כללי לימודי עיצוב גרפי

אושר

משתמש מקצוען
דווקא נראה לי שכשאגמור לחתן את הילדים ואצא לפנסיה מוקדמת- יש מצב!

שמואל בזנסון

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י naamah;698999:
אני אהיה הראשונה לשמוח, לברך ולהתרגש כשפרוג ישיקו מסלול לימודים שמקביל בהיקפו, באינטנסיביות שלו, בתנאי הסף של הקבלה ובתכנים (הכוונה לתכנים העיצוביים, לא חלילה לתכנים השליליים שאנחנו רוצים להשאיר בחוץ).

זה באמת מקום נפלא עם הנהלה נפלאה.

זה לא יקרה. משום שמסלול העיצוב של פרוג מותאם לציבור החרדי. אישית כאדם נשוי לא הייתי יכול להקדיש ללימודים אפילו מפגש שבועי נוסף.

בנסיבות הללו, ובהיתחשב לתנאים המגבילים, 'פרוג' הכי קרובים.

צריך לקחת בחשבון וזה לא סוד שהרבה מזמן הלימודים במשך 3 שנים, נמרחים על שיעורי היסטוריה, פילוסופיה ופסיכולוגיה. זה לא רע. בטח לא מזיק. אבל לעיתים הדברים נלמדים טוב יותר כשהם מתומצתים.

בשורה התחתונה, מה אתה מחפש? לשחות בבוהמה? לדעת לבטאות נכון את השם: פבלו פיקאסו? להחזיק עפרון על האוזן? להשכיר דירת חדר מגניבה בנחלאות? ובעיקר בעיקר להגיד - אני בוגר בצלאל? זה מצלצל טוב. אין ספק.

naamah

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י הכי טוב;699016:
צריך לקחת בחשבון וזה לא סוד שהרבה מזמן הלימודים במשך 3 שנים, נמרחים על שיעורי היסטוריה, פילוסופיה ופסיכולוגיה. זה לא רע. בטח לא מזיק. אבל לעיתים הדברים נלמדים טוב יותר כשהם מתומצתים.

האמנם?
יקרא הקורא וישפוט.

סילבוס קורסים בבצלאל:
http://www.bezalel.ac.il/res/academic/shnaton2012/vc.pdf

נוי

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
נעמה,אתן דוגמא מאמנות אחרת: אני למדתי לימודי מוסיקה מקצועיים אינטנסיביים במשך 3 שנים. כשהתחלתי לקראת תואר ראשון, התחתנתי למרבה השמחה. אחרי 3 חדשי נישואין אמרתי שלום ללימודים, ופתחתי בקריירה הכי משמעותית שלי. (משפחה/ ילדים)
כל השאר זו פרנסה, לא קריירה.
נ.ב. שמתי לב שהאמנים הכי גדולים בציבור החרדי הם חוזרים בתשובה, לא חרדים מלידה. וזאת למה?
ההבדל הוא לא בכשרון, אלא ברמת ההשקעה בזמן הלימודים. כשיש סדר עדיפות שונה משקיעים פחות. (כבחורה עליזה וחסרת דאגות הייתי משקיעה שעות באימונים. אחרי החתונה? נגמרו החגיגות הללו והתחילו חגיגות חדשות, ועמוקות הרבה יותר)

שמואל בזנסון

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
דווקא מעצב כמו אלי ויסברג, הייתי חוסך ממנו את כל זה. תוכניות מרשימות כאלו עלולים להפוך את הכשרון שלך למשהוא מקובע.

הפרופ' מבצלאל יכול לשכנע את אלי, למה עיצוב איקס לא טוב מספיק, צבעוני מידי, מלא או ריק מידי, וזה פשוט לקחת כשרון נאיבי ולהפוך אותו למשהוא שחייב להיות בדיוק לפי הכללים.

תוכנית לימודים עשירה ככל שתהיה, מתכנתת את מוח היוצר ע"פ פרמטרים מסוימים, ולא מותירה הרבה מקום לאני שלו.

שמואל בזנסון

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י נוי;699031:
נעמה,אתן דוגמא מאמנות אחרת: אני למדתי לימודי מוסיקה מקצועיים אינטנסיביים במשך 3 שנים. כשהתחלתי לקראת תואר ראשון, התחתנתי למרבה השמחה. אחרי 3 חדשי נישואין אמרתי שלום ללימודים, ופתחתי בקריירה הכי משמעותית שלי. (משפחה/ ילדים)
כל השאר זו פרנסה, לא קריירה.
נ.ב. שמתי לב שהאמנים הכי גדולים בציבור החרדי הם חוזרים בתשובה, לא חרדים מלידה. וזאת למה?
ההבדל הוא לא בכשרון, אלא ברמת ההשקעה בזמן הלימודים. כשיש סדר עדיפות שונה משקיעים פחות. (כבחורה עליזה וחסרת דאגות הייתי משקיעה שעות באימונים. אחרי החתונה? נגמרו החגיגות הללו והתחילו חגיגות חדשות, ועמוקות הרבה יותר)

אני לא חושב שזה קשור ישירות לכמות הזמן בלימודים, כמו לעובדה שחילוני אינו מוגבל מלטעום מהכל. לשמוע הכל, לחוות ולראות הכל.

יהודה גרובייס כמשל, יכול ללמוד 4 שנים קולנוע, אבל לעולם זה לא יהיה קולנוע, הוא יהיה מקצועי יותר ותו לא. כי הוא לא גדל על וודי אלן ורוברט רדפורד.
הציבור החרדי מוגבל. נקודה.

נוי

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
נכתב ע"י הכי טוב;699041:
אני לא חושב שזה קשור ישירות לכמות הזמן בלימודים, כמו לעובדה שחילוני אינו מוגבל מלטעום מהכל. לשמוע הכל, לחוות ולראות הכל.

יהודה גרובייס כמשל, יכול ללמוד 4 שנים קולנוע, אבל לעולם זה לא יהיה קולנוע, הוא יהיה מקצועי יותר ותו לא. כי הוא לא גדל על וודי אלן ורוברט רדפורד.
הציבור החרדי מוגבל. נקודה.
לא בהכרח. במקרה של כשרון עצום מולד, לפעמים ההיחשפות חוסמת את המקוריות.

gol

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הציבור החרדי מוגבל. נקודה.[/QUOTE]

ועל כך גאוותינו!

eden7115

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י naamah;698973:
עכשיו חבר'ה, אני שואלת ברצינות.
אם היה מוקם בי"ס לעיצוב שעומד בסטנדרטים חרדיים מבחינה רוחנית, ובסטנדרטי בצלאל מבחינה מקצועית, כמה זמן הייתם מוכנים להקדיש למסלול הלימודים?
כמה שנים? כמה ימים בשבוע?

(להזכירכם, בבצלאל לומדים 5 ימים מלאים בשבוע במשך 3 שנים, ועוד נניח יומיים בשבוע בשנה האחרונה שבה עסוקים בעיקר בפיתוח ועבודה על פרוייקט הגמר. האם זה ריאלי לגברים/נשים חרדים?)

אני חושבת שאם מקום כזה יפנה לבחורות המסיימות תיכון - יש סיכוי מאוד טוב שזה יצליח!!!
כמו בלימודי הוראה בהם בחורה לומדת שנתיים רצוף, בחורה שעיצוב הוא בנפשה תהיה מוכנה להתאמץ את השנה הנוספת הזו!
אוח... כמה חיפשתי מקום כזה לפני הסמינר!!!

בכלל אני חושבת שהמגמה בציבור החרדי להפוך את כל הלימודים ל"קורסים" של אחרי החתונה מואעית. למה רוב הבחורות אמורות לבזבז שנתיים מחייהן על מקצוע שככל הנראה לא תסוקנה בו לעולם במקום להשקיע את אותן שנתיים, בהם הראש עדיין פנוי ויש את המרץ והאנרגיה יותר - להשקיע בלימודים אחרים שבאמת מדברים אליהן?
אם היה נפתח בית ספר מקצועי עם תארים לציבור החרדי למקצועות העיצוב - אני חושבת שהרציניות באמת היו הולכות לשם!

gol

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הרבה בחורות לומדות בסעור מוחות וכד'.
מה הבעיה?
לא חיבים ללמוד בסמינר.

נתנאלה

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
D I G I T A L
אולי, אם תעשו משהו מקצועי "על אמת", בשילוב עם לימודי יהדות ויחד יהוו תחליף לסמינר - משהו יוכל לזוז...
ובתנאי שאישיות רבנית מקובלת תעמוד בראש

eliezer

מהנדס בינה מלאכותית
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
נכתב ע"י eden7115;699055:
אני חושבת שאם מקום כזה יפנה לבחורות המסיימות תיכון - יש סיכוי מאוד טוב שזה יצליח!!!
כמו בלימודי הוראה בהם בחורה לומדת שנתיים רצוף, בחורה שעיצוב הוא בנפשה תהיה מוכנה להתאמץ את השנה הנוספת הזו!
אוח... כמה חיפשתי מקום כזה לפני הסמינר!!!

בכלל אני חושבת שהמגמה בציבור החרדי להפוך את כל הלימודים ל"קורסים" של אחרי החתונה מואעית. למה רוב הבחורות אמורות לבזבז שנתיים מחייהן על מקצוע שככל הנראה לא תסוקנה בו לעולם במקום להשקיע את אותן שנתיים, בהם הראש עדיין פנוי ויש את המרץ והאנרגיה יותר - להשקיע בלימודים אחרים שבאמת מדברים אליהן?
אם היה נפתח בית ספר מקצועי עם תארים לציבור החרדי למקצועות העיצוב - אני חושבת שהרציניות באמת היו הולכות לשם!

אתם מדברים בגדולות,
קודם שיפתח קורס לגברים,
אחד,
פשוט,
שמלמד- עיצוב.
ולא קורס ב"עיצוב גרפי"(סילבוס:פוטושופ,אילוס' וכו'
וכמה שיעורים בקומפוזיציה בסיסית...) שזה בעצם טכנאות תוכנה.

ariels

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
יש דברים שאם לא מתנסים בהם אי אפשר לשפוט אותם מבחוץ
לימודי עיצוב (אמיתיים) זה אחד מהם.
נכון שיש קורסים מושקעים, ומביאים מרצים טובים והכל
הדיון לא על זה בכלל.

ללמוד עיצוב "בדרך הקשה" זה משהו אחר לגמרי

דוגמה קטנטונת:
יש הבדל של שמים וארץ בין שיעור טיפוגרפיה, ואפילו חמישה שיעורים
לבין קורס שכל מהותו לחקור את מבנה האותיות באופן עצמאי, כולל שרטוט שלהן מחדש, הבנה מאוד עמוקה על הבדלים בין פונטים שונים, שימוש באותיות כאובייקטים בעיצוב, ועוד.

רמת העבודה עם טקסטים מרקיעה שחקים אחרי קורס כזה.

עם כל מה שכתבתי על הלימודים בבצלאל, על הגישה, ועל צורת הלימוד -
יש דברים שבלי להרגיש אותם, לא ניתן להבין

מצד שני
ברור שאי אפשר לצפות מאברך/אשת אברך לעזוב הכל וללמוד 3 שנים מטורפות
שבהן לומדים עד הערב, וכל הלילה עושים את שיעורי הבית

eden7115

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י gol;699073:
הרבה בחורות לומדות בסעור מוחות וכד'.
מה הבעיה?
לא חיבים ללמוד בסמינר.
ההבדל הוא שלימודים בסיעור מוחות הם פעם בשבוע ולא יום יומיים - כך שהם בדר"כ תוספת ללימודי סמינר ולא במקום.
באמת בסיעור מוחות מביאים לימודי עיצוב טובים מאוד - אבל אין דומים לימודים אינטנסיביים מקיפים של 8 שעות ביום, 5 ימים בשבוע במש 3 שנים + שנה רביעית, ללימודים של 3 שעות פעם בשבוע במשך שנה.

גולד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
בציבור החרדי לא כ"כ שייך ללמוד 5 ימים בשבוע מקצוע ועוד במשך שלש שנים [למעט קורסים שקיימים כיום בציבור החרדי במתכונת זו, ומקבלים מילגה..שה גם מאוד קשה]

מה שכן שייך ואני מאמין שהרבה ירוצו לשם, זה קורס מאוד מתומצת על כללי העיצוב, לקרוע את התלמידים בתרגילים ובאימון וכמובן בלימוד החומר, לדעתי זה דבר שיכול לרוץ, יש הרבה חסר לזה בציבור שלנו, והרבה רוצים ושואפים להתמקצע בזה,
וגם אם לא נצא בוגרי בצלאל, זה וודאי יקפיץ אותנו כמה מדרגות קדימה...

