כאן מנתחים מוזיקה בכיף

מצב
הנושא נעול.

קוקריקו

משתמש פעיל
מה שלא יהיה ההסבר להצלחה של נפשי.
נראה לי ששטיימנץ צריך להתעורר בזמן.
אנשים נהנים מהמוזיקה שלו בגלל שיש בה רגש אבל בד בבד היא עדכנית.
אנשים לא מחפשים לשמוע חזנות.
אם הוא ילך לכיוון של מוזיקה כבדה הוא עלול להיות תופעה חולפת.
וחבל.

חילוש

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
אני מעלה קובץ של מהלכי אקורדים המקובלים במוזיקה קלאסית. אני לא בטוח שמהתרשים עצמו אפשר להבין, אנסה לתת כיוון כללי:
מתחילים תמיד מהטוניקה הנקראת דרגה I, ומשם אפשר לעבור לכל אקורד אחר בסולם, אך מאותו אקורד שואפים לחזור בחזרה לטוניקה לפי סימון החץ המופיע בתרשים.
תודה!!!
יש משהו בשפה יותר פשוטה?
Am B וכו

קלאסיקה

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
תודה!!!
יש משהו בשפה יותר פשוטה?
Am B וכו
לי אין. אני לא חושב שיש דרך להסביר את זה בלי להיכנס לעומקם של ההרמוניה והתאוריה. צריך, עבור זה, להכיר את הדרגות הבסיסיות של הסולם ואת התפקיד שלהם ביחס לטוניקה. (טוניקה, סאבדומיננטה, דומיננטה וכו')

cantor

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
יש כבר דואט כזה והתפרסם בעיקר על שמו של שטיינמץ .

הנה:

אני אגב חושב גם שם שמה שלוי כבר שר שם זה יותר יפה ממוטי וממנדלוביץ גם יחד
לקחו סינגל נתנו ללוי להביע את עצמו אולי חצי דקה ועוד רבע דקה למנדלוביץ וכל השאר למוטי שטיינמץ זה נקרא בשפת העברית קידום
רכניץ כידוע אוהב מאד את שטיינמץ ורצה לקדם אותו בעיקרון הוא היה נותן לו את כל הביצוע לבד אבל הוא פיחד שאף אחד לא יסתכל על זה (מוטי לא היה כ"כ מפורסם אז והקצת שכן הוא היה בגלל המעניין שבו אבל לא כזמר מיקצועי) לכן הוא הביא את פאלקאוויטש
ב"ה הצליח לו למוטי שהעוילם אהב את הקול הילדותי בקשר למילים של השיר ואכן הרבה בגלל השיר הזה הוא התפרסם מאד
אני לא יודע אם זה המצב גם כיום כשמוטי יעשה דואט עם לוי כמו שאומרים דואט הוגן אם לוי לא יאכל אותו בלי מלח כלשון @בן ציון יקר

cantor

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
לגבי הדיון על מרדכי בן דוד אני חושב גם כיום שהוא המלך למרות שאיני ממאזיניו הרבים של טוקר
הביצוע שלו לכל שיר הוא משהו שעדיין לא קם לו מתחרה
אבל אני גם חושב שהוא צריך לחפש מלחינים מגוונים אבל יותר בסגנון של יוסי גרין
אם כי גם לצמד קליין את ברי יש לחנים די יפים אבל פשוטים מדי בשביל לבנות על זה לבד כמעט את כל האלבום

ח.נוי

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
פריד מזמן כבר לא בשורה שלו הוא הרבה יותר
פריד נחשב היום לזמר הרבה יותר טוב וגם בציבור החילוני המון מכירים אותו... ומחשיבים אותו כזמר טוב.
ישי ריבו!!!!!!!!!
ישי ריבו הוא באמת זמר בסגנון מסויים, אבל הוא מוזיקאי מטורף. הוא מלחין וכותב ברמה גבוהה מאד. וגם מרדכי בן דוד לעולם לא ישמע טוב כשישיר שיר של חיים ישראל, וגם לא של ישי ריבו. הוא מאד מיינסטרים, אבל גם לא אוניברסלי....

גיטרה וכינור

משתמש פעיל
השיר האחרון של מוטי שטיינמץ פחות מוצלח
אומנם הקליפ מושקע
אבל פחות מתחברים לשיר
נפשי היה ואוו לעומתו
(אולי בגלל ריבו)
עכשוו מוטי עובד על דיסק של שירים ישנים של וויזניץ אז זה הסגנון...
אבל זה באמת שאלה למה הוא עבר לזה..?

גיטרה וכינור

משתמש פעיל
פריד נחשב היום לזמר הרבה יותר טוב וגם בציבור החילוני המון מכירים אותו... ומחשיבים אותו כזמר טוב.
אבל עכשוו בקליפ עם ארי היל הוא לא היה מסתתדר כ''כ לבד ארי היל הוסיף את הנופך העיקרי

בן ציון יקר

משתמש פעיל
מוזיקה ונגינה
ישי ריבו הוא באמת זמר בסגנון מסויים, אבל הוא מוזיקאי מטורף. הוא מלחין וכותב ברמה גבוהה מאד. וגם מרדכי בן דוד לעולם לא ישמע טוב כשישיר שיר של חיים ישראל, וגם לא של ישי ריבו. הוא מאד מיינסטרים, אבל גם לא אוניברסלי....
דווקא מרדכי בן דוד מאוד אוניברסלי
והוא שר מאד יפה עם אהרן רזאל (בדואט ולא בקידום) את השיר בעניין השמחה, ושניהם שרו בעברית.
לא כמו שמוטי שר עם ישי ריבו הוא בעברית והוא בלשון הקודש

horseman

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
האם הדיסק צעקה כל כך לא מוצלח???
הנה רשימת השירים עם דירוג הנראה לי אשמח לדירוגכם!
הדירוג הוא
טוב
בינוני
וגרוע
  1. כל הנשמה - בינוני
  2. פתח לנו שער (בדואט עם מוטי שטיינמץ)בינוני
  3. צעקה-גרוע
  4. מזמור לדוד אבי טוב!
  5. בואי כלה בינוני
  6. הנה ימים באים טוב
  7. כבשה אחת בינוני גרוע
  8. הנני רופא לך טוב
  9. כתר מלוכה בינוני
  10. ואנפהא נהירין (בדואט עם נותי פוקס) טוב
  11. אשרי האיש טוב
  12. יעלה בינוני
  13. הבל הבלים גרוע
טוב 5 בינוני 6 גרוע 2-3
ממרדכי בן דוד מצופה מאה אחוז נכון והוא יכול!! יש חומר
פריד אין שירים דפוקים אבל סגנונות שונים שבהכרח לא כולם אוהבים.
שאר הזמרים אולי 40 אחוז טוב

כוכב נוגה

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
לפי מה דירגת??
אני לא יודעת לפי מה הלכת אבל
טוב!
פתח לנו שער (בדואט עם מוטי שטיינמץ)בינוני
טוב!
טוב!
ואני לא אוהדת שלו, אבל השירים האלה העיפו, הם מעולים וכ"כ ענקיים לכן חושבת שהם יותר טובים מבינוני...
בנוגע לשאר פלוס מינוס..

ILSK

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים

איך אתה קובע אם זה בינוני

שיר שכבר מחזיק מידי הרבה זמן
מושר כמעט כל יום בחתונות (אני שר באירועים כל יום כמעט מבקשים את השיר הזה
זה לא שיר שאתה שר זה שיר מבוקש מאוד מצד החתנים והכלות)
הרבה יותר ממאות שירים שיצאו אחרי כן וכבר הלכו מזמן

חזק וברוך!

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה

שב נא הסופר

משתמש מקצוען
השיר האחרון של מוטי שטיינמץ פחות מוצלח
אומנם הקליפ מושקע
אם אתה מתכוון לשיר האחרון שלו "יהא רעוא", מבלי להתייחס לשיר עצמו, לדעתי הקליפ שלו בכלל לא נחשב מושקע. אני חושב שיהודה גרובייס היה עושה את זה הרבה יותר טוב ומושקע בעבר [למי שעוד זוכר את הסרט שלו על אליעזר בן הורקנוס].
וחוץ מזה, לקחת כמה ילדים קטנים ובחורי ישיבות, לתקוע להם איזה סמרטוט על הראש בלי שום צורה וכולם עם מכנסיים, זה אותנטי? כך היה נראה רבי עקיבא ורועי הצאן שבדורו עם מכנסיים??
---

horseman

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
אני באופן אישי אהב את הסגנון של מ.ב.ד, אבל לגבי האלבום צעקה - באמת לא הכי אהבתי,
ובפרט השיר בואי בשלום שלא אהבתי אותו מהרגע הראשון ששמעתי אותו, לא מסוגל לשמוע אותו....
בינוני כי מבחינת לחן וחידוש זה בינוני.
אפילו שזה להיט!!!
[3 שירים אותו דבר, בואי בשלום, המלוכה והממשלה, והללויה של פריד...]
לעומת נניח ואנפו נהירין שהשיר הוא הוא חתיכת יצירה!

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  56  פעמים

לוח מודעות

למעלה