עובד מגדל? אז זה בהחלט ייתכן!אגיב כעת בקצרה,
קודם כל תודה על התגובה הארוכה והמושקעת.
אכן ההצטרפות לביטוח המנהלים היתה בחודש האחרון של 2012 לפני שהרפורמה נכנסה לתוקף כדי לנצל את מקדם הקיצבה המובטח. איך אני בודק מה מקדם הקיצבה בביטוח? אני זוכר 192, זה הגיוני?
כפי ששמתם לב (יש הפקדות שוטפות) יש פה לכאורה הנחה שהיא כתוצאה מהנחת עובד מגדל. אני לא ידוע האם זה הנחה אמיתית או לא והאם התשואות הנמוכות באופן יחסי שוות את ההנחה בדמי הניהול.
בכל אופן, השאלה היא האם במידה ויימצא שבחברה אחרת יש תנאים טובים יותר, כדאי להעביר כשיש פה חוסר לויאליות מובהק נגד החברה, כשהחברה המעסיקה היא החברה שמנהלת את הכספים.
ושוב תודה למגיבים
דבר ראשון חייבת לציין שכל סוכן פנסיוני הוא אינטרסנט, עכשיו אמין או לא? שכל אחד יבדוק וכו'.לצערנו יש בשוק סוכנים נוכלים, אבל אין שום סיבה להכניס את כולם לקטגוריה של רמאים ואינטרסנטים.
אני לא יכולה להמליץ במדויק בלי לדעת את כל הפרטים,
אבל בתור תשובה כללית, אז התשובה היא כן.
וזה שזה לפני 2013 רק אומר שיש מקדם מובטח, זה לא אומר מה המקדם?לא נראה מציאה גדולה.
השאלה מתי הצטרפת לביטוח מנהלים הזה?
והאם אתה מרוויח יותר מ20,000 ש"ח בחודש?
אני לא יכולה להמליץ במדויק בלי לדעת את כל הפרטים,
אבל בתור תשובה כללית, אז התשובה היא כן.
אני הייתי מוותרת בשמחה רבה על הסוכן. [וכך גם עשיתי]
זה כמובן הצעה כבר יותר טובה ממה שקודם נתנו לך,עכשיו כלל חוזרים אלי עם הצעה של דמי ניהול של 0.5% מההפקדה ו 0.15% מהצבירה,
זה די קשקוש, כי שנה הבאה זה יכול להיות ממש הפוך, [ואם כבר, אז המאזן של אלטשולר היה חיובי ולא שלילי]הם גם טוענים שעדיין בהפניקס האחוז שאשלם מהצבירה גבוה יותר כי יש להם גירעון של 0.22% כך שסה"כ אני אשלם - 0.36%
שוב, אני לא יודעת את כל הפרטים, אבל מלמעלה זה נראה שבהחלט כדאי לך לבטל אותו, עכשיו האם להעביר את זה לקופת גמל או לקרן פנסיה זה עוד שאלה, אבל אי אפשר לתת בזה תשובה כוללנית.ולגבי הביטוח מנהלים אמרו- שכדאי לי לבטל אותו כל זמן שאני לא עוברת את התקרה של 22K , כך שכל ההפרשה תהיה רק לקרן הפנסיה.
בנוגע דמי ניהול הייתי נשאר על כלל בהחלט. רק מענין לדעת מה הצבירה שלך שהציעו לך כ״כ טוב?עכשיו כלל חוזרים אלי עם הצעה של דמי ניהול של 0.5% מההפקדה ו 0.15% מהצבירה,
(מורידים 0.9 מההפקדה ומעלים 0.01 בצבירה מול הפניקס, הם גם טוענים שעדיין בהפניקס האחוז שאשלם מהצבירה גבוה יותר כי יש להם גירעון של 0.22% כך שסה"כ אני אשלם - 0.36% )
ולגבי הביטוח מנהלים אמרו- שכדאי לי לבטל אותו כל זמן שאני לא עוברת את התקרה של 22K , כך שכל ההפרשה תהיה רק לקרן הפנסיה.
אשמח מאד לדעתך.
יש פה באשכול הרחבה שלי בעניין.אני לא יודע על מה את כזה חסידה מ אלטשולר.
תתפלא לשמוע שלא.ומה בדיוק אלטשולר יותר אוב עם דמי ניהול על הפקדות הרבה יותר יקר.
הצבירה ההבדל של 0.05 היא צריכה ליהות עם צבירה מאוד מאוד גבוהה לשלם יותר זול באלטשלר.
אבל כדי לייעץ לך כמו שצריך את צריכה לדעת את הפרטים האלו:
לכמה שנים מבטיחים לך את דמי ניהול האלו?
האם יש לך כח לעבור כל שנה שנתיים מחברה לחברה?
כמה כסף כבר יש לך בצבירה?
וכמה שנים יש לך עוד לעבוד עד לפנסיה?
אבל בגדול אני יענה לך, שלטווח ארוך עדיין הדמי ניהול של אלטשולר שחם עדיפים.
וזה עוד בלי לקחת בחשבון את התשואות שהם מביאים פעם אחר פעם שהם יותר מהקרנות האחרות. [בגלל מדיניות ההשקעה וכו']
לא כ"כ הבנתי את כוונתךכדאי שיהיה שווה היא חייבת ליהות עם תשואה של לפחות 300000 במידה ורק מעביר אלף שח בחודש אם מעבירים יותר תכפיל.
בכל מצב נדאג אז כרגע זה יותר משתלם.
ואני מתנגד איתך על אלטשולר. אני סומך על היתר הגר״מ שפרן. ומנין בתשואה הכללית מה שזה בפנסיה השאר זה סנאפי 500 הלמן. גמל
בכל מצב אם זה מנעול כמו שיש בפנסיה זה ברוך ואין כל כך הבדל. וגם אלטשולר לא הצליחו להכות את השוק לא בגמל ולא במניות 100 לפני הנפילה כל שכן וכל שכן אחרי הנפילה. אם זה מנעול לא זה מיטת חולה בכל מצב. ואין כל כך הבדל בין כלל אלטשולר...
איך בדקת?רציתי לשאול, עבדתי ב3 מקומות שונים בעשור האחרון, ובדקתי עכשיו ואני רואה שאין שום קרן פנסיה בשבילי, איך זה יכול להיות?
איך בדקת?
תבדקי בתלושי המשכורת שלך, שם אמור להיות כתוב ההפקדות וגם לאיפה זה הופקד.
אם זה נכון, אז זה ממש לא תקין!!!מסלקה פנסיונית
saver.swiftness.co.il
ראיתי שרשמת שבדקת במסלקה הפנסיונית, ויצא שאין שום חיסכון פנסיוני על שמך.תודה על כל המידע המחכים
רציתי לשאול, עבדתי ב3 מקומות שונים בעשור האחרון, ובדקתי עכשיו ואני רואה שאין שום קרן פנסיה בשבילי, איך זה יכול להיות?
תשמע אני חייב להודות אתה כנראה מה5% שכן אמינים.אינני יכול לעצור וחייב להוסיף עוד מספר מילים...
יש כאן בפורום סלידה עד כדי תיעוב מסוכני ביטוח... אחד כותב בהכללה גורפת: סוכן לא אמין! והשניה: אני הייתי עוזבת בשמחה את הסוכן...
אני סוכן פנסיוני בעל רשיון, וכמובן שאינני מסכים למה שנכתב כאן. הנה כמעט (?) נתנו כאן המלצה לעזוב ביטוח מנהלים עם מקדם מובטח ותעריף מפעלי לאכ"ע...
מייעצים ומייעצים ורק מוסיפים לקישוט 'לא מייעץ, לא ממליץ וכו'...'
מוכרים רכב בשבת ומבליעים כדי לצאת ידי חובה: 'נישט אין שבת גערעדט'.
אותו דבר לגבי ההמלצה ללכת לאלטשולר פנסיה מקיפה רק באופן ישיר.
עצה שאין לה כל סיבה הגיונית.
הרי גם באופן ישיר וגם דרך סוכן מקבלים את אותם דמי הניהול בקרן הפנסיה.
ההבדל הוא רק שסוכן אמין יתאים ללקוח מסלול ביטוח, יאחד לו צבירות קודמות, ויש למבוטח עוד אדם להיעזר בו. ובאופן ישיר לא תמיד מסתדרים.
לצערנו יש בשוק סוכנים נוכלים, אבל אין שום סיבה להכניס את כולם לקטגוריה של רמאים ואינטרסנטים.
אז מה שיוצא מזה שכדאי לקחת את הפנסיה של כלל עכשיו, כשהצבירה נמוכה,אמנם זה נכון שבטווח הקצר אתה צודק כשיש צבירה נמוכה, אבל פנסיה זה לעשרות שנים, וכשבודקים לטווח של עשרות שנים אז אפי' ללא צבירה כלל אז כבר עדיף אלטשולר.
זה דבר לא מציאותי לקבל איזה הטבה מאלטשולר הם עם הראש למעלה עם שום דבר!!!אנסה לפנות לאלטשולר, לקבל מהם הצעה, יש לי קרן השתלמות אצלם.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכה
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת הַבֹּטְחִים בַּיהוָה כְּהַר צִיּוֹן לֹא יִמּוֹט לְעוֹלָם יֵשֵׁב:ב יְרוּשָׁלִַם הָרִים סָבִיב לָהּ וַיהוָה סָבִיב לְעַמּוֹ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:ג כִּי לֹא יָנוּחַ שֵׁבֶט הָרֶשַׁע עַל גּוֹרַל הַצַּדִּיקִים לְמַעַן לֹא יִשְׁלְחוּ הַצַּדִּיקִים בְּעַוְלָתָה יְדֵיהֶם:ד הֵיטִיבָה יי לַטּוֹבִים וְלִישָׁרִים בְּלִבּוֹתָם:ה וְהַמַּטִּים עַקַלְקַלּוֹתָם יוֹלִיכֵם יי אֶת פֹּעֲלֵי הָאָוֶן שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל: