נכתב ע"י naamah;698999:אני אהיה הראשונה לשמוח, לברך ולהתרגש כשפרוג ישיקו מסלול לימודים שמקביל בהיקפו, באינטנסיביות שלו, בתנאי הסף של הקבלה ובתכנים (הכוונה לתכנים העיצוביים, לא חלילה לתכנים השליליים שאנחנו רוצים להשאיר בחוץ).
זה באמת מקום נפלא עם הנהלה נפלאה.
נכתב ע"י הכי טוב;699016:צריך לקחת בחשבון וזה לא סוד שהרבה מזמן הלימודים במשך 3 שנים, נמרחים על שיעורי היסטוריה, פילוסופיה ופסיכולוגיה. זה לא רע. בטח לא מזיק. אבל לעיתים הדברים נלמדים טוב יותר כשהם מתומצתים.
נכתב ע"י נוי;699031:נעמה,אתן דוגמא מאמנות אחרת: אני למדתי לימודי מוסיקה מקצועיים אינטנסיביים במשך 3 שנים. כשהתחלתי לקראת תואר ראשון, התחתנתי למרבה השמחה. אחרי 3 חדשי נישואין אמרתי שלום ללימודים, ופתחתי בקריירה הכי משמעותית שלי. (משפחה/ ילדים)
כל השאר זו פרנסה, לא קריירה.
נ.ב. שמתי לב שהאמנים הכי גדולים בציבור החרדי הם חוזרים בתשובה, לא חרדים מלידה. וזאת למה?
ההבדל הוא לא בכשרון, אלא ברמת ההשקעה בזמן הלימודים. כשיש סדר עדיפות שונה משקיעים פחות. (כבחורה עליזה וחסרת דאגות הייתי משקיעה שעות באימונים. אחרי החתונה? נגמרו החגיגות הללו והתחילו חגיגות חדשות, ועמוקות הרבה יותר)
לא בהכרח. במקרה של כשרון עצום מולד, לפעמים ההיחשפות חוסמת את המקוריות.נכתב ע"י הכי טוב;699041:אני לא חושב שזה קשור ישירות לכמות הזמן בלימודים, כמו לעובדה שחילוני אינו מוגבל מלטעום מהכל. לשמוע הכל, לחוות ולראות הכל.
יהודה גרובייס כמשל, יכול ללמוד 4 שנים קולנוע, אבל לעולם זה לא יהיה קולנוע, הוא יהיה מקצועי יותר ותו לא. כי הוא לא גדל על וודי אלן ורוברט רדפורד.
הציבור החרדי מוגבל. נקודה.
נכתב ע"י naamah;698973:עכשיו חבר'ה, אני שואלת ברצינות.
אם היה מוקם בי"ס לעיצוב שעומד בסטנדרטים חרדיים מבחינה רוחנית, ובסטנדרטי בצלאל מבחינה מקצועית, כמה זמן הייתם מוכנים להקדיש למסלול הלימודים?
כמה שנים? כמה ימים בשבוע?
(להזכירכם, בבצלאל לומדים 5 ימים מלאים בשבוע במשך 3 שנים, ועוד נניח יומיים בשבוע בשנה האחרונה שבה עסוקים בעיקר בפיתוח ועבודה על פרוייקט הגמר. האם זה ריאלי לגברים/נשים חרדים?)
נכתב ע"י eden7115;699055:אני חושבת שאם מקום כזה יפנה לבחורות המסיימות תיכון - יש סיכוי מאוד טוב שזה יצליח!!!
כמו בלימודי הוראה בהם בחורה לומדת שנתיים רצוף, בחורה שעיצוב הוא בנפשה תהיה מוכנה להתאמץ את השנה הנוספת הזו!
אוח... כמה חיפשתי מקום כזה לפני הסמינר!!!
בכלל אני חושבת שהמגמה בציבור החרדי להפוך את כל הלימודים ל"קורסים" של אחרי החתונה מואעית. למה רוב הבחורות אמורות לבזבז שנתיים מחייהן על מקצוע שככל הנראה לא תסוקנה בו לעולם במקום להשקיע את אותן שנתיים, בהם הראש עדיין פנוי ויש את המרץ והאנרגיה יותר - להשקיע בלימודים אחרים שבאמת מדברים אליהן?
אם היה נפתח בית ספר מקצועי עם תארים לציבור החרדי למקצועות העיצוב - אני חושבת שהרציניות באמת היו הולכות לשם!
ההבדל הוא שלימודים בסיעור מוחות הם פעם בשבוע ולא יום יומיים - כך שהם בדר"כ תוספת ללימודי סמינר ולא במקום.נכתב ע"י gol;699073:הרבה בחורות לומדות בסעור מוחות וכד'.
מה הבעיה?
לא חיבים ללמוד בסמינר.
ומה התשובה?נכתב ע"י naamah;698985:אתה שואל לגבי בצלאל, כן?
זו שאלה טובה, כי אין זמן לעבוד.
בעיקרון או שמגיעים עם חסכונות מלפני כן, או חיים על חשבון אבא ואמא (אל תשכח שכמעט אין אף סטודנט נשוי, בוודאי שלא הורה לילדים), או שנקרעים וממלצרים בלילות.
ואם אתה שואל על בי"ס חרדי פוטנציאלי, זו שאלה עוד יותר טובה
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: