יש לכם שאלות בנושא משכנתאות? אשמח לסייע לכם.

מצב
הנושא נעול.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
גם אחרי קריאת הכתבה-
אם יכולת ההחזר הולכת וקטנה עם השנים שווה לקחת קרן שווה ובכך להקטין את קרן ההלוואה בשנים הראשונות- כשיש יכולת גבוהה.
בכתבה מוסבר שזה לא יותר חסכוני כי משלמים תשלומים גבוהים יותר בהתחלה, במקרה זה יש עניין לשלם תשלומים יותר גבוהים.
קראת גם את התגובות של הכתבה?
לא כ"כ הגיוני משפחה שכל חודש צריכה להקטין את ההחזר החודשי, אלא רק פעם בכמה שנים,
ובשביל זה עושים תכנון נכון של התמהיל, כמו שהוא כותב שם, וכמובן בשיטת שפיצר.

רינהרינה

משתמש מקצוען
קראת גם את התגובות של הכתבה?
לא כ"כ הגיוני משפחה שכל חודש צריכה להקטין את ההחזר החודשי, אלא רק פעם בכמה שנים,
ובשביל זה עושים תכנון נכון של התמהיל, כמו שהוא כותב שם, וכמובן בשיטת שפיצר.

קראתי גם את התגובות.
ההחזר קטן כל חודש בסכום זניח, בשנתיים זה יורד בסכום של מאות שקלים (כמובן תלוי בגובה התשלומים)
כך שזה לא ממש קטן כל חודש.
כך מצליחים להחזיר חלק יותר משמעותי מהקרן בהתחלה כשפחות לחוצים כלכלית, וכשמגיעים הילדים בעז"ה- עם הלחץ הכלכלי שהולך וגדל תשלומי המשכנתא קטנים.
לגבי תכנון התמהיל- אני מניחה שא"א לסדר זאת באופן שכל 4 שנים התשלומים ירדו, לא?

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום

מוישי איש טוב

משתמש רשום
עריכה תורנית
שלום
יש לי משכנתא יחסית על סכום נמוך
אני צריך הלואה באזור ה70- 80 אלף
(ההלואה אינה לצורכי דיור)
האם שווה לקחת הלואה בנקאית או להגדיל את המשכנתא, ואם יתכן להגדיל משכנתא על הוצאות שאינם קשורות לדיור?

A052

משתמש סופר מקצוען
להגדיל משכנתא זה לא כ"כ פשוט, ירצו לפעמים אפילו שמאות חדשה.

תבדוק באיזה ריביות ההלוואה הבנקאית או מחברת האשראי, ואז תדע אם זה שווה.

למרות שההגדלה תיחשב בכל מקרה להלוואה לכל מטרה שהיא יקרה יותר מהלוואה לדיור.

ברוגע

משתמש פעיל
שלום
יש לי משכנתא יחסית על סכום נמוך
אני צריך הלואה באזור ה70- 80 אלף
(ההלואה אינה לצורכי דיור)
האם שווה לקחת הלואה בנקאית או להגדיל את המשכנתא, ואם יתכן להגדיל משכנתא על הוצאות שאינם קשורות לדיור?
ניתן לקחת משכנתא לכל מטרה. משכנתא תתן לך פריסה ארוכה. הלוואה הפריסה קצרה. ריביות? בדוק!

psps

משתמש רשום
למרות שההגדלה תיחשב בכל מקרה להלוואה לכל מטרה שהיא יקרה יותר מהלוואה לדיור.
אני אישית לקחתי מאיזה בנק לצורך "שיפוץ" לקחתי הצעה מחיר מקבלן ומשכנתא קיימת ועשיתי מיחזור
והם הכניסו הכל להלוואה לדיור, זה תלוי בבנקים,

אביודה

משתמש מקצוען
האם בלקיחת משכנתא אפשר להוסיף עוד כסף לא בשביל הדירה אלא למשהו אישי- או שהכל הולך מהבנק ישיר לחשבון של הקבלן בלי לעבור אצלי בחשבון?

psps

משתמש רשום
אצלי זה עבר אלי לצורך הקבלן, חוץ מהצעת מחיר וחוזה הכל עבר אצלי ומימלא הלך לאן שאני רציתי.
אבל זה דבר שתלוי בבנקים למשל אצל בנק הפעלים אם אני לא טועה זה הלוואה לכל מטרה

ראובן 23

יועץ משכנתאות מלווה כלכלי ומרצה בתחום במכללת פוקוס
מנוי פרימיום
רציתי לברר האם זה יכול להזיק לבקש אישור עקרוני לבד בשביל לדעת גובה סכום שאני יכול לקבל או שסך הכול אם לא מאשרים לי מספיק רק אז לגשת ליועץ משכנתאות

ברוגע

משתמש פעיל
אפשר תמיד ללכת לבד ולנסות.

הבחירה האם לקחת יועץ משכנתאות לא קשורה רק לשאלה אם תאושר לך מסגרת של סכום נתון, אלא גם לשאלה איזה תנאים תקבל:)

ראובן 23

יועץ משכנתאות מלווה כלכלי ומרצה בתחום במכללת פוקוס
מנוי פרימיום
אפשר תמיד ללכת לבד ולנסות.

הבחירה האם לקחת יועץ משכנתאות לא קשורה רק לשאלה אם תאושר לך מסגרת של סכום נתון, אלא גם לשאלה איזה תנאים תקבל:)
נכון אבל אני עוד לי יודע על איזה דירה אני הולך(מחיר למשתכן)אז אני רק רוצה לקבל כיוון עד כמה כסף אני יכול לקבל ואם אני יילך בסוף על דירה יקרה אני ילך באמת ליועץ אבל יכול להיות שאני ילך לדירה זולה ואז אין לי צורך היעוץ

ש.ר

משתמש פעיל
נכון אבל אני עוד לי יודע על איזה דירה אני הולך(מחיר למשתכן)אז אני רק רוצה לקבל כיוון עד כמה כסף אני יכול לקבל ואם אני יילך בסוף על דירה יקרה אני ילך באמת ליועץ אבל יכול להיות שאני ילך לדירה זולה ואז אין לי צורך היעוץ
היועץ תפקידו להביא משכנתא עם ריביות נמוכות והסכום שמאושר בבנק הוא כפי גובה ההכנסות ללא קשר ליועץ

ג'ינג'י אמיתי

משתמש פעיל
צילום מקצועי
שלום וברכה רציתי להתייעץ עם המבינים פה על הצעה למשכנתא שקיבלתי.
ההצעה היא עבור דירה בבית שמש במחיר למשתכן ששווייה מוערך בכ-1.200.000
מחיר הדירה הוא 880.000
ההון העצמי שברשותי הוא 380.000
ואני צריך הלוואה של כחצי מליון ש"ח

קיבלתי הצעה בבנק הפועלים למשכנתא ל-30 שנה

חלק א' 30% פריים מינוס חצי

חלק ב' 35% קבוע לא צמוד 3.09%

חלק ג' 35% משתנה צמוד 2.42%

מה אתם אומרים על זה?

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  55  פעמים

לוח מודעות

למעלה