המלצ ופריים ניתן למחזר להוזיל.נראה לי להשלמת התמונה צריך גם להציג את המשכנתא לדיור, כי מיחזור חלקי הבנתי אפשרי רק באותו בנק (זה במזרחי).
מסלול ריבית יתרה סיום מל"צ 5 4.91 498100 2053 קל"צ 3.75 243300 2046 ק"צ 3 61500 2037 פריים+1 5.5 44000 2032
@הון וביתאשמח לדעת האם יש למה למחזר.
שנית, המסלול משתנה כל שנים וחצי, מסתיים עוד כחודשיים, האם לעשות איתו מחזור?
צפה בקובץ המצורף 1550870
פירוט:
צפה בקובץ המצורף 1550871
צפה בקובץ המצורף 1550873
צפה בקובץ המצורף 1550876
תודה רבה!!!!!
שלום,אשמח לדעת האם יש למה למחזר.
שנית, המסלול משתנה כל שנים וחצי, מסתיים עוד כחודשיים, האם לעשות איתו מחזור?
צפה בקובץ המצורף 1550870
פירוט:
צפה בקובץ המצורף 1550871
צפה בקובץ המצורף 1550873
צפה בקובץ המצורף 1550876
תודה רבה!!!!!
השאלה עדיין לא כל כך ברורה -אשמח לעזרה דחופה לגבי יכולת החזר,
אני יודע שהבנקים נותנים לפי 40% מההכנסה הפנויה,
השאלה היא כמה מתוך דמי השכירות נחשב להחזר?
ובאריכות:
פלוני קונה דירה, ומנצל את גובה המשכנתא המקסימלי של הדירה,
ובנוסף הוא מנצל את כל יכולת ההחזר שיש לו.
ויש לו אפשרות לקנות עם הדירה מחסן (מוצמד בטאבו) ששופץ והפך ליחידה, עם חוזה חתום,
אבל היכולת החזר שלו מגיעה רק מהשכירות של המחסן / יחידה האלה,
כמה מתוך החוזה ישמש כהכנסה פנויה / יכולת החזר, 40% או יותר?
תודה רבה מראש
תמיד משלמים רק על מה שמשכנו.כשלוקחים משכנתא ומעבירים את התשלום למוכר בפעימות, מתי מתחילים לשלם לבנק את המשכנתא ?
אם ירד ל3.5% - שזה אומר ירידה של 2.5% - אולי לא שווה למחזר..שואל לאור הורדת הריבית (ויש תחזיות שירד ל3.5%)
האם למי שיש פריים גבוה עדיין שווה למחזר?
שלכאו' כבר ספג את כל העליה הקשה
ועכשיו אם ימחזר את הפריים לקל"צ או מל"צ רק יתקע עם העליות ולא יהנה מהירידות החזויות
תודה רבה לכל העונים
אפשר להשיג יותר זולשלום וברכה
אשמח לחוו"ד מקצועית לגבי מחזור (הבנק הציע לי למחזר את הפריים, ומדובר בשביל להפחית ריביות לא להקטין את ההחזר החודשי)
הם הציעו לי מל"צ כל שנתיים ל20 שנה 110,594 ריבית 4.93 (ההחזר יעמוד על 691 ₪ במקום 640 ₪ היום).
המשכנתא מצו"ב
צפה בקובץ המצורף 1551690צפה בקובץ המצורף 1551691צפה בקובץ המצורף 1551693צפה בקובץ המצורף 1551694
אז אם המשיכה היא בפעימות אז התשלום יהיה מהפעימה הראשונה או האחרונה ?תמיד משלמים רק על מה שמשכנו.
מבחינת לו"ז - אם משכנו את המשכנתא לפני 15 בחודש, נשלם את המשכנתא תשלום ראשון בחודש הבא.
אך אם משכנו אחרי ה15 בחודש, נשלם רק בחודש לא הבא, אלא זה שאחריו [כחודש וחצי אחרי], ונשלם תשלום שיכלול בתוכו גם את יתרת החודש שבו נלקחה המשכנתא, וגם את החודש הבא אחריו בתשלום אחד.
מקווה שעניתי מספיק ברור.
תשלם על כל פעימה כמה שמשכת.אז אם המשיכה היא בפעימות אז התשלום יהיה מהפעימה הראשונה או האחרונה ?
איך מוציאים דוח? באזור אישי?זה התמהיל משכנתא שלי, לפני שנתיים+
יש לי יכולת להחזיר עכשיו 50-60K, איזה מסלול הכי שווה לסגור?
תודה רבה!
צפה בקובץ המצורף 1550136
@הון ובית דבר ראשון, תודה רבה! מעריכים מאוד!שלום,
את מסלול הפריים הייתי ממחזר למשתנה כל 2/5 - לא צמודת מדד.
ישנם כלכלנים שצופים שבשנה הקרובה ריבית הפריים תרד באזור האחוז [ישנם כאלה שצופי גם יותר..] - עדיין תוכלו כבר מעכשיו לקבל את זה, ולא לשלם בינתיים על סמך האולי..
לגבי שינוי הריבית במסלול המשתנה - עוד קצת מוקדם לדעת מה בדיוק יהיה עם העוגן, ולכן תהיו בהיכון עוד 30 יום לבדיקה. אז יהיה כיוון יותר ברור אם למחזר או לא.
בכל מקרה, אני לא סגור אם להישאר עם הצמדת מדד, או להחליף ללא צמוד אם יש לכם יכולת.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ק'
קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם: