אידישע מאמע
משתמש מקצוען
אז זה אומר בעצם לקחת סיכון
(בקופות חולים ההכשרה בקופה אחת טובה לשניה)
אז זה אומר בעצם לקחת סיכון
זה לא נשמע הגינוי מה שאת אומרת העברת קופה לא אומר לאפס את ההכשרה.אתה בטוחה בזה??
מפסידים את הביטוח במקרה שקרה מקרה ביטוחי רק מחמת מחלה שהייתה קיימת לפני המעבר לקרן החדשה.אז זה אומר בעצם לקחת סיכון
(בקופות חולים ההכשרה בקופה אחת טובה לשניה)
זה לא אומר שאין ביטוח!!ואם זה אמת. זה אומר 5 שנים כל הסיב לעשות ביטוח זה על כל מקרה שלא יקרה ח״ו להתחיל מחדש בשביל שאת לא מפחדת אז למה לעשות בכלל ביטוח ולשלם על זה. ואם זה טווח ארוך ויש לך ברירה 100 סנאפי במקום שליש מוגן באחוז קטן והשאר ניהול אקטיב באמת שאני לא מבניה ההגיון שלך.
אז לאשה בהריון לא כדאי לעבור קופה (אא"כ תוסיף ביטוח נוסף)מפסידים את הביטוח במקרה שקרה מקרה ביטוחי רק מחמת מחלה שהייתה קיימת לפני המעבר לקרן החדשה.
ואחרי 5 שנים אז הכל מכוסה.
ומי שחושש שהוא כבר חולה ויקרה לו מקרה ביטוחי מחמת זה, יכול להוסיף בקרן הפנסיה כיסוי ביטוחי נוסף שמבטל את תקופת ההכשרה הזאת.
אני לא חושבת שהריון זה מחלה.אז לאשה בהריון לא כדאי לעבור קופה (אא"כ תוסיף ביטוח נוסף)
אבל אם יהיה סיבוך בהריון/לידה זה לא יהיה מכוסהאני לא חושבת שהריון זה מחלה.
אני לא חושבת ככה.אבל אם יהיה סיבוך בהריון/לידה זה לא יהיה מכוסה
מבדיקה נוספת שעשיתי, אז את צודקת, ואני זאת שטעיתי. [גם זה קורה]במידה ואת עוברת לקופה אחרת ומניידת איתך את כל הכספים מהקופה הקודמת, ודאי שנשמר לך הרצף הביטוחי ותקופת האכשרה ממש לא נספרת מחדש. (כמובן, בתנאי שהיית פעילה בקרן הקודמת).
אז בשביל זה המלצתי אז לראות להציל את הרצף ורק אח״כ להעביר...מבדיקה נוספת שעשיתי, אז את צודקת, ואני זאת שטעיתי. [גם זה קורה]
ובמעבר בין שני קרנות פנסיה שכולל העברה של הכסף הנצבר, לא צריך תקופת הכשרה חדשה והוותק נשמר.
[אם מדובר במעבר מקרן לא פעילה, אז גם ככה אין כיסוי ביטוחי]
והנה ציטוט מתוך כל זכות
מעבר מקרן פנסיה אחת לקרן פנסיה אחרת
- עובד צבר ותק של חמש שנים בקרן פנסיה מסוימת.
- בשל הוותק נהנה העובד מכיסוי ביטוחי למחלות קיימות, שלא הוחרגו מהכיסוי הביטוחי.
- הקרן החדשה שאליה הוא עובר מחויבת לכבד את הוותק שהוא צבר בקרן הקודמת ולכן הוא לא יידרש להמתין 5 שנים לצורך הכיסוי למחלות קיימות, אולם הקרן החדשה רשאית לדרוש ממנו לעבור הליך חיתום, וכן היא רשאית להחריג מהכיסוי הביטוחי מחלות מסוימות (בהתאם לתקנון שלה), כולל מחלות שלא הוחרגו מהכיסוי הביטוחי בקרן הפנסיה הקודמת.
יצוין שבמעבר לקרן פנסיה נבחרת, לא צריך לעבור הליך חיתום [הצהרת בריאות].
- הקרן החדשה רשאית לדרוש ממנו לעבור הליך חיתום, וכן היא רשאית להחריג מהכיסוי הביטוחי מחלות מסוימות (בהתאם לתקנון שלה), כולל מחלות שלא הוחרגו מהכיסוי הביטוחי בקרן הפנסיה הקודמת.
יצוין שבמעבר לקרן פנסיה נבחרת, לא צריך לעבור הליך חיתום [הצהרת בריאות].
כיום לנשים 62, אבל זה בטוח יעלה בהמשך.מה גיל הפרישה לפנסיה?
תבחרי 67, זה רק בשביל הכיסוי הביטוחי, וזה מה שמומלץ.כשאני ממלאה הצטרפות חדשה לקופה הוא נותן לי לבחור 60.62.64.67
מה לבחור?
אם יש לך בן זוג וילדים, אז אל תוותרי.ומה זה ויתור על כיבוי בטיחותי?
לאשר או לא?
זה לא קשור דווקא ל2008, אבל זה לא הקרנות פנסיה הרגילות שיש היום, אלא דברים שהיה אפשר להיכנס רק פעם.זה רק על קרן פעילה לפני 2008?
או פעיל נכון לעכשיו?
הדוח יוצא רק כחודשיים וחצי אחרי סיום הרבעון. לדוגמא הדוח השנתי של 2019 יצא רק בשבוע שעבר.אשמח אם משהי תוכל לעזור לי
אני צריכה להפיק דוח פנסיה רבעוני דרך אתר של מנורה
יש מישהי שיודעת איך?
תודה רבה
איזה דמי ניהול הציעו ? ומה הסכום צבור אצלכם??שלום,
אשמח לעזרת המומחים,
העברתי את קרן הפנסיה שלי מכלל לפניקס כדי לקבל דמי ניהול נמוכים יותר (לאחר שכלל סרבו להנמיך את דמי הניהול),
בכלל שלמתי 2.38% דמי ניהול להפקדה + 0.2% לנכסים ובפניקס - 1.40% + 0.14%
עכשיו, לאחר המעבר , פונה אלי נציג שימור לקוחות מכלל בטענה כי לפניקס יש גירעון של 0.22% (ולכלל רק 0.04)
כך שלמעשה אני משלמת דמי ניהול גבוהים ב 0.22% וכן כי במרוצת השנים המגמה בפניקס הולכת לכיוון שלילי מאד, קרן שהייתה בעודפים היום הפכה להיות הקרן הגרעונית ביותר בתחום הפנסיה.
אני יכולה לחזור לכלל עם דמי ניהול נמוכים, אבל אם אני חוזרת אליהם זה לא יהיה דרך הסוכן שיש לי היום -אגם לידרים,
כך שאני מעדיפה לא לחזור.
אבל, האם נכון מה שהוא טוען? האם אני מפסידה מכך שעברתי?
תודה רבה.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכה
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת הַבֹּטְחִים בַּיהוָה כְּהַר צִיּוֹן לֹא יִמּוֹט לְעוֹלָם יֵשֵׁב:ב יְרוּשָׁלִַם הָרִים סָבִיב לָהּ וַיהוָה סָבִיב לְעַמּוֹ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:ג כִּי לֹא יָנוּחַ שֵׁבֶט הָרֶשַׁע עַל גּוֹרַל הַצַּדִּיקִים לְמַעַן לֹא יִשְׁלְחוּ הַצַּדִּיקִים בְּעַוְלָתָה יְדֵיהֶם:ד הֵיטִיבָה יי לַטּוֹבִים וְלִישָׁרִים בְּלִבּוֹתָם:ה וְהַמַּטִּים עַקַלְקַלּוֹתָם יוֹלִיכֵם יי אֶת פֹּעֲלֵי הָאָוֶן שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל: