כאן מנתחים מוזיקה בכיף

מצב
הנושא נעול.

איצל'ה

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
שלדעתי עלה למלחין בהבזק - הארה...
חד משמעי זה נראה כך
(הייתי אומר שזה הולחן עם גיטרה ביד, ולא עם פסנתר.....)
וזה נכון, אני קובע כך לפי הרגילות של בנצי להלחין עם גיטרה
שנית, ההרגשה שלי בבית הראשון של השיר, הוא הרגשה של הפתעה, הרגשה של תחילת הצגה...
יש בזה משהו...
ואז לעלות לבית השני עם 'בום', תופים עם גיטרה חשמלית בכל הכח...
אני לא רוצה להעלות את זה, אבל יואלי היה בודאי נכנס פה בכל הכוח
אשמח לשמוע הערות!!!
שמחנו לקרוא את ההערות שלכם, אהבתי את כיווני המחשבה המוזיקאלים.

cantor

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
יונתן שינפלד בסינגל חדש: ה' העלית
הזמר יונתן שינפלד מחדש בקולו המיוחד את הלהיט הותיק 'ה' העלית' שכבש את רחבות הריקודים בשנות התשעים. הלחן של ר' יונתן וייס, העיבוד המחודש של אלי קליין & איצי ברי.

יונתן שינפלד בסינגל חדש הנקרא 'ה' העלית'. השיר שהיה להיט בשנות התשעים המוקדמות וכבש את רחבות הריקודים, נשכח בשנים האחרונות וכמעט ואינו מוכר כיום בתעשיית המוזיקה. יונתן בסגנונו הייחודי, מחובר למוזיקה החסידית האותנטית, ובוחר לבצע דווקא שירים המזוהים עם שירי בית אבא מהדור הקודם.

כזכור, יונתן שינפלד חזר אל עולם המוזיקה לאחר מספר שנים בהם לקח הפסקה ושקד על תלמודו בישיבה. כיום לאחר נישואיו, הוא חוזר להופיע באירועים מדי ערב. הסינגל הקודם שהוציא לרגל חתונתו, 'באתי לגני', הפך ללהיט חובה המושר ברגש בכל קומזיץ בסיום חתונה.

צפה בקובץ המצורף 492363
למה אין אף אחד קרוב שיגיד לו שהוא צריך כמו שאומרים סכין בין השיניים

בחור כישרוני מוזיקלי מאד קול די יפה שירים די טובים (לא נוגע בפן ההלכתי עכשיו) אבל השירה שלו רדומה בטונים נמוכים ללא אנרגיה
ולשומעים זה מתורגם כחיקוי לא ממש מוצלח של אוהד
כמה חבל
אם איזה חבר שלו רואה את ההודעה אנא להעיר לו בכבוד כי בוא עוד יכול להיות פה מהזמרים הגדולים של הדור הבא אבל רק אם הוא יתעורר ולא ישיר בכזה תרדמת

איצל'ה

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה

בחור כישרוני מוזיקלי מאד קול די יפה שירים די טובים (לא נוגע בפן ההלכתי עכשיו) אבל השירה שלו רדומה בטונים נמוכים ללא אנרגיה
כמה חבל
אם איזה חבר שלו רואה את ההודעה אנא להעיר לו בכבוד כי בוא עוד יכול להיות פה מהזמרים הגדולים של הדור הבא אבל רק אם הוא יתעורר ולא ישיר בכזה תרדמת

תגובת יונתן: "לאחר מספר שנים של שירה ללא תרגילי פיתוח קול, ולאחר שינוי הקול שחל בי פעמיים, לצערי בזמן שהגיע בי ההחלטה לחזור לשירה היה עלי להתחיל כמעט מתחילה את פיתוח הקול, לעת עתה שירתי היא בנמוכים בכדי לא לגרום להתאמצות, מקווה מאוד לשינוי בעתיד".

horseman

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
ה' העלית...יונתן שנפלד
נחמד
אבל עיבוד יבש וחסר כל רעננות ממה שמוכר וידוע בשיר הזה!!! מה שיכל כן לקדם את השיר הזה!!!
חוץ משימוש בסאונדים אלקטרונים אין בזה כל רענון וחבל!!

קבצים מצורפים

• Hashem-Helita.mp3
    9 MB · צפיות: 68
נערך לאחרונה ב:

אחת מנשר

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
אנשים התלוננו שהשיר לא בסדר ולכן לא העלו אותו גם באשכול הסינגלים, אז הבאתי חוות דעת מאתר הידברות, שמסבירה למה התכוון חנן כשכתב את השיר, משום מה תוך 2 דקות נעלמה ההודעה...:(
כן , שלי נמחק כמה דקות לפניך----

אחת מנשר

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
לדעתי כל מה שהשיר תפס, והמיוחדות בשיר הזה הוא התנועה ''אבא אבא'' וכו' (הבית השני), שלדעתי עלה למלחין בהבזק - הארה...;), (הייתי אומר שזה הולחן עם גיטרה ביד, ולא עם פסנתר.....), התנועה מאד פשוטה, אבל מוציאה רגשות של לב מלא על גדותיו רגשות תודה, ומבקשת עוד.... (האקורדים הפשוטים שמנוגנים כל אחד לזמן ארוך.. Am Am Am Em x2 ואז הD- שוב ושוב.. משמאל לימין). ואז המלחין התחיל לעבוד על בניית חלק ראשון לשיר, ולדעתי בזה הוא קצת כשל, קודם כל זה מידי קצר, הוא היה אמור לחזור על הבית הראשון פעמיים עם מילים אחרות כל פעם, ולא לעבור מיד אחרי הפעם הראשונה לבית השני, שזה כאמור עיקר וגוף השיר. (כשאמרתי את זה לחבר שלי הוא טוען שאמנם אנחנו לא רגילים לכך, אבל במוזיקה הגויית עושים את זה הרבה, שמיד נכנסים לעיקר השיר, אבל כמובן אני לא מתמצא בזה, אבל שומע את הרעיון..), שנית, ההרגשה שלי בבית הראשון של השיר, הוא הרגשה של הפתעה, הרגשה של תחילת הצגה... (אני מקווה שאתם מבינים את הלב שלי..;)), במקום זה אמור להיות לחן עם הרגשה של לב מלא על גדותיו הודיה, ולאחר שיש את זה אפשר להיכנס לחלק השני של השיר, לב מלא הודאה שמבקשת. כ''ז על הלחן.
ולגבי העיבוד, זה ממש צרם לי, הייתי מצפה לשמוע בבית הראשון בפעם הראשונה פסנתר - warm grand piano , ובפעם השניה של הבית השני, עוד קצת strings ברקע מאחור, מאד חלש, pizicato, ואז לעלות לבית השני עם 'בום', תופים עם גיטרה חשמלית בכל הכח...
חבל שזה לא עובד טוב, ובמקום לחשוב על התוכן וכו', השקיעו בשטויות של סירנות וכו', וכן במוזיקה חשמלית.... (אולי באמת במוזיקה הגויית זה כן דרך, אבל כאמור).......
אשמח לשמוע הערות!!!
אהבתי את ההסתכלות המוזיקלית

שב נא הסופר

משתמש מקצוען

כמה חבל
תגובת יונתן: "לאחר מספר שנים של שירה ללא תרגילי פיתוח קול, ולאחר שינוי הקול שחל בי פעמיים, לצערי בזמן שהגיע בי ההחלטה לחזור לשירה היה עלי להתחיל כמעט מתחילה את פיתוח הקול, לעת עתה שירתי היא בנמוכים בכדי לא לגרום להתאמצות, מקווה מאוד לשינוי בעתיד".
ההתרשמות שלי ממנו כשהוא עוד היה ילד, שהוא עדין מדי. וגם אז בעודו ילד/נער, לא נראה לי כל כך שהאנרגיה שלו בשירה היתה טבעית, היא היתה קצת מלאכותית [לעומת אבישי רוזן שהיה איתו בקינדרלעך שהיתה לו אנרגיה טבעית ביותר. וד"א, גם האנרגיה של אוהד לא טבעית במיוחד, גם הוא טיפוס עדין].
ככה שזה לא רק הענין של פיתוח קול, זה משהו בסיסי יותר באנרגיה של הבחור. חשוב להגיד לו את זה. ראיתי כמה סרטונים של הופעות שלו לאחרונה, הוא נראה ממש תלוש מול הקהל, רדום ביותר.

אחת מנשר

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
מסכימה איתך שהוא עדין בטיבעו, וזה חלק ממה שמייחד אותו
אבל גם מוטי שטינמץ עדין בטיבעו ויש לו אנרגיות (מעבר לקול שלו)

ראיתי כמה סרטונים של הופעות שלו לאחרונה, הוא נראה ממש תלוש מול הקהל, רדום ביותר.
זה כי הוא עדין רגיל לשבת מול הסטנדר והגמרא פחות לעמוד על הבמות.
עוד כמה הופעות לא תזכור את התרדמת הזו,
ועוד תראה שהוא יעוף לרחוק.

יוני א

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
איך אתה קובע אם זה בינוני

שיר שכבר מחזיק מידי הרבה זמן
מושר כמעט כל יום בחתונות (אני שר באירועים כל יום כמעט מבקשים את השיר הזה
זה לא שיר שאתה שר זה שיר מבוקש מאוד מצד החתנים והכלות)
הרבה יותר ממאות שירים שיצאו אחרי כן וכבר הלכו מזמן
זה לא חייב להיות שלכן זה שיר טוב פשוט זה שיר חדש וזה על כלה ובחתונות אנשים מחפשים שירים כאלה ונמאס קצת מהשיר של שוואקי (?) ולכן חיפשו משהו אחר ומצאו את מרדכי אבל זה לא אומר שזה באמת טוב
טוב אני לא מביע דעה על ענין כזה אני פשוט לא אוהב את דירוגי השירים אני אוהב לשמוע להנות או שלא לשמוע אבל לא לדרג ככה

טנק

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
לא מבין איך אף אחד כאן לא הזכיר את הרמה המקצועית הנמוכה של מרבית האולפנים אצלנו.
הקלטתי לא מזמן שיר באחד האולפנים הנקראים מהמקצועיים בעירי וכשקיבלתי את השיר הרגשתי ש---''אין מילה בלשוני''...---
והמבין יבין.---
לומדים שנה אחת, פעם בשבוע בערב. קונים אביזרי אולפן ב40,00 ש''ח [במקרה הטוב כמובן]
וי-ש א-ו-ל-פ-ן-!
מקווה שלא הייתי ציני מידי. [ושלא פגעתי באף אחד כי לא זו הייתה מטרתי]

אלי פישר

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
מסכימה איתך שהוא עדין בטיבעו, וזה חלק ממה שמייחד אותו
אבל גם מוטי שטינמץ עדין בטיבעו ויש לו אנרגיות (מעבר לקול שלו)

זה כי הוא עדין רגיל לשבת מול הסטנדר והגמרא פחות לעמוד על הבמות.
עוד כמה הופעות לא תזכור את התרדמת הזו,
ועוד תראה שהוא יעוף לרחוק.
לא אוהב את כל דברי הסנגוריה.יש משהו מאד משעממם בשירה באופן כללי לא גבהים וכד',יכול להיות שפעם היה שיינפלד ונגמר וזהו.:(

אלי פישר

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
ה' העלית...יונתן שנפלד
נחמד
אבל עיבוד יבש וחסר כל רעננות ממה שמוכר וידוע בשיר הזה!!! מה שיכל כן לקדם את השיר הזה!!!
מסכים עם כל מילה:(

שב נא הסופר

משתמש מקצוען
לא אוהב את כל דברי הסנגוריה.יש משהו מאד משעממם בשירה באופן כללי לא גבהים וכד',יכול להיות שפעם היה שיינפלד ונגמר וזהו.:(
אכן.
הרבה "ילדי פלא" נעלמו מהאופק אחר שגדלו. ישנם כאלו שכנראה קשה להם לוותר על ההילה שזכו לה בילדות.
עמית ליסטוונד, גם היה ילד פלא מיוחד. היום הוא עו"ד, ולא "עוד" זמר.
הרב מנחם טוקר שליט"א, העלה בחסידישקייט אונליין4 ראיון "מרגש" עם שלושה ילדי פלא מהעבר וההווה, זה מעניין. צפו.
----

קרעפט

משתמש מקצוען
ה' העלית...יונתן שנפלד
נחמד

שיר שמתאים לזמר עם רקע חסידי לחדש, יחד עם ליווי קופצני של מאיר אדלר ודומיו (זמרו לה' חסידיו...)
אני בכל אופן מאמין הרבה ביונתן יש לו פוטנציאל ענק, וגם יש מחסור בזמרי נשמה ליטאים... אז כדאי שישקיע בכיוון, אלא א''כ פניו לרחבת הריקודים אז שימשיך בשירי טישים ופראנצ'עס'

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

לוח מודעות

למעלה