אם נפתח כזה קורס, אני נרשם עכשיו.

gol

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
סיעור מוחות גדל קצת מאז שלמדנו את ואני שם...
בפרוש הם נותנים מענה לימודי מקצועי באוירה נעימה ומי שרצינית מצליחה.
דומני שיותר מפעם בשבוע ובטח שנתיים מהתחלה ועד הסוף.
מי שמותרת על שעורי השקפה ויהדות ורוצה מקצוע- שם מקומה.
עושות את זה הרבה צעירות שמתארשות מוקדם וחבל להם על שנתיים לריק.

eden7115

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
אני מאוד מעריכה את סיעור מוחות ונכון לעכשיו לומדות שם שתי חברות שאני הפניתי לשם כי הייתי מאוד מרוצה מרמת לימודי העיצוב והעבודה האישית עם כל אחת עד להצלחה, אבל - זה לא העניין בכלל!!!
העניין הוא שלימודי ערב פעם בשבוע (מי שלומדת את קורס המתחילות והמתקדמות במקביל - זה פעמיים בשבוע) - עם כמה שהם מעולים ומקצועיים - הם לא יכולים להיות לעולם ברמה ובהיקף ידע שנותנים במשך לימודים יום-יומיים במשך מס' שנים.
אני באופן אישי למדתי אצל מרים שרביט עוד לפני שהלכתי לקורס המתקדמות שלה (ולפני שהיה בכלל את סיעור מוחות) - ובפירוש אני יכולה להגיד שאז היא עבדה איתנו יותר כמו שמספרים שמלמדים במקומות הגדולים - חצי שנה של לימודי טיפוגרפיה, חצי שנה של לימודי קומפוזיציה, והכל עם עבודה ידנית בעיפרון - לא במחשב, וזה בכלל לא עניין אותה אם אנחנו יודעות תוכנות או לא - זה היה לימודי יסודות העיצוב במיטבם!
יכול להיות שהיום היא מלמדת כך גם בסיעור מוחות לקבוצות המתחילות, אבל אני חושבת שמכורח הגדרת הקורס ואורכו היא חייבת לצמצם בשעות ובתרגול למרות שודאי בשעות שיש לה היא נותנת את הטוב ביותר.
אני מאמינה שגם מרים שרביט עצמה תעודד פתיחה של מקום רציני ללימודי עיצוב לציבור שלנו. רוב רובן של התלמידות של מרים הינן נשואות וזהו אינו הקהל אליו פונה בית ספר שכזה לעיצוב - ומצד שני זה יגרום לצמיחה מקצועית בתחום גם בציבור שלנו.

ונתנו10

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
D I G I T A L
נכתב ע"י naamah;698985:
אתה שואל לגבי בצלאל, כן?
זו שאלה טובה, כי אין זמן לעבוד.
בעיקרון או שמגיעים עם חסכונות מלפני כן, או חיים על חשבון אבא ואמא (אל תשכח שכמעט אין אף סטודנט נשוי, בוודאי שלא הורה לילדים), או שנקרעים וממלצרים בלילות.
ואם אתה שואל על בי"ס חרדי פוטנציאלי, זו שאלה עוד יותר טובה :rolleyes:
ומה התשובה?
אם כדי להגיע לרמה שבוגרי בצלאל מגיעים, יש צורך בלפחות 200,000 ש"ח מיותרים,
ברור שזה לא יהיה מעשי. (השותפים להשקעה שחיפשת, ברחו מיד...)
אלא אם כן אם אפשר להקים בית ספר של חצי יום לימודים (ואז יצטרכו ללמוד 5 שנים...)

ונתנו10

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
D I G I T A L
נ.ב. אחרי שעברתי על תכנית הלימודים של בצלאל, זה די מתחשק לי :)

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  58  פעמים

לוח מודעות

למעלה