בבית עם ילדים, שכל רגע יוצאים ונכנסים עם משלוחי המנות שלהם, זה לא כ"כ שייך.לא מבין, מה הבעיה לנעול את הדלת?
(ומחילה, מי התיר לבחורים להכנס לבית בלי לדפוק, גם אם הם שיכורים והדלת רק סגורה ולא נעולה?)
בבית עם ילדים, שכל רגע יוצאים ונכנסים עם משלוחי המנות שלהם, זה לא כ"כ שייך.לא מבין, מה הבעיה לנעול את הדלת?
אם זה מה שהם עושים, כנראה שלא עליהם העולם עומדוואי,
מה הולך פה???????
אשכול להשמצת בחורי ישיבות???
אנשים טובים,
שימו לב על מי אתם כותבים..
על האלו שמחזיקים את העולם בשבילכם!!!
אז על מי?אם זה מה שהם עושים, כנראה שלא עליהם העולם עומד
זה לא משהו נגדם אלא על התופעה הזאת.....וואי,
מה הולך פה???????
אשכול להשמצת בחורי ישיבות???
אנשים טובים,
שימו לב על מי אתם כותבים..
על האלו שמחזיקים את העולם בשבילכם!!!
בתור בחור ישיבה לשעבר חולק עליך לחלוטין אולי ככה זה היה בישיבה שלכם לא אצלנו.בחורים זה לא עם של אנשים רעים
בחורים זה עם שחושב על רק על עצמו.
הוא במרכז, וכל השאר אמורים לשרת אותו.
לכן, כשהם אוספים כסף, הם עושים את זה ממקום של 'איך אני מצליח להוציא כמה שיותר' לא מעניין אותם מי עומד מולם.
ולכן הם יכולים לרקוד/לקפוץ/להקיא על הספות של מישהו שהם לא מכירים בכלל
ואני כמובן מדבר מנסיון רב של הרבה שנים בתחום....
אני זוכר שפעם היינו בבית של מישהו שסיפר לנו שהוא פושט רגל! והוא בעצמו הולך לאסוף כסף! הוא הוציא לנו כמה מטבעות של עשרות אגורות (!!) אבל אנחנו המשכנו בשלנו... כי בדף היה כתוב שאפשר להוציא ממנו הרבה כסף...
פעם הגענו לבית שהיה רשום שנותן כל שנה 100 דולר, אבי המשפחה לא היה, כשהגענו הייתה שם אוירה של תשעה באב, התברר לנו שאבי המשפחה בכלא... על עבירות מס.... וכל המשפחה הייתה מפורקת מעצם זה שהם הולכים לחגוג פורים לבד... אבל אנחנו לא עזבנו את המקום עד שקבלנו את המאה דולר שלנו....
ועוד כהנה וכהנה סיפורים שאני מתבייש לכתוב.
ושיהיה ברור, היינו בחורים רציניים, טובים ובעלי מידות!!
אבל זה הוכנס לנו בעצמות, בקמפיין כמה שבועות בישיבה, בדרשות הכנה, ונאומי מוטיבציה, נהיינו אטומים לרגשות של התורמים. חשבנו רק - כמה אפשר להוציא.
כך שכל אלו שכותבים במעלתם של הבחורים, נזר הבריאה וכו' שידעו שזה פשוט לא רלוונטי לנושא.
ואם כל השנה הבחורים חושבים רק על עצמם, אז בפורים זה כפל כפליים.
כל הנשים שמגיבות כאן יש להם הרבה יותר משמץ על מה שהן מרגישות מול התופעה הזווכיון שהדיון הוא מה הבחור מרגיש, לדעתי, כל הנשים כאן שמגיבות, אין להם שמץ שמצוץ משומצץ בתחושות של בחורים כשהם אוספים (וגם לא בשום מועד אחר..) הדבר היחיד שהם יכולות, זה לספר על מקרה שקרה או לא קרה אצלם בבית, או שהם ראו אצל אחים שלהם... כך שמבחינת הדיון יש לזה משמעות מאד שולית.. (וסליחה ממי שנפגעה)
בידיעה - לפחות ברוב המקומות כל שקל שנכנס מדווח מיידית (לשנים הבאות, ולחפ"ק). מיד כאשר מגיעים חזרה לישיבה בודקים האם הכל תואם וכל הכסף נכנס למנהלים, ששומרים עליו כמובן בצורה מפוקח מאוד וממסדית.לאן הולך הכסף?
בד"כ נכונה גם כאן האמרה שכסף שנכנס בקלות - מתאדה בקלות.
אני יכול להגיד שהביזיונות שהיה לי כשאספתי כסף זה פצעים לכל החיים
תודה ה' אלף פעמים שאצלינו אין כזה דבר בחורים אוספים כסף!באופן אישי קשה לי להבין כיצד הורים או ראשי ישיבות מאשרים לבחורים צעירים ותמימים להתסובב בבתים מבלי לדעת מי פותח להם את הדלת.
יותר קשה לי העובדה שבחורים בגיל הבוגר עם מזג חם ואחרי כמה כוסות יין מתפרצים לבתים בעיצומה של סעודת פורים משפחתית, מחוללים מהומה, מפעילים מניפולציות (בלי טיפת טקט) על בעל הבית כשלצידם בנות המשפחה (...) והכל באוירת פורים צוהלת ושמחה...
כל כך לא ראוי ומתאים לענ"ד.
לצערי, לא חושב שיש מישהו שיכול לעצור אותם, אפילו לא ראשי הישיבות.
מכירים את הסיפור על נפוליאון שרצה ללמוד את כל המקצועות שבעולם עד שהגיע למקצוע "השנורר" ?שהם מתרגלים מאוד לשנורר כסף.
אין לך מה לדאוג, אני לא מכיר אף אחד שבגלל זה התרגל לשנורר כסף, בפרט בציבור הליטאי שזה לא מקובל.כאמא
לא אוהבת בכלל בכלל בכלל
שהבנים משוטטים ברחובות ובבתים שאני לא מכירה
ואין לי מושג מה הם עושים ואת מי הם פוגשים.
מרגישה חסרת שליטה.
בנוסף,
לא אוהבת בכלל בכלל בכלל
שהם מתרגלים מאוד לשנורר כסף.
אמנם נניח למטרה טובה, אך ההתרגלות הזו לא בטוח תישאר אצלם רק למטרות כאלה. נהיה לגיטימי לבקש כסף...
ואין לי ברירה, אין איך לעצור אותם.
לא.מכירים את הסיפור על נפוליאון שרצה ללמוד את כל המקצועות שבעולם עד שהגיע למקצוע "השנורר" ?
יותר גרוע, שיתרגלו גם לשתות...אין לך מה לדאוג, אני לא מכיר אף אחד שבגלל זה התרגל לשנורר כסף, בפרט בציבור הליטאי שזה לא מקובל.
רוב הבחורים מתאפשר להם לאסוף רק אחרי קצת שתיה כדי להוריד את הבושה.
יש גם ישיבות ליטאיות שלא אוספות כסףיש ישיבות חסידיות שלא אוספות כסף
אתמול קראתי על ישיבה ספרדית שהרב פינטו הבטיח שאם לא ילכו לאסוף כסף בפורים הוא יתרום לכל חתן.
איזה כיף לשמוע ואיזה גאווה למגזר שלנו.....אז עכשיו כאשר לאט לאטו הדי היין מתחילים לפוג ,
יכול להעיד על מה שהתרחש היום.
היו אצלנו המון ישיבות, עשרות בוודאי אולי יותר.
אף אחד לא התווכח על הסכום, כולם סיפרו שבהרבה בתים הורידו, אבל הבינו לגמרי,
הם מודעים למצב, ולא ניסו ללחוץ.
השנה משום מה זכינו שאפילו אחד לא עשה שטויות, לא דיברו בצורה שאינה מכבדת את מעמדם כמחזיקי העולם וכנזר הבריאה,
היו המון שיכורים, אבל ממש חמודים אחד לא הקיא, היו כמה שרצו לנוח לזמן קצר, עד הסעודה וכאלה,
היו שרצו משהו מלוח/מתוק,
אבל היה ממש מכובד ותענוג עילאי.
הגיעו אליי כמה חברים מהעבודה, כולל הבוס שלי ויו''ר הדירקטוריון,
והיו בהלם מוחלט לראות ילדים בני 15-16 שיכורים ומתנהגים באצילות ובהתרוממות הרוח, ובטח ובטח בחורים מבוגרים יותר שישבו ודיברו בלימוד בכזה שטייגען, היה מדהים.
השנה ללא ספק היה מעמד קידוש השם שאני לא זוכר כמותו.
פשוט גאווה אדירה להיות חלק מהאוכלוסייה הזו.
לאיזה ישיבה גדולה אשלח את הבן שלי, נראה לי שקיבלתי תשובה היום
שומר על סוד שלא יחטפו לי אותואבל לא אמרת איזה ישיבה...
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: