1.9 מהפקדה ו0 מהצבירה.אלו דמי נהול שהציעו לי:
1.9 מהפקדה 0 מהצבירה
1.75 מהפקדה 0.05 מהצבירה
0.9 מהפקדה 0.15 מהצבירה
מה עדיף?
לדעתי תלוי כמה כסף יש כבר בצבירה,1.9 מהפקדה ו0 מהצבירה.
כמובן שזה רק מבחינת דמי הניהול.
דמ"נ 1.9 מההפקדה ו0 מהצבירה | דמ"נ 1.75 מההפקדה ו0.005 מהצבירה | דמ"נ 0.9 מההפקדה ו0.15 מהצבירה | ||
משכורת | 10000 | 421.8 | 388.5 | 199.8 |
צבירה | 50000 | 0 | 36.1 | 108.3 |
סה"כ דמי ניהול שנתיים | 421.8 | 424.6 | 308.1 |
נכוןלדעתי תלוי כמה כסף יש כבר בצבירה,
אם יש מעט כסף בצבירה עדיף % נמוך יותר יותר מההפקדה.
לדוג' צבירה של 50,000 , משכורת של 10,000 ש"ח והפקדות לפי חוק
תלוי גם בצבירה וגם בגובה המשכורת. יש אקסלים מיוחדים כאלה שמכניסים בהם את סכום הצבירה וגובה השכר עם אחוזי ההפרשה, וזה מציג מיד השוואה לכמה שנים קדימה.לדעתי תלוי כמה כסף יש כבר בצבירה,
אם יש מעט כסף בצבירה עדיף % נמוך יותר יותר מההפקדה.
לדוג' צבירה של 50,000 , משכורת של 10,000 ש"ח והפקדות לפי חוק:
דמ"נ 1.9 מההפקדה ו0 מהצבירה דמ"נ 1.75 מההפקדה ו0.005 מהצבירה דמ"נ 0.9 מההפקדה ו0.15 מהצבירה משכורת 10000 421.8 388.5 199.8 צבירה 50000 0 36.1 108.3סה"כ דמי ניהול שנתיים 421.8 424.6 308.1
דווקא זה היה ממגדלתלוי גם בצבירה וגם בגובה המשכורת. יש אקסלים מיוחדים כאלה שמכניסים בהם את סכום הצבירה וגובה השכר עם אחוזי ההפרשה, וזה מציג מיד השוואה לכמה שנים קדימה.
תנו לי לנחש ששלושת החלופות באות מחברת 'כלל'...
המשווקים הישירים של כלל מחזיקים באקסל הזה.
לא אתאפק וארשום שוב שלדעתי אלטשולר עם 1.49% מהשוטף ו0.1% מהצבירה עדיפה בגלל התשואות והאיזון האקטוארי. קרן מספיק גדולה הצומחת בקצב ממש מסחרר ואין שום סיכון יחסית לכלל.
כך חשבתי.דווקא זה היה ממגדל
תמיד זה טוב לשמוע דעות נוספות
בגדול זה תלוי כמה כבר צברת?מה דעתכם על זה-
דמי ניהול מהפקדה % 1
דמי ניהול מחיסכון % 0.2
הוצאות ניהול השקעות %0.02
את זה יש לי בהראל.
שווה לי לעבור לאלטשולר?
ואם אני פותחת עכשיו קופה חדשה,
שווה לי לפתוח באלטשולר
או לצרף להראל בתנאים הנ"ל?
כרגע יש לי קופה עם כ26,000 ש"חבגדול זה תלוי כמה כבר צברת?
אבל כמעט תמיד, ובמיוחד לטווח ארוך, אלטשולר ייצא יותר זול.
אם ככה אז בשנה הראשונה מבחינת דמי הניהול ייצא לך יותר זול בהראל.כרגע יש לי קופה עם כ26,000 ש"ח
מופרש לי כל חודש 400 ש"ח.
עכשיו אני מתחילה במקום עבודה נוסף,
בו אמורים להפריש לי כ600 ש"ח לפנסיה
וכ350 ש"ח לפיצויים
הגיוני מאד.הפסד של 962 הגיוני על הפקדה ממקום עבודה של 17411?
זה לא הרבה מדאי?
מי ששואל אצל מנורה מבטחים
הם לא יקחו אחוזים כאלו גבוהים סה"כ 0.5% דמי ניהול לשנה.האם משתלם להשאיר שם את הכסף,
למרות האחוזים הגבוהים שהם יקחו?
זה תמיד אפשרי.האם בכלל יש אופציה להוציא את כל הכסף?
תעביר את הכסף שינוהל בקופת גמל.
א. יותר מבחר של מסלולי השקעהמה זה אומר?
אני לא מוצאת מסלול בשם הזה.לאשתי יש פנסיה בהראל שנקראת הראל MORE לשכירים ק.משלמת ודמי הניהול יקרים 3% מהפקדה ו0.5% מהצבירה בנוסף יורד כל שנה קרוב ל 500 שח על ביטוח אובדן כושר עבודה וכן כזה סכום על ביטוח למקרה מוות כך שלאחר העלויות הנ"ל(דמי ניהול + ביטוחים) בקושי נשאר רווח מה מומלץ לעשות?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכה
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת הַבֹּטְחִים בַּיהוָה כְּהַר צִיּוֹן לֹא יִמּוֹט לְעוֹלָם יֵשֵׁב:ב יְרוּשָׁלִַם הָרִים סָבִיב לָהּ וַיהוָה סָבִיב לְעַמּוֹ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:ג כִּי לֹא יָנוּחַ שֵׁבֶט הָרֶשַׁע עַל גּוֹרַל הַצַּדִּיקִים לְמַעַן לֹא יִשְׁלְחוּ הַצַּדִּיקִים בְּעַוְלָתָה יְדֵיהֶם:ד הֵיטִיבָה יי לַטּוֹבִים וְלִישָׁרִים בְּלִבּוֹתָם:ה וְהַמַּטִּים עַקַלְקַלּוֹתָם יוֹלִיכֵם יי אֶת פֹּעֲלֵי הָאָוֶן שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל: