יש לכם שאלות בנושא משכנתאות? אשמח לסייע לכם.

מצב
הנושא נעול.

ראובן 23

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום

גיטרה

משתמש סופר מקצוען
אודה ליעוץ ברמה עקרונית. כמה מיחזור משכנתא כדאי בתקופה כזו?
לקחנו משנתא ענקית לפני שנה סה"כ. לצערי לא היה לנו כ"כ יכולת התמקחות על התנאים הגרועים שלה מסיבות שלא תלויות בנו, והמחשבה הייתה שברגע האפשרי נמחזר.
בינתיים עלו הריביות והפריים, וההחזרים עליה קפצו בסכומים מטורפים לחודש, ומנגד מבינה שכל שוק המשכנתאות התייקר משמעותית ואולי שווה לסחוב ככה עוד פרק זמן לפני המיחזור ולהמתין שיתאושש.
אני לא רוצה לפנות ליועץ שיתן לי הצעה ספציפית, כי אז אהיה מחוייבת להמשיך איתו בתהליך למעשה, ואני לא סגורה על הרעיון עדיין.
יש מי שמומחה ויודע לייעץ?

ראובן 23

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
אודה ליעוץ ברמה עקרונית. כמה מיחזור משכנתא כדאי בתקופה כזו?
לקחנו משנתא ענקית לפני שנה סה"כ. לצערי לא היה לנו כ"כ יכולת התמקחות על התנאים הגרועים שלה מסיבות שלא תלויות בנו, והמחשבה הייתה שברגע האפשרי נמחזר.
בינתיים עלו הריביות והפריים, וההחזרים עליה קפצו בסכומים מטורפים לחודש, ומנגד מבינה שכל שוק המשכנתאות התייקר משמעותית ואולי שווה לסחוב ככה עוד פרק זמן לפני המיחזור ולהמתין שיתאושש.
אני לא רוצה לפנות ליועץ שיתן לי הצעה ספציפית, כי אז אהיה מחוייבת להמשיך איתו בתהליך למעשה, ואני לא סגורה על הרעיון עדיין.
יש מי שמומחה ויודע לייעץ?
תעלי את המשכנתא שלך לכאן ונעזור לך.

ari1980

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
תשובה רצינית?? זה רק אם יעלו לפה דוח יתרות.​

גיטרה

משתמש סופר מקצוען
תעלי את המשכנתא שלך לכאן ונעזור לך.
תשובה רצינית?? זה רק אם יעלו לפה דוח יתרות.​
אוקי, תודה.

העניין היה שקנינו דירה בסיום בניה, בפרויקט ללא ערבות בנקאית. הקבלן טען שבגלל זה הוא מוגבל להוצאת משכנתאות בבנק מסויים בלבד, ודחף סעיף לחוזה של מכירה הדירה מבלי ששמנו לב שניקח משכנתא רק דרך יועץ מסויים שהוא עבד איתו. לכן היינו מחוייבים לקחת מה שדחפו לנו, בלי הרבה אפשרויות מיקוח.
כרגע אנחנו כבר גרים בדירה מס' חודשים, הבניין עדיין ללא טופס 4, אבל הוא בהליכים מתקדמים. הבנתי שבאופן כללי זה נותן פתח להורדת ריביות משמעותית. השאלה היא עד כמה.
אלה הנתונים (הפיצול כנראה בגלל תאריכי שחרור הסכומים):

פריים ,לא צמוד
‏325,356.30 ₪
ריבית: % 6.7
החזר חודשי: ‏2,088.48 ₪
תאריך סיום: 10/09/2052

קבועה ,לא צמוד
‏535,381.04 ₪
ריבית: % 4.5
החזר חודשי: ‏2,751.30 ₪
תאריך סיום: 10/05/2052

משתנה ,צמוד למדד המחירים
‏239,680.20 ₪
ריבית: % 2.9
החזר חודשי: ‏1,016.91 ₪

פריים ,לא צמוד
‏290,063.10 ₪
החזר חודשי: ‏1,868.91 ₪

פריים ,לא צמוד
‏154,950.05 ₪
החזר חודשי: ‏991.91 ₪
תאריך סיום: 10/12/2052

ari1980

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום

אוקי, תודה.

העניין היה שקנינו דירה בסיום בניה, בפרויקט ללא ערבות בנקאית. הקבלן טען שבגלל זה הוא מוגבל להוצאת משכנתאות בבנק מסויים בלבד, ודחף סעיף לחוזה של מכירה הדירה מבלי ששמנו לב שניקח משכנתא רק דרך יועץ מסויים שהוא עבד איתו. לכן היינו מחוייבים לקחת מה שדחפו לנו, בלי הרבה אפשרויות מיקוח.
כרגע אנחנו כבר גרים בדירה מס' חודשים, הבניין עדיין ללא טופס 4, אבל הוא בהליכים מתקדמים. הבנתי שבאופן כללי זה נותן פתח להורדת ריביות משמעותית. השאלה היא עד כמה.

פריים ,לא צמוד
‏325,356.30 ₪

קבועה ,לא צמוד
‏535,381.04 ₪

משתנה ,צמוד למדד המחירים
‏239,680.20 ₪

פריים ,לא צמוד
‏290,063.10 ₪

פריים ,לא צמוד
‏154,950.05 ₪
תאריך סיום: 10/12/2052
מזרחי או ירושלים???​

ari1980

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
אוקי, תודה.

פריים ,לא צמוד
‏325,356.30 ₪

קבועה ,לא צמוד
‏535,381.04 ₪

משתנה ,צמוד למדד המחירים
‏239,680.20 ₪

פריים ,לא צמוד
‏290,063.10 ₪

פריים ,לא צמוד
‏154,950.05 ₪
תאריך סיום: 10/12/2052​
חוץ מהעניין שאמנם אז זה היה קלצ יקר.
ופריים גם יקר.
נכון להיום קלצ לא יהיה יותר טוב.
הפריים אפשר לנסות להמיר אותו למלצ טוב.
אבל....... בלי טופס 4 זה סיפור אחר. ועדיין אפשר לנסות.
ובעיקר.. מה המטרה?? ההחזר החודשי חונק?? או לחסוך כסף?? אם ההחזר החונק זה סיפור אחד. אם לחסוך?? הייתי בודק קודם אם באמת יש התכנות לטופס 4 בקרוב​

ari1980

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
ההכנסות שלכם היום סבירות??

ari1980

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
מניחה שנחשב שכן, (עלו מאז).​
לדעתי יש מה לנסות . את הפריים למחזר פנימי למלצ. לשנה שנתיים הקרובות זה יכול להיות משמעותי. ועם יד על הדופק אם יהיה ירידות לפריים משמעותיות אז כבר לבדוק אופציות מיחזור על הכל בהנחה סבירה שגם תהיו אחרי טופס 4​

גיטרה

משתמש סופר מקצוען
לדעתי יש מה לנסות . את הפריים למחזר פנימי למלצ. לשנה שנתיים הקרובות זה יכול להיות משמעותי. ועם יד על הדופק אם יהיה ירידות לפריים משמעותיות אז כבר לבדוק אופציות מיחזור על הכל בהנחה סבירה שגם תהיו אחרי טופס 4​
יש היתכנות לטופס 4 בקרוב, בטווח של מס' חודשים. ככל והוא משמעותי כ"כ - וודאי נמתין לו.
יש דרך להעריך עד כמה נוכל להוריד את ההחזר החודשי במידה ונמחזר אחריו? בצורה משמעותית?

ari1980

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
יש היתכנות לטופס 4 בקרוב, בטווח של מס' חודשים. ככל והוא משמעותי כ"כ - וודאי נמתין לו.
יש דרך להעריך עד כמה נוכל להוריד את ההחזר החודשי במידה ונמחזר אחריו? בצורה משמעותית?​
יתכן מאוד וגם עכשיו אפשר להוציא תוצאות טובות מאוד. בגלל כל הטירוף שהולך עכשיו ..
הייתי בודק מה תקבלו עכשיו. ולפי התוצאות אומר לכם אם לקח או לחכות לטופס 4.
במצב רגיל הייתי אומר לחכות לטופס 4. עכשיו יש חלון הזדמנות מטורף שאנחנו מצליחים להוציא מהבנק.. בעיקר מזרחי ולאומי דברים הזויים.​

E_Y

משתמש פעיל
אפשר להוריד 1000 שח בהחזר חודשי לכאורה אם תמחזרו את כל הפריים למלצ
הייתי ממחזר גם את המצ אבל אז תרגישו את זה פחות בהחזר חודשי

lizi_g

משתמש פעיל
למומחים שביניכם.
שואל בשביל חבר.
קנו דירה מקבלן לפני כשלוש שנים (דירה ראשונה) שילם לקבלן 20% ועכשיו אמור להשלים לקבלן 80% .
הענין הוא שאם הוא יצליח לקבל משכנתא לפי השווי של היום הוא יקבל הרבה יותר או בעצם באחוזי מימון של הבנק יהיו נמוכים משמעותית מכיון ששווי הדירה עלה באזור מיליון.
וכאן השאלה האם יש דרך להתייחס למשכנתא שהוא לוקח לפי השווי העכשווי ולא לפי החוזה?
בנוסף גם להצד שלא האם המימון שהבנק יתן לו הם יראו את זה כאחוזי מימון יותר נמוכים ובכך יהיה לו תנאים משופרים יותר?
תודה רבה.

ראובן 23

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
למומחים שביניכם.
שואל בשביל חבר.
קנו דירה מקבלן לפני כשלוש שנים (דירה ראשונה) שילם לקבלן 20% ועכשיו אמור להשלים לקבלן 80% .
הענין הוא שאם הוא יצליח לקבל משכנתא לפי השווי של היום הוא יקבל הרבה יותר או בעצם באחוזי מימון של הבנק יהיו נמוכים משמעותית מכיון ששווי הדירה עלה באזור מיליון.
וכאן השאלה האם יש דרך להתייחס למשכנתא שהוא לוקח לפי השווי העכשווי ולא לפי החוזה?
בנוסף גם להצד שלא האם המימון שהבנק יתן לו הם יראו את זה כאחוזי מימון יותר נמוכים ובכך יהיה לו תנאים משופרים יותר?
תודה רבה.
מתייחסים לפי שווי חוזה בלבד.
המדרגות הקצאות הון לא כל כך משמעותיות בתקופה הזאת.

מלכה שיינברגר

משתמש פעיל
איור וציור מקצועי
לאחר שחתמנו עם הבנק על ריבית מסוימת והפקידה אמרה שהכסף יועבר בימים הקרובים הבנק החליט לעשות הסכם חדש ולשנות ריביות, זה תקין? להסכים? להתווכח? לא לקחנו יועץ...
אשמח לעזרה

ראובן 23

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
לאחר שחתמנו עם הבנק על ריבית מסוימת והפקידה אמרה שהכסף יועבר בימים הקרובים הבנק החליט לעשות הסכם חדש ולשנות ריביות, זה תקין? להסכים? להתווכח? לא לקחנו יועץ...
אשמח לעזרה
מה זה אומר הסכם חדש.
אם השתנה במסלול מסוים הריבית זה בגלל שהשתנה העוגן .

טוב מאוד

משתמש מקצוען
יתכן מאוד וגם עכשיו אפשר להוציא תוצאות טובות מאוד. בגלל כל הטירוף שהולך עכשיו ..
הייתי בודק מה תקבלו עכשיו. ולפי התוצאות אומר לכם אם לקח או לחכות לטופס 4.
במצב רגיל הייתי אומר לחכות לטופס 4. עכשיו יש חלון הזדמנות מטורף שאנחנו מצליחים להוציא מהבנק.. בעיקר מזרחי ולאומי דברים הזויים.​
מה למשל אתם מצליחים להוציא?

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ר'

קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יי כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יי כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

דמות 3D הטובה ביותר • אתגר 133

לוח מודעות

למעלה