כללי לימודי עיצוב גרפי

חבר

משתמש צעיר
נכתב ע"י אלי ויסברג;698362:
שלום לכולם.

הייתי שמח להתייעץ אתכם בנושא שמעסיק אותי הרבה בזמן האחרון.
אני בחור די צעיר, שנמצא בחו"ל כבר תקופה ארוכה, מתעסק בעניינים מסוימים, ובצד מטפח את ענייני העיצוב.

אני חושב על לחזור לארץ בזמן הקרוב.
כחלק ממחשבות על העתיד, אני תוהה ביני לבין עצמי האם אכן אני רוצה לבחור בעיצוב גרפי כמקצוע.
השאלה החשובה היא כאן בנוגע ללימודים. מעולם לא למדתי בשום מקום, וכל הידע שלי הוא אוטודידקטי. תוכלו להתרשם מרמת העבודות שלי בתיק העבודות או כאן.

ובכן, אני מוכן להשקיע זמן בלימודים. השאלה אם זה שווה את זה?
לימודים במכללה, דהיינו בכל מקום שנותן בעיקר ידע ולא תעודה שנחשבת, יעזרו לי (דהיינו לרמה שבה אני כבר נמצא) חוץ מבזבוז זמן וכסף?
בהנחה ורלוונטי מבחינתי ללמוד בסביבה לא דתית, האם מקומות כמו בצלאל או שנקר שווים את המאמץ?

בקיצור, אשמח לכל עצה ודעה מאנשים שהתנסו בתחום.
תודה רבה,
ובהצלחה לכולם
על פרוג שמעת? :)
העבודות שלך מעולות!

ותמיד לבחור

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י ataraz;698736:
וזה שהייתי אישה ולא גבר בהחלט הקל עלי ברוב הדברים (בעיקר מבחינת הצניעות)
חבר'ה, הגיע הזמן שתשימו לב מה אתם אומרים (או לפחות ממלמלים) כל יום:
"לא תתורו אחרי עיניכם"....
- הכוונה לנשים ולגברים כאחד.
:(:cool::rolleyes:

קצת שוכחים זאת, וחבל.

naamah

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י ותמיד לבחור;698793:
חבר'ה, הגיע הזמן שתשימו לב מה אתם אומרים (או לפחות ממלמלים) כל יום:
"לא תתורו אחרי עיניכם"....
- הכוונה לנשים ולגברים כאחד.
:(:cool::rolleyes:

קצת שוכחים זאת, וחבל.

לנשים קל יותר לקיים זאת.
אבל כן, הערה חשובה.
אצלי כשידעתי שיש מראות בעייתיים השתדלתי לצאת או לעסוק במשהו אחר או פשוט להשפיל עיניים.

אלי ויסברג

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
תודה רבה לכולם על התגובות המפורטות,
השארתם לי הרבה חומר למחשבה.

אני אשמח לשמוע באופן ברור, האם לדעתכם יש מקום חרדי/דתי שיכול להעשיר אותי בידע בכמות ששווה את הזמן והכסף.

eliezer

מהנדס בינה מלאכותית
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
נכתב ע"י אלי ויסברג;698878:
תודה רבה לכולם על התגובות המפורטות,
השארתם לי הרבה חומר למחשבה.

אני אשמח לשמוע באופן ברור, האם לדעתכם יש מקום חרדי/דתי שיכול להעשיר אותי בידע בכמות ששווה את הזמן והכסף.

התשובה מאד ברורה.
לא.
אין.
בכלל.

וכדאי שמשהו יעשה עם זה משהו...

גולד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
נכתב ע"י eliezer;698898:
התשובה מאד ברורה.
לא.
אין.
בכלל.

וכדאי שמשהו יעשה עם זה משהו...
בעבר ביקשתי מהנהלת פרוג, לימודי 'עיצוב',
אולי נתאגד קבוצה?

naamah

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אם היה לי מאיפה לגייס את התקציב, הייתי מאוד רוצה להיות מעורבת בפתיחת מוסד כזה.
לא יילַמדו בו תוכנות כלל (ליתר דיוק, תנאי הקבלה יהיו, בין היתר, שליטה מוחלטת בתוכנות, כדי לסגור את הפינה הזו), רק עיצוב.
[כולל לימודי תולדות האמנות ותולדות העיצוב מצונזרים, אבל בלי להכיר מושגים בסיסיים אי אפשר לדעתי.]

אז אם מסתובבים פה במקרה אנשים עם תיק השקעות פנוי לשימוש, פנו אליי באישי ;)

ariels

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י ברק09;698711:
אשמח מאוד לדעת מאיפה הבאת את המידע הזה... מצטער, אבל בכל מקרה הוא לא נכון.
היתרון העצום שיש בלימודים במקום שכזה הוא 24 כיווני המחשבה הנוספים שתולים איתך את העבודות על הקיר לפני הביקורת. המרצים לא מלמדים הרבה. עיקר הלימוד הוא הביקורת, אך לוא דווקא הביקורת עצמה. אתה רואה את כיווני המחשבה השונים לאותו תרגיל והדבר פותח אצלך דרכי מחשבה שלא הכרת. לעצם העניין: במקום כזה יש דתיים, אבל זה לא שווה את זה. הלחץ הנפשי במקום שכזה הוא מספיק גדול גם בלי ההתמודדות עם העניין הרוחני.

אני מבינה שאתה בוגר בצלאל, אז אתה בטח יודע יותר ממני.
אני מדברת מנקודת המבט של אחת שהייתה מסתובבת בתערוכות הגמר כמו סהרורית, מדמיינת איך יום אחד גם עבודותי יהיו תלויות שם.
בסוף חזרתי בתשובה ולמדתי במכללת אמונה.
ואגב, התלבטתי אם לכתוב את זה בצורה נחרצת,
דווקא בגלל שבאיור ואנימציה זה הרבה פחות כך.
בגרפיקה זה מאוד בולט.

naamah

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י ariels;698911:
אני מבינה שאתה בוגר בצלאל, אז אתה בטח יודע יותר ממני.
אני מדברת מנקודת המבט של אחת שהייתה מסתובבת בתערוכות הגמר כמו סהרורית, מדמיינת איך יום אחד גם עבודותי יהיו תלויות שם.
בסוף חזרתי בתשובה ולמדתי במכללת אמונה.
ואגב, התלבטתי אם לכתוב את זה בצורה נחרצת,
דווקא בגלל שבאיור ואנימציה זה הרבה פחות כך.
בגרפיקה זה מאוד בולט.

ההבדל ביניכם הוא שאת עוסקת בתוצאה, והוא מדבר על תהליך שהוא חווה.
וזה מתחבר למה שאני אמרתי, שלא תמיד התוצאה בפרוייקט הגמר משקפת את התהליך.
זה שבסיכומו של דבר הרבה מהעבודות נראות כמו שטאנץ אחת של השניה, זה נובע מהרבה סיבות שאפשר לנתח אותן, אבל לא מהכוונה של המרצים ולא מאופי התנהלות השיעורים.

רוצה סיבה אחת מתוך רבות?
קבלי: הסטודנטים יודעים שבתערוכה מבקרים הרבה אנשים משמעותיים מה"תעשייה", שיכולים במחי טלפון אחד להכניס אותם למקומות העבודה הנחשבים ביותר בתחום.
ולכן, הם מתפתים ללכת בפרוייקט על מה שטרנדי, על מה שיעשה רושם לדעתם על אותם "אנשי ברנז'ה".
דווקא בקורסים הפנימיים, אלה שתוצאותיהם לא נחשפות בתערוכה, את תראי את הדברים היותר אישיים, יותר מקוריים ונסיוניים. שם הסטודנטים מרשים לעצמם להביא את האני האישי שלהם לידי ביטוי.

דבורה לרר

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
לא חושבת שצריך להגיע לבי"ס חילוניים בשביל זה
גם בבי"ס חרדיים טובים אפשר להגיע לרמה טובה
ובטח כשכבר נימצאים בכזו רמה...

naamah

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עכשיו חבר'ה, אני שואלת ברצינות.
אם היה מוקם בי"ס לעיצוב שעומד בסטנדרטים חרדיים מבחינה רוחנית, ובסטנדרטי בצלאל מבחינה מקצועית, כמה זמן הייתם מוכנים להקדיש למסלול הלימודים?
כמה שנים? כמה ימים בשבוע?

(להזכירכם, בבצלאל לומדים 5 ימים מלאים בשבוע במשך 3 שנים, ועוד נניח יומיים בשבוע בשנה האחרונה שבה עסוקים בעיקר בפיתוח ועבודה על פרוייקט הגמר. האם זה ריאלי לגברים/נשים חרדים?)

ונתנו10

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
D I G I T A L
נכתב ע"י naamah;698973:
מבחינה מקצועית, כמה זמן הייתם מוכנים להקדיש למסלול הלימודים?
ממה חיים ב־3 שנים אלו?

naamah

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י ונתנו10;698975:
ממה חיים ב־3 שנים אלו?

אתה שואל לגבי בצלאל, כן?

זו שאלה טובה, כי אין זמן לעבוד.
בעיקרון או שמגיעים עם חסכונות מלפני כן, או חיים על חשבון אבא ואמא (אל תשכח שכמעט אין אף סטודנט נשוי, בוודאי שלא הורה לילדים), או שנקרעים וממלצרים בלילות.

ואם אתה שואל על בי"ס חרדי פוטנציאלי, זו שאלה עוד יותר טובה :rolleyes:

נוי

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
אצל נשים- לא שייך.

naamah

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י נוי;698989:
אצל נשים- לא שייך.

תיארתי לעצמי.
לנשים גם יש אלטרנטיבה - מכללת אמונה.
כל שנה יש אישה חרדית או שתיים שלומדת שם וזו בהחלט אופציה ראויה.
לגברים חרדיים אין כלום, ממש מדבר...
(אני מדברת על לימודי עיצוב נטו ברמה גבוהה, לא תוכנות ולא קופירייטינג/פרסום)

שמואל בזנסון

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
לפני שניגשתי ללמוד עיצוב גרפי, עשיתי סבב טלפונים ובירורים במספר מכללות, פרוג נתן לי את המענה הטוב ביותר למה שחיפשתי כחרדי. ולכן למדתי שם.

אני במקרה שוכר סטודיו בשותפות עם בוגר בצלאל, דתי לאומי שהתחרד, במהלך הלימודים הייתי יושב איתו לא מעט וכך ייצא בלי תכנון שהוא ליווה והיה עד לכל תהליך הלימודים. כשהייתי חוזר מהקורס מלא באנגריות טובות אחרי שיעורים מרתקים של איתמר גור, בנימין קריספין, רמי שרעבי וכו', הוא נהג לומר לי שרמת לימודים כזו במכללה חרדית, מפתיע גם אותו כבוגר בצלאל.

יש לומר שפרוג זה בית ספר צעיר, בכמה שנים מועטות הוא נהפך כבר למוביל, נכון זה עדיין לא בצלאל, אבל המגמה של המקום הוא להוליד מעצבי על. ולא רחוק היום שהוא ייקרא 'בצלאל עם כיפה'.

naamah

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י הכי טוב;698993:
לפני שניגשתי ללמוד עיצוב גרפי, עשיתי סבב טלפונים ובירורים במספר מכללות, פרוג נתן לי את המענה הטוב ביותר למה שחיפשתי כחרדי. ולכן למדתי שם.

אני במקרה שוכר סטודיו בשותפות עם בוגר בצלאל, דתי לאומי שהתחרד, במהלך הלימודים הייתי יושב איתו לא מעט וכך ייצא בלי תכנון שהוא ליווה והיה עד לכל תהליך הלימודים. כשהייתי חוזר מהקורס מלא באנגריות טובות אחרי שיעורים מרתקים של איתמר גור, בנימין קריספין, רמי שרעבי וכו', הוא נהג לומר לי שרמת לימודים כזו במכללה חרדית, מפתיע גם אותו כבוגר בצלאל.

יש לומר שפרוג זה בית ספר צעיר, בכמה שנים מועטות הוא נהפך כבר למוביל, נכון זה עדיין לא בצלאל, אבל המגמה של המקום הוא להוליד מעצבי על. ולא רחוק היום שהוא ייקרא 'בצלאל עם כיפה'.

אני אהיה הראשונה לשמוח, לברך ולהתרגש כשפרוג ישיקו מסלול לימודים שמקביל בהיקפו, באינטנסיביות שלו, בתנאי הסף של הקבלה ובתכנים (הכוונה לתכנים העיצוביים, לא חלילה לתכנים השליליים שאנחנו רוצים להשאיר בחוץ).

זה באמת מקום נפלא עם הנהלה נפלאה.

BRO

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
עריכה והפקת סרטים
בציבור החרדי קשה מאד לעמוד בלימודים איטנסבים. משפחות ברוכות ילדים, ברוכות בשמחות, ברוכות בחגים וכו'....

מי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י naamah;698973:
עכשיו חבר'ה, אני שואלת ברצינות.
אם היה מוקם בי"ס לעיצוב שעומד בסטנדרטים חרדיים מבחינה רוחנית, ובסטנדרטי בצלאל מבחינה מקצועית, כמה זמן הייתם מוכנים להקדיש למסלול הלימודים?

(להזכירכם, בבצלאל לומדים 5 ימים מלאים בשבוע במשך 3 שנים, ועוד נניח יומיים בשבוע בשנה האחרונה שבה עסוקים בעיקר בפיתוח ועבודה על פרוייקט הגמר. האם זה ריאלי לגברים/נשים חרדים?)

נראה לי שאין שום סיכוי :(

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  58  פעמים

לוח מודעות

למעלה