Duvid TBD

משתמש פעיל
המשתמש נחסם
את יכולה להראות לי בתקנון פנסיה ?? @מקצועי בלבד

ואם זה אמת. זה אומר 5 שנים כל הסיב לעשות ביטוח זה על כל מקרה שלא יקרה ח״ו להתחיל מחדש בשביל שאת לא מפחדת אז למה לעשות בכלל ביטוח ולשלם על זה. ואם זה טווח ארוך ויש לך ברירה 100 סנאפי במקום שליש מוגן באחוז קטן והשאר ניהול אקטיב באמת שאני לא מבניה ההגיון שלך.
לא ממליץ ואין רשיון.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
אז זה אומר בעצם לקחת סיכון
(בקופות חולים ההכשרה בקופה אחת טובה לשניה)
מפסידים את הביטוח במקרה שקרה מקרה ביטוחי רק מחמת מחלה שהייתה קיימת לפני המעבר לקרן החדשה.
ואחרי 5 שנים אז הכל מכוסה.
ומי שחושש שהוא כבר חולה ויקרה לו מקרה ביטוחי מחמת זה, יכול להוסיף בקרן הפנסיה כיסוי ביטוחי נוסף שמבטל את תקופת ההכשרה הזאת.
ואם זה אמת. זה אומר 5 שנים כל הסיב לעשות ביטוח זה על כל מקרה שלא יקרה ח״ו להתחיל מחדש בשביל שאת לא מפחדת אז למה לעשות בכלל ביטוח ולשלם על זה. ואם זה טווח ארוך ויש לך ברירה 100 סנאפי במקום שליש מוגן באחוז קטן והשאר ניהול אקטיב באמת שאני לא מבניה ההגיון שלך.
זה לא אומר שאין ביטוח!!
רק למקרה ביטוחי שקרה ב5 שנים הראשונות בקרן, ושנגרם עקב מחלה שהייתה קיימת לפני ההצטרפות לקרן, אז הביטוח הבסיסי לא מכסה את זה.
אבל למקרה ביטוחי שנגרם עקב דברים שקרו אחרי ההצטרפות לקרן, אז כמובן שיש ביטוח.
ושוב ניתן להוסיף מטריה ביטוחית שמכסה גם הדבר הזה.

אידישע מאמע

משתמש מקצוען
מפסידים את הביטוח במקרה שקרה מקרה ביטוחי רק מחמת מחלה שהייתה קיימת לפני המעבר לקרן החדשה.
ואחרי 5 שנים אז הכל מכוסה.
ומי שחושש שהוא כבר חולה ויקרה לו מקרה ביטוחי מחמת זה, יכול להוסיף בקרן הפנסיה כיסוי ביטוחי נוסף שמבטל את תקופת ההכשרה הזאת.
אז לאשה בהריון לא כדאי לעבור קופה (אא"כ תוסיף ביטוח נוסף)

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום

יהלומי

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
במידה ואת עוברת לקופה אחרת ומניידת איתך את כל הכספים מהקופה הקודמת, ודאי שנשמר לך הרצף הביטוחי ותקופת האכשרה ממש לא נספרת מחדש. (כמובן, בתנאי שהיית פעילה בקרן הקודמת).

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
במידה ואת עוברת לקופה אחרת ומניידת איתך את כל הכספים מהקופה הקודמת, ודאי שנשמר לך הרצף הביטוחי ותקופת האכשרה ממש לא נספרת מחדש. (כמובן, בתנאי שהיית פעילה בקרן הקודמת).
מבדיקה נוספת שעשיתי, אז את צודקת, ואני זאת שטעיתי. [גם זה קורה]
ובמעבר בין שני קרנות פנסיה שכולל העברה של הכסף הנצבר, לא צריך תקופת הכשרה חדשה והוותק נשמר.
[אם מדובר במעבר מקרן לא פעילה, אז גם ככה אין כיסוי ביטוחי]

והנה ציטוט מתוך כל זכות

מעבר מקרן פנסיה אחת לקרן פנסיה אחרת
  • עובד צבר ותק של חמש שנים בקרן פנסיה מסוימת.
  • בשל הוותק נהנה העובד מכיסוי ביטוחי למחלות קיימות, שלא הוחרגו מהכיסוי הביטוחי.
  • הקרן החדשה שאליה הוא עובר מחויבת לכבד את הוותק שהוא צבר בקרן הקודמת ולכן הוא לא יידרש להמתין 5 שנים לצורך הכיסוי למחלות קיימות, אולם הקרן החדשה רשאית לדרוש ממנו לעבור הליך חיתום, וכן היא רשאית להחריג מהכיסוי הביטוחי מחלות מסוימות (בהתאם לתקנון שלה), כולל מחלות שלא הוחרגו מהכיסוי הביטוחי בקרן הפנסיה הקודמת.

יצוין שבמעבר לקרן פנסיה נבחרת, לא צריך לעבור הליך חיתום [הצהרת בריאות].

Duvid TBD

משתמש פעיל
המשתמש נחסם
מבדיקה נוספת שעשיתי, אז את צודקת, ואני זאת שטעיתי. [גם זה קורה]
ובמעבר בין שני קרנות פנסיה שכולל העברה של הכסף הנצבר, לא צריך תקופת הכשרה חדשה והוותק נשמר.
[אם מדובר במעבר מקרן לא פעילה, אז גם ככה אין כיסוי ביטוחי]

והנה ציטוט מתוך כל זכות

מעבר מקרן פנסיה אחת לקרן פנסיה אחרת
  • עובד צבר ותק של חמש שנים בקרן פנסיה מסוימת.
  • בשל הוותק נהנה העובד מכיסוי ביטוחי למחלות קיימות, שלא הוחרגו מהכיסוי הביטוחי.
  • הקרן החדשה שאליה הוא עובר מחויבת לכבד את הוותק שהוא צבר בקרן הקודמת ולכן הוא לא יידרש להמתין 5 שנים לצורך הכיסוי למחלות קיימות, אולם הקרן החדשה רשאית לדרוש ממנו לעבור הליך חיתום, וכן היא רשאית להחריג מהכיסוי הביטוחי מחלות מסוימות (בהתאם לתקנון שלה), כולל מחלות שלא הוחרגו מהכיסוי הביטוחי בקרן הפנסיה הקודמת.

אז בשביל זה המלצתי אז לראות להציל את הרצף ורק אח״כ להעביר...

לצאת מהריבוע

משתמש מקצוען
  • הקרן החדשה רשאית לדרוש ממנו לעבור הליך חיתום, וכן היא רשאית להחריג מהכיסוי הביטוחי מחלות מסוימות (בהתאם לתקנון שלה), כולל מחלות שלא הוחרגו מהכיסוי הביטוחי בקרן הפנסיה הקודמת.

בלת"ק
ניתן גם לציין שמעסיק שיש לו מעל 5 עובדים בקר"פ העובד לא צריך למלא הצהרת בריאות ומתקבל לקרן כמו שהוא
לא ממליצה ואין רשיון

ללי.ללי

לאי ללי (לשעבר)
מנוי פרימיום
עיצוב ואדריכלות פנים
מה גיל הפרישה לפנסיה?
כשאני ממלאה הצטרפות חדשה לקופה הוא נותן לי לבחור 60.62.64.67
מה לבחור?
ומה זה ויתור על כיבוי בטיחותי?
לאשר או לא?
1584002938683.png

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
מה גיל הפרישה לפנסיה?
כיום לנשים 62, אבל זה בטוח יעלה בהמשך.
כשאני ממלאה הצטרפות חדשה לקופה הוא נותן לי לבחור 60.62.64.67
מה לבחור?
תבחרי 67, זה רק בשביל הכיסוי הביטוחי, וזה מה שמומלץ.
ומה זה ויתור על כיבוי בטיחותי?
לאשר או לא?
אם יש לך בן זוג וילדים, אז אל תוותרי.

ללי.ללי

לאי ללי (לשעבר)
מנוי פרימיום
עיצוב ואדריכלות פנים
1584003596988.png

זה רק על קרן פעילה לפני 2008?
או פעיל נכון לעכשיו?

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
זה רק על קרן פעילה לפני 2008?
או פעיל נכון לעכשיו?
זה לא קשור דווקא ל2008, אבל זה לא הקרנות פנסיה הרגילות שיש היום, אלא דברים שהיה אפשר להיכנס רק פעם.

הר געש

משתמש מקצוען
אשמח אם משהי תוכל לעזור לי
אני צריכה להפיק דוח פנסיה רבעוני דרך אתר של מנורה
יש מישהי שיודעת איך?
תודה רבה

ספארק

משתמש רשום
אשמח אם משהי תוכל לעזור לי
אני צריכה להפיק דוח פנסיה רבעוני דרך אתר של מנורה
יש מישהי שיודעת איך?
תודה רבה
הדוח יוצא רק כחודשיים וחצי אחרי סיום הרבעון. לדוגמא הדוח השנתי של 2019 יצא רק בשבוע שעבר.
אם עדכנתם מס' טלפון עדכני בעת ההצטרפות למנורה ניתן להיכנס עם מס' זהות והקלטה או הודעה לטלפון בקישור הבא:
משם ניתן להוריד (בצד ימין למעלה) את כל הדוחות שכבר יצאו.

s2061

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
שלום,

אשמח לעזרת המומחים,
העברתי את קרן הפנסיה שלי מכלל לפניקס כדי לקבל דמי ניהול נמוכים יותר (לאחר שכלל סרבו להנמיך את דמי הניהול),
בכלל שלמתי 2.38% דמי ניהול להפקדה + 0.2% לנכסים ובפניקס - 1.40% + 0.14%
עכשיו, לאחר המעבר , פונה אלי נציג שימור לקוחות מכלל בטענה כי לפניקס יש גירעון של 0.22% (ולכלל רק 0.04)
כך שלמעשה אני משלמת דמי ניהול גבוהים ב 0.22% וכן כי במרוצת השנים המגמה בפניקס הולכת לכיוון שלילי מאד, קרן שהייתה בעודפים היום הפכה להיות הקרן הגרעונית ביותר בתחום הפנסיה.
אני יכולה לחזור לכלל עם דמי ניהול נמוכים, אבל אם אני חוזרת אליהם זה לא יהיה דרך הסוכן שיש לי היום -אגם לידרים,
כך שאני מעדיפה לא לחזור.
אבל, האם נכון מה שהוא טוען? האם אני מפסידה מכך שעברתי?

תודה רבה.

Duvid TBD

משתמש פעיל
המשתמש נחסם
שלום,

אשמח לעזרת המומחים,
העברתי את קרן הפנסיה שלי מכלל לפניקס כדי לקבל דמי ניהול נמוכים יותר (לאחר שכלל סרבו להנמיך את דמי הניהול),
בכלל שלמתי 2.38% דמי ניהול להפקדה + 0.2% לנכסים ובפניקס - 1.40% + 0.14%
עכשיו, לאחר המעבר , פונה אלי נציג שימור לקוחות מכלל בטענה כי לפניקס יש גירעון של 0.22% (ולכלל רק 0.04)
כך שלמעשה אני משלמת דמי ניהול גבוהים ב 0.22% וכן כי במרוצת השנים המגמה בפניקס הולכת לכיוון שלילי מאד, קרן שהייתה בעודפים היום הפכה להיות הקרן הגרעונית ביותר בתחום הפנסיה.
אני יכולה לחזור לכלל עם דמי ניהול נמוכים, אבל אם אני חוזרת אליהם זה לא יהיה דרך הסוכן שיש לי היום -אגם לידרים,
כך שאני מעדיפה לא לחזור.
אבל, האם נכון מה שהוא טוען? האם אני מפסידה מכך שעברתי?

תודה רבה.
איזה דמי ניהול הציעו ? ומה הסכום צבור אצלכם??

החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכה

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת הַבֹּטְחִים בַּיהוָה כְּהַר צִיּוֹן לֹא יִמּוֹט לְעוֹלָם יֵשֵׁב:ב יְרוּשָׁלִַם הָרִים סָבִיב לָהּ וַיהוָה סָבִיב לְעַמּוֹ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:ג כִּי לֹא יָנוּחַ שֵׁבֶט הָרֶשַׁע עַל גּוֹרַל הַצַּדִּיקִים לְמַעַן לֹא יִשְׁלְחוּ הַצַּדִּיקִים בְּעַוְלָתָה יְדֵיהֶם:ד הֵיטִיבָה יי לַטּוֹבִים וְלִישָׁרִים בְּלִבּוֹתָם:ה וְהַמַּטִּים עַקַלְקַלּוֹתָם יוֹלִיכֵם יי אֶת פֹּעֲלֵי הָאָוֶן שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל:
נקרא  8  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה