הם לא הציעו סכום, הוא רק אמר שיבדוק וינסו שוב להוזיל,איזה דמי ניהול הציעו ? ומה הסכום צבור אצלכם??
בניסיון הראשון הם לא הסכימו לרדת בכלל בדמי הניהול.
יש לי קרן פנסיה + ביטוח מנהלים - בערך 100,000 ש"ח, בע"ה יש לי עוד הרבה שנים לעבוד (בת 25).
הם לא הציעו סכום, הוא רק אמר שיבדוק וינסו שוב להוזיל,איזה דמי ניהול הציעו ? ומה הסכום צבור אצלכם??
אם לא הציעו דמי ניהול איך את יודעת שזה יותר זול?הם לא הציעו סכום, הוא רק אמר שיבדוק וינסו שוב להוזיל,
בניסיון הראשון הם לא הסכימו לרדת בכלל בדמי הניהול.
יש לי קרן פנסיה + ביטוח מנהלים - בערך 100,000 ש"ח, בע"ה יש לי עוד הרבה שנים לעבוד (בת 25).
אחרי 2013הופה... ביטוח מנהלים מתי זה נפתח לפני 2013
אה אוקי אז לא מבין למה בכלל פתחת איזה יש בוודאי סוכן פה נכון.. אם כן תברח ממנו באלף פסיעות מכל שאר בדברי גם...אחרי 2013
הם יתנו לי אותו דבר או כמעט (ככה הנציג שלהם אמר)אם לא הציעו דמי ניהול איך את יודעת שזה יותר זול?
למה מה רע כ"כ בביטוח מנהלים ?אה אוקי אז לא מבין למה בכלל פתחת איזה יש בוודאי סוכן פה נכון.. אם כן תברח ממנו באלף פסיעות מכל שאר בדברי גם...
מה טוב בזה אחרי 2013 חוץ מזה שעמלות שהסוכן עשה על זה היה גבוהה מאוד והביטוח בתוכו יקר מאוד???למה מה רע כ"כ בביטוח מנהלים ?
פנסיה מקיפה ? אז זה ערבות הדדית נראה לי בלי בדיקה בלבול מוח!! ואפילו אם כן יכול לקרות פתאום מכל חברה.. בפרט הגדולים..הם יתנו לי אותו דבר או כמעט (ככה הנציג שלהם אמר)
השאלה- אם יש במה שהוא אומר- שפניקס הולכת לקראת גירעון?
מעניין, אני אבדוק מה התנאים של הביטוח מנהלים שלי,מה טוב בזה אחרי 2013 חוץ מזה שעמלות שהסוכן עשה על זה היה גבוהה מאוד והביטוח בתוכו יקר מאוד???
ביטוח מנהלים לרוב זה דמי ניהול מאד גבוהים. [הרחבתי על כך במאמר שלי על המוצרים הפנסיוניים]מעניין, אני אבדוק מה התנאים של הביטוח מנהלים שלי,
אבל מה כדאי לעשות לגבי הפנסיה?
להשאיר בפניקס - זה יהיה בסדר?
תודה רבה.
כדאי שתקראי את ההודעה השניה באשכול הזה.יש לי פנסיה בפניקס ובפסגות
מומלץ עכשיו לאחד?
(עובדת ב2 מקומות עבודה במקביל)
ואם כבר- אז איזו קרן פנסיה הכי מומלצת- אולי כדאי להעביר את 2 המקומות---
תודה מראש
ביטוח מנהלים לרוב זה דמי ניהול מאד גבוהים. [הרחבתי על כך במאמר שלי על המוצרים הפנסיוניים]
ולדעתי אם את כבר עוברת מקרן לקרן, אני במקומך הייתי עוברת לאלטשולר שחם שהם גם יותר זולים ממה שיש לך כרגע, וגם לכאורה עושים תשואות יותר טובות,
אני לא יכולה להמליץ במדויק בלי לדעת את כל הפרטים,על הביטוח מנהלים אני משלמת -דמי ניהול מהפקדה 3% דמי ניהול מצבירה 0.5%
כאשר רוב ההפרשה היא לקרן פנסיה 75% , לביטוח מנהלים רק 25%
היית מבטלת את הביטוח מנהלים ?
אני הייתי מוותרת בשמחה רבה על הסוכן. [וכך גם עשיתי]ולגבי אלטשולר שחם, אחרי שקראתי את המאמרים שלך בקשתי לעבור לשם, רק הסוכן שלי (אגם לידרים) לא עובדים מולם לכן העבירו אותי לפניקס, כדאי לוותר על הסוכן ולעבור לאלטשולר שחם ישירות?
הגיוני מאד.הגיוני שמסלול הלכה במגדל ביטוח חיים והשתלמות ירדו ל-11.18%- ו 11.43- (בהתאמה)
שזה כמובן מאד יקר.אציין כי יש לי 0% דמי ניהול על ההפקדה ו 1% על החסכון בביטוח מנהלים,
בגלל שזה כנראה מסלול שיש בו פחות מניות.בקרן פנסיה מקפת המצב יותר טוב רק 2.72- וגם שם יש לי הטבת דמי ניהול של 0.13 על החסכון ו1 על ההפקדה.
מצרף צילומי מסך מהדוחות האחרונים. הראשון של ביטוח המנהלים - מה צריך לבדוק?הגיוני מאד.
ככל שהמסלול יותר מנייתי כך ההפסדים בתקופה הזאת גדולים יותר, אבל לאורך שנים בדר"כ ככל שהמסלול יותר מנייתי אז מרוויחים בו יותר.
בקיצור אל תתרגשי מהתשואה הזאת.
שזה כמובן מאד יקר.
כדאי לך לבדוק אם זה באמת כדאי לך הביטוח מנהלים הזה.
בגלל שזה כנראה מסלול שיש בו פחות מניות.
לא נראה מציאה גדולה.מצרף צילומי מסך מהדוחות האחרונים. הראשון של ביטוח המנהלים - מה צריך לבדוק?צפה בקובץ המצורף 636347
על הביטוח מנהלים אני משלמת -דמי ניהול מהפקדה 3% דמי ניהול מצבירה 0.5%
כאשר רוב ההפרשה היא לקרן פנסיה 75% , לביטוח מנהלים רק 25%
היית מבטלת את הביטוח מנהלים ?
ולגבי אלטשולר שחם, אחרי שקראתי את המאמרים שלך בקשתי לעבור לשם, רק הסוכן שלי (אגם לידרים) לא עובדים מולם לכן העבירו אותי לפניקס, כדאי לוותר על הסוכן ולעבור לאלטשולר שחם ישירות?
ביטוח המנהלים הזה הוא בוודאי עם מקדם מובטח! (כלומר מלפני 01.2013) איך יודעים? פשוט מאד - לפי דמי הניהול.מצרף צילומי מסך מהדוחות האחרונים. הראשון של ביטוח המנהלים - מה צריך לבדוק?צפה בקובץ המצורף 636347
וזה של הדוח של הפנסיה.
צפה בקובץ המצורף 636348
וזה של קרן ההשתלמות
צפה בקובץ המצורף 636349
אגיב כעת בקצרה,ביטוח המנהלים הזה הוא בוודאי עם מקדם מובטח! (כלומר מלפני 01.2013) איך יודעים? פשוט מאד - לפי דמי הניהול.
המקסימום בדמי הניהול מהצבירה אחרי 2013 הוא 1.05%, ולכן לא תיתכן אפשרות של ד"נ ממוצעים של 1.20%.
נראה גם שבניגוד למה שכתוב כאן אין הפקדות שוטפות לביטוח המנהלים. נדיר מאד עד בלתי מצוי לראות ביטוח מנהלים פעיל עם 0% דמי ניהול מהשוטף.
ולכן השאלה היא עם לנייד לתוך קרן הפנסיה.
התשובה: זה בעיקר תלוי בגובה הצבירה, ואיזה מקדם המרה קיים שם. צריך כאן יעוץ פרטני ומקצועי, ולא חובבני בפורום מוצלח ככל שיהיה.
דמי הניהול גם בפנסיה וגם בהשתלמות מצויינים ממש!
למרות שמגדל לא מככבת בכלל בהשגת תשואות יש לזכור כמה דברים:
1. מגדל היא חברה עם הרבה יותר ניסיון ועם הרבה יותר כלים דיגטליים מאלטשולר.
2. פנסיה היא לא רק חיסכון, אלא גם ביטוח לאכ"ע ולשאירים, ולוותק וניסיון יש השפעה מכרעת.
3. אלטשולר היא חברה עם רמת שירות לא יציבה. לפני חצי שנה היא היתה מעולה, ובחודשיים האחרונים היא ממש זוועתית.
4. השגת תשואות בעבר אינה מעידה בהכרח על העתיד.
דמי הניהול שיש במגדל הם 1% לעומת 1.49% מהשוטף באלטשולר, ו0.13% לעומת 0.10% מהצבירה באלטשולר.
מה גובר על מה? תלוי בגובה השכר ובגובה הצבירה. קשה להאמין שיש יתרון ממשי לאלטשולר.
ולכן לא כדאי לנייד את הפנסיה וההשתלמות, וכדאי להתייעץ עם מומחה לגבי המנהלים.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכה
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת הַבֹּטְחִים בַּיהוָה כְּהַר צִיּוֹן לֹא יִמּוֹט לְעוֹלָם יֵשֵׁב:ב יְרוּשָׁלִַם הָרִים סָבִיב לָהּ וַיהוָה סָבִיב לְעַמּוֹ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:ג כִּי לֹא יָנוּחַ שֵׁבֶט הָרֶשַׁע עַל גּוֹרַל הַצַּדִּיקִים לְמַעַן לֹא יִשְׁלְחוּ הַצַּדִּיקִים בְּעַוְלָתָה יְדֵיהֶם:ד הֵיטִיבָה יי לַטּוֹבִים וְלִישָׁרִים בְּלִבּוֹתָם:ה וְהַמַּטִּים עַקַלְקַלּוֹתָם יוֹלִיכֵם יי אֶת פֹּעֲלֵי הָאָוֶן שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל: