להצטמצם בחתונות- לא פיתרון קסם!

מצב
הנושא נעול.

MACHAK

משתמש מקצוען
@yudit10
את יוצאת מנקודת הנחה שכולם רוצים לרדת ברמת החיים כי יש דברים שלא כולם יכולים לשלם.
ומה עם אלו שכן יכולים ורוצים?
אי אפשר להשוות פערים כלכליים, הם תמיד יהיו.
לא כולם רוצים לעשות חתונה בלי בר ובלי צלם. אין לך אפשרות לעשות זאת חברתית.
את כן יכולה לגרום לצמצום המחויבות החברתית. שמי שאין לו לא חייב.
במקום להשוות את כל חתונות עם ישראל שיראו אותו הדבר בדיוק ויגבו מחירים ממי שאין לו אותם. ובעקבות כך גם תצמצמי את רמת החיים ותנסי להשוות אותה בהתעלמות לא הגיונית מפערים קיימים. תנסי לעבוד על הצורך לחתונות שוות. כי בחיים ואפילו בשמחות אחרות יש פערים תראי בריתות שנחגגות לפי רמה כלכלית ממפוארות ביותר עד הפשוטות וחגיגות בר המצוות וכו'

חוזרת על עצמי במעגלים..... פה פרשתי.

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
ווואו, לקח לי חתיכת זמן לעבור על האשכול הענק (לא אכחיש שבמרוץ לגמור אותו רפרפתי ודילגתי על אי אלו תגובות באופן אקראי).

לא חיתננו עדיין.

בבר מצוה שעשינו (שנים לפני הקורונה) הזמנו רק משפחה ולא הודענו לחברים בכלל.
הכנו את כל האוכל לבד.
והלכנו על האולם הכי זול. (גם בתפילין חסכנו מעט: מותר לחסוך בתפילין, לא בטוח שמי שקונה הכי יקר מקיים מצוה גדולה יותר).
היה קצת עבודה קשה, אבל לא היה חור בכיס ברוך השם.
וכל המשתתפים אמרו שזה הבר מצוה הכי שמחה שהם השתתפו בה (בר מצוות המקובלות במקומנו נראות כמו שוק מחנה יהודה כשכל אחד אוכל כמה קוגלים ומדבר עם שכניו על הפוליטיקה האחרונה וממשיך לאירוע הבא).

החשש שלי היה שכל החברים יפגעו,
אבל כל מי ששאל הסברנו שעשינו רק למשפחה (וזה כבר משהו שמתחיל להיות פופולרי לאחרונה)
א. רק מעט אנשים שאלו את זה (אולי שלושה או ארבעה).
ב. לא נראה לי שנעלבו, ומי שנעלב עשה על אחריותו האישית בלבד.

חיים בפחד נורא מי יהיה זה שיכריח אותנו לשרוף כסף על נישואי הילדים:
האם החתן/כלה, או המחותנים.
שני אלו הם היחידים שבאמת צריך לפחד מהם.
כל השאר (הורים אחים דודים חברים וכו') לא רלוונטיים לנו בחישובי ההוצאות בע"ה ובלי נדר.
אגב, צלם היה אח שלי עם מצלמת כיס פשוטה. עד היום הבחור נהנה לראות את האלבום של הבר מצוה שלו.
גם בר עיצבנו לבד בלי לשלם שקל לאף אחד על שום מרכיב בבר.

לאה ולדמן

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
חייבת לכתוב שכל קיצוץ בכל ענף שהוא,
בין בחיי היומיום ובין בזמן החתונות,
יקצצו לבעלי מקצוע מהכנסותיהם. חד משמעית.
אם לסכם לדעתי הקטנה - על מנת שלאנשים תשאר פרנסה ולא נעשה חרם על חנויות רבות כ"כ (שמשתרעות על פני רחובות שלמים...)
נאלץ לחיות כל אחד לפי רמתו-כמו שאמרו פה המון ;) פעמים....
מי שיש לו שיקנה שמלות ב350 וגם ב750 ש"ח....
ולמי שיש שיחגוג חתונת פאר...
ולבעלי העסקים-ינעם!

אך חשוב ומוכרח החינוך!
שלנו ההורים, וגם של המחנכים.

ולמה?

בגלל הלחץ החברתי שדובר פה רבות.
שיהיה בסדר שילד אחד בכיתה מפציץ ארוע והשני בפשטות.... - וזה בסדר גמור!
שיהיה בסדר שבחורה תלבש שמלה מסופעונה או מחנות פחות יוקרתית....

[בפרט שהרוב לא יפציצו-וזה כבר יהיה הישג בעז"ה]

חשוב לדעתי להשאיר את החנויות ובעלי העסקים בשלהם,
ולאפשר למי שיש לקנות שם. - אל תלחמו בהם.
תלחמו בעצמכם!
הנה-כתבה מישהי שהיא מכינה קשת לבד - מהמם בעיני!
קנו בסופי עונות,
מצאו חנויות זולות.
לא ניתן לומר שאי אפשר להשיג זול-כי יש מי שמשיג זול וחי ברמה נמוכה ויפה.

והחינוך העמוק שנשריש כולנו יעזור-
שיהיה בסדר לא להיות כמו כולם. (כבר לא יהיה כזה ענק ה'כולם' הזה....)
ולא יגידו ולא יאמרו ולא ירכלו-שאנשים קבצנים, שאנשים קמצנים, שלא הזמינו וכו'....

מה אומרים?

אם כווולם יורידו ברמה.
אז בעלי החנויות ירוויחו פחות. אבל גם יוציאו פחות. וייחיו יותר.
אם נחיה את מה שצריך עכשיו בלי מחשבי מחשבות על העתיד, ציפיה לחיים יפים. עם רווחה נפשית בהווה. ולא חלומות על חיי עושר עתידניים. נצטרך פחות כסף.
(ממש כמו הסיפור על הדייג)

נערך לאחרונה ב:

yudit10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
לא הבנתי איך שברתי את מטה לחמם?
נכון שירוויחו קצת פחות, מאנשים שלא מצליחים לישון בלילה בגלל עול החובות.
אבל הם עדין יתפרנסו בכבוד.
כמעט גרמת לי ללכת לחפש את הצלמים העשירם שחיים על הקופה של הציבור.
את טוענת ש2000 ש"ח לצלם לחתונה זה מעל ומעבר,
בעיני, לפי החישובים שאני יודעת,
2000 ש"ח לצלם זה אולי מעט יותר משכר מינימום אצל שכיר.
אם תקצצי את השכר ל1000, כבר באמת עדיף לו ללכת לעבוד כקופאי בחנות.

יש כאן נקודה מסוימת, שאנשים רוצים להתעלם ממנה, והיא שהחתונה הכי פשוטה (חתונת קורונה של 100 מנות) יש לה מחיר מינימום.
שלא לדבר על כל הנדוניה מסביב.

חשבונאית

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
@yudit10
את יוצאת מנקודת הנחה שכולם רוצים לרדת ברמת החיים כי יש דברים שלא כולם יכולים לשלם.
ומה עם אלו שכן יכולים ורוצים?
אי אפשר להשוות פערים כלכליים, הם תמיד יהיו.
לא כולם רוצים לעשות חתונה בלי בר ובלי צלם. אין לך אפשרות לעשות זאת חברתית.
את כן יכולה לגרום לצמצום המחויבות החברתית. שמי שאין לו לא חייב.
במקום להשוות את כל חתונות עם ישראל שיראו אותו הדבר בדיוק ויגבו מחירים ממי שאין לו אותם. ובעקבות כך גם תצמצמי את רמת החיים ותנסי להשוות אותה בהתעלמות לא הגיונית מפערים קיימים. תנסי לעבוד על הצורך לחתונות שוות. כי בחיים ואפילו בשמחות אחרות יש פערים תראי בריתות שנחגגות לפי רמה כלכלית ממפוארות ביותר עד הפשוטות וחגיגות בר המצוות וכו'

חוזרת על עצמי במעגלים..... פה פרשתי.
נכנסו אצלינו המון מקובלויות, אולם עדיין ניתן למצוא המון מכלל הציבור שלא נכנע לכולם
יש כאלו שבבריתות ובבר מצוות יביאו צלם-ויש את אלו שיצלמו במצלמה ביתית
יש את אלו שישכירו שמלה ומאפרת לכל בנות המשפחה-ויש שיקנו/יתפרו שמלה יפה וזולה (שתשמש אותן לעוד ארועים)
יש את אלו שיעשו לילדים צילומי ניו בורן, סמאש קייק, חלאקה, בת מצווה אצל צלמת-ויש את אלו שיעשו בקושי צילומי חלאקה אצל בחורה שלמדה צילום...
יש את אלו שיטוסו כל חופשה לחו"ל-ויש את אלו שיחליפו דירה עם משפחה מעיר אחרת
והלאה והלאה (מוזמנים להוסיף משלכם)
החכמה היא לא ללכת על שינוי קוטבי של דברים שכבר קיימים אצל כולם-כגון חתונה באולם גדול, הזמנה של כל המשפחה וכד'
השינוי צריך להתחיל מהמקומות שעדיין לא הפכו לווטו-דבר ראשון לעקור את התוספות האלו ומשם הלאה לאותם מקומות שמהווים שינוי יסודי בכלל ההנהגות של כלל הציבור,
אם לפני 15-20 שנה תסרוקת לחתונה עוד לא היתה מרכיב חובה, כיום אין מצב לחתונה בלי תסרוקת כלומר אם לפני 15-20 שנה היו יוצאים נגד המושג של תסרוקת לחתונה-היום היינו חוסכים את ההוצאה הזו שכבר הפכה למוצר חובה. וכן הלאה והלאה...

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
כמעט גרמת לי ללכת לחפש את הצלמים העשירם שחיים על הקופה של הציבור.
את טוענת ש2000 ש"ח לצלם לחתונה זה מעל ומעבר,
בעיני, לפי החישובים שאני יודעת,
2000 ש"ח לצלם זה אולי מעט יותר משכר מינימום אצל שכיר.
אם תקצצי את השכר ל1000, כבר באמת עדיף לו ללכת לעבוד כקופאי בחנות.
אני מתכוונת לומר שמעבר ל2000 ש"ח, ודאי לא צריך להיות מקובל בקרב מי שאין להם.
וודאי שגם צריכים להיות צלמים שמבקשים פחות, ואולי גם עובדים פחות שעות, ואולי גם מדפיסים קצת פחות תמונות,
אני אומרת לך,
העולם לא יתמוטט בגלל זה.

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
שאלה למי שיודע:
אורגניסט באלף שקל ברמה סבירה לא קיים? לדעתי אפשר להשיג במחיר כזה (ואולי גם פחות, מתחילים לוקחים גם 500).
ועוד הצעה: להקשיב בשבת באמצע "אז בקול רעש גדול" ומי שהכי מסלסל כנראה אוהב לשיר, שלם לו כמה שקלים וישמח לבוא ללוות את כל החתונה. (לא מדובר על זייפן חלילה, אחד מוזיקלי שיודע לשיר טוב, אבל הוא לא "כוכב זמר" ולא "ילד פלא").

yudit10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אני מתכוונת לומר שמעבר ל2000 ש"ח, ודאי לא צריך להיות מקובל בקרב מי שאין להם.
וודאי שגם צריכים להיות צלמים שמבקשים פחות, ואולי גם עובדים פחות שעות, ואולי גם מדפיסים קצת פחות תמונות,
אני אומרת לך,
העולם לא יתמוטט בגלל זה.
קשה לי לקבל את הדיעה הזו,
שכל בעלי המקצוע שמשרתים אותנו כל החיים הם בסדר גמור
אבל בעלי המקצוע שמשרתים אותנו בחתונה,
הם ממש עושקים את הציבור.

משום מה רוב בעלי המקצוע, גם אלה שמשרתים בחתונה, רחוקים מאוד מלהיות עשירים.

מוטב להכיר בזה שהשוק לא נוצר מהיצע,
הוא נוצר מביקוש.

פרפר סגול

משתמש מקצוען
ובשלב זה של האשכול חשוב לאמר
קומוניזם לא כאן.
אין דבר כזה שכולם יחיו באותה רמה.
ולכן חינוך לחשיבה עצמית ולסולם עדיפויות אישי,
הוא הדבר שיוכל, אולי לעזור יותר מכל תקנה אחרת.
כי מה לעשות?
עוני ועושר זה משהו שקים לימות עולם

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
משום מה קשה לי לראות את הדיעה הזו
כאילו כל בעלי המקצוע שמשרתים אותנו כל החיים הם בסדר גמור
אבל בעלי המקצוע שמשרתים אותנו בחתונה,
הם ממש עושקים את הציבור.

משום מה רוב בעלי המקצוע, גם אלה שמשרתים בחתונה, רחוקים מאוד מלהיות עשירים.

מוטב להכיר בזה שהשוק לא נוצר מהיצע,
הוא נוצר מביקוש.
אין לי שום בעיה שאנשים ירוויחו והרבה,
כל עוד מדובר שלציבור שמשלם להם יש כסף לשלם להם, ולא מכסף שלוקחים מאחרים, ו/או מהלוואות.
ולכן צריך גם לעשות נורמה שבה יהיו צלמים זולים יותר, תקליטן במקום תזמורת, וכו' על זה הדרך.

לא סותר בשום צורה שכל אחד צריך לחנך את עצמו ובכל גיל להיות צנוע ולהתנהל נכון עם הכסף שה' נתן לו.

דעת

משתמש פעיל
יש כאן נקודה מסוימת, שאנשים רוצים להתעלם ממנה, והיא שהחתונה הכי פשוטה (חתונת קורונה של 100 מנות) יש לה מחיר מינימום.
שלא לדבר על כל הנדוניה מסביב.
נקודה נכונה וקריטית!!!

@ספרא וסייפא מרגיש קצת שגם הנתונים המוצגים עטופים בהרבה ציפויים מיפים.
כאילו רק 20% מהמשפחות שמחתנות נכנסות לסחרור!? אולי 10% שלא!!!
אלא מה, כשיושבים חשובי העסקנים, עדיין דנים באלו שהגיע לתחתית לגמרי, (ולא בכלל שיגיע לשם מתישהו בשנים הקרובות) או באלו שלא מסתירים את מצבם תחת מעטה מעושה של עסקים כרגיל, ואם גם ה"פתרונות" נידונים רק בתוך מסגרת ה"משחק" הזה, ללא קריעת כל המסכות, אז שילכו לישון...

נערך לאחרונה ב:

yudit10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
לעשות נורמה שבה יהיו צלמים זולים יותר
זה בערך כמו לאמר לעשות נורמה שבה יהיה לחם זול יותר.
להחליף תקליטן בזמר- זו הוזלה, שאמנם עלולה אולי לגרום לכמה זמרים לחפש עבודה אחרת, אבל עדיין לא העבדת אף אחד.
להחליט שהצלמים יהיו זולים יותר- זה להעביד מישהו במחיר נמוך, כי מאוד חשוב לך לקבל את השירות הזה.
וזה לא הוגן ולא יצליח.
אפשר לחפש תחליף אחר: לקחת בחור שיצלם במצלמה ביתית בגברים
ובחורה שתצלם במצלמה ביתית בנשים

(לא שאני ממש חושבת שאפשר להגיע לזה,
אבל בשביל הדמיון של האנשים אני מוכנה להרחיק לכת;))

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
זה בערך כמו לאמר לעשות נורמה שבה יהיה לחם זול יותר.
להחליף תקליטן בזמר- זו הוזלה, שאמנם עלולה אולי לגרום לכמה זמרים לחפש עבודה אחרת, אבל עדיין לא העבדת אף אחד.
להחליט שהצלמים יהיו זולים יותר- זה להעביד מישהו במחיר נמוך, כי מאוד חשוב לך לקבל את השירות הזה.
וזה לא הוגן ולא יצליח.
אפשר לחפש תחליף אחר: לקחת בחור שיצלם במצלמה ביתית בגברים
ובחורה שתצלם במצלמה ביתית בנשים

(לא שאני ממש חושבת שאפשר להגיע לזה,
אבל בשביל הדמיון של האנשים אני מוכנה להרחיק לכת;))
פה כבר איבדתי אותך.

שקדנות

משתמש פעיל
מתיימר להיות המסכם.
3 טענות עיקריות:

1. כדאי שכל אחד יתחיל לחיות בחסכנות, כי כשהוא יחנך את עצמו לחיות בחסכנות מטבע הדברים הוא יחסוך כסף לעתיד, וגם לא יהיה לו עיניים גדולות לעשות חתונות מפוארות, וממילא יהיה קיצוץ במחיר החתונות.

2. כדאי ורצוי מאוד לחסוך כסף כל חודש בצד באופן קבוע, ולמצוא מקומות רווחיים להשקעה. נא לחפש את דרכי ההשקעה באשכולות המתאימים לכך.
.
3. כדאי ורצוי לעשות משהו ציבורי שיגרום שהחתונות כבר היום יעלו פחות.
והזכירו ארבע דרכים להגיע לזה: א. יש שיעשו זאת ע"י תקנות. ב. יש כאלו שיעשו זאת ע"י תמריצים [כמו הבטחת הלוואות]. ג. יש שדוגלים לעשות זאת ע"י החרמת היקרנים. ד. יש שאומרים שרק לחץ ציבורי לשינוי צורת החתונות הקיימות ודיבור על העניין יביאו לחסכון בעלויות.

כולם מודים שכל מהלך מאחד מהנזכרים לעיל מבורך בפני עצמו.
הויכוח הוא מה יצליח יותר.

אז יאאלה נעשה את כולם.

וכמובן שכחתי את אלו המיואשים שבטוחים ששום דבר לא יועיל, גם אותם צריך להזכיר, אבל מה אכפת לנו לנסות.

תודה לכל המשתתפים בדיון הנ"ל.

הנורמלי

משתמש פעיל
אין לי שום בעיה שאנשים ירוויחו והרבה,
כל עוד מדובר שלציבור שמשלם להם יש כסף לשלם להם, ולא מכסף שלוקחים מאחרים, ו/או מהלוואות.
ולכן צריך גם לעשות נורמה שבה יהיו צלמים זולים יותר, תקליטן במקום תזמורת, וכו' על זה הדרך.
לא סותר בשום צורה שכל אחד צריך לחנך את עצמו ובכל גיל להיות צנוע ולהתנהל נכון עם הכסף שה' נתן לו.
כבר היום יש צלמים זולים ומבחירים אפסיים רק שהתוצאה בהתאם!!!
ולמה אנשים משלמים לצלם יקר? או כי בעיניהם זה ערך ששוה להוציא עליו כסף או כי הם חלק מהנורמה
ואם נקבע נורמה זולה נקבל גם תוצאה זולה כי הרי תמיד אלו שיש להם או אלו שבוחרים להשקיע בזה יצאו מהנורמה
ומה יצא?! גם קיצננו ברווחים של האיכותיים כי קבענו שהסטדנרט הוא זול, וגם נקבל תוצאה פחות טובה
וכמובן בכל תחום יש אנשים שיאמרו בזה "באמת" צריך להוריד ואנשים אחרים יאמרו את זה על הוצאת חתונה אחרת

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
ולמה אנשים משלמים לצלם יקר? או כי בעיניהם זה ערך ששוה להוציא עליו כסף או כי הם חלק מהנורמה
ואם נקבע נורמה זולה נקבל גם תוצאה זולה כי הרי תמיד אלו שיש להם או אלו שבוחרים להשקיע בזה יצאו מהנורמה
ומה יצא?! גם קיצננו ברווחים של האיכותיים כי קבענו שהסטדנרט הוא זול, וגם נקבל תוצאה פחות טובה
וכמובן בכל תחום יש אנשים שיאמרו בזה "באמת" צריך להוריד ואנשים אחרים יאמרו את זה על הוצאת חתונה אחרת
מה נורמה בצלם?
התמונות מוצגות בכיכר העיר?
אולי בשביל אלו שיקחו את הדירה שלנו ויחטטו בארונות...

חשבונאית

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
היה פעם (ואולי קיים עוד..)ארגון שקראו לו "נחת" שהוא החזיק רשימה של צלמים/מסריטים/ תזמורות וכו' במחירים ממש מצחיקים. (סוג 1500-2000 ש"ח לצלם, ומסריט), והיו כאלו שבחרו לשלם את המחיר, אולם לא ניתן היה להתעלם-שהתוצר היה ברמה נמוכה בהרבה מאלו שלוקחים במחיר גבוה בהרבה בשוק.-כך שגם איגוד של בעלי מקצוע זולים-יכול להתאים לכאלו שפחות מדבר אליהם התוצאה, אבל אי אפשר להתעלם מאלה שזה חשוב להם, (ובעיני צלם ומסריט טובים-הם ביסיק לחתונה-כי הם מספקים מזכרת לכל החיים, ותזמורת טובה-מקפיצה את השמחה בכמה רמות-לפחות אצל מי שמוזיקה מדברת אליו...)

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
זה בגדול מה שאני אומרת לעשות גם נורמה זולה יותר, כדי שלאנשים שאין להם כסף או לכאלה שרוצים בכך, יהיה נעים לעשות זאת, ולא יצטרכו לשלם יקר רק בגלל נורמה.

חשבונאית

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
זה בגדול מה שאני אומרת לעשות גם נורמה זולה יותר, כדי שלאנשים שאין להם כסף או לכאלה שרוצים בכך, יהיה נעים לעשות זאת, ולא יצטרכו לשלם יקר רק בגלל נורמה.
היא קיימת (ובינינו מי רואה את התמונות וההסרטות אחרי החתונה מלבד הזוג)
רק שהשאלה הגדולה אם חסכנו במקומות הנכונים

yudit10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מתיימר להיות המסכם.
3 טענות עיקריות:

1. כדאי שכל אחד יתחיל לחיות בחסכנות, כי כשהוא יחנך את עצמו לחיות בחסכנות מטבע הדברים הוא יחסוך כסף לעתיד, וגם לא יהיה לו עיניים גדולות לעשות חתונות מפוארות, וממילא יהיה קיצוץ במחיר החתונות.

2. כדאי ורצוי מאוד לחסוך כסף כל חודש בצד באופן קבוע, ולמצוא מקומות רווחיים להשקעה. נא לחפש את דרכי ההשקעה באשכולות המתאימים לכך.
.
3. כדאי ורצוי לעשות משהו ציבורי שיגרום שהחתונות כבר היום יעלו פחות.
והזכירו ארבע דרכים להגיע לזה: א. יש שיעשו זאת ע"י תקנות. ב. יש כאלו שיעשו זאת ע"י תמריצים [כמו הבטחת הלוואות]. ג. יש שדוגלים לעשות זאת ע"י החרמת היקרנים. ד. יש שאומרים שרק לחץ ציבורי לשינוי צורת החתונות הקיימות ודיבור על העניין יביאו לחסכון בעלויות.

כולם מודים שכל מהלך מאחד מהנזכרים לעיל מבורך בפני עצמו.
הויכוח הוא מה יצליח יותר.

אז יאאלה נעשה את כולם.

וכמובן שכחתי את אלו המיואשים שבטוחים ששום דבר לא יועיל, גם אותם צריך להזכיר, אבל מה אכפת לנו לנסות.

תודה לכל המשתתפים בדיון הנ"ל.
תודה רבה.
רוצה רק להוסיף שכל אחד ינסה לצאת מהאשכול הזה עם משהו מעשי לעכשיו,
ולא רק תיאורטי שהעסקנים / המחותנים אמורים לעשות.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  57  פעמים

לוח מודעות

למעלה