יש ישיבות חסידיות שלא אוספות כסףבאופן אישי קשה לי להבין כיצד הורים או ראשי ישיבות מאשרים לבחורים צעירים ותמימים להתסובב בבתים
אתמול קראתי על ישיבה ספרדית שהרב פינטו הבטיח שאם לא ילכו לאסוף כסף בפורים הוא יתרום לכל חתן.
יש ישיבות חסידיות שלא אוספות כסףבאופן אישי קשה לי להבין כיצד הורים או ראשי ישיבות מאשרים לבחורים צעירים ותמימים להתסובב בבתים
הרב וולבה מאוד עודדבאופן אישי קשה לי להבין כיצד הורים או ראשי ישיבות מאשרים לבחורים צעירים ותמימים להתסובב בבתים מבלי לדעת מי פותח להם את הדלת.
ראשי הישיבות לא רוצים לעצור את זהבאופן אישי קשה לי להבין כיצד הורים או ראשי ישיבות מאשרים לבחורים צעירים ותמימים להתסובב בבתים מבלי לדעת מי פותח להם את הדלת.
יותר קשה לי העובדה שבחורים בגיל הבוגר עם מזג חם ואחרי כמה כוסות יין מתפרצים לבתים בעיצומה של סעודת פורים משפחתית, מחוללים מהומה, מפעילים מניפולציות (בלי טיפת טקט) על בעל הבית כשלצידם בנות המשפחה (...) והכל באוירת פורים צוהלת ושמחה...
כל כך לא ראוי ומתאים לענ"ד.
לצערי, לא חושב שיש מישהו שיכול לעצור אותם, אפילו לא ראשי הישיבות.
הו, לזה חיכיתי.באופן אישי קשה לי להבין כיצד הורים או ראשי ישיבות מאשרים לבחורים צעירים ותמימים להתסובב בבתים מבלי לדעת מי פותח להם את הדלת.
יותר קשה לי העובדה שבחורים בגיל הבוגר עם מזג חם ואחרי כמה כוסות יין מתפרצים לבתים בעיצומה של סעודת פורים משפחתית, מחוללים מהומה, מפעילים מניפולציות (בלי טיפת טקט) על בעל הבית כשלצידם בנות המשפחה (...) והכל באוירת פורים צוהלת ושמחה...
כל כך לא ראוי ומתאים לענ"ד.
העתיד שלהם?הו, לזה חיכיתי.
זאת ה-בעיה של ההתרמות מצד בחורים,
הרבה יותר מהבלגן, מהלכלוך, מהנדנודים.
הם עצמם, והעתיד שלהם.
גם מי שמתבייש לבקש - מקבל.באמת: מי שאין לו מתבייש לבקש, למי שיש להורים שלו, לא צריך לקבל.
מצטער לאכזב,הו, לזה חיכיתי.
הם עצמם, והעתיד שלהם.
מעניין שראשי הישיבה לא יודעים את זה ולא דואגים לעתיד שלהם ורק אתם דואגים לזה ....הו, לזה חיכיתי.
הם עצמם, והעתיד שלהם.
אני שמחה לשמוע.מצטער לאכזב,
בכל שנותי בישיבה לא נתקלתי בבעיות כאלו.
הכל במכובדות (יחסית) ובקדושה.
שוב, יכול להיות שבעיניכם זה שונה.מעניין שראשי הישיבה לא יודעים את זה ולא דואגים לעתיד שלהם ורק אתם דואגים לזה ....
מוזר לי. וראיתי הרבה.אני שמחה לשמוע.
אני אישית ראיתי גם מציאויות אחרות, בחורים שלא שולטים במצב בכלל. במקרה הטוב זה מביך ולא נעים.
מי שאין לו מקבלבאמת: מי שאין לו מתבייש לבקש, למי שיש להורים שלו, לא צריך לקבל.
אז, אולי צריך לעשות חישוב מסלול מחדש לגבי ה"מנהג" הזה?
לדעתי,ובדרך כלל ראש הת"ת יודע מי מהבחורים צריך ומי לא
זה לא עניין של בעיני או בעיניכםשוב, יכול להיות שבעיניכם זה שונה.
בעיניי עדיף כל מצ'ינג או התרמה שהיא, ולא לשלוח אותם. ענין של גישה.
אני מכיר גם ישיבות שלא אוספים בהם כסףאני שמחה לשמוע.
אני אישית ראיתי גם מציאויות אחרות, בחורים שלא שולטים במצב בכלל. במקרה הטוב זה מביך ולא נעים.
הבן שלי השנה פעם ראשונה אוסף כסף לת"ת של הישיבהבכל שנותי בישיבה לא נתקלתי בבעיות כאלו.
הכל במכובדות (יחסית) ובקדושה.
יש בכל ישיבה בחורים שאכפת להם ויעדכנו את הראש ת"תלדעתי,
זה לא נכון ואין לראשי תתים כלים לדעת
ואז מי שנזקק באמת והתתניק לא יודע על כך גורם עוגמת נפש ענקית לנזקק
בשורות טובות.הבן שלי השנה פעם ראשונה אוסף כסף לת"ת של הישיבה
ממש לא להכיר אותו ולא לטובה
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: