זה נכון בעיקרון.בדיוק באופן שבו אני ארוויח מזה שהשכרת שמלות תרויח אלף ש"ח על שמלה שאני לא צריכה. זה מביא לגידול המחזור במשק ולעליה במקומות תעסוקה אבל בתחומים אחרים כמו סטארט אפים שונים. אנרגיה ירוקה ומה שתירצי להשקיע בו.
הגדלת ביקוש בכל תחום שהוא משפרת את מצב המשק הכללי ובעקיםין עשויה לגרום לשיפור מצבו של הפרט (זה לא תמיד נכון כי אנשים עניים לא מצליחים ליהנות מהכסף אם המדינה לא עושה "חלוקה מחדש" ע"י קצבאות שונות וכדומה). אבל זה ודאי מועיל יותר מאשר לבזבז על מוצרות מטופשים שמועילים רק לבעלי העסקים בתחומי החגיגות.
ובאופן אישי זה גם לא גורם לחובות על דברים שלא צריך ובעת הצורך ניתן ליהנות מהכסף (כל זאת בתנאי שמצליחים להשיג הכנסה פנויה ולא מוציאים על שטויות).
אבל לא ממש מדויק.
ככל שההוצאות שלנו יהיו במרחב הקרוב אלינו, כך יש יותר סיבה שההכנסות שלנו יגדלו, וכן להפך.
אם לדוגמה בעיר שלי כולם היו הולכים לקנות רק בקצה השני של הארץ, ולא קונים בחנויות בעיר שלי, אז לבעלי החנויות שבעירי ולעובדיהם אין כסף לשלם לי שכר לימוד וכו'.
ואם כל בני עירי היו מוציאים את הוצאותיהם רק בעירי, זה היה גורם לאנשים להרוויח יותר, ולתת להם אפשרות להוציא יותר על דברים אחרים.
אבל אם למדת כלכלה אז את בטח יודעת את זה.