כבר הרבה זמן שאני נחושה לעשות פרנות (אני בלי סיר גריל)
חיפשתי ברשת, לקיחת מתכון מדודה אבל כל מתכון היה משהו אחר לגמרי
עם דעות סותרות לחלוטין.
דודה שלי אומרת שזה חייב להיות מימי, מתכון אומר דביק בא מתכון נוסף וחולק על שתיהם
בצק גמיש ונוח מאוד לעבודה. וכהה לאורך המתכונים חילוקי דעות קשים(מלח בהתחלה\מלח בסוף, שיטות התפחה מי שיצא לה לחפש מתכון לפרנות מכירה את הדילמה.)
הרעיון של פרנות שזה פיתות עם כיס קטן לא למילואי כמו בפיתה רגילה אלה בצק עבה עם בועות .
החלטתי שאני עושה מיקס מכל המתכונים. מכל מתכון אני לוקחת מה שהכי נראה לי טוב והגיוני התבססתי גם על הפיתות הרגילות לצורך השוואה.
ב"ה זה הצליח. אין לי תמונה לצערי.. זה חוסל בעזרת ה' בפעם הבאה אני אצרף אולי תמונה.
הייתי חייבת לשתף את המתכון כי חיפשתי גם כאן בפרוג ולא נחה דעתי על מתכון מסוים.
פרנות בתנור
חצי ק"ג
כף שמרים
כף גדושה של סוכר
כפית דבש
2 ורבע כוסות מים חמימים
חצי כף מלח
ושליש כוס שמן
הוראות הכנה
שמים בקערה שמרים, סוכר וכוס מים חמימים מערבבים עם כף ונותנים לי כמה דקות עד שזה תופח יפה
אח"כ מוסיפים קמח ודבש ומפעילים את המיקסר ללישה תוך כדי מוסיפים בדרגה כוס וקצת מים, מלח ושמן
נותנים למקסר ללוש טוב כמה דקות. הבצק צריך להיות בין מימי לדביק כלומר לא גוש דביק ולא ממש מים
אם צריך מוסיפים קמח תוך כדי.
משמנים קערה ומעבירים לשם את הבצק, מכנסים במגבת ונותנים לו לנוח.
כל 20 דק' במשך לפחות 3 פעמים. עם ידים משומנות עושים פעולה של העברת קצות הבצק לאמצע כמין עיגול(מקווה שזה מובן משכתבתי)
זה הופך את הבצק ליותר גמיש ופחות מימי.
לאחר התפחה מדליקים תנור על החום הכי גבוה במצב גריל, מקמחים משטח הבצק יוצא נעים בחוץ עם הקמח והפנים שלו כזה רך
לוקחים חתיכה מהבצק קמח משתי הכיוונים ופותחים לפיתה עבה (לא מאד) לא צריך מערוך
לי יצא 4 בכל מגש 2. נותנים לזה רבע שעה תפיחה ולפני שזה נכנס לתנור עם מזלג עשיתי 7 חורים
(כדי שלא יהיה כיס גדול כמו בפיתות הרגילות)
מכניסים לתנור במדף העליון ו7 עיינים לשמור עליהם (בגלל שזה שתים גדולות זה מהיר פיתות רגילות אבל חייב השגחה צמודה
רואים שזה משחים הופכים את הפרנות לצד השני (אחרי כמה דקות אפיה אפשר למרוח עם מבשרת ביצה שמן זית)
שזה יוצא ישירות למגבת נקיה לעטוף מכל הכיוונים.
בתאבון ובהצלחההה
חיפשתי ברשת, לקיחת מתכון מדודה אבל כל מתכון היה משהו אחר לגמרי
עם דעות סותרות לחלוטין.
דודה שלי אומרת שזה חייב להיות מימי, מתכון אומר דביק בא מתכון נוסף וחולק על שתיהם
בצק גמיש ונוח מאוד לעבודה. וכהה לאורך המתכונים חילוקי דעות קשים(מלח בהתחלה\מלח בסוף, שיטות התפחה מי שיצא לה לחפש מתכון לפרנות מכירה את הדילמה.)
הרעיון של פרנות שזה פיתות עם כיס קטן לא למילואי כמו בפיתה רגילה אלה בצק עבה עם בועות .
החלטתי שאני עושה מיקס מכל המתכונים. מכל מתכון אני לוקחת מה שהכי נראה לי טוב והגיוני התבססתי גם על הפיתות הרגילות לצורך השוואה.
ב"ה זה הצליח. אין לי תמונה לצערי.. זה חוסל בעזרת ה' בפעם הבאה אני אצרף אולי תמונה.
הייתי חייבת לשתף את המתכון כי חיפשתי גם כאן בפרוג ולא נחה דעתי על מתכון מסוים.
פרנות בתנור
חצי ק"ג
כף שמרים
כף גדושה של סוכר
כפית דבש
2 ורבע כוסות מים חמימים
חצי כף מלח
ושליש כוס שמן
הוראות הכנה
שמים בקערה שמרים, סוכר וכוס מים חמימים מערבבים עם כף ונותנים לי כמה דקות עד שזה תופח יפה
אח"כ מוסיפים קמח ודבש ומפעילים את המיקסר ללישה תוך כדי מוסיפים בדרגה כוס וקצת מים, מלח ושמן
נותנים למקסר ללוש טוב כמה דקות. הבצק צריך להיות בין מימי לדביק כלומר לא גוש דביק ולא ממש מים
אם צריך מוסיפים קמח תוך כדי.
משמנים קערה ומעבירים לשם את הבצק, מכנסים במגבת ונותנים לו לנוח.
כל 20 דק' במשך לפחות 3 פעמים. עם ידים משומנות עושים פעולה של העברת קצות הבצק לאמצע כמין עיגול(מקווה שזה מובן משכתבתי)
זה הופך את הבצק ליותר גמיש ופחות מימי.
לאחר התפחה מדליקים תנור על החום הכי גבוה במצב גריל, מקמחים משטח הבצק יוצא נעים בחוץ עם הקמח והפנים שלו כזה רך
לוקחים חתיכה מהבצק קמח משתי הכיוונים ופותחים לפיתה עבה (לא מאד) לא צריך מערוך
לי יצא 4 בכל מגש 2. נותנים לזה רבע שעה תפיחה ולפני שזה נכנס לתנור עם מזלג עשיתי 7 חורים
(כדי שלא יהיה כיס גדול כמו בפיתות הרגילות)
מכניסים לתנור במדף העליון ו7 עיינים לשמור עליהם (בגלל שזה שתים גדולות זה מהיר פיתות רגילות אבל חייב השגחה צמודה
רואים שזה משחים הופכים את הפרנות לצד השני (אחרי כמה דקות אפיה אפשר למרוח עם מבשרת ביצה שמן זית)
שזה יוצא ישירות למגבת נקיה לעטוף מכל הכיוונים.
בתאבון ובהצלחההה