לאחרונה התאהבתי בהתעסקות עם בצקים
אני מנסה מלא סוגים מלא מרקמים ואני אוהבת ללוששש ....
מצרפת כאן מתכון ללחמניות ממולאות בפרגיות (אפשר גם חזה עוף) ובצל
גילוי נאות המתכון מגיסתי
אז קודם כל זאת התוצאה:
למתכון:
הבצק:
שמים בקערה חצי קילו קמח
3 כפות שטוחות סוכר
1 כפית מלח
מערבבים
יוצרים גומה בקערה
שמים כף שמרים
שופכים חצי כוס מים על השמרים
נותנים לזה לתסוס איזה דקה
מערבבים במיקסר
מוסיפים חצי כוס שמן
ומים לפי הצורך
סורי אבל אין לי כמות מדויקת של מים
הבצק צריך להיות מעט דביק
מתפיחים לשעה
לחזה עוף/פרגיות:
חותכים חזה עוף/פרגיות לחתיכות בגודל 1 ס"מ בערך
מטגנים רצועות בצל
מוסיפים לבצל את הפרגיות
מתבלים ב:
מלח
תבלין שוארמה / על האש
וקצת סילאן
מקפיצים עד לבישול של הפרגיות
אני משאירה בחוץ מכוסה כדי שיתקרר לפני השימוש בבצק
כשהבצק תפח
מחלקים את הבצק לחלקים שווים (60 גרם - עבור מאפינס אלומניום)
כל חתיכת בצק מחלקים לרבע ול3/4
את ה3/4 מרדדים מעט ושמים על מאפינס אלומיניום
שמים כפית טחינה גולמית כל הבצק
כן - זה משדרג את הבצק ומקפיץ את האוכל לגמרי
אני לא אוהבת טחינה בכלללל זה גורם לי בחילה אפילו
אבל אני לא מוותרת על הטחינה במתכון הזה
ממלאים את המאפינס בפרגיות
מכסים עם הבצק שנשאר (ה1/4 ששמנו בצד)
מברישים ביצה
מפזרים שומשום וקצח
מכניסים לתנור על 170 מעלות בטורבו
אם אין טורבו אני שמה על 150 רק עם אש למטה וכשהבצק כבר קשה למגע אני משנה לאש למעלה ולמטה כדי שישחים
בהצלחה!!
אני מנסה מלא סוגים מלא מרקמים ואני אוהבת ללוששש ....
מצרפת כאן מתכון ללחמניות ממולאות בפרגיות (אפשר גם חזה עוף) ובצל
גילוי נאות המתכון מגיסתי
אז קודם כל זאת התוצאה:
למתכון:
הבצק:
שמים בקערה חצי קילו קמח
3 כפות שטוחות סוכר
1 כפית מלח
מערבבים
יוצרים גומה בקערה
שמים כף שמרים
שופכים חצי כוס מים על השמרים
נותנים לזה לתסוס איזה דקה
מערבבים במיקסר
מוסיפים חצי כוס שמן
ומים לפי הצורך
סורי אבל אין לי כמות מדויקת של מים
הבצק צריך להיות מעט דביק
מתפיחים לשעה
לחזה עוף/פרגיות:
חותכים חזה עוף/פרגיות לחתיכות בגודל 1 ס"מ בערך
מטגנים רצועות בצל
מוסיפים לבצל את הפרגיות
מתבלים ב:
מלח
תבלין שוארמה / על האש
וקצת סילאן
מקפיצים עד לבישול של הפרגיות
אני משאירה בחוץ מכוסה כדי שיתקרר לפני השימוש בבצק
כשהבצק תפח
מחלקים את הבצק לחלקים שווים (60 גרם - עבור מאפינס אלומניום)
כל חתיכת בצק מחלקים לרבע ול3/4
את ה3/4 מרדדים מעט ושמים על מאפינס אלומיניום
שמים כפית טחינה גולמית כל הבצק
כן - זה משדרג את הבצק ומקפיץ את האוכל לגמרי
אני לא אוהבת טחינה בכלללל זה גורם לי בחילה אפילו
אבל אני לא מוותרת על הטחינה במתכון הזה
ממלאים את המאפינס בפרגיות
מכסים עם הבצק שנשאר (ה1/4 ששמנו בצד)
מברישים ביצה
מפזרים שומשום וקצח
מכניסים לתנור על 170 מעלות בטורבו
אם אין טורבו אני שמה על 150 רק עם אש למטה וכשהבצק כבר קשה למגע אני משנה לאש למעלה ולמטה כדי שישחים
בהצלחה!!