לילה ולא דומיה - (עוד) ביקורת ספרותית

מצב
הנושא נעול.

חותם1

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
אחרי כל האמירות נגד החינוך ל״אשה כשרה עושה רצון בעלה״
אני מרגישה צורך לדייק.
״אשה כשרה עושה רצון בעלה״ מכיון שזה צורך של הבעל וצורך של האשה.
אשה שבעלה לא מנהיג את הבית, היא אשה אומללה.
אני לא יודעת למה, אבל הרבה יותר משנתקלתי בבעלים שתלטניים, (ואני בטוחה שיש כאלה, ואכן לספר של ברטלר יש תועלת רבה)
נתקלתי בנשים שלא במודע אינן מאפשרות לבעל לבטא את כוחותיו ולהנהיג את הבית.
והן הסובלות העיקריות של תוצאת המצב הזה.
ובאיזשהו שלב הן מרגישות כעס על ״למה הכל עלי?״ ולמה רק אני נושאת בעול הכספי, החינוכי, הארגוני, בעוד בעלי מתנהג כילד חסר עול,
ואינן מבינות שבלי להתכוון, (הרבה מתוך פחד ורצון בשליטה כדי להרגיש בטחון) הן מעולם לא אפשרו לו לגלות את כוחותיו, ולהגיע למקום שד׳ קבע בשבילו, לטובתו ולטובתה.

החינוך צריך לבא מהמקום של הכרת האשה, הכרת כוחות נפשה והצרכים שלה, ולהחזיר את המקום הנכון הן של האשה, והן של הבעל. כדי שתווצר מערכת הדדית טובה ובריאה לשניהם.

אני מאמינה שכאשר תהיה בהירות לאשה מה המקום שלה ומהם הצרכים שלה, היא תוכל גם לזהות סטיה, והתנהגות מסוכנת.

yochi000

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
נכתב ע"י super tiger;2309925:
זה מגוחך למדי...
ילדים לאבא כזה לא כל כך אוהבים אותו וקשורים אליו...
(ובספר מתואר היטב איך מלי ונעמה מרגישות כלפי ירחמיאל, ואיך בעלה של רייזי מתייחס לילדיו...)

(לא מתכוונת לזלזל ברגשות של האישה. אבל גם אם היא היתה חושבת קצת לעצמה היא היתה מגיעה למסקנה שזה לא החיים שלה)

זה ממש לא מדוייק, כי החיים הם לא שחור לבן.
יש הרבה אפור במערכות יחסים שונות שהפרשנות שהספר הזה יעניק למי שקורא אותו עלולה להיות מסוכנת.
ולא, לא קראתי אותו.

tedy

משתמש פעיל
ילדים לאבא כזה אוהבים אותו מאד.
והרבה פעמים הם דווקא כועסים על האמא, למה היא לא שומרת על מעמדה מולו...
וגם אם יש להם מספיק הבנה לכעוס על האבא, עדיין הם יאהבו אותו.
אני מדברת על חולה שליטה כמו שח. ברטלר תיארה: מכירה כמה כאלו, אבות מדהימים, נותנים לילדים את כל הנשמה (כל זמן שהם שולטים ומעמדם ברור - אבל עדיין נותנים)

super tiger

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
נכתב ע"י tedy;2313133:
ילדים לאבא כזה אוהבים אותו מאד.
והרבה פעמים הם דווקא כועסים על האמא, למה היא לא שומרת על מעמדה מולו...
וגם אם יש להם מספיק הבנה לכעוס על האבא, עדיין הם יאהבו אותו.
אני מדברת על חולה שליטה כמו שח. ברטלר תיארה: מכירה כמה כאלו, אבות מדהימים, נותנים לילדים את כל הנשמה (כל זמן שהם שולטים ומעמדם ברור - אבל עדיין נותנים)

ואני מכירה מקרים אחרים....
שאין אהבה כלל

עט הדר

משתמש מקצוען
רק "נראה" לכן שאתן מכירות!
מי "באמת" יכול לדעת על מה שקורה בין ארבעת כותלי הבית של השני?!

efrat1

משתמש סופר מקצוען
יוצרי ai
נכתב ע"י עט הדר;2313142:
רק "נראה" לכן שאתן מכירות!
מי "באמת" יכול לדעת על מה שקורה בין ארבעת כותלי הבית של השני?!

ומי אמר לך מה כל ניק חווה בתוך ביתו שלו?

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
נכתב ע"י dvory;2310339:
ברוב המדינות הסוציאליות, וישראל ביניהן, הורות היא זכות וחובה. הרווחה רואה בחומרה כל ניסיון להפריד בין ילד להורה הלא המגדל, וזה בכלל לא נתון לשיקול דעתם של הילדים או של ההורה המגדל (בדרך כלל האם). כדי לשנות את המציאות השבלונית - נדרשת התערבות של פקידת סעד וזה בדרך כלל מלווה בתהליך ארוך ומתיש מאד. ילדים מובאים לבתי הסוהר או למרכזי קשר כדי לפגוש הורים, גם אם מדובר בהורים מתעללים. המפגש נעשה בפיקוח, כמובן, ועדיין הוא חייב להתקיים, וזאת כיוון שהמדינה רואה בקשר בין הילד לשני הוריו קשר שחייב להתקיים תמיד, גם אם אחד ההורים לא כשיר לגידול הילד.
זאת לא דעתי האישית. אז נא לא לתקוף אותי בגלל הדיעה של המדינה.
רק מספרת למה אם הספר היה מתרחש במציאות - רייזי לא הייתה יכולה להיות כזאת נדיבה ולאפשר לילדיה את זכות הבחירה...

כאחת שמכירה את התחום.

אנשי מקצוע מעודדים קשר עם ההורה גם עם הקשר לא הכי בריא. חשוב שתהיה לילד דמות אבא / אמא בחיים.
מגיל מסוים ילדים יכולים לסרב לקשר. לפי החוק. עוד לפני הגיל הזה הם יכולים להתעקש שהם לא מעוניינים ויהיה קשה מאד, גם אם אפשרי, לאכוף את הקשר עליהם.
זה המקום שההורה המגדל יכול להכיל בתוכו את הקשר הלא בריא, ולעודד את הילד להיות בקשר עם ההורה השני. (כמובן, תוך וידוא שאין פגיעה חלילה בילד)

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
נכתב ע"י תא;2314263:
אבל אין אהבה טבעית של ילד להוריו?? :confused:

שמעת על מחלות נפש? הפרעות אישיות?
אילו דברים שיותר חזקים מהאהבה הפשוטה הטבעית.
מי שלא נפגש /חווה לא יבין באמת.

בסופו של דבר הספר עושה שירות מצוין למטרה.

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י חותם1;2313101:
אחרי כל האמירות נגד החינוך ל״אשה כשרה עושה רצון בעלה״
אני מרגישה צורך לדייק.
״אשה כשרה עושה רצון בעלה״ מכיון שזה צורך של הבעל וצורך של האשה.
אשה שבעלה לא מנהיג את הבית, היא אשה אומללה.
אני לא יודעת למה, אבל הרבה יותר משנתקלתי בבעלים שתלטניים, (ואני בטוחה שיש כאלה, ואכן לספר של ברטלר יש תועלת רבה)
נתקלתי בנשים שלא במודע אינן מאפשרות לבעל לבטא את כוחותיו ולהנהיג את הבית.
והן הסובלות העיקריות של תוצאת המצב הזה.
ובאיזשהו שלב הן מרגישות כעס על ״למה הכל עלי?״ ולמה רק אני נושאת בעול הכספי, החינוכי, הארגוני, בעוד בעלי מתנהג כילד חסר עול,
ואינן מבינות שבלי להתכוון, (הרבה מתוך פחד ורצון בשליטה כדי להרגיש בטחון) הן מעולם לא אפשרו לו לגלות את כוחותיו, ולהגיע למקום שד׳ קבע בשבילו, לטובתו ולטובתה.

החינוך צריך לבא מהמקום של הכרת האשה, הכרת כוחות נפשה והצרכים שלה, ולהחזיר את המקום הנכון הן של האשה, והן של הבעל. כדי שתווצר מערכת הדדית טובה ובריאה לשניהם.

אני מאמינה שכאשר תהיה בהירות לאשה מה המקום שלה ומהם הצרכים שלה, היא תוכל גם לזהות סטיה, והתנהגות מסוכנת.

המשימה של אישה היא ללמוד לקבל מבעלה.
לא ללמוד להיות הסמרטוט שלו, ללמוד לקבל ממנו בחלק הטוב שהוא יכול להעניק לה.

מסכימה איתך שהרבה נשים מעולם לא אפשרו לבעלים שלהן להעניק להן (הרבה פעמים בגלל תפיסה שגויה איך צריך להראות בית של תורה), אבל הפואנטה לדעתי קצת שונה.

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
נכתב ע"י גלבוע;2314295:
המשימה של אישה היא ללמוד לקבל מבעלה.
לא ללמוד להיות הסמרטוט שלו, ללמוד לקבל ממנו בחלק הטוב שהוא יכול להעניק לה.

מסכימה איתך שהרבה נשים מעולם לא אפשרו לבעלים שלהן להעניק להן (הרבה פעמים בגלל תפיסה שגויה איך צריך להראות בית של תורה), אבל הפואנטה לדעתי קצת שונה.
ישנו ספר - "לדעת להיכנע " כתבה אותו אשה גויה שהחלה ליישם על עצמה את הכניעה כלפי בעלה,למעשה אנטי פמניסיטיות והחזירה כך את האהבה והזוגיות לביתה.

היא מגדירה בצורה מאד ברורה מה זה כניעה, ולמה כדאי ובאילו תחומים אסור להיכנע.
כמו למשל , אלימות או התמכרויות.
מומלץ.

לללי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
פרסום וקופי
נכתב ע"י בפוטנציאל;2314274:

בסופו של דבר הספר עושה שירות מצוין למטרה.

הפרעת האישיות לא קשורה לאהבה הטבעית.
ולכן, היא גם לא מונעת אותה.
במצבי התקף נראה כאילו אין לאדם לב
אך בזמני רוגע ושגרה יש התנהגות סטנדרטית.

(למרות שבד"כ הפרעת האישיות מצורפת לבעיוות נוספות כמו חרדה, ולהם כן יהיה ביטוי גם בזמני שולווה)

טברייני

משתמש מקצוען
נכתב ע"י shosh300;2313047:
מסכים לגמרי,
אכן המסר הזה הוא לדעתי החשוב ביותר, עזבו את בעלי הא"ג, כל זוג רגיל מצוי בדילמה של כמה עליונות צריך הבעל לקבל מול אשתו, מצד אחד אשה כשרה עושה רצון בעלה, וזה צורך בסיסי מאוד של הגבר לקבל את הכבוד הזה, מבחינתו אלו לא מותרות.
ומצד שני קל לשניהם מאוד להיסחף להגזמת יתר, הסכנה לסחף הזה היא בעיקר מצד האשה ולא מצד הבעל שאם הוא רק נורמטיבי הוא מכבד את אשתו ולא רומס אותה, אבל האשה ככל שהיא רוחנית וצדיקה יותר כך היא נוטית לקחת את הדברים ללא פורפוציה ולהפוך לשפחה, ואחרי זה היא לא מבינה למה היא מדוכאת, היא הרי התכוונה לטוב, היא רק לא הבינה שהדחקה לא מעלימה את הקושי אלא מעצימה אותו.

בדיוק לכן יש הלכות ברורות בנושא זה במשנה תורה להרמב"ם,
מה נראה לכם עשו כלל ישראל אלפי שנים עד הספרות של ימינו,
הלכו לפי הכללים שקבע לנו הרמב"ם ז"ל ושאר גדולי ישראל,

היום שלא מעיינים במקורותינו, צריכים להפתח אשכולות ארוכים!

למדן בגן

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
לגב' רות ולדמן מהספר "משלום בית לשלמות הבית"
יש שיעורים מפורטים בנושא כבוד הבעל.
שיכולים לעשות סדר בנושא חשוב זה.

מומלץ בחום!

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
נכתב ע"י מרציפן;2314311:
רק לי יש הרגשה ש....מיצינו??

זה היה אמור להיות אשכול ספרותי... :( לא טיפולי

tedy

משתמש פעיל
זה היה אמור להיות אשכול ספרותי... לא טיפולי

אין סיכוי.

אמרת לילה? אמרת דומיה? אמרת ברטלר?

אמרת טיפול. אמרת אמוציות.

תא

משתמש צעיר

אבל האהבה הטבעית שיש לילד להוריו לא נעלם, וזה שמתעללים בהם לא תמיד לוקח מהם את האהבה אלא מחביא אותה מתחת לתחושות של פחד, כאב וכו',
אבל מסכימה איתך שבזמן אמת לא תמיד מרגישים את האהבה אבל היא לא נעלמת לגמרי

מסכימה איתך...

נכתב ע"י לללי;2314331:
הפרעת האישיות לא קשורה לאהבה הטבעית.
ולכן, היא גם לא מונעת אותה.
במצבי התקף נראה כאילו אין לאדם לב
אך בזמני רוגע ושגרה יש התנהגות סטנדרטית.

ואולי יותר מסטנדרטית...

super tiger

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
נכתב ע"י תא;2316032:
אבל האהבה הטבעית שיש לילד להוריו לא נעלם, וזה שמתעללים בהם לא תמיד לוקח מהם את האהבה אלא מחביא אותה מתחת לתחושות של פחד, כאב וכו',
אבל מסכימה איתך שבזמן אמת לא תמיד מרגישים את האהבה אבל היא לא נעלמת לגמרי

יש גם שנאה שבמקורה העמוק מבוססת על אהבה.
לא חושבת שילד שמרגיש שנאה עמוקה להורה, יכול להצליח להכיר באהבה המסתתרת עמוק עמוק עמוק מתחת....

וכן בן אדם לא יציב - גם בתקופות הטובות שלו זה כבר לא נחשב, כי כל הזמן חיים בחשש מהבאות ומהבלתי ידוע.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה