אני חולק עליך.
כבר ציינתי שיש לי נסיון רב שנים בתחום.
רק אדגיש שוב את מה שאולי לא יצא ברור.
בחורי הישיבות הם עם מקסים, מתוק, ונעים הליכות. זה ברור.
אבל בכל הקשור לגביית כספים בפורים, יש להם איזשהוא עיוורון מלראות את התמונה המלאה.
זה יכול להיות בחורים שכל השנה מתנדבים ועוזרים בכל מקום, אבל אסיפת כסף בפורים, זה פשוט לא נתפס אצלם במח כמשהו שקשור לנושא שידרוש התחשבות בזולת.
אם למשל, הם ישמעו שיחה מקדימה מהמשגיח שיסביר להם כמה חשוב להיות עדינים ובעלי מידות וכו', הם בוודאי ישתדלו, אבל כיון שזה לא קורה, אז יש להם בראש רק את התעמולה שדוחפים להם.
עכשיו, זה נכון שיש בחורים שיסמיקו ויגידו תודה בעדינות, ברור, כי הם ביישנים ומסמיקים בכל מקום, אז גם בפורים הם כך.
אבל הבחורים החברהמניים ואלו שיש להם בטחון עצמי, אלו, בפירוש הופכים להיות בפורים אנשים פחות מתחשבים בזולת.
אני מוכרח להוסיף משהו בכל הקשור להשתתפות הנשים בדיון הזה.
הדיון כאן מבחינתי הוא מה הבחור מרגיש כשהוא בא לאסוף.
האם מעניין אותו מצבו הכלכלי של בעל הבית, כן או לא, או שהדבר היחיד שמזיז לו, זה הכסף שהוא רוצה להוציא.
וכיון שהדיון הוא מה הבחור מרגיש, לדעתי, כל הנשים כאן שמגיבות, אין להם שמץ שמצוץ משומצץ בתחושות של בחורים כשהם אוספים (וגם לא בשום מועד אחר..) הדבר היחיד שהם יכולות, זה לספר על מקרה שקרה או לא קרה אצלם בבית, או שהם ראו אצל אחים שלהם... כך שמבחינת הדיון יש לזה משמעות מאד שולית.. (וסליחה ממי שנפגעה)