורים.
ומי שלא מבין את זה שילך ללמוד קצת מה זה....
לפעמים צריך לעשות דברים שמאוד מכאיבים להורים בשביל שבטווח הרחוק, יהיה אהבה וכבוד להורים.

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
מנין החלטת שלכבד אמא זה להביא אותה ללידה?
אני מרגישה שהכבוד הכי גדול שאני יכולה לכבד את אימי זה להתקשר אחרי שהתינוק בחוץ ולהודיע לה שזה קרה.
ואצלי לכבד את אמי זה לשקר מתי אני צריכה ללדת, כי הלחץ שלה לא מיטיב לא עם בריאותה ולא עם בריאותי, אולי רק עם יצר הסקרנות.
ואם אני יביא אותה ללידה וירגיש רגשות של ריחוק (ואפילו יקלל בתוך ליבי, מה נעשה אני מקללת אז גם את עצמי) זה ממש לא כיבוד הורים.
פשוט יש איזה תורה שכתוב בה שצריך לקחת אמא ללידה, וצריך לבוא שבת שבת להורים משני הצדדים, וצריך לתת שמות לילדים רק כדי לכבד את ההורים, מעניין איפה התורה הזאת.
גם אם עושים את זה ובלב שונאים את עצמנו ואת ההורים ביחד, או אפילו קצת מסתבכים עם בן הזוג, הרי זה כיבוד הורים, לא?!

אל תשכחי שכיבוד הורים היא אחת המצוות שבאות לגמרי בהתניה, זה ממש לא יהרג ואל יעבור.
ואם אמא של בעל תשובה אומרת לו תחלל שבת? נו זה כיבוד הורים, מה זה האנוכיות הזו...
אז זה לא בדיוק עובד ככה, כיבוד הורים זה ענין של רגישות ולא כללים כתובים וברורים.
ומי שלא מבין את זה שילך ללמוד קצת מה זה....
לפעמים צריך לעשות דברים שמאוד מכאיבים להורים בשביל שבטווח הרחוק, יהיה אהבה וכבוד להורים.
כל מילה!!!

מילה בסלע

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
פרסום וקופי
האתגר הכי גדול זה לצאת מעצמינו.

זה נכון. ואני בעד. אבל בכל זאת בלידה אנחנו גם ככה "מחוץ לעצמנו" וזה לא רגעים שניתן לשפוט אותנו בהם.

במצבים כאלה הסביבה נדרשת ליתר התחשבות.

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
זה נכון. ואני בעד. אבל בכל זאת בלידה אנחנו גם ככה "מחוץ לעצמנו" וזה לא רגעים שניתן לשפוט אותנו בהם.

במצבים כאלה הסביבה נדרשת ליתר התחשבות.
לצאת מעצמינו זה ביחס לאמהות...
בלידה אנחנו אמורות להיות ובדרך הטבע הכי בעצמינו.
והמתבקש הוא שלא יפריעו...
יולדת לא אמורה להתחשב באף אחד בשעת הלידה!
וכן גם בבעלה.
מוטב שתדבר איתו קודם שמן הסתם היא לא תהיה נחמדה..
ובעל טוב מבין ומעביר.

נערך לאחרונה ב:

מרחבית

משתמש מקצוען

מאוד הבנתי מה כתבת. אומנם האמת היא, שיש גם כללים כתובים וברורים. הכללים האלה של כיבוד הורים נוגעים יותר לצרכי ההורים: להאכילם, להשקותם וכו'. ויש גם הלכות מורא - לקום בפניהם, לא לסתור דבריהם וכו'.
מסכימה איתך, שמעבר להלכות האלה, (שדווקא אותם לפעמים שוכחים, למרבה הצער), יש עניין של רגישות, ולראות לפי המצב - כמה ואיפה ואיך אפשר לנהוג בצורה שתעשה הכי טוב להורים - בהתחשב גם בדברים אחרים חשובים.

נערך לאחרונה ב:

bbr

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
יש גם כללים כתובים וברורים. הכללים האלה של כיבוד ההורים נוגעים יותר לצרכי ההורים: להאכילם, להשקותם וכו'. ויש גם הלכות מורא - לקום בפניהם, לא לסתור דבריהם וכו'.
מסכימה איתך, שמעבר להלכות האלה, שדווקא אותם לפעמים שוכחים, למרבה הצער, יש עניין של רגישות, ולראות לפי המצב - כמה ואיפה ואיך אפשר לנהוג - בצורה שתעשה הכי טוב להורים - בהתחשב גם בדברים אחרים חשובים.

אה, טוב שגברת ששונית תביא את אמא שלה ללידה בשביל להאכילה ולהשקותה, וגם לקום מהמיטה באמצע הלידה כל פעם כשאמה נכנסת לחדר... (מומלץ בחום! זה מזרז את הלידה הקימה מהמיטה)

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
אני מציעה לכל הניקים המתחזים לנשים.
ברור שיש לכם מה לאמר. בהחלט.
למה שלא תאמרו את דעתכם בתור בעלים??
הרבה יותר מכבד אתכם שתדברו מהמקום שלכם.

• תודה
Reactions: bbr

תפוזים קר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מעניין אם את קמה להורים שלך?
אני הודעתי בפירוש שאני לא מעוניינת, מצטערת לא נראה לי קשור.
אמא שאוהבת ודואגת לבת שלה אמורה לחשוב על מה שיעשה לה טוב - ועכשיו זה הזמן של הבת, דיני נפשות ממש!! ( לחץ יכול לגרום לבעיות בחמצן לתינוק, ח"ו )
והיא ממש לא אמורה לחשוב על עצמה ועל הרצון שלה.

bbr

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אני קבוע אומרת בערך חודש אחרי, ולא אומרת שזה מאוחר, למען כבוד הורי וכבוד כל הסובבים אותי, שנורא קשה להם כבר לראות אותי מול העיניים משלב מסוים, אז למען נוחותם ורוגע נפשם שהשלב הזה יתחיל חודש אחרי...

נערך לאחרונה ע"י מנהל:

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
מעניין אם את קמה להורים שלך?
אני הודעתי בפירוש שאני לא מעוניינת, מצטערת לא נראה לי קשור.
אמא שאוהבת ודואגת לבת שלה אמורה לחשוב על מה שיעשה לה טוב - ועכשיו זה הזמן של הבת, דיני נפשות ממש!! ( לחץ יכול לגרום לבעיות בחמצן לתינוק, ח"ו )
והיא ממש לא אמורה לחשוב על עצמה ועל הרצון שלה.
טעות!
היא חייבת לקום בכל פעם שאמא שלה נכנסת לחדר.
גם אם אמא שלה בורחת חמשת אלפים פעם מהצרחות שלה.:mad:

תמרג

משתמש פעיל
אי אפשר. חד וחלק.
כיבוד הורים זה אש!
אין אפשרות לומר את זה באופן שיכולים להיות בטוחים במאה אחוז שהיא לא תיפגע.
מצוות כיבוד הורים עוד שווה את הויתור הזה.
בשנים האחרונות, עם היכנסן של מטפלות למיניהן לציבור שלנו, נהיתה כזאת הבנה והכלה ליצרים הפחות יפים שלנו.
זה בסדר שאת מקנאה. את צריכה לאהוב את עצמך ככה.
את צריכה זמן איכות עם בעלך בלידה. מאוד מובן.
מה עם לעבוד על המידות? מה עם כל הערכים שחונכנו ואנו מחנכים אליהם?
הקרבה, ויתור, מסירות.
כל זה נכון ומעורר וחשוב!
עד היולדת...
לא להגיד "אמא,את רק מפריעה,אל תבואי"
כן להגיד "אמא,בגלל שאני אוהבת אותך אני אומרת לך את האמת-אנחנו רוצים לעשות את זה ל ב ד
כמובן שתהיי מעודכנת אונליין ונקרא לך כשנצטרך,זה לא אישי זה עוד שלב בחיים בשבילינו"
אמא שלא תבין-בעיה שלה,
אם מסבירים בדרך ארץ-הכל טוב!
להגיד א"א חד וחלק לדעתי זה לברוח מההתמודדות לדבר ולהסביר.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה