כללי לימודי עיצוב גרפי

naamah

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י ariels;700191:
לגבי המרצים -
אולי דברים השתנו? כבר שנים לא הייתי שם

לגבי ההסתייגות - כמה זה נכון!
אלה שלא הולכים בתלם הם בד"כ אנשים פורצי דרך בתחומם
זה מה שיפה. שתמיד יהיה את זה שלא עושה "כמו כולם"
ודווקא בגלל זה הוא מצליח לראות מחוץ לקופסה

רק בל נשכח שמדובר על בערך 1% מהאוכלוסיה, שמסוגלים להגיע להישגים כאלה כאוטודידקטים. הבעיה מתחילה כש-99% מהאוכלוסיה חושבים שהם אותו 1%...

ובואו נבהיר אחת ולתמיד - אוטודידקטים לא לומדים מהאוויר, כפי שאולי נדמה. הם פשוט נולדו עם הכשרון ללמוד בצורה אינטואיטיבית מרפרנסים שהם רואים, ספרים וכדומה, ברמה ששווה למה ששאר ה-99% ילמדו ממרצים.

[ואם יורשה לי, אגב, לתת את חוות דעתי הבלתי מנומקת, הרי שמר וייסברג נמנה על אותו 1%]

ariels

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י naamah;700213:
רק בל נשכח שמדובר על בערך 1% מהאוכלוסיה, שמסוגלים להגיע להישגים כאלה כאוטודידקטים.
הבעיה מתחילה כש-99% מהאוכלוסיה חושבים שהם אותו 1%...

כן, אה?
אני מאוד אוהבת ללמוד לבד, וגם עיצוב גרפי למדתי לבד,
ואפילו עסקתי בזה קצת (בערך שנה לפני שהתחלתי ללמוד)
אבל רק כשהתחלתי ללמוד בצורה מסודרת הבנתי כמה ידע היה חסר לי כדי להתמקצע
וכמה שנים היה לוקח לי ללמוד את זה לבד...

shor

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
לא הצלחתי לקרוא את הכל מחוסר זמן.. אך חושבת אני שיש עוד דרכים להתקדם בגדול עיצוב זה לא רק עיצוב גרפי, אפשר להתחיל להסתעף לעוד תחומים בעיצוב או במדיה כמובן אם אתה מתחבר ואוהב את התחום ...

אהרן2

משתמש מקצוען
עימוד ספרים
אפשר לפתוח נושא חמישי\הרחבת התהיה?..
מכירים מקום טוב שיודע באמת לאבחן איזה מקצוע מתאים לאדם?

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
תוצאה אחת ודאי יצאה מהאשכול הזה -
כ-5,000 איש צפו בתיק העבודות של מר וייסברג... (:

eliezer

מהנדס בינה מלאכותית
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
נכתב ע"י pr;700280:

זה לא לגמרי נכון,
הרי רוב הקוראים נכנסו כמה פעמים עם התמשכות האשכול, אני משער שלמעשה פחות מאלף.
(לא שעיני צרה בו חלילה, שיהיה בהצלחה)

ונתנו10

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
D I G I T A L
נכתב ע"י חויד;700200:
זה נראה שאתה מנסה לסחוט ממנו תגובה לנושא בכח :)

נכתב ע"י bbr;700201:
וזה נראה שהוא ממש לא רוצה להגיב בנושא:)
יש עוד דברים שנראים בין המילים?
:)

אלי ויסברג

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
נכתב ע"י naamah;700213:
רק בל נשכח שמדובר על בערך 1% מהאוכלוסיה, שמסוגלים להגיע להישגים כאלה כאוטודידקטים. הבעיה מתחילה כש-99% מהאוכלוסיה חושבים שהם אותו 1%...

ובואו נבהיר אחת ולתמיד - אוטודידקטים לא לומדים מהאוויר, כפי שאולי נדמה. הם פשוט נולדו עם הכשרון ללמוד בצורה אינטואיטיבית מרפרנסים שהם רואים, ספרים וכדומה, ברמה ששווה למה ששאר ה-99% ילמדו ממרצים.

[ואם יורשה לי, אגב, לתת את חוות דעתי הבלתי מנומקת, הרי שמר וייסברג נמנה על אותו 1%]

אני מסמיק קשות..

נכתב ע"י pr;700280:

בבקשה, אל תקראו לי מר. ככל הנראה אני צעיר מכולכם...

eliezer

מהנדס בינה מלאכותית
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
לימוד בפרוג

זו הקפצה, לתיקןן המעוות.
כתבתי שבפרוג אין לימודי עיצוב, רק תוכנות. ועל קצה המזלג עיצוב.
אך השתנו דברים.
דברתי עם ר' חיים, ואמר לי שכיום יש מסלול תקשורת חזותית המחולק לכמה קורסים, שהאחרון שבהם הוא עיצוב נטו.
אפילו בכיתות ללא מחשבים!
אני התלהבתי,ומקווה להרשם.
לידיעתכם.

yafi10

משתמש רשום
נכתב ע"י naamah;698472:
הייתי מציעה לא לערבב בין הדברים.
לגבי האווירה הבוהמית - מסכימה לחלוטין ועל כך כתבתי שאני לא ממליצה כלל וכו'.
לגבי ה"קטילות" - נכון, קטילות לא ענייניות בהחלט קיימות, אך לרוב מדובר בביקורת מאוד עניינית ומקצועית (אף כי לא תמיד נעימה לאוזן ולא תמיד מנוסחת בצורה עדינה), וזוהי הדרך המקצועית ביותר ללמוד עיצוב. כך לומדים בכל העולם וכך מתפתח מעצב בשל, שלא מתאהב בתוצאה הראשונה שיצאה מתחת ידו אלא לומד לעבור תהליך עבודה נכון.
גם אם מבאס מאוד כשקוטלים לך סקיצה שהשקעת בה - וזה מבאס, אין ספק - הרי שלרוב, כשאתה מגיע לתוצאה הסופית בהגשת סוף הסמסטר, אתה יודע שהמרצה צדק ושטוב שהגעת לתוצאה המשודרגת בזכות הביקורת שלו.

לענ"ד מה שחסר במכללות החרדיות הוא יותר ביקורתיות.
ביקורתיות של המרצה כלפי עבודות התלמידים, של התלמידים כלפי חבריהם (להיות מסוגל לדבר על היתרונות והחסרונות של העבודה של חברך לכיתה, מעבר ל"מדהים", "יפה", "מ-א-מם"), והכי חשוב - ביקורתיות של הסטודנט כלפי עבודתו הוא, ולא במובן האינטנסקטיבי של "לא אוהב את מה שיצא לי אבל לא יודע לשים את האצבע למה", אלא במובן של לדעת לנתח את העבודה שלך במונחים מקצועיים, וללמוד בעצמך איך לשפר אותה מתוך זה.

ביקורת, אגב, יכולה להיאמר בצורה נעימה, ובהחלט למדתי עם מרצים שידעו להעביר ביקורת מבלי להיגרר לפסים אישיים.

אה, ואני מצטרפת לעצתו החכמה של בר-אוריאן, להגיע לסיור באחד המוסדות הללו, ולו כדי לסגור את הפינה הזאת בנפש ולהבין למה בעייתי ביותר שתלמד שם.
אני לומדת באחת המכללות החרדיות הטובות, וממש לא חושבת שחסרה שם ביקורת עניינית
לא מצד המרצים וגם, לא מצדם של התלמידים,
ובכ"ז האוירה נעימה ולא דוקרנית בכלל.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  58  פעמים

לוח מודעות

למעלה